• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yumurtlama hakkında bilginizi rica ediyorum

merve1954

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2022
159
70
28
31
Bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?
Benim polikistik overim var düzensiz adet dönemim yani bazen düzenli bazen düzensiz döngü günüm 38 oluyor geçen ay rahim filmi çekildim kistim olduğu vr temizlenmesi için doktorum antibiyotik verdi ve o ay ilişki yasağım oldu antibiyotikten olacakki bu ay düzenli şekilde (26 gün) adet gördüm kistim temizlenmiş iki ay deneme sürecim var olmazsa yumurtlama tedaVisine başlayacağız. Uzun uzun yazdım ama sormak istediğim ben bu ay iki ay süreçte yumurtlama günümü nasıl anlayabilirim

Benim polikistik overim var düzensiz adet dönemim yani bazen düzenli bazen düzensiz döngü günüm 38 oluyor geçen ay rahim filmi çekildim kistim olduğu vr temizlenmesi için doktorum antibiyotik verdi ve o ay ilişki yasağım oldu antibiyotikten olacakki bu ay düzenli şekilde (26 gün) adet gördüm kistim temizlenmiş iki ay deneme sürecim var olmazsa yumurtlama tedaVisine başlayacağız. Uzun uzun yazdım ama sormak istediğim ben bu ay iki ay süreçte yumurtlama günümü nasıl anlayabilirim
Ovulasyon testler var onlarla takip yapabilirsiniz.
Birde o dönemler de avokado, kuruyemiş, yumurtanız çatlamıyorsa havuç yemenizi öneririm 🌸

Uygulamadan takip edebilirsiniz
Ovülasyon testleri var onları kullanabilirsiniz
Yumurtlama günlerinde akıntı değişir şeffaf yapışkan bir hal alır.
Dr da uygulama sana uymaz dedi olmadı testlerden alırım gelene kadar yumurtlamayı kaçırmak istemiyorum inşallah anlayabilirim akıntıdan 😔

Ovulasyon testler var onlarla takip yapabilirsiniz.
Birde o dönemler de avokado, kuruyemiş, yumurtanız çatlamıyorsa havuç yemenizi öneririm 🌸
Teşekkür ederim 🙏 havuçla incir suyu içmiştim kist yapmıştı bende iki ay önce o yüzden korkuyorum yemeye

Teşekkür ederim 🙏 havuçla incir suyu içmiştim kist yapmıştı bende iki ay önce o yüzden korkuyorum yemeye
İncir suyu kist yapıyor diye biliyorum, havuç çatlamaya yardımcı oluyor pko olduğu için çatlama zor oluyor, avokado da sağlıklı yumurtlama elde etmek için yeniliyor ben bu ay öyle denemiştim benimde çikolata kistim vardı.
Ama mutlaka ovulasyonla takip yapın 🙏🏼
Hatta bende fazla var dilerseniz göndereyim çöpe atmayı düşünüyordum..

Yumurtlama döneminde kasıklarda biraz ağrı oluyor genelde tek taraflı. Yumurta akı kıvamında akıntı geliyor. Bir de eczaneden ovulasyon testi al mutlaka. Çift çizgiyi görünce gün aşırı deneme yap. İnşallah herşey gönlünce olsun

Bu kac gün sürer ? Sadece bir gün mü?
Bende hiç anlayamıyorum normal akıntıdan farkını çünkü
Kişiden kişiye değişiyor
3/4 gün sürüyor genelde.
Yani bilmiyorum ben mi dikkatliyim ama anlamamak biraz zor sanki
Çünkü normal süt beyazı akıntı gibi olmuyor şeffaf ve oldukça yapışkan oluyor 🤷‍♀️

İncir suyu kist yapıyor diye biliyorum, havuç çatlamaya yardımcı oluyor pko olduğu için çatlama zor oluyor, avokado da sağlıklı yumurtlama elde etmek için yeniliyor ben bu ay öyle denemiştim benimde çikolata kistim vardı.
Ama mutlaka ovulasyonla takip yapın 🙏🏼
Hatta bende fazla var dilerseniz göndereyim çöpe atmayı düşünüyordum..
Ya gerçekten mi çok mutlu olurum. Diğer dediklerinizi yarın alayım yapayım o halde hemen. Kistiniz geçti mi peki

Yumurtlama döneminde kasıklarda biraz ağrı oluyor genelde tek taraflı. Yumurta akı kıvamında akıntı geliyor. Bir de eczaneden ovulasyon testi al mutlaka. Çift çizgiyi görünce gün aşırı deneme yap. İnşallah herşey gönlünce olsun
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim onunla takip etmek en doğrusu sanırım Allah isteyen herkese nasip etsin

Kişiden kişiye değişiyor
3/4 gün sürüyor genelde.
Yani bilmiyorum ben mi dikkatliyim ama anlamamak biraz zor sanki
Çünkü normal süt beyazı akıntı gibi olmuyor şeffaf ve oldukça yapışkan oluyor 🤷‍♀️
Bende bu çok nadir oluyor jel gibi değil mi uzuyor bazen. Birde bende ilişkiden sonra bikaç saat geçtikten vr yıkandıktan sonra oluyordu. Ama demekki yine tutmamış

lh testi en sağlam yol. Bende de pcos var tek çare bu. Kafasına göre antin kuntin yumurluyorum çünkü bazen de hiç yumurtlamıyorum. 😀

Ya gerçekten mi çok mutlu olurum. Diğer dediklerinizi yarın alayım yapayım o halde hemen. Kistiniz geçti mi peki
Ben gittiğimde vajinal ultrasona girmedim düşüğüm olduğu için doktor karından göremedi hamileliklerde kist yok oluyor demişti, ben öğrendim kürtaj olduğum sırada öğrendim tabi doğru mu bilmiyordum bir daha da doktora gitmedim akışına bırakmıştım bende sizin gibi olup hamile olan çok insanlar var, bir gebenin gümlüğüne bakabilirsiniz yumurta çatlatma masajları falan da var 🌸

Ben gittiğimde vajinal ultrasona girmedim düşüğüm olduğu için doktor karından göremedi hamileliklerde kist yok oluyor demişti, ben öğrendim kürtaj olduğum sırada öğrendim tabi doğru mu bilmiyordum bir daha da doktora gitmedim akışına bırakmıştım bende sizin gibi olup hamile olan çok insanlar var, bir gebenin gümlüğüne bakabilirsiniz yumurta çatlatma masajları falan da var 🌸
Hepimiz hakkında hayırlısı olsun inşallah bakacağım şimdi 🌺

Ovulasyon testi kullanabilirsin internetten almistim bende de polikist over var bende 10 aydir ovulasyon testi yapiyorum rahim filmi cekildi bisey cikmiyo ama beklemedeyiz hayırlısı

Back