• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurt dışı

istemiyorsaniz gitmeyin,
gidiyorsaniz da icinizi ferah tutmaya calisin.

en kotu geri donersiniz.

Geçen dışarda kahve içtik 33 lira mı ne tuttu dedim ki alsak evde yapsak daha iyiydi, benimki de diyor ki sanki evde yapınca daha ucuz skkdsld :KK70:
Önceden evde alır yapardık her şeyi daha uygun olur diye şimdi aynısına denk geliyor :KK70:
Bazen daha ucuz valla :D getir den su aldım 19L 3₺.

Üstüne düşünülecek bir konu değil bence.
Seçenek haline bile getirmem giderim diyen kaç insan yazmış.
Sizin bana ve o kişilere göre o çevrede büyümüş ve ülkeyi tanıyor olmanızda büyük bir artı üstelik.
Fransa'da doğduğunuza göre vatandaşlığınız da vardır, dertsiz tasasız şehir değiştirir gibi ülke değiştireceksiniz ne güzel.
Ablam kapris yapıyor diye daha iyi olacak yaşam şartlarından ve çocuğumun geleceğinden vazgeçmezdim.
Ülkenin durumu belli belki bir süre sonra onlarda arkanızdan gelecekler.

Selam kızlar geçenlerde de bu konu hakkında konu açmıştım o zaman kararsız olduğumu neden kararsız olduğumu ne yapacağımı bilmiyorum falan demiştim… Galiba şimdi karara vardık😞 yurt dışına yerleşicez ama hala isteksizim kısa bir özet geçip fikirlerinizi motive edici sözlere ihtiyacım var zirra kendimde o gücü göremiyorum

Kızlar burda maaşımız 10 bin falan ama eşimin devlete eski dükkanından kalan borcu varmış bu yüzden bin tl sine hipotek koyuldu ve daha fazla koyulma ihtimali varmış zaten burada para biriktiremiyoruz anca kendimizi geçindiyoruz.. 8 aylık kızımız var ona yatırım yapamıyoruz falan ben aslında burda biraz dişimizi sıksak alt gelirde yaşasak yapabiliriz boldan kullanmasak diye düşünüyordum ama dün eşimle ciddi şekilde konuştuk onun düşüncesini dinleyince aslında haklı olduğunu anladım ama işte gitmek istemiyorum (bu arada fransaya gidicez ve ben orada doğup büyüdüm anne tarafım ful orada oraya gidersek asıl eşim gurbetçi olucak ama o cesaret ediyor ben edemiyorum) her neyse eşimin düşünceleri 5 yıl kenara para attıp rentecar açmak vs vs bide şu şu an eşimin annesi babasıyla altlı üstlü oturuyoruz ve bu ev ortak kayınpederimle onun kardeşi ama anlattıklarına göre kardeşi hiç bir şey yapmamış sadece para yatırmış kendi hakkını kayınpederim evi yapmış işçilik malzeme vs dört katlı en üstte biz bi altımızda kayınpederlerim bu iki daireyi satsan güzel paraya satarsın zaten üç yıllık evliyim evi o zaman yaptılar malzemeden vs hiç kısmadılar en kalitesini kullandıkar denizi görüyor doğalgazlı vs vs kendi evide kullanışlı ama kardeşinin ki öyle değil doğalgazı yok sadece bi katı uyduruktan döşeli baya kalitesiz malzemeleri eski falan en alt zaten yapılı değil ve hasıl kayınpederime bir şey olsa kardeşi konucak benim diye yani bizimkilere bir şey kalmıcak atıyorum iki daire 200 bin tutar ama amcası 500 bin yapar para olmadığını bildiği için biraz garip insanlar bu yüzden de eşim para biriktirmek istiyor veya tapuları almak istiyor iki dairenibde kendi üzerlerine ki amcası yarın bir gün çirkeflik yapamasın diye… yani bunlarıda düşünüyorum bakıyorum mantıklı yaparlar çünkü şurdan biliyorum kayınpederim geçen ay montalama dış cephe vs yaptı kardeşini aramış para gönder tün evi yapim diye kardeşi telefonu bilerekten meşgulüm diyip kapatmış bir dahada aramamış o yüzdende kayınpederim kendisinin ve bizim dairenin kini yaptı… biz en üstü yaptığımız için tavırlılar neymişte niye oraya yapmışız diye çekemiyorlar ama eşim zamanında amcasını çok aramış izin almak için razımısın diye vs vs bu arada amcası başka bir şehirde yakın değil yani öyle şeyleride düşünüyor devlete 29 bün borcu var burda biriktirmekle yapamayız ki şu var eğer fransaya gitmezsek eşimin çalıştığı yer bunları mısıra afrikaya iş için gönderme durumu var bu sefer giderse 6 ayda bir gelicekmiş o daha zor ben belli bir yaşa kadse babamsız büyüdüm fransaya gelemiyordu annem istek yapıyordu o uzun süreçte yanımızda değildi nasıl bir şey çok iyi biliyorum onun sorunlarını hala yaşıyorum kızımında aynısı olsun istemiyorum o yüzden mecbur 5-6 seneyi gözden çıkarttım..

Bir yandan çok istiyırum gitmek ev çok tatlı aklımda bir sürü şeyler var güzel dekor ederim eşimle daha sıkı bağ kurarız çünkü kimsesi olmucak bir birimize daha çok kenetleniriz falan ama annemlerden uzak olmak zoruma gidiyor onlar orda olmuş olsaydı ben eşimi ikna etmeye çalışırdım onlarsız bilmiyorum zorlanıcam çok ama orası olmazsa eşim tek diğer yerlere gidecek onada hiç razı değilim varsın ben annemlerden ayrı kalim ama kızım babasıyla olsun

Çoook uzun oldu okuyanlara teşekkür ederim umarım destek verici şeyler yazarsınız çünkü ailem anlayış gösterip destek olacaklarına köstek oluyorlar en çokta ablam neredeyse beni dövecek bakışlarıyla ben hamileyken dayım buna iş teklifi etmişti bu gitmedi ama kendi isteğiyle kimse ona karışmadı yiğeni olucak diye istemedi şimdi onu öne sürüyor bana teklif ettiler sizler için ben gitmedim sen nereye gidiyorsun diyor ama aynı şey kendi başına gelse gider bi aralar konuştuğu biri vardı ciddiylerdi o zamab gidip birikim yapma hayali kuruyordu ama ben yapınca tersleniliyorum
Yurt dışında kimsem yok ama gitme motivasyonum var . Allah'ım vallahi kimsenin beni ikna etmesine bile gerek yok. Sen biliyorsun Allah'ım Amin

Hayır kendi annem babam da burda orada teyzelerim dayılarım kuzenlerim var yani akrabalarım onlarlada aram çok iyi yalnız kalmam ama annemleri kendi öz annemle babamı ablamı bırakmak zor geliyor😔 ülkenin halini böyle gördikce zaten istiyorum çünkü birikim yapamayız borçları ödeyemeyiz evide alamayız hal belli her şey olmuş ne kadar anca kendimizi geçindiririz ama işte çevremde destek olacak kimsem yok bi babam sağ olsun gençlerken gitsinler birikim yapıp gelsinler diyormuş
valla önce kendin git sonrada anne babanı al gitme imkanın varken hala burda 10 bin degil 20 bin aylıgımda olsa durmam 20 senedir almanyada peynirin fiyatı ayni 3 euroydu hadi simdi olsun 4 cavit mavit diyelim arkana bile bakma ahhh be allahım bana su fırsatı ver valla geri gelmicem tatile bile en az 3 sene ,, sözz amin diyinde kabul olsun

Ondan sonra yok irkçilar. Yahu kaynana ile ayni binada oturmayi tercih eden akil, avrupaya gidiyor.

Nice piril piril gençlik varken, deli gibi sinavlara çalişan...

Bide varsa yoksa para. Demiyor ki sağlik, demiyor ki benim kizim ilerde bir hirbo tarafindan taciz tecavüz, oldürülebilir. Demiyor ki bunu herşeyden önce kizim için yapmaliyim. Sanki çöle gidecek. Avrupanin göbeğine mirin kirin ediliyor, aile apartmanina oleey. Yani gerçekten..

Ondan sonra yok irkçilar. Yahu kaynana ile ayni binada oturmayi tercih eden akil, avrupaya gidiyor.

Nice piril piril gençlik varken, deli gibi sinavlara çalişan...

Bide varsa yoksa para. Demiyor ki sağlik, demiyor ki benim kizim ilerde bir hirbo tarafindan taciz tecavüz, oldürülebilir. Demiyor ki bunu herşeyden önce kizim için yapmaliyim. Sanki çöle gidecek. Avrupanin göbeğine mirin kirin ediliyor, aile apartmanina oleey. Yani gerçekten..
Konuyla olan mantığını çözmeye çalışıyorum ama yok… istersen tekrar bi oku bakalım kızım için me demişim kalıcam mı gidicem mi bence boş atıp tutmayın.. aile apartmanında oturunca ne oluyormuş? Herkesi kendinizimki gibi sanmıyın en son 1-2 hafta önce gördüm kendilerini yani aynı apartmanda olmak sıkıntı değil buraya detaylarıyla yazmadığım çocuğumu düşünmüyorum anlamına gelmiyor gidin başka yere bol atar yapıp öfke çıkartın

Neden hala duruyorsunuz 🤭
Öyle hemen olmuyor☺️☺️ Şimdi işte eşimi oraya nasıl götüre bilirim onu araştırıyorum fransız konsolosluğuna sordum ben vatandaşı oldupum için kolay alır ama nasıl onu araştırıyorum bide oraya gitmek içinde para kazım sonuçta sıfırdan ev düzülcek🤦🏻‍♀️😅 her şey para 🤣

Öyle hemen olmuyor☺️☺️ Şimdi işte eşimi oraya nasıl götüre bilirim onu araştırıyorum fransız konsolosluğuna sordum ben vatandaşı oldupum için kolay alır ama nasıl onu araştırıyorum bide oraya gitmek içinde para kazım sonuçta sıfırdan ev düzülcek🤦🏻‍♀️😅 her şey para 🤣
Eş durumuyla gitme gibi bir şey yok mu acaba 🤔 Allah kolaylık versin 😂

Back