kızlar hepinize geçmiş olsun... yumurtalık kistinden 2 kez ameliyat olmuş bekar birisi olarak sizleri o kadar iyi anlıyorumki...
Ben bu durumla ilk kez bundan 3 sene önce karşı karşıya kaldım şiddetli karın ağrısıyla doktora gittiğimde ultrasonda görüldü ve 10 cmdi
doktor hemen ameliyat dedi ilaç tedavisi olup olamıyacağını sordum hayır dedi tabiki tek doktorla yetinmedm1 - 2 doktora daha göründüm... O zamanlar şehir dışında okuyordum gittiğim doktorlardan birisi durumun riskli olduğunu okulu ertelememi ve en iyisinin üniversite hastanesinde ameliyat olmam olduğunu söyledi ben de acilen istanbula ailemin yanına geldm ve cerrahpaşaya gittim orda kadın doğum da riskli gördüğü için jinekolojik onkolojiye sevketti ve ameliyata karar verildi.. o dönem çok araştırmıştım bu hastalığı ve yumurtalıklarımınalınma riski beni çok korkutmuştu. Doktorlar da ameliyattan önce kesin bişi söleyemediler... Ameliyatımı oldum ve başarılı geçti yumurtalıklarım alınmadı :) vee patolojim temiz çıkmıştı yani kanser değildim :)
İkinci ameliyatımı da bundan 2,5 ay kadar önce yine aynı hastanede oldum... Aslında kontollerim devam ediodu fakat kistim kısa bi süre içinde büyümüştü 15 cm olmuştu doktorlarım direk ameliyat demediler bi süre kontollerime devam ettiler fakat son olarak yine ameliyata karar verildi... Her kontolümde tümor markerlarıma bakılıoydu kötü bi durum var mı diye neyse ameliyatımı oldum doktorlar bile kistin neden tekrarladığına anlam veremedi.. Ameliyatım çok başarılı geçti ve iyileşme sürecim diğer ameliyatıma göre daha hızlı oldu vee patolojim temiz çıktı :) çok şükürki 2 sini de atlattım Allah'ın izniyle yumurtalıklarım ve ben iyiyiz şuanda :)
Allah'ım ne bana tekrar yaşatsın ne de sizlere hepimize geçmiş olsun...
NOT: Kızlar doktor ve hastane gerçekten çok önemli!