Yürek burkan 'Ramazan' fotoğrafı

işte sadece yemek yememek değikl
ruhen de zina dan da gözü haram seylerden ve cinsellikten iftira dedikodudan korunmak
ben bu kısmının önemli olduğuna eminim...
elbette onlarda var.
onlar sonra gelenler. temel amacı söyledım sadece pis nefislerimizi köreltmek
susturmak terbıye etmek
o söyledıklerınden bazıları her zaman gecerlı

canım ben bu deidklerinin hiç briini yapmayan biriyim ama aklıma gelir pastırma yersem kötü olmam demek istedim sonuçta herkes aynı değil aynı kefeye koyulmak istemem şu adamlarla

Misafir gelince ramazandan önce de özenirdim şimdi de özeniyorum ( foto ile sosyal paylaşıma sunmam ) ama bir lokma ekmeği çöpe atmam
Gerekirse ısıtırım yine kalırsa fırına verir değerlendiririm
Misafir yoksa 2 kişiye göre bişeyler hazırlarız sadece
Keşke çevreyi tanısam da ihtiyaç sahibi var mı yok mu bilsem
Olmadı bir tabak yemeğimi paylaşsam ama yeni taşındım ve çalıştığımdan kimseyi tanımıyorum

Allah olmayana yardım etsin, zor cidden

ben şurayı anlayamdım,oruç tutan biri niye pastırma yiyemez?

Eeee yani ? Bunun kişinin oruç tutmasi veya tutmamasi ile alakasi yok ki .... Zaten niyeti fakirin halinden anlamak felan değil sadece "ibadet farz" niyeti ile yapmak yani kişilik yok oruç tutsa da yok tutmasa da yok .... Ha bir de su var fakirin halinden anlamak için illa ki AC kalmak mi gerek ? Oruç tutan pastirma yiyorsa o zaman ben oruç tutmuyorum ama fakirin halinden anliyorum diyen tatile giderse o da samimiyetsiz oluyor... Ki bakarsan oruç tutan tutmayan , inanan inanmayan herkes fakirin halinden anlamaya calistigini iddia ediyor ama bir çoğumuz tatilimize de gidiyoruz lüks yerlerde yemek de yiyoruz bol bol alisveriszde yapiyoruz o zaman bir cogumuz samimi değil ! Ama nedense sadece oruç tutanlar görülüp tek samimi olmayan onlarmis gibi lanse ediliyor objektif bakmiyorsiniz.. Algi sorunu mi var sözünü zu de aynen iade ediyorum !! Size daha çok yakisti :))

ben de onu diyorum kadesa, ne diyorsun, fakirler etle mi iftarını açıyor veya akşam yemeğini yiyor diye. ben de bunu diyorum işte. çok yanlış anlaşıldı. neyse.
bu arada bir yerde iftar açmaya kalkış önüne ne geliyor? hurma pastırma peynir falan. ben de diyorum ki fakirler yemeğinde oruç tutan insanların iftarda yedikelrini zaten yiyemiyor.

neyse ben gidiyorum buradan.

herkesin orucu alınganlıklarına vurmuş.

canım ben bu deidklerinin hiç briini yapmayan biriyim ama aklıma gelir pastırma yersem kötü olmam demek istedim sonuçta herkes aynı değil aynı kefeye koyulmak istemem şu adamlarla
Eki Görüntüle 1188509

benimde sözüm meclisten dışarıydı zaten. genel olarak zengin sofralarına tepkimin sebebini belirttim. :)

ya bak sen de benim dediğimi diyorsun.
ben de onların orucuyla senin orucun bir değil diyorum. mesele bu. bırak onlar alınsın

Pastırma sevmem ama seven durumu varsa yiyodur elbette
Oruçlular iftarda pastırma yiyemez diye bi kaide yok
Ama varlıklı biir ise fakir ile bölüşmesinde fayda var benim bildiğim
Yoksa ne diğer aylarda ne Ramazanda durumu olmasına rağmen et yemeyeyim , fakirler yiyemiyo diyen yoktur birgün yemezsen 1 hafta sonra yine yersin
Yersin ama yemeyeni de düşünmen lazım, bölüşmen lazım. Ramazan da gün boyunca aç iken bunu daha iyi anlayıp akşam bir tabak yemeğini komşuya verirsin belki.. Manevi duygular daha yoğundur vs.

dur gitme ben senin msjını desteklediğim için alıntı yaptım

aynı düşünüyoruz demek istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…