Yurt-Burs

Bizim yurtta bir sürü var öyle. Bir de utanmadan "evimiz var ama bizim üzerimize kayıtlı değil, yani biz bişey sahibi gözükmüyoruz" diyenler var. Devlete güvenerek iş yapmamak lazım. Sakın sakın kimse "benim durumum kötü, bana burs çıkar kesin" diye düşünmesin, durumu kötü olana burs çıkmıyor. Geneli böyle.

Başarıyla mı ilgisi var diye düşünüyorum ama onunla da alakası yok, sınavda benden daha düşük puan alanlara ve okul boyunca alttan dersleri olanlara burs veriliyor, bunların elinde son model telefonlar var. Ailesi mal mülk sahibi.
Bilmiyorum torpil olayı dönüyor mu kyk da hiç denk gelmedim. Adil bir dağıtım olmadığı kesinde. Kura mı çekiyorlar üşengeçlikten acep :KK14:

Bilmiyorum torpil olayı dönüyor mu kyk da hiç denk gelmedim. Adil bir dağıtım olmadığı kesinde. Kura mı çekiyorlar üşengeçlikten acep :KK14:
Yani ben kyk yurduna asil olarak yerleştim ama anne baba boşanmış olduğu için bu durum bir öncelik satılıyor. Arkadaşımın da babası engelli olduğu için asil olarak yerleşti mesela. Ama bunun yanı sıra kyk yurduna yerleşen normal insanlar da var. Ben torpilden ziyade kafalarına göre dağıtım yaptıklarını düşünüyorum açıkçası. Aman ya, burs için üzülmek normal de yurduna yerleşemedim diye üzülmesin kimse. Ekmeğinden fare boku, yemeğinden tavuk tırnağı falan çıkıyor. Çok da matah değil yani, yurt çıkmadı diye üzülmesin kimse.

Yani ben kyk yurduna asil olarak yerleştim ama anne baba boşanmış olduğu için bu durum bir öncelik satılıyor. Arkadaşımın da babası engelli olduğu için asil olarak yerleşti mesela. Ama bunun yanı sıra kyk yurduna yerleşen normal insanlar da var. Ben torpilden ziyade kafalarına göre dağıtım yaptıklarını düşünüyorum açıkçası. Aman ya, burs için üzülmek normal de yurduna yerleşemedim diye üzülmesin kimse. Ekmeğinden fare boku, yemeğinden tavuk tırnağı falan çıkıyor. Çok da matah değil yani, yurt çıkmadı diye üzülmesin kimse.
ayy ciddi misin :KK43: bana ikinci senemde çıkmıştı ben gitmemiştim vazgeçmiştim. apartta kendimiz yapıp yiyorduk. ama şaşırmadım özensizlik oluşuna.:KK43:

annem %97 engelli
kardeşime ne yurt çıktı ne burs
valla hiç belli ollmuyor ya

annem %97 engelli
kardeşime ne yurt çıktı ne burs
valla hiç belli ollmuyor ya
Evet haklısınız, neyin kafasını yaşıyorlar acaba. Bi tanıdığım 17 ağustos depreminde ailesini kaybetmiş, ona ne yurt ne de burs çıkmıştı.

ayy ciddi misin :KK43: bana ikinci senemde çıkmıştı ben gitmemiştim vazgeçmiştim. apartta kendimiz yapıp yiyorduk. ama şaşırmadım özensizlik oluşuna.:KK43:
Dediğim gibi yurt çıkmadı diye üzülmesin kimse. Kendin yap kendin ye daha iyi. Peynir ekmek de olsa en azından içinden afedersin bok çıkmaz.

Arkadaşlar,ben başvuru yaptım kardeşim için ama genel yurt ya da yarı özel yurt gibi seçenekler oluyodu ya öyle bir şey yoktu bilgisi olan var mı?

Kızlaar kyk yurt ve burs kayıtları ne zaman başlıyor biliyormusunuz ? Bir yerde okudum burs için bugün son günmüş birisi yazmış doigruluk payi varmii ya ben daha ikiside baslamadi diye biliyorum ?

Yurt başvuru başlamış.

Burs verilen kişi sayısı az eğer babanız emekli ve evde başka bir gelir yoksa yüksek ihtimal çıkar

Ailenizin üzerinde bir ev dışında herhangi bir gayrimenkul varsa çıkmaz

X