Yurt dışına taşınmak mı?

Neyi kıskandınız😎
En başta Fransa gibi bir ülkeye gitmenizi :KK14:diliniz var çocuklar küçük kolay adapte olurlar. Aileniz orda size destek olur. Eşiniz zaten istiyor. En çok ikizleri hep ikiz çocuk istemişimdir. Umarım gider ve çoook mutlu olursunuz. Allah evlatlarınıza ve sizlere mutlu ve huzurlu bir hayat versin:KK200:

5 sayfa okudum 1 kişi bile annenizin ikizlere bakmak zorunda mı olduğunu yazmamış. kadının orda eşiyle kurulu düzeni var, rahat rahat yaşıyor. annedir, kızı kırılmasın diye kabul eder, anne gelecem çocuklara da sen bakarsın dersin, evladım yanıma gelecek der mutlu olur. Ama ben doğru bulmuyorum çocuğu anneye baktırmaya. Üstelik ikizler sen bile baş edemezsin anneniz ne yapsın

4 sene önce iyiymiş halimiz her geçen gün kötüye doğru gidiyoruz hatta şöyle bi benzetme yaparsak nasıl ki bir binanın tepesinden aşağı düşen bir cisim her an daha hızlanarak düşerse maalesef bizim ülkemizde şu an öyle.

Ne kadar çok hayatından memnun olmayan varmış. Ben daha önce iş olarak yabancılarla çok görüşülen bir yerdeydim. USA da yaşayan pek çok Türk'le çalıştım. Dedikleri şey "çok şanslısınız, biz oradan buraya(TR) ye geliyoruz hastane için. Orada sağlık sigortan vs yoksa halin perişan ki tüm hastane masrafları çok yüksek. Bunu diyenler de orada kalbur üstü ihracat yapanlar filan.

Benim esim de yurtdisi dogumluydu(ama sadece oturum izni vardi,vatandasligi yoktu) ve Tr de tanisip evlenmistik.Hesapta hic yurtdisi yoktu ama nikahtan sonra düsündük,dedik gidelim calisalim birlikte,vatandasligimizi alalim biraz da paramiz birikmis olur,geri döneriz.Ve tam 19 yil oldu hala burdayiz.Sen anladigim kadariyla gurbeti biliyorsun nasil birsey.Gurbete gidince dönmek cok zor.Hele ki col cocuga karistiysan.Herseyi düsünmek zorundasin onlar icin.Kaldi ki cocuklarin akli erince zaten Türkiyeyi tatil disinda yasamak amacli asla istemiyorlar,hak da vermiyor degilim. O yüzden cok iyi düsün tasin canim.Hakkinizda hayirlisi olsun

Ne kadar çok hayatından memnun olmayan varmış. Ben daha önce iş olarak yabancılarla çok görüşülen bir yerdeydim. USA da yaşayan pek çok Türk'le çalıştım. Dedikleri şey "çok şanslısınız, biz oradan buraya(TR) ye geliyoruz hastane için. Orada sağlık sigortan vs yoksa halin perişan ki tüm hastane masrafları çok yüksek. Bunu diyenler de orada kalbur üstü ihracat yapanlar filan.

Onlarin Turkiyede gittigi hastanelere, Turkiyede yasayan bir cok kişi erişemiyordur muhtemelen o yuzden olabilir. 🙄🙄

Kim ne derse desin her türlü gitmek mantıklı.
En basitinden çocukları büyütürken de bir yardımcınız olacak. Asla bir salise düşünmem ben.

Yurtdışında hayat nasıl bilmiyorum ama Türkiye şartlarında 5 kişilik bir aile 4 bin tl ile geçinemez. Ne yiyip ne içeceksiniz, hiç mi kıyafet almayacaksınız, kocanızla ayda yılda 1 kez dışarıya gezmeye, sinemaya gitmeyecek misiniz?

MHRS'den randevu almayı bi deneseniz?

İyi de Amerikan sağlık sistemi zaten yıllardır bilinen bir gerçek. Göç etmeden önce bilinmesi ve düşünülmesi gereken bir konu. Çok nitelikli bir çalışan değilsen işyerin 401K sunmuyorsa, kronik hastalığın varsa yani sağlık sigortasına ihtiyacın varsa o iş zaten olmaz ABDye gitmemelisin. Dünya globalleşti artık herkes gideceği yerin FB grubunda vergi miktarını soruyor, ev nasıl bulunur soruyor, sağlık sistemini, kreşi okulu soruyor. Gözü kapalı göçecek kadar kör cahil olan varsa ne yazayım bilemedim. Göçtüm sağlık sigortam yok diyenler de geri gelsin madem mutsuzlar. ABD kimseyi zorla tutmuyor ki :KK51: Ama yok ben ABD dolarlarını kazanırım, hastane ihtiyacım olunca da atarım 200 300 dolar İstanbulda kral hastaneye giderim diyorlarsa o zaman hiç şikayet etmeyecekler. Sizin yazdığınız insanlar 2. kategoride, ABD doları tatlı geliyor o yüzden bırakıp dönemiyorlar.

MHRS'den randevu almayı bi deneseniz?
Randevu alınamıyor kesinlikle. Alerjik rinit + sinüzitim var 2-3 ayda 1 kbb'ye denk getirip randevu alabiliyorum antibiyotik veriyor 2 hafta sonra gel diyor. 2 hafta sonraya randevu bulamıyorum e dolayısıyla bakterilerin antibiyotiğe direnç geliştirmesi dışında bir işe yaramıyor. Sekreterinize not bırakayım 2 hafta sonra geldiğimde beni içeri alsın diyorum artık öyle şeyler yasak diyor. Buna karşın suriyeliler randevusuz pat diye geliyorlar direkt içeri alınıyorlar, sen randevulu olsan bile suriyeli geldi mi vatandaş olmadığı için sıra ekranında senin üstüne geçiyor senden önce giriyor

İyi de Amerikan sağlık sistemi zaten yıllardır bilinen bir gerçek. Göç etmeden önce bilinmesi ve düşünülmesi gereken bir konu. Çok nitelikli bir çalışan değilsen işyerin 401K sunmuyorsa, kronik hastalığın varsa yani sağlık sigortasına ihtiyacın varsa o iş zaten olmaz ABDye gitmemelisin. Dünya globalleşti artık herkes gideceği yerin FB grubunda vergi miktarını soruyor, ev nasıl bulunur soruyor, sağlık sistemini, kreşi okulu soruyor. Gözü kapalı göçecek kadar kör cahil olan varsa ne yazayım bilemedim. Göçtüm sağlık sigortam yok diyenler de geri gelsin madem mutsuzlar. ABD kimseyi zorla tutmuyor ki :KK51: Ama yok ben ABD dolarlarını kazanırım, hastane ihtiyacım olunca da atarım 200 300 dolar İstanbulda kral hastaneye giderim diyorlarsa o zaman hiç şikayet etmeyecekler. Sizin yazdığınız insanlar 2. kategoride, ABD doları tatlı geliyor o yüzden bırakıp dönemiyorlar.
Benim kronik hastalığım var Almanya veya İngiltere en uygun ülkelermiş. İngilterede vatandaş olmasan bile aylık cüzi bi miktarla sigortalı olmuş oluyosun

Randevu alınamıyor kesinlikle. Alerjik rinit + sinüzitim var 2-3 ayda 1 kbb'ye denk getirip randevu alabiliyorum antibiyotik veriyor 2 hafta sonra gel diyor. 2 hafta sonraya randevu bulamıyorum e dolayısıyla bakterilerin antibiyotiğe direnç geliştirmesi dışında bir işe yaramıyor. Sekreterinize not bırakayım 2 hafta sonra geldiğimde beni içeri alsın diyorum artık öyle şeyler yasak diyor. Buna karşın suriyeliler randevusuz pat diye geliyorlar direkt içeri alınıyorlar, sen randevulu olsan bile suriyeli geldi mi vatandaş olmadığı için sıra ekranında senin üstüne geçiyor senden önce giriyor
bizim sağlık sistemimiz gerçekten görece iyiydi. ama son 1 senedir hele son aylarda randevu bulmak imkansız. hadi buldunuz ben üniversinde hastanesinde prob yok (var da nuh nebi zamanından kalmış, kalite 0) diye ultrason çektiremedim geçen ay. 6 ay sonra medikal firmalar malzeme vermeyi tamamen keserse iğne yapacak şırınga kalmaz bu ülkede, insanlar olabileceklerin farkında değil.

ABD'de kronik hastalığınız varsa aileniz varsa sigortalar çok pahalı
oysa tr'de 10-15 bin lira verip tüm aile özel sigorta yaptırabilirsiniz, özel hastane ile anlaşmalı oluyor onlar zaten. orada sevk mevk randevu mandevu uğraşmadan buraya geldiğinizde halledip dönebilirsiniz. düşününce zaten tr'ye her sene gelen ve ABD'de kapsamlı sigorta yaptırmayan aileler için gayet mantıklı üstelik burada hizmet kalitesi yüksek.

bizim sağlık sistemimiz gerçekten görece iyiydi. ama son 1 senedir hele son aylarda randevu bulmak imkansız. hadi buldunuz ben üniversinde hastanesinde prob yok (var da nuh nebi zamanından kalmış, kalite 0) diye ultrason çektiremedim geçen ay. 6 ay sonra medikal firmalar malzeme vermeyi tamamen keserse iğne yapacak şırınga kalmaz bu ülkede, insanlar olabileceklerin farkında değil.

Türkiye gayet iyi bence, herkes ertesi gün bir doktoru görebiliyor. Devlet hastaneleri çok kalabalık doğrudur ama doktorsuzluktan ölen kimse tanımıyorum :)

Şimdi neden böyle oldu nedeni nedir? Yani geçen yıl arıyordun hemen yarına bir randevu buluyorlardı.

Benim kronik hastalığım var Almanya veya İngiltere en uygun ülkelermiş. İngilterede vatandaş olmasan bile aylık cüzi bi miktarla sigortalı olmuş oluyosun

Bizim sistem İngiliz NHSden çakma :dondurma: Türkiyeyle aynı sistem, merkezi bir sistem var randevu buluyorlar. Doktoru iyi kötü görüyorsun. Almanya iyi değil bence doktor bulamıyorsun, beklem süreleri çok fazla. ABD zaten paran var mı yok muya bakıyor tüm hayat. paran varsa doktoru 15 dk sonra görüyorsun yoksa evde garajda kendi dişini çekmeye çabalıyorsun.

Merhaba arkadaşlar benım sıkıntım cok detaylı bir süreçten gecıyor hemen anlatıyorum. 2016 yılında evlendim ve 2017de bır kızımız oldu. Yurt dısında dogumumu yaptım esımde ızın alabıldıkce yanıma geldi. Normalde turkıyede yasıyoruz esım belediye ışcısı maası 4.000 TL akdeız bölgesinde yaşıyoruz. Kayınvalıdem ve kayınpederım le alt üst olarak oturuyorduk. Covid 19 nedeniyle maalesef ıkısını kaybettik nısan 2021 ayında. Tam da nısan ayında tekrar yurt dısına gıtmıstım ıkızlerımız olacaktı. Cok sukur sağ sağlım doğum oldu sağlıkları yerinde. Ikızlerımın doğduğu gün kayınpederım defnedildi kayınvalıdem ise 15 gun sonra oda vefaat etti 😪😪 onlarla o kadar ıyı anlasıyordum Kı benım ailem yurt dısında oldugu ıcın onlar kendı Oz anne baba kadar yakınlardı hıc kotu bir anımız olmadı hep yardımcı oldular bana. Onların yoklugu o kadar acı ki. Evimizin her köşesinde anılarımız var. 5 ay oldu hala alısmadım. Sımdı konu soyle cocuklarımız büyüyor büyük kızım 4 yaşına girdi okul zamanı yaklasıor. Esımle hesap yapıyoruz ben bir 5 yıl calısamayacağım kesın ıkızlere bakıyorum. Esımın 4000 TL maas ile gecınebşlecekmıyız okul masrafı ev cocuklar derken yetmiyor :KK43:
Zaten cocukların butun yurt dısı evrakları var yapmıstık oranın vatandasılar bende esımde oyle. Esım dıyor ki bıraz bırıkım yapmak ıcın gıdelım hem annem ıkızlere bakar bizde calısırız. Sizce bu sekılde gıtmek mantıklı olur mu sacma olur mu evımız var esımın ısı varken turkıyede. tekrsr sıfırdan başlayacağız ıyı bir gelecek olur mu diye. Cocukların eğitimi ıcın VS hersey cocuklar ıcın bana bakarsanız ben idare ederim ama turkıyede hayat cok pahalandı yetişebilecekmiyşz 4000 TL tek gelir ile orası bizi endişelendiriyor. Akıl danışmak istedim burada suan yalnızım cocuklara bakmak ıcın kimsem kalmadı ama yurt dısına gidersek annem kardeslerım var yanımda olurlar. Yorumlarınızı bekliyorum ❤️
Gidin

Back
Yukarı