Kekler - Pastalar Yumurtasız Sütsüz Vegan Browni Kek ..(Torku şeker sponsorluğunda)

KedidirKedii

Go girl 🔥
Pro Üye
15 Kasım 2014
4.159
11.066
558
Merhaba Bende katılayım dedim iyi mi ettim kötümü görcez
Bu keke VEGAN dememin nedeni süt ve yumurta olmaması .. Ve lezzetinden ödün vermemesi.
Ben hemen size malzemeleri yazayım ve başlayalım

MALZEMELER:
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı su
3\1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
Yarım çay kaşığı tuz
1 paket vanilin
Yarım paket kabartma tozu

Fırını 180 dereceye açın ısınsın ilk işimiz bu .

Bu kekin bir diğer özelliği kekin pişecek kapta yapılması
Şöyle oluyor : Bütün malzemeleri borcama koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz .

Hepsi harmanlanınca fırınıa atıyoruz hepsi bu !

Kızım da yardım etti bana hahaha çok merak etse de mutfağa girmesine izin yok bu seferlik affediyorum

Fırına atıp 35-45 dakika arasında kontrol ederek pişiriyoruz ..

Bu arada üstüne dökülecek sosu da yapalım ..

Sosu için:
2 tatlı kaşığı kakao
1 su bardağı su veya süt
2 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı mısır nişastası

Ocağa alıp 2-3 dakika kaynayana kadar karıştırın altını kapatıp başka kaba alıyoruz daha kolay soğması için.

Kekimiz pişti fırından çıkartıp üstüne kürdanla delikler açıp sosu üzerine döküp 15 dakika soğumaya bırakıyoruz

Muhteşem ötesi lezzetli ve çok hafif

Veee sunumum tek kişiyim öyle şaşalı gösteri yapamıyorum Sevgiler umarım beğenmişsinizdir.

Vee unutmuyoruz ! Çok yemiyoruz bu kek ne kadar hafif olsada kalori değeri yüksek kızlar

kedi seni buarlarda böyle çikolatalı tariflerle görmek gözümü yaşarttı luneyi sana da çağırayım bana yarışmaya katıldım diye neler yaptı kalorili dedigit spor yap dedi falan yaniseni görünce çok rahatladım
gelelim kekine çok hoş görünüyor hafif olduğu belli çok çok hoşuma gitti eline sağlık başarılar

Hahahha bende kendime şaşırdım Diyetteyim zaten de 1dilim yedim bıraktım

Hahahha bende kendime şaşırdım Diyetteyim zaten de 1dilim yedim bıraktım
bende bir dilim yemiştim ama inandıramadım tek yaşıyorsun geri kalanı ne oldu dediler ama ben yemedim gerçekten sporumu yaptım ama bir daha olsa bir daha yerim arada lazım ya napalım sonsuza kadar sebze yiyecek halimiz yok ama ya ama nasıl canım çekti bana yollasana bir dilimcik

Gel hepsi senin olsun annem :)) Ya ye kız ye ne istersen ye az ye yeterki baklava ye cips ye vazgeçtim cips yeme ama canın çekerse sayıyla 3-5 tane ye bunlar zararsız ertesi gün 15 dakika fazla zıplarsın :)))

Gel hepsi senin olsun annem :)) Ya ye kız ye ne istersen ye az ye yeterki baklava ye cips ye vazgeçtim cips yeme ama canın çekerse sayıyla 3-5 tane ye bunlar zararsız ertesi gün 15 dakika fazla zıplarsın :)))
ya bak ne güzel söyledin işte beklediğim yaşam tarzı gel sarılayım hepsi çok gelir bir dilim yeter bana çok hoş sunumunda ayrıca kekin kendisi yeter

Tatlı krizlerini geçirecek birebir tarif :) yumurtam yok sütüm yok bahanesi yok yane :))) eline sağlık :) yarışmada başarılar:)

Çok beğendim ben bu tarifi ben bir şey yaparken annem ne çok bulaşık çıkarıyorsun diye kızar. Pisme kabında yapılması ayrı güzellik malzemenin azlığı ayrı güzellik ellerinize sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…