Gebeliğe Hazırlık Yumurtlama kanaması yaşayan ve hamile kalan-kalamayan!!!

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canım çok geçmiş olsun öncelikle moralini bozmamaya calis. Çünkü stres kanamayı arttırıyor. Gerçi Kanama görünce insanın moralini bozmamasi mümkün şeyi çünkü ben de yaşadım nasil oldüğünü bilirim. Doktora gitmeden olumlu ya da Olumsuz bir sey dusunmemeye çalış. Hamileyken de adet zamanı ağrısı gibi ağrılar oluyor. Hatta benim 2 ayimda bile adet günüm geldiğinde aynı adet sancıları olmuştu vücut eski tepkileri bir sure daha vermeye devam ediyor. Hcg biraz düşük evet ama geç dollenme olmuş olabilir mi senin? Şöyle diyim Kanama varsa düşük de yapabilirsin ama bazı kadınlar Kanama olsa bile sağlıklı doğum da yapabiirmis. Beta hcg 'nin 2 günde bir ikiye katlamasi iyi isaretmis.
Ve şunu unutma her şeyin hayırlısı. Kaybedersen de en azından hamile kalabiliyorsun. Bu bile çok önemli. Moralini yüksek tutmaya çalış.
cok teşekkürler iyi dileklerin için canım. geç döllenmeyi ben de düşündüm ama en son birliktelik 21 eylüldü. ve geçen cumartesi yani geçen hafta bhcg sıfır cıkmıştı. eğer normal bi durum olsa 21 eylüldeki birliktelikten sonradaha farklı bi sonuç cıkmaz mıydı?

cok teşekkürler iyi dileklerin için canım. geç döllenmeyi ben de düşündüm ama en son birliktelik 21 eylüldü. ve geçen cumartesi yani geçen hafta bhcg sıfır cıkmıştı. eğer normal bi durum olsa 21 eylüldeki birliktelikten sonradaha farklı bi sonuç cıkmaz mıydı?
Epey zaman geçmiş evet aslında. Enteresan bir durum. Birliktelik olmadıysa beta hcg nasıl öyle yükselmiş ki? Kullandıgin bir ilaç ya da tedaviden olabilir mi acaba? Bence sen ertelemeden bir doktora görün canım. Simdi biz burdan ne yazsak yanlış olur.

Epey zaman geçmiş evet aslında. Enteresan bir durum. Birliktelik olmadıysa beta hcg nasıl öyle yükselmiş ki? Kullandıgin bir ilaç ya da tedaviden olabilir mi acaba? Bence sen ertelemeden bir doktora görün canım. Simdi biz burdan ne yazsak yanlış olur.
evet aynen yarın ilk iş. bu gece nasıl geçicek bakalım herkese cok teşekkürler destekleri için iyi geceler

Bilmiyorum şimdi kestim artık inşallah hamile kalırım bu ay. Senin ne problemin vardı canjm

Bilmiyorum canım inşallah iyi haberler alırız
Bildiğim kadarıyla benim bi problemim yoktu :) 2 ay önce yumurta takibine gittim herşey iyiydi kist falan Yok demişti doktor ama tabi o ay hamile kalamadım. Bu ayda neden uzun geldi hala çözemedim doktor yumurtlama kanaması dedi ama stres hava değişimi herşey etkiliyor. Bugün sabah yine test yaptım negatif çıktı. Birkaç saat sonra az kanla siyah akıntı gelmeye başladı. Siyah akıntıda adeti geciken insanlarda gelmesi normalmiş. Şimdi adet ağrılarımda başladı galiba 8 gün gecikmeyle benimki sökğlmeye başlıyor. İnşaşşah gelir artık gelsin bitsin düzene girsin :)

Malesef negatif ama 5 gündür adet görmüyorum
Canım benimki 8 gün gecikmeyle geliyor. 4 gündür çok az kahverengi geliyordu bugün hem ağrım var hem akıntım fazlalaştı. Gelir belki seninkide eğer geç döllenme değilse. İnşallah geç döllenme olurda seninki bebek olur

Kızlar yumurtlama zamanı benim de bazen hafif pembe kanamalarim olur. Doktora sordum normal demişti zaten bunu dert etmeyin. Aksine yumirtadiginiza ve üretken olduğunuz zamanlara dair iyi bir isaretmis. Ben normal yolla hamile kalmıştım. Kısaca kanama hamilelige engel değil.
Çok sağol canım yazdıkların için bende bu kanamayı yaşayıp hamile kalan var mı merak ediyordum. İnşallah bizlerde hamile kalırız.

evet aynen yarın ilk iş. bu gece nasıl geçicek bakalım herkese cok teşekkürler destekleri için iyi geceler
Canım inşallah bebek vardır sağlıklı olur değerler neden öyle olmuş bende anlamadım. Yarın doktora gidince bizide bilgilendir güzel haberler verirsin inşallah dualarım seninle

Canım inşallah bebek vardır sağlıklı olur değerler neden öyle olmuş bende anlamadım. Yarın doktora gidince bizide bilgilendir güzel haberler verirsin inşallah dualarım seninle
tabi tabi haber vereceğim. ben de hiç anlamadım. testte hamile cıktım zaten ama kanama olması enteresan ve gebelik değerim 59 düşük yani. hastane bana 100ün altı sağlıklı olmaz dedi

Benim adetlerim düzensiz. ayrıca polikisti overim. Ara ara kahverengi lekelenmelerim oluyor ama ne olduğunu bi türlü çözemedim. gebelik istiyorum ama lekelenme olduğunda ilişkiden uzak duruyoruz. O yumurtlama lekelenmesi mi acaba ? E öyleyse uzak durmamak lazım demi ? Ben adet olamadığım için lekenme oluyorum sanıyorum.

Çok sağol canım yazdıkların için bende bu kanamayı yaşayıp hamile kalan var mı merak ediyordum. İnşallah bizlerde hamile kalırız.

Benim adetlerim düzensiz. ayrıca polikisti overim. Ara ara kahverengi lekelenmelerim oluyor ama ne olduğunu bi türlü çözemedim. gebelik istiyorum ama lekelenme olduğunda ilişkiden uzak duruyoruz. O yumurtlama lekelenmesi mi acaba ? E öyleyse uzak durmamak lazım demi ? Ben adet olamadığım için lekenme oluyorum sanıyorum.
Evet canım asıl o lekeler geldiği zaman değerlendirilmesi gereken günlermiş. Sen polikistik over için hiç soğan kürü denedin mi? İbrahim saraçoğlu videolarını izle doktorlar hap veriyor ama o adetleri getirmek için polikistik için faydası olmuyor soğan kürü asıl faydalı olan diyor.

Merhaba arkadaslar ben en son 16 agustosta adet gordum oda damla damla oldu iki uc gun cok cok azdi bidahada olmadim bu ay da cok siskinlik var bel agrilarim var sol kasigim agriyo aradada kasilma hissediyorum acaba neden olur bu durum ?

Canım adetlerin düzensizse gebelik için yumurtlama günlerinin kaçırmaman önemli. Ovulasyon testleriyle takip etmeni öneririm. Kahverengi lekelenme ovulsyonla ilgili olabilir de olmayabilir de. Genelde ovulasyon zamanı kahverengiden ziyade açık pembe yumurta akı kıvamıyla karışık çok hafif bir kanama olur. Lekelenmeler bazen kist veya hormonal kaynaklı da olabiliyor. Lekelenmeler için doktora git derim çünkü bir ara bende de olmuştu ve o ay biraz prolaktin hormonum yükselmişti. Yumurtlama kanaması biraz farklı oluyor ama emin olmak istityorsan ovulasyon testlerini özellikle lekelenme günleri yap bakalım, pozitif çıkarsa ovulasyon kaynaklı olması daha muhtemel.

kaybediyorum arkadaslar. biyokimyasal gebelikmiş. değerim 70 cıktı. cumartesi de 59,7 cıkmıştı. bitiyo adet kanamasıyla atıcakmış vücut
Canım hayırlısı olsun. Demek ki hamile kalabiliyorsun inşallah bundan sonra hamile kalacaksın yeniden. Kürtaj olmak veya ölü doğum yapmak inan ki daha kötü. Çünkü zaman geçtikçe, hele kalp atışını duyduktan sonra kaybetmek ve bebeğini kürtajla almaları emin ol çok daha kötü oluyor.

Canım hayırlısı olsun. Demek ki hamile kalabiliyorsun inşallah bundan sonra hamile kalacaksın yeniden. Kürtaj olmak veya ölü doğum yapmak inan ki daha kötü. Çünkü zaman geçtikçe, hele kalp atışını duyduktan sonra kaybetmek ve bebeğini kürtajla almaları emin ol çok daha kötü oluyor.
bundan sonra hamile kalınabilir mi sizce

bundan sonra hamile kalınabilir mi sizce

Evet canım elbette kalınabilir. Ben kürtaj olmama rağmen umudumu kaybetmedim. Zaten doktor da hamile kalmanda bir engel yok dedi. Aksine kürtaj ya da düşük sonrası vücut gebeliğe hazır olduğu için hamile kalmak daha kolay oluyormuş. llk kayıp diye üzülme, özellikle kimyasal gebelik pek çok kadının başına gelirmiş. Kimbilir belki farkına varmadan benim de gelmiştir. Adetle atıldığı için pek anlaşılmazmış. Ama yurt dışında son zamanlarda yapılan tıp araştırmaları düşükten hemen sonraki 6 ay içinde hamile kalan kadınların daha sağlıklı bebekler doğurduklarını saptamış. Eskiden doktorlar kürtaj sonrası 6 ay falan korunun derlermiş. Çünkü önceden kürtaj yöntemleri de bu kadar gelişmiş değildi, kürekle rahme zarar verme olasılıkları daha fazlaymış vs.Şimdi daha gelişmiş yöntemler var ve düşük sonrası araştırmalar artıkça bu araştırmaları takip eden doktorlar düşükten sonra artık daha kısa korunma süreleri veriyor.

Şunu unutma, vücudun bir kez hamile kaldıktan sonra yeniden kalabilir. Vucudumuzun işleyişine güvenmeliyiz bence. Tamam düşük de yaptık ama gebelik öyle kompleks bir süreç ki herhangi bir aşamada oluşacak en ufak bir aksaklık gebeliği sonlandırabilir. Kader kısmet.

X