Canım benim bak bu söylediklerini şuanda yapabilirsin hayata tutunma ya da kul olma kendini çocuk için şartlara imtihan sebebin olabilir, ayrıca bu eşinin ve senin kararın olmalı tek taraflı olmaz çünkü bu tek başına kaldırabileceğin bir sorumluluk değil yeri geldiğin de eşinin de sana destek olacağı yerler var ama eşin istemiyorsa şuan hadi ki çocuk oldu diyelim yalnız başına bu işleri üstlenme olasılığın var çünkü eşin önce bunu kabullenecek ve kavrayacak ama bu süreçte yine yıpranan sen olacaksın o yüzden diyorum bu ikinizin kararı olmalı eşine biraz zaman tanı fikri değişecektir inşallah sende bunun için dua et ve bu konuyu biraz alttan almaya çalış, bak sana kendimden örnek vereyim ven 8 aylık evliyim ve eşim ilk günden beri çocuk istiyordu ama bana bu fikir çok uzaktı hamilelik çocuk yetiştirmek vs. Bana çok uzak geliyordu ve ben hamilelik sürecini olumlu mutlu geçirmek istiyordum istemeden hamile kalıp da şoko girmek istemiyordum belki kabullenememekten korkuyordum bu yüzden korunmayı düşünmüştüm ben değil de eşin ben bayanın ilaçla koruması taraftarı değilim diğer yöntemlerle bana sıcak gelmemişti , sonra eşim benimle güzelce konuştu en azından beni korunmamaya ikna etti Allah A bırakalım dedi tamam dedim ama en azından bi 6 ay geçsin diyordum evliliğimiz otursun falan eşim bu konuda hiç üstüme gelmedi her konu açıldığında beni tatlı tatlı ikna etmeye başladı 4 ay sonra ben kendiliğinden düşünmeye başladım ve 6 ay sonra Rabbim bana nasip etti yani demem o ki bu ikinizin bebeği olacak ikinizin istekliliği ve aynı düşünmesi çok önemli sen şuan sadece eşine destek ol işlerinde sıkıntı var demişsin ve ona zaman ver düzelecektir inşallah herşey onu senin yanında rahat ve huzurlu hissettir her zaman evi onun için dünyanın iyi yeri olmalı ki zamanı geldiğinde orayı çocuk ve çocuklarla şenlendirmeyi düşünsün, inşallah seni üzecek şeyler söylememişimdir yardımcı olmak istedim biraz da olsun Rabbim gönlünü ferahlatsın inşallah