- 30 Mayıs 2015
- 573
- 197
Fön,maşa,duzlestirici...Kendi yurt yillarim geldi aklima, duygulandim:)
Fön makinesi gotur
Canim baska onerecegin bisey var mi kesin şunsuz olmaz diyebilecegin?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Fön,maşa,duzlestirici...Kendi yurt yillarim geldi aklima, duygulandim:)
Fön makinesi gotur
Tamam canim oyle yaparimIllaki oda birseyler yiyip icersin ama tabak bardagi gittiğin yerden al.
Dusunuyorum da benim zamanimdaki yurtlarla simdikiler cok farkli. Benim yurt maceram neredeyse 17 sene olmus:)Fön,maşa,duzlestirici...
Canim baska onerecegin bisey var mi kesin şunsuz olmaz diyebilecegin?
Odada ya da katta mutfak tarzı bişey yoksa yemek olayı senin için büyük sorun olacak. Öyle sürekli evden getirmekle de olmaz. Ekmek üstüne sürülebilecek sos vs evden getirebilirsin ya da marketten falan alabilirsin ama onlar karın doyurmak için değil işte. Sana tavsiyem, yurdun yemekleri temizse yurttan ye yemeği. Bir sure sonra gerçekten çok sıkılacaksın çünkü yemek sorunundan.Yok ablalarim mutfak yok yemekhanesi var fakat ben cok yemek seciyorum ve heryerdede yemek yiyemiyorum o yuzden oranin durumuna bagli kahvaltilik falan alirim kendime buzdolabina koyarim sıkıntı yokta yemek biraz sıkıntı olcak benim icin memleketle kaldigim il 2-3 saat evden yaptiracam poacaydi keteydi falan idare edecem artik ...
Çaycı falan götürme, diğer kızla ortak bir ketıl alın bence.Tesekkur ederim ya kadin sadece ketıla izin veriyoruz dedi bu caycilar varya alti ketıl ustu demlik onu gotursem olur mu acaba biraz risk alacam ama..
Evet işte bu gerçekten güzel bişey, ozel alanın hiç olmadığı yurt odasında kendine özel alan yaratmış olursun, seni yatarken görmez millet, odanın camındaki perdeler açılsa bile seni rahatsız etmez.Ranza sistemi varsa ve alt katta yatacaksanız, asmak için çamaşır lastiği geçirilmiş koyu renk perde.
Onları dolaba kitliyoz :)Çok heyecanlı. Hiç yurtta kalmadim nasil bi yer oldugunu bilmiyorum ama ojelerini,parfümünü,kremlerini filan başkalarının alamayacagi bir şekilde saklamak için kutu tarzı bir şey lazım olur mu ?
Konuyu okuyunca yurt gunlerim geldi aklima:)Yurtta yemek yapamazsın, yurtlarda elektrikli ocak falan yasak olur güvenlik sebeplerinden ötürü.Hatta ketıllar bile tehlikeli oluyor, bizim bi kere ketıl patlamıştı yurtta.
Dolayısıyla yemeğimi kendim yaparım diye düşünme, evden turşu, salça, gibi ekmeğe sürülebilecek tarzda şeyler götürürsün.
Havlu olarak bornoz tavsiye etmem. Ortam hiçbir zaman çok hijyenik ve temiz olmaz yurtlarda, bornoz gibi büyük parçalar da sürekli oraya buraya yerlere değmeye meyillidir. Daha pratikkullanım sağlayan plaj havlusu tarzda havlular götür. El havlun 3-4 tane olsun eğer evin uzaktaysa. Yurtta çamaşır yıkarsın ama yedeği bulusun yine de, yere falan düşebiliyorlar.
Yatarjken pijama giyen biriysen pijama al, ama eşofmanla da yatarım diyorsan pijamayı hiç yük etme. Bol bol eşofman altı al.
Çay makinasınıbence götürme, yurtta boşuna ziyan olur annenin makinası. Oda arkadaşların her zaman tahmin ettiğin gibi çıkmayabiliyor, bi gün odaya geliverirsin, bi bakmışsın ki bozulmuş.
Ketılı da sen götürme, oraya gidince kızla ortaklaşa alırsınız, o da kullanacak sonuçta.
Yurtdolapları küçük olduğundan fazla askı sığmıyor, ama aşağıdan yukarıya katlayıp koyarak bolca kıyafet istifleyebiliyorsun. O yüzden sadece elbiselerin ve gerekli olan birkaç kıyafetin için az miktarda askı götür. Daha çok katlayarak koyarsın kıyafetlerini.
Bir adet plastik çekmeceli sebzelik lazım olacak. Ona iç çamaşırı gibi ufak ama yer kaplayan toplu kıyafetleri, çorapları vs koyabilirsin. 1-2 çekmecesine de kuru bakliyat, erzak, çay falan buzdolabına konmayacak şeyler doldurursun. Ama uzaktan gideceksen yanına yük etme, gidince orda alırsın.
Banyo için ikinci bir terlik kullanışlı olmuyor iki kişi kalacağınızdan, tek giyen sen misin emin olamayabilirsin.
Oda için alacağın terlik de komple plastik olsun, kumaşlı veya tüylü birşey alma, odanın içinde halı olmayacağından çok sık tozlanır odalar ve kumaşlı terlikler kirlenir.
Porselen kupa bardak falan götürmek isteyeceksin ama inan bardak dayanmıyor, yıkaması da drt o tuvalet lavabolarında. Bardağını, tabağını kaşık çatalını kullan-at piknik malzemelerinden al bence,daha pratik. Elli tane al çekmecene at.
Nevresim takımın iki tane olsun, ama daha fazla çarşafın olsun. O daha çok kirlenen bişey.
Yatağının üstüne sen yokken oturanlar çokolacak, o yüzden nevresim haricinde bir de yatak örtüsü götür, pike gibi bişey yani. Odada olmayacağın zamanlarda onu örtersin yatağının üstüne. Nevresimini de kirlenmekten korur.
Dolap içi düzenleyiciler oluyor ya ikeada falan, onlardan al bi tane.
1-2 boş ayakkabı kutusu götür, orada içine ıvır zıvır doldurup dolabın üstüne koyarsın.
Yaptırabiliyorsan odanda yatağının yanına filan bi raf yaptır, rafını kendin alıp.
Odaya sığacak gibiyse, bir tane şişme armut koltuk al götür. Orda şişirirsiniz. Odaya bi tane sığacak gibiyse odadaki kızla ortak alın.
Üçlü priz de şart. Telefon şarjının da yedeği olsun.
Ben sana hemen söyliyimMerhaba ablalarim..
Yurtta kalacaklar icin aaa şunu mutlaka unutma diyeceginiz neler var?
Ben iki kisilik odada kalacam ve bir otel odasi gibi yurt...
1)iki terlik (banyo ve oda icin ayri ayri)
2)ketıl
3)nevresim takimi iki adet
4)pijama takimi(kac tane olabilir ?)
5)bol bol ic camasiri
6)Bornoz(ayriyeten buyuk havlu goturuyum mu)
Bunlar temel ihtiyaclar aslinda evden cayciyi goturmeyide dusunuyorum ama emin degilim baska aklima gelmedi birde odada mini buzdolabi da var ve ben yemek isini kendim halledecem onun hakkindada fikir verirseniz sevinirim
Simdiden tesekkur ederim
Yurdun durumuna bakip bende oyle bisey almak istiyorum ama ketıl birde fön makinasiydi duzlestiriciydi sadece onlara izin veriyorlar ama yinede ortami gormek lazimbnm mini tost makinam vardı ama buzdolabım oldğu için saklabiliyordum nugget hamburger tarzı şeyler pişirip yiyorduk öğrencilik işte:)
Aynen bende onlari goturmeyi planliyorum kapakli saklama kaplari varya onlara koyarim diye dusunuyorumufak tefek bardak tabak çatal falan da götür bence gerek oluyor :)
Simdi bende oyle dusundum ama tanimadigim bilmediğim bir ile gidiyorum o yuzden eksiklerimi hep memleketten almayi dusundum sonucta neyin ne zaman ihtiyac olacagini bilmiyorum ben tam takır gidiyim yinedecanim yaa zaten butun gerekenleri almissin ama fazlada abartma ihtiyac duydukca digerlerinide gittigin yerden temin edersin...sana egitim hayatinda basarilar...
not: hayatimin ennnn guzel yillariydi yurt yillarim :)
Bunlari hep bir deftere yazdim hediye olarakta nevresim takimlari geliyor o yuzden rahatim biraz ben oyle fazla yerlesmeyi sevmiyorum zaten herseyim derli toplu olmasi lazim hurc cok iyi bir fikir tesekkur ederim aslinda en cok korktugum sey kizlarin bir arada bulundugu ortamlar yurttan bu yuzden korkuyorum cunku 3-4 kiz tamam anlasir ama onlarda bile sorun cikar yurdu dusunemiyorum o yuzden pskolojik olarak kendimi hazirlayip gidecem artikBen sana hemen söyliyim
2 terlik
Nevresim takımı onun üstüne örtmek icin polarlar var ya ondan çünkü hep yatak ustune otururlar
Pijamalar taytlar yurtta paspal olmak insani demotive ediyo yurt pijamasi diyip geçme :)
Pilastik kapakli kutu al biraz büyükce ona erzagini koyar muhafaza edersin anladin dimi dedigim kaplari 5 lt lik felan kucukt olmasin çok kolay oluyo öyle
Dolap içi organizer kapiya asilanlardan cok işe yariya
Mini hurc çamaşır ve çorap için
Napcan kattle i 1 milyoncularda 3 liraya kahve ısıtma makinesi var kattle başına dert olur herkes kapiya gelir
Askı götür
Ayakkabı kutusunda durursa ayakkabilarin cok rahat edersin yurtta kim. Vurdaya gidebilir.
Yani herseyin kutularda organizerde olsun ders mers derken kolaylik oluyo
Ve kiyafetleri planlı götür gerçekten giyeceklerini
Ayrica Üniversitesitede kimseye güvenme yedigim kazıklarin haddi hesabı yok son pişmanlık fayda etmiyor.
Sevgiler
bizdede yasaktı kaçak sokmuştuk elektri ocağımız falan vardı makarna yapardık arada kaçamak maksat heyecan olsun ihihih:)Yurdun durumuna bakip bende oyle bisey almak istiyorum ama ketıl birde fön makinasiydi duzlestiriciydi sadece onlara izin veriyorlar ama yinede ortami gormek lazim