• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yumurtalığımda 6 Cm Lik Kist Varmış

poyyeb

2. dereceden bilinmeyenim :)
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2008
989
500
103
Merhaba arkadaşlar, adet dönemimde olmadığım bir zamanda 9gün kesintisiz kanamam oldu. 14 aylık evliyim. renkli doppler de sağ yumurtalıkta 6cm çapında kist ortaya çıktı temiz oldu söylendi. şuan ilaç tedavisi oluyorum 10gün sonra regl olacağım ilaçla tabiki. eğer kist yok olmamışsa ameliyat dediler. aslında şu yaşıma kadar adet günüm dahi şaşmamıştı. ne ağrı bilirim ne rahatsızlık, şimdi tedirginim,ayrıca rahim ağzındada 2.5 cmlik yara varmış onuda yakacaklarmış adet sonrası. korkum ileride bebiş düşündüğümüz zaman hamile kalamamam. Acaba bu hastalıklar bittikten sonra kısırlığı incelemek adına testler varmıdır?

canım inşallah iyileşirsin hem tıp ilerledi canım allah büyüktür yardım eder merak etme geçmiş olsun dualarım seninle canım

burada paylaşıyorum çünkü sizlerin aranıza yeni katılmama ragmen güzel bir arkadaşlık ortamı var ve hep yanımdasınız gibi rahalıyorum. İnşallah geçecek bakalım.

[ben siteye daha yeni üyeyim soruyu ilk merhaba kısmına yazında yönetici ben okuyamdan mesajı durdurmuş ...!!!

Anladım canım..
Ben her ikisinide yaşamış biriyim 4 yıl önce rahim ağzında yara olduğunu söyledi doktorum smear testi yaptı(mutlaka yapılması gerekiyor) ve yaktı hiç bir sorun yaşamadım ki dondurma işleminin daha iyi olduğu söylenir.

Daha sonra hamileyim diye doktoruma gittim sağ yumurtalığımda 6cm lik kist ve dış gebelik. Laparoskopik ameliyat oldum, doktor kistimin belki ilçala geçebileceğini ama açmışken ikisine almamızın daha doğru olacağını söyledi.

[bende araştırdım gebelik daha yaşamadığım için doğum yapmayan kadınlara dondurmayı öneriyorlarmış. bende ca125 smear ve renkli doppler yaptırdım hepsi iyi çıktı ama dış gebelik hakkında bir bilgim yok. ben düşündüm acaba dedim ama belirtileri neşer bilmiyorum. bir ilaç verdi doğum kontrolü gibi 1 kutu bitti sonrasında sadece 2buçuk gün adet olabildim kisti kontrol etmesini söyleiğimde doktora etmedi ve aynı ilacı 1 kutu daha kullanayım sonra adet ol ve bitince kontrole gel dedi. saçma gibi bende idrar sıklığı ve arada sağ kasığımda ağrı oluyor ağır eşya falan kaldıramıyorum artık.ve iştağım da gitti kilo kaybım var. ne bileyim işte:1no2:

Geçmiş olsun canım..Kistin kesin tanısı için laparoskopi olunması grekiyor..
Önce ilaçla tedavi olunuyor Sonra ise kisti patoloji inceliyor.
Kistin boyutu büyüdükçe durum biraz kiritikleşir canım.
Senin çok iyi bir kadın doğum uzmanına gitmen gerekir..
Çünü 5 cm geçmiş boyutu..

Bu arada rahim ağzında yarada varmış canım..
Fazla telaşlanmana gerek yok bazen bir vajinal muayne ile tespit ediliyor bu yaralar..
Kızarıklık olduğunda anlaşılıyor.
Akıntı oluyor genel anlamda bu durumda.
papsmear alınması gerekir durumu için..
Papsmeardan sonra ise incelenip ya ykılır yada dondurulur canım
Geçmiş olsun.

Sen kalbini ferah tut takıntı haline getirme durumu, şimdi herşeyin çaresi var bence doktorun gayet iyi.
Ayrıca ikibuçuk gün adet olman çok normal, doğ. kontrol ilaçları gereksiz kanamayı kısalttığı için faydası var zararı yoktur bu konuda.Doktorunu dinle ve rahat ol

evet doktorum doçent özel hastahanede tedavi görüyorum ve tüm ekip bu doktoru tercih ediyormuş onlar önerdiler bana. ve evet dediğiniz şekilde smear alındı. ama lapr. yapılmadı. 10 gününm kaldı ilacın bitmesine bakalım sonuç ne olacak bende bekliyorum. Gerçekten çok teşekkür ederim sizlere.

Merhaba arkadaşlar, adet dönemimde olmadığım bir zamanda 9gün kesintisiz kanamam oldu. 14 aylık evliyim. renkli doppler de sağ yumurtalıkta 6cm çapında kist ortaya çıktı temiz oldu söylendi. şuan ilaç tedavisi oluyorum 10gün sonra regl olacağım ilaçla tabiki. eğer kist yok olmamışsa ameliyat dediler. aslında şu yaşıma kadar adet günüm dahi şaşmamıştı. ne ağrı bilirim ne rahatsızlık, şimdi tedirginim,ayrıca rahim ağzındada 2.5 cmlik yara varmış onuda yakacaklarmış adet sonrası. korkum ileride bebiş düşündüğümüz zaman hamile kalamamam. Acaba bu hastalıklar bittikten sonra kısırlığı incelemek adına testler varmıdır?

:CüvCüv:Merhabalar bu yazınız üzerine, bekarken yaşadığım benim ve ailem için çok önemli bir ameliyat geçirmiştim bu geldi aklıma...
Çok detaya girmeden şöyle anlatayım kısaca; karnımda bir şişlik vardı ve bunun bebek kafası kadar büyük bir miyom olduğu ameliyatla alınıp, bilhassa patalojideki sonuçtu en önemlisi kanserde olabilirdim. Neyse ki sonuç iyi çıktı... Fakat genelde herkes bu ameliyatı olan çocuk sahibi olamıyor diyordu... Evlendim ilk 1,5 yıl çocuğum olmadı doktorumla hep irtibat halindeydik çocuğun olabilir bir problem yok derdi hep Nihayet Alanya' ya tatile gittiğimiz bir yaz dönüşü hamile olduğumu öğrendik ve şu an 6 yaşında bir oğlum var...
O yüzden yüce Rabbime inan ve güven hiçbir zaman olumsuz düşünme olumsuz düşünce her zaman olumsuzlukları getirir... :teselli:
Ben o ameliyata girerken öyle bir durum vardıki doktor (sezeryan gibiydi ameliyatım bekarım diye) dediki herşeyide alabilirim şu an bilemiyorum dedi (başımdan aşağı kaynar su inmişti ama elinden gelenin en iyisini yapıp Rahimi almamaya çalışacağını söylemişti)
O ameliyata girerken doktorların bana sölediği en önemli ayrıntı şuydu:
''Her zaman iyi düşün kötüye asla yorma'' şutarafagitti
dediler yani doktorlar dahi iyi düşünceden yana...
Herşey gönlünce sağlıklı hayırlı iyi olsun
İyi Geceler...

:emir_bebek: :nazar: a.s. :1hug:gamyoncuiremsukaydirigubbakcemile5

öncelikle geçmiş olsun...arkadaşım..
benimde hamileliğimin ilk ayında böyle bir şikayetim vardı kist yani.Ama zannediyorum 9 cm.ulaştığında crrahi müdalede bulunuluyor.Doğumdan sonra kaybolduğu anlaşıldı.Sen kendini kasma sakın yara konuşundada bunun tedavisinin basit olduğunu duydum.Sen doktoruna güven..İçin rahat etmiyorsa başka bir doktora daha git.Eminimki ileride çokkk tatlı bebeklerin olacak sen bunlarla kendini üzme kadın olmanın içinde bunlarda var işte naaaapaaalımmmm..

çok geçmiş olsun canım sen kalbini yüreğini temiz tut korkma.
bendede vardı yara canım ilaçla geçti heen hemen her bayanda olur o.
ALLAH sağlık versin...

sen yine şanslısın canım benim aynı sorun aynı yerde bendede kist var benim adet olma zamanımda çok çok ağrım oluyodu o zamanlar yırtılma yapıyomuş yasmin diye bi doğum kontrol hapı verdi ama benimki geçmiyo sen yine ameliyatla kurtulucaksın inş benimse yırtılıyo tekrar topluyo ameliyat olsamda vücudum kendi kendine üretiyo :(

arkadaşlar kiste olunca nasıl bir kanama oluyor?Arkadaşım adet zamanım değildi 8 gün süren bir kanamam oldu demiş.benim bu ay reglm 7 gün önce başlamıştı damla damla 8 gün sürmüştü sonra ayın 21inde benden kahverengi sarı arası lekeler gelmeye başladı.Onlar da damla damla sadece peçeteyle silince geliyorlar kistte böyle şeyler olabiliyor mu?

ayni sorun bendede vardi ve 1 yil icinde 2 defa kist yüzünden ameliyat oldum sonra dogum kontrol hapi almamai önerdi Prof. ki ozamanda bekardim hapi kulandiktan sonra kist bideha olusmadi ...bide yumurtalikta oldugundan dolayi kist cok korkmustum cünki emeliyatta yumurtaliklarin alinada bilinirmis öyle söylemisti doktor ama hersey yolunda gitti ve simdi bir kiizm var..sanada büüyk gecmis olsun

unutmadan yazayim yumurtalikta olan kist bende patlamisti yani Dr gittimde 1 gün daha gec kalsaymisim beni zehirlermis ki bende sadece karin bölgesinde sadece sizi vardi cok agriyordu bende karin sancisi sanmistim ihmal edip gitmedim ki bende kanama olmadi sadece agri vardi

Son düzenleme:
ayni sorun bendede vardi ve 1 yil icinde 2 defa kist yüzünden ameliyat oldum sonra dogum kontrol hapi almamai önerdi Prof. ki ozamanda bekardim hapi kulandiktan sonra kist bideha olusmadi ...bide yumurtalikta oldugundan dolayi kist cok korkmustum cünki emeliyatta yumurtaliklarin alinada bilinirmis öyle söylemisti doktor ama hersey yolunda gitti ve simdi bir kiizm var..sanada büüyk gecmis olsun

unutmadan yazayim yumurtalikta olan kist bende patlamisti yani Dr gittimde 1 gün daha gec kalsaymisim beni zehirlermis ki bende sadece karin bölgesinde sadece sizi vardi cok agriyordu bende karin sancisi sanmistim ihmal edip gitmedim ki bende kanama olmadi sadece agri vardi
ben de düden bu yana sanki karnımı çiziyorlarmış gibi içeride bir sancı var ya üşüttüm dedim ya barsaklarım bozuldu dedim ikinci kutu ilacım bitecek 1 hafta kaldı bakalım adet olursam kontrol kaldı. ama bugün biraz sancım var yine..

arkadaşlar kiste olunca nasıl bir kanama oluyor?Arkadaşım adet zamanım değildi 8 gün süren bir kanamam oldu demiş.benim bu ay reglm 7 gün önce başlamıştı damla damla 8 gün sürmüştü sonra ayın 21inde benden kahverengi sarı arası lekeler gelmeye başladı.Onlar da damla damla sadece peçeteyle silince geliyorlar kistte böyle şeyler olabiliyor mu?

bende 9 gün süren bu kanama ortalarında koyu kahve şeklinde ve bazen gazlaca bazen damla halindeydi. ağrım falan yoktu ama kanama rahatsız etti hemde adetim bittikten 10 gün sonra ara kanama olarak geldi.

sen yine şanslısın canım benim aynı sorun aynı yerde bendede kist var benim adet olma zamanımda çok çok ağrım oluyodu o zamanlar yırtılma yapıyomuş yasmin diye bi doğum kontrol hapı verdi ama benimki geçmiyo sen yine ameliyatla kurtulucaksın inş benimse yırtılıyo tekrar topluyo ameliyat olsamda vücudum kendi kendine üretiyo :(

çok üzüldüm senin durum daha ürkütücü imiş. İnşallah düzelirsin.

Back
X