• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yumurtam büyüyor ama erken çatlıyor...

• Konu Sahibi Konu Sahibi erva15
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

erva15

Ziyaretçi
arkadaşlar 2 aydır dr a gıdıyorum 9 aydır da korunmayı bırakmıştık gecen ay gıttım hiç ilaç vermedı folık plus dışında sonra yumurta takıbınde 10.gun gıttım 18mm olmuş dr cok iyi dedı 1 gun aradan sonra 12.gun gıttım çatlamış dedi dr erken çatlamış hamılelık olmayabılır dedı ve olmadı sonra bu ay gıttım klomen verdı 5 gun 5 tane içtim hergun 1 tane sonra 10.gun gel dedi gıttım 22x23mm olmuş cok erken zamanda cok buyumuş dedi 12.gun gıttım çatlamış bu ay da hamılelık olmayabılır dedi valla ben anlamadım benım erken çatlama problemım var yumurtam buyuyor zaten ama bana da klomen verdı ve neden erken çatlıyor hıçbırşey de soylemedı ama gununden once catlaması hamılelık için yeterlı olmuyormuş ben 28gunde 1 adet oluyorum ve 14.15.gunde catlamsı gerek ortalama ya benım durumda olan arakadaşlar varsa bana yazabılırler mı hep bakıyorum çatlatma iğnesı, ve yumurtanın buyumemesınden bahsetmış arkadaşlar benım durumda olan bırınde sitede şuana kadar baktım ama rastlamadım ne olur paylaşın arkadaşlar ne yapabılıım gununde catlaması için ve sızce sebebı ne olabılır?

valla benimde bu yumurtlama işine pek kafam basmıyor yumurtlama olduktan kaç gün sonra çatlar çatladığında zaten adet olmuyormuyuz benimde 22 23 cm oluyo ama ne zaman çatlıyo ki

Arkadaşlar yumurtanın döllenmesi için çatlaması gerekiyor benim tüp bebek tedavim aslında dr. hatası ama onların dediğine göre erken,kontrolsüz çatlamadan(normalde iğneyle çatlatılıyo tüp bebek ve aşılamada) dolayı iptal edilmişti.Adet gördüğümüzde döllenmemiş yumurtalar dışarı atılıyo o başka.Bu çatlamanın tıbbi adı ovulasyon ve ovulasyon testleri var idrarla ve tükrükle yapılabiliyo.Ben bu ay kullandım hatta ilk kullandığım için o günü kaçırmıyim diye testte söylenenden erken başladım testi yapmaya.Ben de 28 günde adet görüyorum çatlamam teste göre 14üncü gün gerçekleşti o gün çalışıyosunkaydirigubbakcemile3 Bi sorun olursa özelden de yazabilirsin hepimize kolay gelsin..

Son düzenleme:
bence senin yumrutalarin ilaclara tepki veriyo ve erken gelisip catlio
haliylede gebelik sansini kaciriyosun
bence doktorun sana uygun daha yavas gelistiren ilaclar yazmali
aksi takdirde her seferinde ayni problemle karsilasirsin

bence senin yumrutalarin ilaclara tepki veriyo ve erken gelisip catlio
haliylede gebelik sansini kaciriyosun
bence doktorun sana uygun daha yavas gelistiren ilaclar yazmali
aksi takdirde her seferinde ayni problemle karsilasirsin

aynen dediğin gibi oluyo ama dr bunu neden anlamıyor ya da akıl edemnıyor saşıyorum doğrusu yumurtam buyuyor ama gununden once catlıyor ilaç kullandığım da da yanı klomen kul. da da 10.gunde normalde 18mm olan yumurtam 22x23mm oluyor cabucak fazlasıyla buyuyor ve yıne erken çatlıyor bence verdığı ılaç klomen mı her neyse bende işe yaramadı

ilacsiz da gelisiyosa yumrutalarin ilaci biraksanda normal yolla deneseniz..erken ovulasyon oluosun test yaparsin ovulasyon gününü bilirsin
anlasildi ki ilaca tepki veriosun yada klomene tepki veriosun doktorunun bunda israrci olmasini bende anlamadim..
mesela bende her zaman tam ovulasyon 13.günde olurdu ama hamile kaldigim ay 9. günde baslamisti belirtileri

benimde öyle bi sorunum vardı gittiğim doktor öyle demişti ama başka bi doktora profa gittim o da erken çatlama diye bi şey olmaz yok öyle bi şey dedi sonra zaman la düzeldi normal zamanında çatlıyo ama klomeni günde bir defa içiyorum normalden daha az..ve bi hafta deil 4 günde filan yeterli düzeye ulaşınca çaylatma iğnesi vurunuyorum yani kontrola ltına alınabiliyo dert etme doktor da bi kaç ay sonra seni tanıyo ve ne zaman çatlıycanı biiliyo ama en önemlisi senin kendini takip edip doktoru uyarman..

çok haklısın canım ben de artık olmassa daha sonra prof a falan gıderım çunku benım doktoruma 2 aydır gıttım ve 2 aydır da tutturdu erken çatlıyor dıye e düzeltmek için bişey yap o da yok yanı anlıcan ben de kızdım aslında ama bakalım hayırlısı suanda zetan bı sure oluruna bırakacağız aynı doktora gıtmeyı suanda düşünmüyorum artık cok cok sağol paylaşımın için

benimde öyle bi sorunum vardı gittiğim doktor öyle demişti ama başka bi doktora profa gittim o da erken çatlama diye bi şey olmaz yok öyle bi şey dedi sonra zaman la düzeldi normal zamanında çatlıyo ama klomeni günde bir defa içiyorum normalden daha az..ve bi hafta deil 4 günde filan yeterli düzeye ulaşınca çaylatma iğnesi vurunuyorum yani kontrola ltına alınabiliyo dert etme doktor da bi kaç ay sonra seni tanıyo ve ne zaman çatlıycanı biiliyo ama en önemlisi senin kendini takip edip doktoru uyarman..

canım ya hanı profa gıttım deın ya sonra yumurtan nasıl duzene gırdı ılaç mı kullandın sonra hamıle kalabıldın mı yazar mısın

canım erken çatlatması çok önemli değil tabii öncesinde ilişki de bulunduysan, yani hamile kalabilirsin. Eğer tam zamanını bilmek istiyosa doktorun o zaman çatlatma iğnesi yapması lazımdı.Ama önemli değil çatlamadan önce ilşki olduysa hamile kalabilirsin.

Back
X