Gebeliğe Hazırlık Yumurtlama olduğu gün kesin birliktelik olmalı mı?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

SeseSesilia

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2020
673
424
23
28
Kızlar merhaba bugün adetimden sonraki 17. Gün ve geçen aydan kalan ovülasyon testini yaptım adetim bittiğinden beri yapmıyordum bugün öylesine yaptım ve t çizgisi kopkoyu çıktı. Şimdi biz dün de birlikte olduk yani adetim bittiğinden beri gün aşırı birlikte olduk aslında. Şimdi bugün yumurtladigim için bugün de birlikte olmalı mıyım yoksa yarın olsa olur mu. Sperm kalitesi etkilenir mi?

Edit: geçen ay da yumurtlama günümü saptamıştım 2 günü de değerlendirmistik fakat hamile kalamadım. Bu ay sadece gün aşırı olmasına dikkat ettim açıkçası ümidimi kesiyorum da denebilir.

dr lar gun asiri makul diyor.. yumurtlama donemi her gun yapmayi manasiz buluyorum ben. rahimde yasayabiliyor cunku sperm.. her gun olsun diye es de biz de stres oluyoruz. kafa rahatligi her gun birliktelikten daha onemli inan. oylesini de denemissin tutmamis zaten.

Canım sperm senin vücudunda 2-3 gün canlı kalabilir her gün ilişkiye girmene gerek yok

Bugünü hatta yarını ve ertesi günü değerlendirebilirsin. 4-5 gün peşpeşe ilişkide eşinde sorun yoksa hiç bir problem olmaz sperm kalitesi anlamında.

Merhabalar ben de 5 ay böyle ovulasyon testleri ile takip ettim öyle bi doktora gideyim dedim genel durumumun değerlendirilmesi için eşimden sprem istedi meğer eşimde sorun varmış. Çoğu kişi 1 sene dolsun öyle git doktora diyor ama ben katılmıyorum eger bir sorun varsa önceden bilmek en güzeli çünkü aylarca her adet oldugunda yıpranıp üzülmektense bir ssorun yoksa da bilinçli bir gebelik geçirirsin kendin bi hormona kan değerlerine vs baktır eşin de sperme bi sıkıntı yoksa devam edersiniz kafanız rahat :) spermler 1 günde yeterince olgunlaşmadığı için 2 günde 1 öneriyorlar ilişkiyi de

Çok teşekkür ederim. Evet ben hormon testi yaptırdım bi sıkıntı çıkmadı. Kist vs de yok. 8.aydayız bu ay bakalım olmadı dediğiniz gibi eşim gidecek. Her ay regli beklemek çok yıpratıyor

Çok teşekkür ederim. Evet ben hormon testi yaptırdım bi sıkıntı çıkmadı. Kist vs de yok. 8.aydayız bu ay bakalım olmadı dediğiniz gibi eşim gidecek. Her ay regli beklemek çok yıpratıyor
Ben de hep kendim gitmiştim bi sorun yoktu eşim tamam giderim diyordu ama erteliyorduk meğer ne önemliymiş inşallah iyi sonuçlar alırsınız

Canım sperm senin vücudunda 2-3 gün canlı kalabilir her gün ilişkiye girmene gerek yok
Evet ben de böyle düşünüyorum o y
Aynen öyle de denedim olmadı şimdi de boşuna zorlamak istemiyorum ben de. Geçen ay 2 günü de değerlendirmistik hatta iliski sornası çatlamam da oldu ama nasip.

ben yurtdisindayim. dr um saglikli sperm 7 gune kadar canli kalabilir dedi.. imkansiz degil dedi. yani genel bir bilgi degil ama.. burada bir uye vardi. esiyle birlikte olmus. esi sehirdisina gitmis. bes gun sonra ovu testinde yumurta gormus yumurtayi kacirdim diye uzulmustu ve gebe kalmisti o ay. olmaz olmaz demek ki..

Ya nasip isi. Millet yanlışlıkla hamile kalıyor planlamadan ilk geceden vs. Biz ov gününe kadar hesaplıyoruz ama nasip olmuyor. Vardır allahın bir bildiği

Daha geçen hafta öğrendik sperm sayısı hızı ve morfolojisi düşük çıktı ciddi yani ama Allah var iyi ki nasip eder evlat nimetini inşallah bize de bi ürologdan randevu aldık 15inde gideceğiz
Yaa allah şifa versin inşallah. Bakalım bu ay da tutmazsa eşim gidecek inşallah. Umarım bir sorun yoktur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…