Yumurtam olgunlaşıyor ama çatlamıyor, bilen yardım etsin lütfen

Yine ilk catlamayan yumurta sayesinde tanismistim kadin dogum doktorlariyla onunla başladı 3 aylik seruvenim sonra baska farkli doktor denerken 3 doktora gittim biri folikulu keşfetti digeri cikolatayı keşfetti o paracıldı hemen 2 cmlik kisti ameliyat edeyim dedi arkama bakmadan kaçtim ondan, sonra en son bu doktorum surekli takip halinde kaldı. O yumurtalamayan folikul kist gidiyo adette ama ufak baş belam cikolata kistim yerinde sayıyo. Adetim duzenli e yumurtluyorum da ne diye çatlamıyo neyim eksik anlayamadım da vallahi vitamin eksikligi etki ediyomudur bir bilgin var mı?

Sonucta yumurtanın catlamasını da bır hormon belırlıyor doktorun takıbını yapıyrdur mutlaka bırde her yumurta kesın catlayacak dıye bı kaıde yok canım her ay yumurtlamayabılırız bu cok dogal ama yınede sut hormonuna ozellıkle baktır brde stresten uzak dur stres sut hormonunu salgılatıyor ve sut hormonu da yumurtaları catlamadan vucuttan atıyor

Ahh canım amin inşaAllahhhh :dua: 4 yıl dile kolay neler yaşamışsındir ama rabbim 4 yılın sabrının azminin mukafatını vermis çok şükür inşaAllah sağlıklı bir gebelik yaşarsın da sağ salim alırsın meleğini kucağına :anne:

aminnnn kuzum ınsallah :) :KK200:

Glukofen verdi ama pcos lular icin veriliyor bu. Bide yani ilacin yan etkisi cok.kilonuzda normal bence baska doktora gozukun. Ya da yumurtalarin kalitesizliginden verdi bu ilaci.

Oy Allah razı olsun darısı senın basına olsun Allah tum ısteyenlere nasıp etsın ınsallah benımkını dw haırlısıyla tamamına erdırsın :)

Öncelikle ALLAH bebeğinizi size bağışlasın, mürvetini görürsünüz umarım.Peki mesela ben yumurtladığım günü biliyorum.O gün ağrım oluyor, bol akıntım oluyor ve ovulasyon testinde heray kırmızı çizgiyi görüyorum.Adetim herzaman düzenlidir.Bütün bunlara rağmen yumurtanın çatlamama ihtimali varmı sizce. Yoksa bu belirtiler zaten yumurtanın çatladığının belirtisimi.

Glukofen verdi ama pcos lular icin veriliyor bu. Bide yani ilacin yan etkisi cok.kilonuzda normal bence baska doktora gozukun. Ya da yumurtalarin kalitesizliginden verdi bu ilaci.

Yok kız şöyle anlatayım muayene etti tam bunları dedi : ha evet çatlamamış yumurtan sende çatlama sorunu var o zaman ben sana glukofen vereyim adetin 2. Gunu gel dedi bu kadar :KK70:

Sonucta yumurtanın catlamasını da bır hormon belırlıyor doktorun takıbını yapıyrdur mutlaka bırde her yumurta kesın catlayacak dıye bı kaıde yok canım her ay yumurtlamayabılırız bu cok dogal ama yınede sut hormonuna ozellıkle baktır brde stresten uzak dur stres sut hormonunu salgılatıyor ve sut hormonu da yumurtaları catlamadan vucuttan atıyor

aminnnn kuzum ınsallah :) :KK200:

O ne kız ilk defa duydum o hormonu :) tam kan sayımı yaptı vitaminlerime baktı tam kan sayımında herseyim normaldi vitaminde sadece d3 vitaminim %5 di onun icinde kapsul verdi ek olarak evicap e vitamini verdi canım o kadar. Hormon testini ben istedim ama o 2 cm cikolata kisti oldugu icin dogru yanit vermez yapmamizin bir anlami yok ona gerek yok dedi.

Öncelikle ALLAH bebeğinizi size bağışlasın, mürvetini görürsünüz umarım.Peki mesela ben yumurtladığım günü biliyorum.O gün ağrım oluyor, bol akıntım oluyor ve ovulasyon testinde heray kırmızı çizgiyi görüyorum.Adetim herzaman düzenlidir.Bütün bunlara rağmen yumurtanın çatlamama ihtimali varmı sizce. Yoksa bu belirtiler zaten yumurtanın çatladığının belirtisimi.

Canım bu olay kişiden kişiye değişiyor işte mesela bende her ay bu belirtilerin hepsini yaşıyorum bazen daha fazlasini bende çatlamıyor ama sende çatliyor da olabilir. Kisiden kisiye bünye farkiyla degisiklikte gosterebilir bu durum. Aslında catlamadigini anlamak da gayet kolay :) ovulasyonun bittikten sonra kasıkta ağrı devam edip iliski sırasında yumurta hangi tarafta gelistiyse eger ki çatlamadı ise o tarafa ağrı saplanıyor iliski agrili geciyor adetten sonra o agri geciyo iliskiye girince agrida olmuyo fark gayet belli oluyo o durumda.

Canım bu olay kişiden kişiye değişiyor işte mesela bende her ay bu belirtilerin hepsini yaşıyorum bazen daha fazlasini bende çatlamıyor ama sende çatliyor da olabilir. Kisiden kisiye bünye farkiyla degisiklikte gosterebilir bu durum. Aslında catlamadigini anlamak da gayet kolay :) ovulasyonun bittikten sonra kasıkta ağrı devam edip iliski sırasında yumurta hangi tarafta gelistiyse eger ki çatlamadı ise o tarafa ağrı saplanıyor iliski agrili geciyor adetten sonra o agri geciyo iliskiye girince agrida olmuyo fark gayet belli oluyo o durumda.

Adet bitiminin 15. günü sabahı kalkıyorum inanılmaz bir ağrı, oluyor kasıklarımda hafifte midem bulanıyor.Aaa sonra bir bakıyorum dolusuna ıslaklık başlıyor, tuvalete gidiyorum bakıyorum bem beyaz akıntı geliyor.O heyecanla hemen ovulasyon testi yapıyorum 2 koyu çizgiyi görüyorum.Bu ağrı akşama kadar sürüyor, sonra birden bıçak gibi ağrı kesiliyo, akşamınada hemen fanfinifinfon:olamaz: Ayy ne biliyim demekki kişiden kişiye fark ediyor .Şuan adetim bu ayda bir deneme daha yapıcam gene birşey çıkmazsa doktor yolu gözükecek banada.

Adet bitiminin 15. günü sabahı kalkıyorum inanılmaz bir ağrı, oluyor kasıklarımda hafifte midem bulanıyor.Aaa sonra bir bakıyorum dolusuna ıslaklık başlıyor, tuvalete gidiyorum bakıyorum bem beyaz akıntı geliyor.O heyecanla hemen ovulasyon testi yapıyorum 2 koyu çizgiyi görüyorum.Bu ağrı akşama kadar sürüyor, sonra birden bıçak gibi ağrı kesiliyo, akşamınada hemen fanfinifinfon:olamaz: Ayy ne biliyim demekki kişiden kişiye fark ediyor .Şuan adetim bu ayda bir deneme daha yapıcam gene birşey çıkmazsa doktor yolu gözükecek banada.

:KK70:o akıntıyı kac günden itibaren hissediyosan tarihini yaz bir kenara diger ay o tarih gelmeden bir gun once yap sonra akinti bitislerine kadar günaşırı devam et hep. Ay canım inşaAllah bu ay olumlu sonuc alirsin da hic gerek kalmaz doktora :dua: ama ki kısmet nasip bu ya olmazsa bile git yumurta takibi senin icin iyi olur en azindan kac gunde olgunlastigini ve ne zaman çatladigıni bilirsin ona gore kesin iliski yasarsin.

Benimki de çatlamadı klomen kullandım şimdi kistim var ne yapabilirim çatlaması için çatlama iğnesi yapılmadı bana

Ovulasyon testı cok kullandım genelde ıkıncı cızgı ılk cızgıden daha koyu hale geldıyse yumurtan 24 saat ıcınde catlayacak demek oluyor o kırmızı cızgıyı geunce ust uste ılıskı yapcaksın gun asırı degıl, catladıgını ovulasyn testıyle nasıl anlarsın onu da syleyeyım eger kıpkırmızı cızgıyı grdun ertesı gun ıkıncı cızgı soluklasmıssa yumurtan catlamıs demek oluyor canım. Akıntı seffaf ve uzuyorsa bu yumurtladıgunun belırtısı oluyor eger agrı eklenıyrsa catlamıs demek oluyor bazen catlayınca kahverengı akıntı gelıyor o da kalıtelı yumurta ve catlamıs demek oluyor

O ne kız ilk defa duydum o hormonu :) tam kan sayımı yaptı vitaminlerime baktı tam kan sayımında herseyim normaldi vitaminde sadece d3 vitaminim %5 di onun icinde kapsul verdi ek olarak evicap e vitamini verdi canım o kadar. Hormon testini ben istedim ama o 2 cm cikolata kisti oldugu icin dogru yanit vermez yapmamizin bir anlami yok ona gerek yok dedi.

Doktorun daha ıyı bılır tabı bu hormonu nasıl dıymazsın ınfertılıteye gıdınce ılk buna bakıyorlar :) prolaktın hrmonun adı

Merhaba arkadaşlar geceniz hayır olsun inşaAllah, öncelikle Sol yumurtalıgımda 2 cm cikolata kisti var ama adetim düzenli doktor gebelige bir engel oluşturmaz dedi. Eşimin sperm sayısı fazlasiyla iyi ama hareketleri yavasmış onun icin kür yaptım kullanıyor. Ilk defa yumurta takibi yaptirdim ve yumurtam kendiliginden 21 mm olmustu doktorum igne yapalım dedi ve ovitrelle catlatma ignesi oldum fakat catlamadı ve folikül kiste dönüştü adette onu atarım biliyorum ama bugun de glukofen ilac verdi adetin 2. Günü gel dedi fakat bu ilaç baya kilo verdiriyomus zaten 55 kiloyum zayıfım ilaclarla hormon yüklemek istemiyorum. Şimdilik adet günüme kadar soğan kürü yapıyorum kisti atmak icin daha sonra Çatlatma için İncir ve havuc kürü mü yapsam acaba kullanıp yararinı gören var mı? Yardım edin lütfen.
icon_scratch.gif
Görürsün canım

Yok kız şöyle anlatayım muayene etti tam bunları dedi : ha evet çatlamamış yumurtan sende çatlama sorunu var o zaman ben sana glukofen vereyim adetin 2. Gunu gel dedi bu kadar :KK70:
:kahve: allah allah.. gliyle baslayan ilaclari hic sevmiyorum:sinirli: catlama ignesi filan yapsaydi. Peki buyumusmu kac tane olmus yumurtan. Net bisey demedimi bukadarcikmi

Benimki de çatlamadı klomen kullandım şimdi kistim var ne yapabilirim çatlaması için çatlama iğnesi yapılmadı bana

Klomenden sonra doktor çatlatma iğnesi vermedi mi canım? Sonucta klomen yumurtaların gelismesine yardım ediyo ona ek olarak bazen bekliyolar kendiliginden catlarmı acaba diye ama coğunluğu catlatma ignesi veriyor.
Kist klomenden öncede varmıydı yoksa klomenden sonra mı olustu?

Klomenden sonra doktor çatlatma iğnesi vermedi mi canım? Sonucta klomen yumurtaların gelismesine yardım ediyo ona ek olarak bazen bekliyolar kendiliginden catlarmı acaba diye ama coğunluğu catlatma ignesi veriyor.
Kist klomenden öncede varmıydı yoksa klomenden sonra mı olustu?
:kahve: allah allah.. gliyle baslayan ilaclari hic sevmiyorum:sinirli: catlama ignesi filan yapsaydi. Peki buyumusmu kac tane olmus yumurtan. Net bisey demedimi bukadarcikmi

Normalde daha önce gittiğimde doktorum yumurtlamam olmuyo diye tahmin ediyodu adetten sonra gittigimde yumurtanin kendiliginden gelisip 18 mm ulastigini gorunce şaşırdı 1 tanesi bu kadar buyumustu baska var mı demedi de hiç takip edelim dedi ettik 2 günun ardindan 21 mm olmustu çok güzel gelismis hemen çatlasın diye igne vercem dedi verdi karnımdan vuruldum vurulduğum gün gecesine uzayıp giden akıntım acayip arttı ağrılarım arttı gogus uclarım sızım sızım sızladı heh tamam oluyo dedim o günü hemen değerlendirdim ama iğne işe yaramadı çatlamadı :KK61:

Kuzum sen baska bolımlerde zaman kaybetme ınfertılıteye gıt

Korunmayı bıraktıktan sonra 6 ay olmaması normal diyolar canım bakalım ben 3. Aydayım 4 e gircem. Bi kac ay normal deniyeyim estradiolumu arttiracak yiyeceklere yukleneyim incir havucla ugrasayip dualarımı edeyim baktım hala olmuyo o zaman gideyim interfiliteye. Tek care catlatmak onada bol bol estradiol yuklemem lazim ki beyin sinyal versin :KK70:

X