Oruç tutunca dışarıdaki garibanın karnımı doyacak?
Sorun o değil oruç tutup bu insanlara üzülmekle olmuyor arkadaşım,oruç tutup iftar çadırlarını( evde dolap doluyken ) doldurmaklada olmuyor,hallerinden çok anlıyorsanız elden geldiği kadar az Yada çok yardım durumunuza göre yardım edinki onlarında karnı doysun.
Yok öyle mübarek gün orucumu tuttum açın halinden anladım sevaba girdim düşünceleri,kendinizi kurtarmaya çalışmayın... sizin oruçsuz diye adlandırdığınız kişilerin yaptığı hayırın kaçta kaçını yaptınız merak ettim.. Nerde bedava ekmek var diye aranan insanların,birde hali vakti yerindeyken iftar cadırına gidip onca garibanın hakkını yiyen insanlar şimdi oruç tuttuğu için çokmu anlayışlı,duyarlı oluyorlar ?
Yazan ;oruçsuz
ya evet yaabende. sonrası kötü ama:)
Helal olsun kesinlikle doğru söylüyorsun... Yani oruç tutan insan şunu yapamaz bunu yapamaz pastirma yiyemez alti çeşit yemek yiyemez gibi gibi söylemler... Ya altı cesit yemek yiyorsa belki çok daha fazla sini fakirlere veriyordur... Hayir yani yardim gizli sakli verilir bilemezsiniz yani yardim edip etmediğini ve kalkipta bak pastirma yiyor mantigiyla fakirlere yardim etmiyor tüme varimina varamazsin çok saçma. Ki genelde benim şahit olduğum her oruç tutan aile mutlaka bir gün fakir komsusu akrabasini yemeğe davet eder çok şahit oldum bu duruma.. Bir çok fabrika sahibi ramazanda calisanlarina alisveris çeki verir felan ne güzel şeylere vesile oluyor aslında ramazan ayi ama İlla kötü yönlerini görürler nedir bu dinle dertleri anlamiyorum oruclular deyip dalga geçince başları göğe mi eriyor !!
yok kokuyor bu sıcakta hele:9
yemesek iyi olur
ya evet yaa
evet sende sevıyorsunyimiştik bir ara senle bastırma
o koku 1 haftaya yakın kalıyor neredeyse
ya evet yaa
evet sende sevıyorsunyimiştik bir ara senle bastırma
o koku 1 haftaya yakın kalıyor neredeyse
hayır, sıyrılmamalı benceayyyy çemeni sıyrılmış pastırma var o kokmuyo cicim
oruçsuz kelimesi oruçlular sözüne tepki olarak yazıldığı için yanlış bulmadım
oruç tutana da saygı göstermek lazım bis bence ...
neden yemek fakiri anlamak değil ki sadece. bedeni de ruhu da ibadet yaaprak deidkodudan kötülükten korumak. bunu yapamayan zaten kabul olmaz
bunun sayfalarca açıklaması var
alındım açıkcası hiç homini gırtlak bir insan olup iftar sofrasında bayılmadım..
Anlamak için aç kalmamız gerekmiş,oda iyi oruç tut ama kimseyide görme ben nasıl olsa anladım,yardım etmeyede gerek yok :))) politikası uygulayalım.
elimden geldiği kadar yardım yapıyorum zor durumda olanlara. fakiri anlamıyor muyum şimdi.
ne alaka. hristiyan ,deist başka din mensubu fakirleri anlamıyormu. ben anlamıyormuyum.
illa anlamak için açlığı yaşamammı gerekiyor.
ne kadar tahrik içeren bir mesaj atmışsınız öyle.
evet belki veriyorsunuzdur fakirlere.
dalga falan geçmedim. algı sorunu yaşıyorsunuz.
fakirin halini anlıyorum diyen birinin (bu kişi sen olmak zorunda değilsin, her oruçlu atlıyor alınıyor.) iftarı pastırmayla açması arasında tutarsızlık görmüyor musun gerçekten? tamamen inancından bağımsız cevapla. çünkü ben öyle yapıyorum.
aa doğru bende hayyalle yemiştiniz. :))
kardeşim idrarın bile kokuyor. . öyle böyle değil.
Oruçsuz çok kışkırtıcı olmuş kimseyi ilgilendirmez tutmayanda oruçsuz diye nitelendirilmez.
Ben kimsenin oruç tutmasına karışmam bananeki kim ne yaparsa,ister evinde hindi kızartsın ister zeytin peynirle açsın ,yalnız canım oruç tutunda yoksulun açın halinden anlayın demeleri yanlış,biz anlıyoruz zaten orucunu tutupda hala birşey bilmeyen insanlar var bu ayrım gereksiz.
afiyet olsun.hepsını bıtırmıstık dımı
onu fark etmedım ben
o da mı kokuyor?
orucun amacı; nefsi köreltmek
sonrası aç insanların halınden anlamaktır.
orucun amacı; nefsi köreltmek
sonrası aç insanların halınden anlamaktır.
afiyet olsun.
öff hemde nasıl:)
yine gelin ara çok uzadı artık. bu sefer çemensiz pastırma yeriz. zaten piknik diyor hayyal.. gelinde piknik yapalım aydosta.
hayır ama senin yazımın ben oruç tuttuğum için bana öyle geldi.
birde o fakiri anlamak diyen çoğunlukla okuymayanlar bence
yoo her konuda aynı olmak değildir anlaşmak saygı duymaktır canım benimn ateist kuzenimde arkadaşımda var :)
pastırma yemedim bir ay boyuna ama yesem de bu ibadet zaten ..
mesela bizim alt katta bir bayan sabah 16:00 da uyanıyor günde sahurda 1 kg muz yiyor havada etler pastırmalar uçuyor
ee bu diyor fakiri anlamak için tutuyoz
cahil işte
bu konuda haklısın. ama herkes aynı değil ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?