Yumurtam olgunlaşıyor ama çatlamıyor, bilen yardım etsin lütfen

Nddnsn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2017
272
197
31
Merhaba arkadaşlar geceniz hayır olsun inşaAllah, öncelikle Sol yumurtalıgımda 2 cm cikolata kisti var pko degilim sadece bir tane mevcut ama adetim düzenli doktor gebelige bir engel oluşturmaz dedi. Eşimin sperm sayısı fazlasiyla iyi ama hareketleri yavasmış onun icin kür yaptım kullanıyor. Ilk defa yumurta takibi yaptirdim ve yumurtam kendiliginden 21 mm olmustu doktorum igne yapalım dedi ve ovitrelle catlatma ignesi oldum fakat catlamadı ve folikül kiste dönüştü adette onu atarım biliyorum ama bugun de glukofen ilac verdi adetin 2. Günü gel dedi fakat bu ilaç baya kilo verdiriyomus zaten 55 kiloyum zayıfım ilaclarla hormon yüklemek istemiyorum. Şimdilik adet günüme kadar soğan kürü yapıyorum kisti atmak icin daha sonra Çatlatma için İncir ve havuc kürü mü yapsam acaba kullanıp yararinı gören var mı? Yardım edin lütfen.
icon_scratch.gif

Son düzenleme:
sebebsız ınfertılıtem var ben yaptım ıncır havucu faydasını grmedım canım

baska yumurtan varmmıydı cok yumurta olınca ılac yetersız kalıyor bazen ve ılk defa basına gelmıs hemen genelleme bu durumu. Herkesın basına gelebılır nrmal bu durum benımde sag tarafımda kıstım vardı asıalama oldum tutmadı ılaclar kıst yaptı bır ay ara dedı adete yakın kontrole gttım kıst duruyordu adet olmadım hamıle oldugumu ogrendım kıstım hala duruyor yanı

baska yumurtan varmmıydı cok yumurta olınca ılac yetersız kalıyor bazen ve ılk defa basına gelmıs hemen genelleme bu durumu. Herkesın basına gelebılır nrmal bu durum benımde sag tarafımda kıstım vardı asıalama oldum tutmadı ılaclar kıst yaptı bır ay ara dedı adete yakın kontrole gttım kıst duruyordu adet olmadım hamıle oldugumu ogrendım kıstım hala duruyor yanı

Öncelikle cevap verdiğin için teşekkür ederim canım. Solda kist oldugu icinmidir bilmiyorum ama sağ tarafta bir tane iyi olgunlasmis vardi doktor bakar bakmaz hemen igne yapalım dedi ama çatlamadigini hissettim. Kontrole gidincede catlamamıs dedi. Adet oldugunda gel dedi o kadar ne yapacak ne edecek onu bile demedi buyuk ihtimal klomen yapacak ama zaten kistim var o ilacta kist yapma ihtimali var diye deneme korkuyorum. 3 aydır korunmuyorum korunmamaya basladigim an boyle haller geldi ister istemez acaba hic olmayacak mi demeye basladim:KK43:

Öncelikle cevap verdiğin için teşekkür ederim canım. Solda kist oldugu icinmidir bilmiyorum ama sağ tarafta bir tane iyi olgunlasmis vardi doktor bakar bakmaz hemen igne yapalım dedi ama çatlamadigini hissettim. Kontrole gidincede catlamamıs dedi. Adet oldugunda gel dedi o kadar ne yapacak ne edecek onu bile demedi buyuk ihtimal klomen yapacak ama zaten kistim var o ilacta kist yapma ihtimali var diye deneme korkuyorum. 3 aydır korunmuyorum korunmamaya basladigim an boyle haller geldi ister istemez acaba hic olmayacak mi demeye basladim:KK43:

ınsan korınmayı bırakınca hemen olacak sanıyor ama o ısler oyle hemencık olmuyor canım ben 4 yıl ugrastım 4 asılama oldum snra kendılıgınden oldu nasıp kısmet bu osler hıc canını sıkma vaktı gelınce olacak EvvelAllah klomen vermez kıst dururken anca sokturucu ılac verır zaten sogan kuru onu atmıstır dktruna gıt ıcıne sınmezse baska dktra gec ama hıc bır dktr kıst varken klomen vermez ben bunun ornegıyım dedım sana kıstım var dıye ara verdırdı bana korkma gıder o hem

Tedavin yanıt vermeyince ne yaptın canım. Yani nasıl hamile kaldın? Mucize gibi olmus umut gidince gelmis melek :dua:

Valla resmen mucıze benım baska saglık srunlarım cıktı tam o ara ben oyle canımı sıktım kı cocuk mocuk dusunemedım bıle zaten kıst var dedı ne yumurtlama tarıhımı bıldım ne adet tarıhımı dgru durust ılıskı bıle yapmadık ınan... Snra kulak ıcın gıttıgım doktor hap vermıstı esım eczaneden alayım dedı receteyı ısyedı o ara ben adet olmadım dur bı bakayım gunum ne zamanmıs dedım bırde baksam bes gun gecmıs :) ılacı alırken testte al dedım pozıtıf cıktı ınanamadık esım ıkı tane test alır hep cunku hep negatıf olur ertesı gun bırdaha yapardım :KK70: dedık heralde test yanlıs acıle kostuk kanda cıktı eve geldık dger testı de yaptık su an 6 haftalık :) Allah sana da tez zamanda yasatsın canım bızımkı resmen mucızeydı 4 yıldır yapmadıgım kalmadı olmadı da en ummadıgum anda geldı :) sukurler olsun

ınsan korınmayı bırakınca hemen olacak sanıyor ama o ısler oyle hemencık olmuyor canım ben 4 yıl ugrastım 4 asılama oldum snra kendılıgınden oldu nasıp kısmet bu osler hıc canını sıkma vaktı gelınce olacak EvvelAllah klomen vermez kıst dururken anca sokturucu ılac verır zaten sogan kuru onu atmıstır dktruna gıt ıcıne sınmezse baska dktra gec ama hıc bır dktr kıst varken klomen vermez ben bunun ornegıyım dedım sana kıstım var dıye ara verdırdı bana korkma gıder o hem

Yine ilk catlamayan yumurta sayesinde tanismistim kadin dogum doktorlariyla onunla başladı 3 aylik seruvenim sonra baska farkli doktor denerken 3 doktora gittim biri folikulu keşfetti digeri cikolatayı keşfetti o paracıldı hemen 2 cmlik kisti ameliyat edeyim dedi arkama bakmadan kaçtim ondan, sonra en son bu doktorum surekli takip halinde kaldı. O yumurtalamayan folikul kist gidiyo adette ama ufak baş belam cikolata kistim yerinde sayıyo. Adetim duzenli e yumurtluyorum da ne diye çatlamıyo neyim eksik anlayamadım da vallahi vitamin eksikligi etki ediyomudur bir bilgin var mı?

Son düzenleme:
Valla resmen mucıze benım baska saglık srunlarım cıktı tam o ara ben oyle canımı sıktım kı cocuk mocuk dusunemedım bıle zaten kıst var dedı ne yumurtlama tarıhımı bıldım ne adet tarıhımı dgru durust ılıskı bıle yapmadık ınan... Snra kulak ıcın gıttıgım doktor hap vermıstı esım eczaneden alayım dedı receteyı ısyedı o ara ben adet olmadım dur bı bakayım gunum ne zamanmıs dedım bırde baksam bes gun gecmıs :) ılacı alırken testte al dedım pozıtıf cıktı ınanamadık esım ıkı tane test alır hep cunku hep negatıf olur ertesı gun bırdaha yapardım :KK70: dedık heralde test yanlıs acıle kostuk kanda cıktı eve geldık dger testı de yaptık su an 6 haftalık :) Allah sana da tez zamanda yasatsın canım bızımkı resmen mucızeydı 4 yıldır yapmadıgım kalmadı olmadı da en ummadıgum anda geldı :) sukurler olsun

Ahh canım amin inşaAllahhhh :dua: 4 yıl dile kolay neler yaşamışsındir ama rabbim 4 yılın sabrının azminin mukafatını vermis çok şükür inşaAllah sağlıklı bir gebelik yaşarsın da sağ salim alırsın meleğini kucağına :anne:

Doktora gitmeden önce hiç belirti yaşamışmıydınız.Mesela yumurta çatlayınca beyaz akıntı geliyor ve ovulasyonda çift çizgi falan çıkıyor.Bu tarz bir inceleme gözledinizmi doktora gitmeden önce.

Doktora gitmeden önce hiç belirti yaşamışmıydınız.Mesela yumurta çatlayınca beyaz akıntı geliyor ve ovulasyonda çift çizgi falan çıkıyor.Bu tarz bir inceleme gözledinizmi doktora gitmeden önce.

Hepsini yaşadım canım her ay da yasiyodum da son 3 aydir dikkat ettigim kadar etmiyodum bu ay yine akıntılarım yoğundu anladım ki ovulasyona girmisim yumurta akı kıvamında esneyen bir akıntım vardı gögüs uclarim felaket acıyodu ki hala geçmedi acıyor. Catlamadiginida afedersin de parmakla kontrol yontemiyle bakıp anlamistim yuvarlak bir sey duruyodu kesin catlamadi dedim yinede bir umut doktora giderken belkide catlamistir diye gittim ama tahmin ettigim gibi catlamamisti.

Son düzenleme:
Hepsini yaşadım canım her ay da yasiyodum da son 3 aydir dikkat ettigim kadar etmiyodum bu ay yine akıntılarım yoğundu anladım ki ovulasyona girmisim yumurta akı kıvamında esneyen bir akıntım vardı gögüs uclarim felaket acıyodu ki hala geçmedi acıyor. Catlamadiginida afedersin de parmakla kontrol yontemiyle bakıp anlamistim yuvarlar bir sey duruyodu kesin catlamadi dedim yinede bir umut doktora giderken belkide catlamistir diye gittim ama tahmin ettigim gibi catlamamisti.

He ozaman normalde çatlıyordu ama bu aymı sıkıntı çıkardı yumurtalıklar.

He ozaman normalde çatlıyordu ama bu aymı sıkıntı çıkardı yumurtalıklar.

Korunurken çatır çatır çatliyodu korunmayı birakalı 3 ay oldu 3 aydır ovulasyonu yaşıyorum cift cizgileride goruyorum akintida bol keseden oluyo agrilarda ama çatlamıyo alışamadı duruma garipsedi galiba catlamayı birakti :KK48:

Korunurken çatır çatır çatliyodu korunmayı birakalı 3 ay oldu 3 aydır ovulasyonu yaşıyorum cift cizgileride goruyorum akintida bol keseden oluyo agrilarda ama çatlamıyo alışamadı duruma garipsedi galiba catlamayı birakti :KK48:

Ay çok ilginç.Ben mesela o beyaz akıntıyı görünce yumurta çatladı sorun yok sanıyordum.Boyna beyaz akıntıyı görünce yumurta takibinede gitmedim.Ozaman demekki beyaz akıntı. yumurtanın çatladığına işaret değil o halde. Ayy öfff hergün bişey.Bendede akıntı bol, ağrı çok fazla var ve ovulasyonu her ay görürüm.Adetlerimde tam günündedir.İlginç gerçekten.

Ay çok ilginç.Ben mesela o beyaz akıntıyı görünce yumurta çatladı sorun yok sanıyordum.Boyna beyaz akıntıyı görünce yumurta takibinede gitmedim.Ozaman demekki beyaz akıntı. yumurtanın çatladığına işaret değil o halde. Ayy öfff hergün bişey.Bendede akıntı bol, ağrı çok fazla var ve ovulasyonu her ay görürüm.Adetlerimde tam günündedir.İlginç gerçekten.

Yumurta gelistikce akıntı cogalıyo canım çatlayınca son demlerini yaşıyo sonrada kesiliyo zaten. Keske beyaz akinti gelince catlasaydı bol keseden çatlayan yumurtalarım vardı :KK70: bende de adet günüm şaşmaz :nazar: ama işte çatlamayınca bir işede yaramiyo bu ovulasyon falan. Bebis dusunuyo musun? Dusunuyosan bir defalık da olsa takip yaptır ögrenirsin en azindan ne durumda oldugunu.

Yumurta gelistikce akıntı cogalıyo canım çatlayınca son demlerini yaşıyo sonrada kesiliyo zaten. Keske beyaz akinti gelince catlasaydı bol keseden çatlayan yumurtalarım vardı :KK70: bende de adet günüm şaşmaz :nazar: ama işte çatlamayınca bir işede yaramiyo bu ovulasyon falan. Bebis dusunuyo musun? Dusunuyosan bir defalık da olsa takip yaptır ögrenirsin en azindan ne durumda oldugunu.
Evet canım düşünüyorum.Vajinismus hastasıydım şükür atlattım.Şimdide bebiş konusuna ağırlık verdim.Adetliyken hastaneye falan gittim , tahlil yaptırdım hormon, vitamin, kan vesaire.Birde alttan muayne oldum.Doktor bişey yok dedi ama demekki yumurta takibi için özel söylemem gerekiyordu.Ne biliyim doktor bana ovulasyon kullan dediği için ona ağırlık verdim.Hiç gelde takip yapalım demedi.

Evet canım düşünüyorum.Vajinismus hastasıydım şükür atlattım.Şimdide bebiş konusuna ağırlık verdim.Adetliyken hastaneye falan gittim , tahlil yaptırdım hormon, vitamin, kan vesaire.Birde alttan muayne oldum.Doktor bişey yok dedi ama demekki yumurta takibi için özel söylemem gerekiyordu.Ne biliyim doktor bana ovulasyon kullan dediği için ona ağırlık verdim.Hiç gelde takip yapalım demedi.

Geçmiş olsun canım. Rabbim sanada banada tüm isteyenlere de nasip etsin insaAllah :dua: Aman onlar hiç demez zaten binde bir biri der ancak. Baska bir doktora demistim de adetinin 14. Gunu basla calismaya takip olmaz deyip savmıştı başından. Bunda da adetten sonra akıntı mı fark edince gittim dedim yumurta takibi yapabilir miyiz yumurtlama donemimdeyim dedim hadi bakalım o zaman dedi alttan baktı 18 mm di sonra 2 gun ust uste gittim 21 mm olunca cok guzel gelismis dedi ovitrelle igne verdi oldum ama catlamadı işte. Sen ihmal etme adetinden sonra ovulasyona girince git yinede sen soyle iste o yapmak zorunda.

Çok sevindim gerçekten mucizeni Allah vermiş sağlıklı sıhhatli gelsin meleğin annesi:emir_bebek::dua:

X