- 10 Nisan 2017
- 771
- 415
- 35
-
- Konu Sahibi umutsuzkadin8
Ben 1.5 yıllık evliyim ve 1 kimyasal gebelik geçirdim 1 de düşük yaptım aradan 7 ay geçti gebe kalamadım.10 aydır bebek için uğraşıyoruz ilk başlarda bi sorun yoktur bende diyerek ilk olarak eşimden başladık spermleri gayet düzgün çıktı ben hala kendimde bi problem yoktur diye düşünürken daha sonrasında 7 ay sonra ilk olarak kistim olduğunu öğrendim 5 cm di 2 hafta içinde küçüldü gitti doktor direk hormonlarıma bakmak istedi bi baktık ki prolaktinim yüksek ve fsh lh değerlerim dengesiz,doktor polikistik oversin dedi (ama benim adetlerim düzenli,kilo ve tüylenme problemim de yok ve daha önce gittiğim doktorlar yumurtamın çatladığını söylemişti)ve bana dostinex,miyositol ve folic asit verdi 1 ay sonra gittiğimde doktor prolaktinimin düştüğünü söyledi,şimdi sıra yumurta takibinde dedi,ilk olarak ilaçsız tedavi yapmaya karar verdi 2 gün aralıklarla gitmeye başladım adetimn 13. günü sağ yumurtalığım da 3 sol da da 3 yumurta vardı doktor sağ taraftaki 15mm dedi ama sağlıklı göremiyorum ben zaten bu ay ilaçsız takip yaptığımız için ümitli değilim dedi,ama yumurtan büyüdüğü için bugün ve yarını değerlendir dedi,ben de dediğini yaptım,2 gün sonra tekrar gittiğimde,rahim duvarıma baktı kalınlaşmış çok güzel olmuş dedi,ve soldaki yumurtalarımın kücüldüğünü söyledi tam sağ tarafa baktığında kendiside cok mutlu oldu ve YUMURTLAMIŞSIN dedi,tabi ben anlamadım benim yumurtlaarımın çatlamadığını söyleyen doktor yumurtlamışsın dedi.ben sevinçle çıktım ve o günü de ne olur ne olmaz diye değerlendirdim.hee ben yine ümitli değilim ama sizce gebe kalabilir miyim? o kadar ay regl günümde kırmızıları görünce hüsran yaşayan ben yine olanlara rağmen ümitli değilim acaba olur mu?
cok mutsuzum aslında hiç ümiytlenemiyorum.. bu tarz olayları yaşayan arkadaşlar yardımcı olun lütfen fikirlerinize ihtiyacım var adet olmama 13 gün var...
çok haklısın ama işte her at her ay aynı sonuç üzülüyorum...artık ne yapacağımı bilmiyorum. doktor yumurtlamışsın dedi heyecandan kadına ne olacak şimdi ne yapacam ne demek bu diye bile soramadım,kadın ultrasonda bakmadan önce ümitsizim bu aydan zaten yumurtan çatlamıyor sorunumuz bu dedi ikki dk sonra yumurtlamışsın diyince ben de affalladım biliyorum olmyacak bu ay da ama yine işte insan belki diyor..Ben 1.5 yıllık evliyim ve 1 kimyasal gebelik geçirdim 1 de düşük yaptım aradan 7 ay geçti gebe kalamadım.4 ay klomen 1 ay inofolic tedavisi görmüştüm ilk başlarda.Doktor bi problem yok demişti.Olmayınca özel hastaneye gittim eşimi araştırdı bi sorun yok dendi.Sonra doktorum yumurta takibi yapalım yumurtalar kendi başlarına nasıllar ona bakalım dedi.Gittim ve bana yumurta tembelliğim olduğunu ve pko olduğunu söyledi. Yumurtam istenilen boyutta büyümemiş ti.Halbuki eski doktorum bi problem yok demişti ona sinir oldum zaten. Neyse, önümüzdeki ay gel tedaviye başlayalım dedi doktor.Bende dedim ki rabbimin herşeye gücü yeter tamm yumurtam büyümedi ama ol derse olur dedim ve pes etmedim. O ay eşime ilişkiden 2 saat önce sert bir kahve içirdim.Ben ayaklarımı kaldırıp yattım yattım yumurtlama testi yaptım o günü degerlendirdim ve 110 besmele yazıp onu üzerimde taşıdım.Adetime 5 gün varken sol bacağım aşırı ağrımaya başladı bi yerde görmüştüm gebelik belirtisi diye.Neyse bi test yapayım dedim testi yaptım elimi yıkarken kafamı çevirdim baktım silik çizgi. Ol demişti ve olmuştu çok şükür rabbime hemde yumurtam büyümemiş ken adet olmayı beklerken tamda tedaviye baslayacakken. Doktoruma gittim kadın hem sevindi hem şok oldu.Diyeceğim şu ki umudunu kaybetme doktorlar vesile veren rabbim bol bol dua tevekkül et Rabbim en kısa zamanda cevap verir duana emin ol en kısa zamanda göbişinin dolması dileğiyle
Olur olur neden olmasın ümitsizliğe kapılma veren rabbim sen elinden geleni yaptıysan karşılığı görürsün muhakkakçok haklısın ama işte her at her ay aynı sonuç üzülüyorum...artık ne yapacağımı bilmiyorum. doktor yumurtlamışsın dedi heyecandan kadına ne olacak şimdi ne yapacam ne demek bu diye bile soramadım,kadın ultrasonda bakmadan önce ümitsizim bu aydan zaten yumurtan çatlamıyor sorunumuz bu dedi ikki dk sonra yumurtlamışsın diyince ben de affalladım biliyorum olmyacak bu ay da ama yine işte insan belki diyor..
inşallah ben de bunu cok istiyorum.. sürekli her gittiğimde hiçbir problem yoktur diye düşünrüken her gittiimde bir problem cıktı bi ay kist var dediler kücüldü ondan hemen sonra prolaktin dedi onu da düşürdü,sonra polikistik oversin yumurtan çatlamıyor dedi,o da çatladı ama bebek yok,yine bu ay hüsran yaşıcam ama ne yapayımımOlur olur neden olmasın ümitsizliğe kapılma veren rabbim sen elinden geleni yaptıysan karşılığı görürsün muhakkak
Canım bende 8 aydır uğraşıyordum yumurtalarım gelişmiyordu pko olduğu söylendi sağ yumurtalıkta kist sol yumurtalıkta da adetime 1 hafta kala daha yeni 16 mm yumurta oluşmuştu bende yumurta takibini bıraktım artık olmaz diye iki gün sonra adetime dört gün falan vardı evdeki son kalan ovulasyon testini yaptım kopkoyu çift çizgi ondan sonraki gün ilişki ve adet olacağım günden bir gün önce ilişki adetim gecikti ikinci gün gecikmemde kan testi negatif 6. Gün yine negatif 0,12 çıktı değer 8. Gün artık adet söktürücü alayım ama tekrar bi baktırayım dedim değer 13,75 olmuş dün öğrendim çok şükür umudunu kaybetme dua et herşey olabiliyor şimdi iki gün sonra iki katına çıksın diye dua ediyorum10 aydır bebek için uğraşıyoruz ilk başlarda bi sorun yoktur bende diyerek ilk olarak eşimden başladık spermleri gayet düzgün çıktı ben hala kendimde bi problem yoktur diye düşünürken daha sonrasında 7 ay sonra ilk olarak kistim olduğunu öğrendim 5 cm di 2 hafta içinde küçüldü gitti doktor direk hormonlarıma bakmak istedi bi baktık ki prolaktinim yüksek ve fsh lh değerlerim dengesiz,doktor polikistik oversin dedi (ama benim adetlerim düzenli,kilo ve tüylenme problemim de yok ve daha önce gittiğim doktorlar yumurtamın çatladığını söylemişti)ve bana dostinex,miyositol ve folic asit verdi 1 ay sonra gittiğimde doktor prolaktinimin düştüğünü söyledi,şimdi sıra yumurta takibinde dedi,ilk olarak ilaçsız tedavi yapmaya karar verdi 2 gün aralıklarla gitmeye başladım adetimn 13. günü sağ yumurtalığım da 3 sol da da 3 yumurta vardı doktor sağ taraftaki 15mm dedi ama sağlıklı göremiyorum ben zaten bu ay ilaçsız takip yaptığımız için ümitli değilim dedi,ama yumurtan büyüdüğü için bugün ve yarını değerlendir dedi,ben de dediğini yaptım,2 gün sonra tekrar gittiğimde,rahim duvarıma baktı kalınlaşmış çok güzel olmuş dedi,ve soldaki yumurtalarımın kücüldüğünü söyledi tam sağ tarafa baktığında kendiside cok mutlu oldu ve YUMURTLAMIŞSIN dedi,tabi ben anlamadım benim yumurtlaarımın çatlamadığını söyleyen doktor yumurtlamışsın dedi.ben sevinçle çıktım ve o günü de ne olur ne olmaz diye değerlendirdim.hee ben yine ümitli değilim ama sizce gebe kalabilir miyim? o kadar ay regl günümde kırmızıları görünce hüsran yaşayan ben yine olanlara rağmen ümitli değilim acaba olur mu?
cok mutsuzum aslında hiç ümiytlenemiyorum.. bu tarz olayları yaşayan arkadaşlar yardımcı olun lütfen fikirlerinize ihtiyacım var adet olmama 13 gün var...
HYirli olsun degerleriniz sagliklica yukselir insallahCanım bende 8 aydır uğraşıyordum yumurtalarım gelişmiyordu pko olduğu söylendi sağ yumurtalıkta kist sol yumurtalıkta da adetime 1 hafta kala daha yeni 16 mm yumurta oluşmuştu bende yumurta takibini bıraktım artık olmaz diye iki gün sonra adetime dört gün falan vardı evdeki son kalan ovulasyon testini yaptım kopkoyu çift çizgi ondan sonraki gün ilişki ve adet olacağım günden bir gün önce ilişki adetim gecikti ikinci gün gecikmemde kan testi negatif 6. Gün yine negatif 0,12 çıktı değer 8. Gün artık adet söktürücü alayım ama tekrar bi baktırayım dedim değer 13,75 olmuş dün öğrendim çok şükür umudunu kaybetme dua et herşey olabiliyor şimdi iki gün sonra iki katına çıksın diye dua ediyorum
çok mutlu oldum senin adına allahım hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inşallah canımm.. ben de de yumurtan çatlamıyor dedi ama adetimin 15.gününde çatladığını söyledi yani yumurtlamışsın dedi prolaktindi kistti falan bu sorunlar bitti ama korkuyorum şimdide yine olmaz diye sanki başka problemlerim varmış gibi geliyor.Canım bende 8 aydır uğraşıyordum yumurtalarım gelişmiyordu pko olduğu söylendi sağ yumurtalıkta kist sol yumurtalıkta da adetime 1 hafta kala daha yeni 16 mm yumurta oluşmuştu bende yumurta takibini bıraktım artık olmaz diye iki gün sonra adetime dört gün falan vardı evdeki son kalan ovulasyon testini yaptım kopkoyu çift çizgi ondan sonraki gün ilişki ve adet olacağım günden bir gün önce ilişki adetim gecikti ikinci gün gecikmemde kan testi negatif 6. Gün yine negatif 0,12 çıktı değer 8. Gün artık adet söktürücü alayım ama tekrar bi baktırayım dedim değer 13,75 olmuş dün öğrendim çok şükür umudunu kaybetme dua et herşey olabiliyor şimdi iki gün sonra iki katına çıksın diye dua ediyorum
CAnim ben hamile kaldığım ay, adetim bittikten sonra 2 günde bir ilişki yaşadık, diğer adet günüm gelinceye kadar. Sonra adet gecikmesi yaşamı evde test yaptım çıkmadı.
10 gün adet gecikmesini bekledikten sonra sağlık ocağında kan testi yapıldı ve hamileliğin anlaşıldı.
Geç döllenme olmuş. Iyi ki sadece yumurtlama zamanımı takip etmemişim demistim.
canım benim işte yumurta takibi yapıldığı içn doktora göre davrandım ilk gititğimde büyümüş dedi çatlama sorunun var ama sen yine de değerlendir bugünleri dedi değerlendirdik sonra iki gün sonra gittiğimde yumurtlamışsın dedi. şimdi ben anlamadım yumurtlamışsın derken yumurtan çatlamış mı demek istedi.???CAnim ben hamile kaldığım ay, adetim bittikten sonra 2 günde bir ilişki yaşadık, diğer adet günüm gelinceye kadar. Sonra adet gecikmesi yaşamı evde test yaptım çıkmadı.
10 gün adet gecikmesini bekledikten sonra sağlık ocağında kan testi yapıldı ve hamileliğin anlaşıldı.
Geç döllenme olmuş. Iyi ki sadece yumurtlama zamanımı takip etmemişim demistim.
yaa benim anlamadığım yumurta çatladıktan sonra tekrar döllenme olabiliyor mu ki yani doktor bana yumurtlanmısın dedi ama diğer yumurtaların küçülmeye başlamış dedi.büyüyen ve yolda büyüyen 2 tane vardıAmin inşallah çok teşekkür ederim Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah daha önce yumurta takibi yaptırmayın bide adete bir hafta bilmeden ilişkiyi de kesiyordum bilmeden
Amin canım inşallah Rabbim tez zamanda sana ve isteyen herkese nasip etsin inşallah bence gün aşırı ilişki de bulun adet günün gelene kadar ve dua et o kadar çok dua ettim ki bu ay doktorun söylemesine göre olması imkansızdı hem yumurtam olgunlaşmamıştı hemde kistim olduğunu söylemişti adetim başladıktan sonra klomene başlayacaktı senin o problemlerinde kalmamış kan tahlilini yaptırmadan önceki gece hz Zekeriya'nın duasına denk geldim Rabbim bana katından hayırlı bi soy gönder diye onu oku canımçok mutlu oldum senin adına allahım hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inşallah canımm.. ben de de yumurtan çatlamıyor dedi ama adetimin 15.gününde çatladığını söyledi yani yumurtlamışsın dedi prolaktindi kistti falan bu sorunlar bitti ama korkuyorum şimdide yine olmaz diye sanki başka problemlerim varmış gibi geliyor.
Yumurta çatladıktan sonra döllenme oluyor canım o büyüyen yumurtalar da çatlayacak yani ilişkiye devam et bana ilişkiden sonra iki saat yataktaktan kalkma ayaklarını kaldır ve sabaha kadar duş alma demişti bilmiyorum belki onlarında etkisi olmuşturyaa benim anlamadığım yumurta çatladıktan sonra tekrar döllenme olabiliyor mu ki yani doktor bana yumurtlanmısın dedi ama diğer yumurtaların küçülmeye başlamış dedi.büyüyen ve yolda büyüyen 2 tane vardı
allahıma her gün dua ediyorum eşim de ümitleniyor ona da üzülüyoru ben kaç aydır üzülüyorum hasta olduğumda onunda aynı şeyleri yaşamasını istemiyorum tekrar tekrar bilmiyorumAmin canım inşallah Rabbim tez zamanda sana ve isteyen herkese nasip etsin inşallah bence gün aşırı ilişki de bulun adet günün gelene kadar ve dua et o kadar çok dua ettim ki bu ay doktorun söylemesine göre olması imkansızdı hem yumurtam olgunlaşmamıştı hemde kistim olduğunu söylemişti adetim başladıktan sonra klomene başlayacaktı senin o problemlerinde kalmamış kan tahlilini yaptırmadan önceki gece hz Zekeriya'nın duasına denk geldim Rabbim bana katından hayırlı bi soy gönder diye onu oku canım
ben diğerleri küçülmüş diyince dedim acaba daha artık yumurtam çatlamıyor mu? cünkü zaten 3 tane büyüyen vardı iki tane de yolda büyüyen vardı öyle dedi doktor ama en son gittiğimde yumurtlamışsın ama diğerleri kücülmeye başlamış rahim duvarın da güzel bi kalınlığa gelmiş dedi.Yumurta çatladıktan sonra döllenme oluyor canım o büyüyen yumurtalar da çatlayacak yani ilişkiye devam et bana ilişkiden sonra iki saat yataktaktan kalkma ayaklarını kaldır ve sabaha kadar duş alma demişti bilmiyorum belki onlarında etkisi olmuştur
Seni çok iyi anlıyorum stresten olmuyor bence seninki diyorlardı her ay umutlanıp umutlanıp adet olunca tükeniyordum stres illaki oluyor yani neden olmuyor diye İnan ilk duyduğumda sevindiğim şey demekki olabiliyormuş çok şükür demek oldu Rabbim tez zamanda gönlüne göre versin canım benim vazgeçme sakın eşine de yansıtmamaya çalış Allah büyüktür elbet bir vakti zamanı vardırallahıma her gün dua ediyorum eşim de ümitleniyor ona da üzülüyoru ben kaç aydır üzülüyorum hasta olduğumda onunda aynı şeyleri yaşamasını istemiyorum tekrar tekrar bilmiyorum((
BAKALIM NELER OLACAK..Seni çok iyi anlıyorum stresten olmuyor bence seninki diyorlardı her ay umutlanıp umutlanıp adet olunca tükeniyordum stres illaki oluyor yani neden olmuyor diye İnan ilk duyduğumda sevindiğim şey demekki olabiliyormuş çok şükür demek oldu Rabbim tez zamanda gönlüne göre versin canım benim vazgeçme sakın eşine de yansıtmamaya çalış Allah büyüktür elbet bir vakti zamanı vardır