Neyi kıskandınızDüşündüğünüz için size kıskandığım için de kendime kızdım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Neyi kıskandınızDüşündüğünüz için size kıskandığım için de kendime kızdım
En başta Fransa gibi bir ülkeye gitmenizi diliniz var çocuklar küçük kolay adapte olurlar. Aileniz orda size destek olur. Eşiniz zaten istiyor. En çok ikizleri hep ikiz çocuk istemişimdir. Umarım gider ve çoook mutlu olursunuz. Allah evlatlarınıza ve sizlere mutlu ve huzurlu bir hayat versinNeyi kıskandınız
Ne kadar çok hayatından memnun olmayan varmış. Ben daha önce iş olarak yabancılarla çok görüşülen bir yerdeydim. USA da yaşayan pek çok Türk'le çalıştım. Dedikleri şey "çok şanslısınız, biz oradan buraya(TR) ye geliyoruz hastane için. Orada sağlık sigortan vs yoksa halin perişan ki tüm hastane masrafları çok yüksek. Bunu diyenler de orada kalbur üstü ihracat yapanlar filan.
O zaman sizi düşündüren olay ne gitme konusunda?Eşim dayım ile calısacak daha once tatile gıttımızde deneme amacli calısmıstı aynn dediğiniz gıbı eledıye gore daha zor demıstı am anasık oldugunu bilerek gideceğiz
MHRS'den randevu almayı bi deneseniz?Ne kadar çok hayatından memnun olmayan varmış. Ben daha önce iş olarak yabancılarla çok görüşülen bir yerdeydim. USA da yaşayan pek çok Türk'le çalıştım. Dedikleri şey "çok şanslısınız, biz oradan buraya(TR) ye geliyoruz hastane için. Orada sağlık sigortan vs yoksa halin perişan ki tüm hastane masrafları çok yüksek. Bunu diyenler de orada kalbur üstü ihracat yapanlar filan.
Ne kadar çok hayatından memnun olmayan varmış. Ben daha önce iş olarak yabancılarla çok görüşülen bir yerdeydim. USA da yaşayan pek çok Türk'le çalıştım. Dedikleri şey "çok şanslısınız, biz oradan buraya(TR) ye geliyoruz hastane için. Orada sağlık sigortan vs yoksa halin perişan ki tüm hastane masrafları çok yüksek. Bunu diyenler de orada kalbur üstü ihracat yapanlar filan.
Randevu alınamıyor kesinlikle. Alerjik rinit + sinüzitim var 2-3 ayda 1 kbb'ye denk getirip randevu alabiliyorum antibiyotik veriyor 2 hafta sonra gel diyor. 2 hafta sonraya randevu bulamıyorum e dolayısıyla bakterilerin antibiyotiğe direnç geliştirmesi dışında bir işe yaramıyor. Sekreterinize not bırakayım 2 hafta sonra geldiğimde beni içeri alsın diyorum artık öyle şeyler yasak diyor. Buna karşın suriyeliler randevusuz pat diye geliyorlar direkt içeri alınıyorlar, sen randevulu olsan bile suriyeli geldi mi vatandaş olmadığı için sıra ekranında senin üstüne geçiyor senden önce giriyorMHRS'den randevu almayı bi deneseniz?
Benim kronik hastalığım var Almanya veya İngiltere en uygun ülkelermiş. İngilterede vatandaş olmasan bile aylık cüzi bi miktarla sigortalı olmuş oluyosunİyi de Amerikan sağlık sistemi zaten yıllardır bilinen bir gerçek. Göç etmeden önce bilinmesi ve düşünülmesi gereken bir konu. Çok nitelikli bir çalışan değilsen işyerin 401K sunmuyorsa, kronik hastalığın varsa yani sağlık sigortasına ihtiyacın varsa o iş zaten olmaz ABDye gitmemelisin. Dünya globalleşti artık herkes gideceği yerin FB grubunda vergi miktarını soruyor, ev nasıl bulunur soruyor, sağlık sistemini, kreşi okulu soruyor. Gözü kapalı göçecek kadar kör cahil olan varsa ne yazayım bilemedim. Göçtüm sağlık sigortam yok diyenler de geri gelsin madem mutsuzlar. ABD kimseyi zorla tutmuyor ki Ama yok ben ABD dolarlarını kazanırım, hastane ihtiyacım olunca da atarım 200 300 dolar İstanbulda kral hastaneye giderim diyorlarsa o zaman hiç şikayet etmeyecekler. Sizin yazdığınız insanlar 2. kategoride, ABD doları tatlı geliyor o yüzden bırakıp dönemiyorlar.
bizim sağlık sistemimiz gerçekten görece iyiydi. ama son 1 senedir hele son aylarda randevu bulmak imkansız. hadi buldunuz ben üniversinde hastanesinde prob yok (var da nuh nebi zamanından kalmış, kalite 0) diye ultrason çektiremedim geçen ay. 6 ay sonra medikal firmalar malzeme vermeyi tamamen keserse iğne yapacak şırınga kalmaz bu ülkede, insanlar olabileceklerin farkında değil.Randevu alınamıyor kesinlikle. Alerjik rinit + sinüzitim var 2-3 ayda 1 kbb'ye denk getirip randevu alabiliyorum antibiyotik veriyor 2 hafta sonra gel diyor. 2 hafta sonraya randevu bulamıyorum e dolayısıyla bakterilerin antibiyotiğe direnç geliştirmesi dışında bir işe yaramıyor. Sekreterinize not bırakayım 2 hafta sonra geldiğimde beni içeri alsın diyorum artık öyle şeyler yasak diyor. Buna karşın suriyeliler randevusuz pat diye geliyorlar direkt içeri alınıyorlar, sen randevulu olsan bile suriyeli geldi mi vatandaş olmadığı için sıra ekranında senin üstüne geçiyor senden önce giriyor
bizim sağlık sistemimiz gerçekten görece iyiydi. ama son 1 senedir hele son aylarda randevu bulmak imkansız. hadi buldunuz ben üniversinde hastanesinde prob yok (var da nuh nebi zamanından kalmış, kalite 0) diye ultrason çektiremedim geçen ay. 6 ay sonra medikal firmalar malzeme vermeyi tamamen keserse iğne yapacak şırınga kalmaz bu ülkede, insanlar olabileceklerin farkında değil.
Benim kronik hastalığım var Almanya veya İngiltere en uygun ülkelermiş. İngilterede vatandaş olmasan bile aylık cüzi bi miktarla sigortalı olmuş oluyosun
GidinMerhaba arkadaşlar benım sıkıntım cok detaylı bir süreçten gecıyor hemen anlatıyorum. 2016 yılında evlendim ve 2017de bır kızımız oldu. Yurt dısında dogumumu yaptım esımde ızın alabıldıkce yanıma geldi. Normalde turkıyede yasıyoruz esım belediye ışcısı maası 4.000 TL akdeız bölgesinde yaşıyoruz. Kayınvalıdem ve kayınpederım le alt üst olarak oturuyorduk. Covid 19 nedeniyle maalesef ıkısını kaybettik nısan 2021 ayında. Tam da nısan ayında tekrar yurt dısına gıtmıstım ıkızlerımız olacaktı. Cok sukur sağ sağlım doğum oldu sağlıkları yerinde. Ikızlerımın doğduğu gün kayınpederım defnedildi kayınvalıdem ise 15 gun sonra oda vefaat etti onlarla o kadar ıyı anlasıyordum Kı benım ailem yurt dısında oldugu ıcın onlar kendı Oz anne baba kadar yakınlardı hıc kotu bir anımız olmadı hep yardımcı oldular bana. Onların yoklugu o kadar acı ki. Evimizin her köşesinde anılarımız var. 5 ay oldu hala alısmadım. Sımdı konu soyle cocuklarımız büyüyor büyük kızım 4 yaşına girdi okul zamanı yaklasıor. Esımle hesap yapıyoruz ben bir 5 yıl calısamayacağım kesın ıkızlere bakıyorum. Esımın 4000 TL maas ile gecınebşlecekmıyız okul masrafı ev cocuklar derken yetmiyor
Zaten cocukların butun yurt dısı evrakları var yapmıstık oranın vatandasılar bende esımde oyle. Esım dıyor ki bıraz bırıkım yapmak ıcın gıdelım hem annem ıkızlere bakar bizde calısırız. Sizce bu sekılde gıtmek mantıklı olur mu sacma olur mu evımız var esımın ısı varken turkıyede. tekrsr sıfırdan başlayacağız ıyı bir gelecek olur mu diye. Cocukların eğitimi ıcın VS hersey cocuklar ıcın bana bakarsanız ben idare ederim ama turkıyede hayat cok pahalandı yetişebilecekmiyşz 4000 TL tek gelir ile orası bizi endişelendiriyor. Akıl danışmak istedim burada suan yalnızım cocuklara bakmak ıcın kimsem kalmadı ama yurt dısına gidersek annem kardeslerım var yanımda olurlar. Yorumlarınızı bekliyorum