Evet canım elbette kalınabilir. Ben kürtaj olmama rağmen umudumu kaybetmedim. Zaten doktor da hamile kalmanda bir engel yok dedi. Aksine kürtaj ya da düşük sonrası vücut gebeliğe hazır olduğu için hamile kalmak daha kolay oluyormuş. llk kayıp diye üzülme, özellikle kimyasal gebelik pek çok kadının başına gelirmiş. Kimbilir belki farkına varmadan benim de gelmiştir. Adetle atıldığı için pek anlaşılmazmış. Ama yurt dışında son zamanlarda yapılan tıp araştırmaları düşükten hemen sonraki 6 ay içinde hamile kalan kadınların daha sağlıklı bebekler doğurduklarını saptamış. Eskiden doktorlar kürtaj sonrası 6 ay falan korunun derlermiş. Çünkü önceden kürtaj yöntemleri de bu kadar gelişmiş değildi, kürekle rahme zarar verme olasılıkları daha fazlaymış vs.Şimdi daha gelişmiş yöntemler var ve düşük sonrası araştırmalar artıkça bu araştırmaları takip eden doktorlar düşükten sonra artık daha kısa korunma süreleri veriyor.
Şunu unutma, vücudun bir kez hamile kaldıktan sonra yeniden kalabilir. Vucudumuzun işleyişine güvenmeliyiz bence. Tamam düşük de yaptık ama gebelik öyle kompleks bir süreç ki herhangi bir aşamada oluşacak en ufak bir aksaklık gebeliği sonlandırabilir. Kader kısmet.