Yürek burkan 'Ramazan' fotoğrafı


Merak etmeyin bende orucsuzum :)) o yorumu yazan da orucsuz ama oruclular deyip laf söylemeye calisana yazildi o yorum hemen lafi çekmeye calismayin... Madem oruçlu fakirden anlamak için oruç tutuyor mantigi güdüyor arkadaş bende dedim ki o zaman oruç tutmayan da fakirin halinden anlamak istemiyor ! Anlasildi umarim .. Kimsenin orucuna karidtigim yok ki bende oruç tutan biri değilim..
 

evet belki veriyorsunuzdur fakirlere.

dalga falan geçmedim. algı sorunu yaşıyorsunuz.

fakirin halini anlıyorum diyen birinin (bu kişi sen olmak zorunda değilsin, her oruçlu atlıyor alınıyor.) iftarı pastırmayla açması arasında tutarsızlık görmüyor musun gerçekten? tamamen inancından bağımsız cevapla. çünkü ben öyle yapıyorum.
 
yahu iftar sofralarınızda istediğinizi yiyin. ister pastırma yiyin. hatta isterseniz bir kuzu çevirin. ama bunu biz bilmeyelim. etraf bilmesin. mesele bu. iftar da ziyafet vermiş yediğinin içtiğinin fotoğrafını çekip facebooka bilmem nereye koymuş. ne yediğini görmek zorunda değiliz insanların. o kadar zengin bir sofra ile oruç açamayanlar da var. bu yüzden eleştiriyoruz o zengin sofraları. gözümüze sokulduğu için.
 
Son düzenleme:


elimden geldiği kadar yardım yapıyorum zor durumda olanlara. fakiri anlamıyor muyum şimdi.
Anlamak için aç kalmamız gerekmiş,oda iyi oruç tut ama kimseyide görme ben nasıl olsa anladım,yardım etmeyede gerek yok :))) politikası uygulayalım.
 
Üzücü manzara :26:
ben farklı bir konuya değinmek istiyorum kızlar ama yanlış anlaşılmasın içim burkuluyor böyle manzaralara
geçen gün dolmuş beklerken bu yaşlarda bir genç geldi yanıma .abla bi bakarısın gurbetteyim dediginde zaten olay anlaşılıyor ..

yardım edip etmemek farkılı bir olay buna girmiyorum ..ama o genç o kadar saglıklıki neden çalışmıyor .. iş yok demeyin lütfen çöp karıştırmaktansa aza kanaat edene iş bulunuyor :26:
 
ne alaka. hristiyan ,deist başka din mensubu fakirleri anlamıyormu. ben anlamıyormuyum.
illa anlamak için açlığı yaşamammı gerekiyor.
ne kadar tahrik içeren bir mesaj atmışsınız öyle.

Yahu önceki mesaja cevaben yazildi.. Bak ne demiş " fakirleri anlamak için oruç tutuyorsunuz demiş " bende o mantiga atifda bulunarak o zaman oruç tutmayanlar " fakirin halinden anlamamak için mi oruç tutmuyor " dedim... Yani oruç tutanlar fakirin halinden anlamali mantigiyla yazan o kişi zaten neden ben simdi kiskirtici oldum .. Tabi ön yargi meselesi unutmusum :)) yahu tabi ki farklı dini var mezhebi farklisi her şeyi geçtim hastasi var , var da var yani ki bende oruç tutmuyorum neden kiskirtayim :))
 

iftar pastırmayla açılır mı be ya kokulu kokulu,hurma dururken pastırma da kimmiş

gerçekten var mı böyle açanlar? fakirler gün boyu aç kalıp da akşam tıka basa yemiyor hele etmiş,pastırmaymış nerdeee?

üstelik ramazanın amacı bu değil ki,yani tokun açı anlaması değil temeli.
 

canım ben görüyorum insanların nasıl akbabalar gbi marketleri lokantları oruç açmaya 1 saat kala doldurduğunu ben zaten onlardan nefret ediyorum..kıtlıktan çıkmışcasına alıyorlar bunların orucu benle bir değil
aysun kayacı gibi oldu
fakiri anlamak insanın merhametinde tamamen .. orucu durmadan bu yöne çekmek cahillik....
 
hepsını bıtırmıstık dımı
onu fark etmedım ben
o da mı kokuyor?
afiyet olsun.
öff hemde nasıl:)
yine gelin ara çok uzadı artık. bu sefer çemensiz pastırma yeriz. zaten piknik diyor hayyal.. gelinde piknik yapalım aydosta.
 
Son düzenleme:
orucun amacı; nefsi köreltmek
sonrası aç insanların halınden anlamaktır.

işte sadece yemek yememek değikl
ruhen de zina dan da gözü haram seylerden ve cinsellikten iftira dedikodudan korunmak
ben bu kısmının önemli olduğuna eminim...
 
Son düzenleme:

kimsenin ibadetine kötü konuşmak istemem. amacım da yorumlarım da o yönde değil. benim dediğim sağlığıma çok dikkat ederim diyen birinin iki paket sigara içmesine yaptığım gibi bir eleştiri. yapılan şeyler samimi olmalı bence. insan inansın inanmasın yaptığı şeyde samimi olmalı. yaptığı her şeyde.

oruç tutan ister pastırma yer yemez bana ne kime ne. ama bana gelip fakirin açın halini anlıyorum, irademe sahip çıkıyorum deyip de fakirin açın halini anlamakla alakalı günde iki öğün yemek dışında başka bir şey yapmıyorsa ben ona samimiyetsizsin derim. bu da kimseye hakaret kimsenin ibadetine saygısızlık değil kimse kusura bakmasın.

dediğim gibi herkesin ibadeti kendine. sen kendini biliyorsan bundan alınmaman gerekir. kendini içinde görmediğin bir yoruma alınmamalısın bence.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…