Merhaba hanım arkadaşım.
Ben 2 kere bu vitamin takviyeleri ile 2 sağlıklı embriyoya ulaştım ancak önceki yazılarımda belirttiğim kronik vaziyetteki RAHİM İNCELİĞİM yüzünden embriyolarım tutunamadı. Nasip diyorum artık.
2 kere farklı PRP uygulamaları yaptırdım. Bitkilerden de faydalanayım dedim kullandım. Akupunktur homoterapi de yaptırdım ama 1 mm bile iyileşme olmadı rahmimde. 5.5 mm'yi geçemedik.
Ama vitaminlerin faydasını gördüm. Düzenli olarak 3 ay hiç ara vermeksizin kullandım.
Doktorum bana impryl'i önerdi kullan diye. Onun haricindeki kullandıklarımı ben belirlemiştim. Geçmiş mesaj yazılarıma dönebilirseniz daha ayrıntılı bulabilirsiniz.
Ama kısada aklımda olanları yazmaya gayret edeyim.
Ben 6 ayda bir çok geniş kapsamlı kan tahlilleri yaptırdım öncelikle onu belirteyim.
D vitamini seviyemi 50'lere çıkarttım. D3K2 vitamini kullandım. Depolarımı doldurmak için her 10 kilo için 2 damla içtim günlük. D vitamini eksikliği çok kötü birşey. Doğurganlığı direkt etkilediği gibi, bağışıklığı da etkiliyor. Geçen seneden beri doktorlar koronadan dolayı D VİTAMİNİ/ÇİNKO ve C VİTAMİNİNE dikkat çektiler. C vitaminini DEMİR HAPI ile birlikte aldığım için bu anlamda iyi bir yol izlediğimi farkettim. Demir emilimini artırıyormuş C vitamini.
B12 METİNKOBALOMİN formundakini kullandım.
Çinko, L-Arjinin, L-Kartinin, OMEGA-3( 1200 MG'lık), Koenzim QH, Astaksantin şu an ilk aklıma gelenler.
Ayrıca Demir depolarımı da iyi seviyede tutmaya gayret ettim. Ki hala ara ara kullanırım. Biz kadınların en büyük sorunudur. Buna özellikle çok dikkat ediyorum.
Bu yukarıdaki vitaminleri ve ayrı ayrı aldım. İllaki böyle almanıza gerek yok diye düşünüyorum. Çünkü çok maliyetli olur. Ama tabi tercih de edebilirsiniz.
Hanım arkadaşların kullandıklarından öğrendiğim kadarıyla SUPRALİFE tavsiye ile kullanan bir hanım arkadaş yazmıştı geçenlerde. Ayrıca PROXEED kullanan hanımlarda da var.
İmpryl yada gonamax ikisinden biri muhakkak içilmeli. Yumurta DNA hasarını azaltmak amaçlı içiliyor bu.
Ayrıca yediğiniz şeylere de özen göstermelisiniz.
Hergün tatlı yemeyin. Abur/cuburlardan, hazır meyva sularından, içeceklerden uzak durun. Ekmeği azaltın. Kuzu eti-balık yiyin. Tavuk yemeyin. Herşeyi mevsiminde tüketin. Kışın domates-salatalık yemeyin mesela. Evde kendi yoğurdunuzu mayalayın. Endüstriyel yoğurt tüketmeyin. Marketlerde probiyotik mayalardan kullanabilirsiniz. Yumurtanın 0 ya da 1 numaralı olanını yiyin. Sızma zeytinyağ ve hakiki tereyağ tüketin.
Bir de meyveyi abartarak yemeyin. Meyvelerinde şekeri var. Bazı insanlar 1 tabak meyve yer mesela. Çilek en çok tarım ilacı kullanılan meyvesidir. Tarım ilaçları vücudumuza uzun vadede zarar verir.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sormak istedikleriniz varsa seve seve cevaplarım.
Umarım şifa olur. Hayırlı haberlerinizi almaktan mutluluk duyarım.
Sevgilerimle...