Bırakırmıyım kuzum sizler sayesinde burada kendimi hiç yalnız hissetmedim tedavime başladım buğün kan verdim bir saat önce elime geçti 1516 sonuç çok heyecanlıyım valla ayaklarım yere değmiyor 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Allah hayirlisiyla kucaginiza almayi nasip etsin inşallah :KK9:

Kiev / Kiew deneyimlerim

arkadaşlar sizinle bu hafta sonu kocam ile geldiğim
Kiev/ Kiew Biotexcom Merkezi ile ilgili Deneyimlerimi Siz değerli Anne adaylarına aktarmak istiyorum.

Öncelikle Almanya’dan geldik , Havaalanı geçen Cuma çok kalabalıktı 2,5 saatte Almanya’dan geldik
2,5-3 Saatte havalından çıkamadık. Havaalanı (Askeri üniformalılar) Personeli İngilizce filan Bilmiyor ve çok ilgisizler. Ukranya girişinde corona aşısı veya Test ile Ukranya için geçerli Sağlık sigortası (Havaalında 2 Haftalık 440 Grivnaya / 14 Euro Online yapılıyor, siz gereksiz zaman kaybı olmaması adına gelmeden yapın) gerekmekte.

Havaalında çıkmadan yanınıza Su almayı unutmayın
Çünkü Havaalından Merkeze tam tamına 2 saate varamadık , yollar çok yoğun İstanbul trafiğinden beter. Havaalanı çıkışında sizi alacak Biotexcom Şöförleri sizi ellerinde Biotexcom yazısıyla Bekliyorlar. Öncelikle biz ve İsrailli bir çifti beraber götürüp havaalanına yakın bir binada Corona Testi yapıp başka bir arabayla bu sefer Merkeze doğru yolla çıktık (buna o trafikte Yürümek denilebilinir) .

Merkeze geldiğimizde bizi Andrey ve Zülfiye bizi bekliyordu , Kahve ve sigara Molasında Sonra gerekli konuşmaları yapıp sonraki gün için randevuleştik. Bu arada Merkez çok güzel bir tepede bol yeşilli bir alanda randevuyu veya sonuçları beklerken bahçede güzel bir hava alabiliyorsunuz , merkezde daima hertürlü kahve / çay be börek çeşitleri hastalara ikram edilmekte.
Merkez çok temiz.

Merkezden biz Venedik (Venice ) Oteline aktarıldık. Otel Merkezden 15 km uzaklıkta olup ortalama olarak yarım saate gidiliyor.
venice oteli çok güvenli Kapıda güvenlik karşıladı bizi ve Resepsiyondaki Hanım odamızı kadar götürüp herşeyi bize gösterdi/ anlattı.
odamızda Banyo ve duş için gerekli tüm malzemeler (Fön dahil) bulunmakta. Odalar temiz ve ferahtı. odada küçük bir buzdolabı ve elbiseler içinde Dolab bulunmakta. oda büyük iptv’li (Türk kanalarıda var) TV’de buluyor.

Restaurant bahçedeki yan binada oluyor. Günde her biri 2 saat süren Yemek Saatleri var. Yemek Büfe olarak personel tarafından verilmekte olup her öğün bir kaç çeşit yemek bulunmakta. Bizim kaldığımız otel ve zaman biriminde yaşça olgun çok Çinli Aile bulunuyordu. Bunlar taşıyıcı Anne programından çocuk sahibi olmuşlar. Restaurant’ın bulunduğu Binanın 1. katta eğlence / dinlenme odası bulunuyor , burada çocukların oynayabileceği araç gereçler / TV / Vs. Büyük bir oda Bulunmakta.
bu odanın içerisinde Baby Room / Bebek Odası bulunmakta burada yeni doğan çooook bebek bulunuyor . Burada hemşire / Bebek bakıcıları çocuklara bakıyorlar . İnsan görünce çok mutlu oluyor (Darısı başımıza inşallah) bu odayı.

Restaurant’ın bulunduğu Binanın etrafında etrafı yüksek be güvenlik duvarıyla örtülmüş güzel bir bahçe bulunmakta ve dinlenmek için burada güzel bir zaman geçirebilirsiniz ikram edilen soğuk içecek, Dondurma , kahve ve çayınızı burada bol bol enerji depolayarak içebilirsiniz. Bahçenin içinde değişik odalar (Masaj , Fitness , vs) ve alan güzel bir Su akıntısı bulunuyordu.
Hem akan yapay Su hemde yeşillik gerçekten insana güzel bir motivasyon veriyor , inanıyorumki tedavinin 2. Bölümünü (transfer dönemi) burada zaman güzel ve morali geçer. Hem Hastanede hem otel hemde bahçelerde Wi-Fi çok hızlı ve güzel calışıyor.
Bu otelin karşısında Avrupa’nın en büyük AVM’si Lavina Mall bulunmakta , burada Türkiye’den bildiğimiz Markalar (Defacto, LC Waikiki , Flo Collins ile beraber 400 Dükkan ! ) çok büyük bir Süpermarket ile 30’dan fazla Restaurantta bulunmakta. Yine Otelin karşısında Novus süpermarketti ile Eczane bulunuyor.

Sonraki gün randevulaştığımız dakikada Şöförler bizi alıp Merkeze aktarıldık.
Orada bizi yine Andrey ve Zülfiye bekliyorlardı. Bizim ile detayları konuşup tahlillerin ve doktorun bulunduğu binada Kan testlerimiz ile kocamdan Sperm örneği alındı. Test ve sperm sonuçları geldiğinde Zülfiye ile beraber bayan Doktora çıkıp ultrason yaptı ve sonra andrey ve kocamıza odaya alarak bizimle Doktor konuştu, bizimle detaylı şekilde koşulup Tedavi planı anlatıldı.
biz 2 denemelik 7.500 Euro’luk Paket için anlaştık.
Bizde Sperm veya Yumurta Donasyonu olmayacağından fiyat ile ilgili bir geri dönüşüm olacakmış. Doktor ve asistanlara sorduğumuz tüm sorulara Dürüstçe ve Tıbbi olarak Mantıklı Cevap ve çözüm Önerisi/ Terapisi aldık. Merkezin hem kurumsallaşması hemde sistem ve düzeni tipik Avrupa sistemine benziyor , Kıbrıs’taki gibi bir Kaosluk yoktu. İnsanlara Burada Sıcak davranılıyor , hem Andrey ve Zülfiye hem doktorlar çok mütevazi ve saygılılar Kıbrıs veya Türkiye’deki gibi insanları nasıl kazıklarım yada nasıl fazla bir para alırım gibi bir his yaşamadık burada. Şımarık , kendisini Nobel Ödülü sahibi zanneden Asistanlar burada şükürler olsunyok ! En önemlisi sorduğunuz sorulara çok kısa bir zamanda cevap veriliyor.

Daha önce Kıbrıs ve diğer merkezlerde travma yaşıyan ve sadece gözleri Euro gören Merkez Doktor ve asistanları tarafından mağdur olan birisi olarak ben an itibariyle Kiev/ Kiew’den memnun olarak ayrılıyoruz. Bize verilen ilaçları aldık artık tedavinin başlayacağı (2 ay sonra ) dönemi bekleyeceğiz. Hem Andrey hemde Zülfiyeden çok ama çok memnun kaldıK , Allah onlara gönülleri gibi verir inşallah . Hastanede kaldığımız süreçte bir çok ülkeden gelen insan gördük , Türkiyeden sadece 1 çift ile karşılaştık ve konuştuk.

Cumartesi ve pazar günümü kocamla çok büyük olan bu şehirin tarihi yerlerini ve Ocean Plaza AVM gezerek değerlendirdik. Akşam eğlenilecek gezilecek çok yer var.

Türk Restaurant olarak şehir merkezinde Arena / Sky Bar karşısında bulunan Azeriler tarafından çalıştırılan Tash Restaurantta güzel Pideler ve Et çeşitleri buluyor.

Biz Havaalanında 100 Grivna ile 20 GB’lik
Vodafone kontör hattı aldık. Mobil olmak için uygun bir fiyat. Ulaşım için biz Über kullandık hem fiyat hem kullanım olarak çok memnun kaldık. Ortalama olarak şehir merkezinden Bulunduğumuz otel arasına 200-250 Grivna isteniliyordu.
Pazartesi sabahı randevulaştığımız Dakikada (Ukraynalı şöför ve Otel elemanları gerçekten Dakikler ) otelden alınıp havaalanına bırakıldık.
Yolda yaklaşıl bir Saatte bunj sizin için derledim .
Umarım size yardımcı olmuşumdur.

İnşallah tüm Anne sahipleri , en yakın zamanda mutlu haberler alırlar ve çok emek ile fedakarlık yaptıkları bu yolda Çocuklarını kucaklarına alırlar…
Ne güzel anlattiniz. Tesekkurler bilgi için

Kizlar bir sorum olacak.
Rahim ultrasonu çekilmesi gerek dendi bana ama ultrason farkli hsg farkli hangisini çektirdiniz ?

Kizlar bir sorum olacak.
Rahim ultrasonu çekilmesi gerek dendi bana ama ultrason farkli hsg farkli hangisini çektirdiniz ?
Evet ikisi farklı canım rahim ultrason karından çekiliyor hsg alttan çekiliyor tüpler de sorun olup olmadığı ve rahimi incelemek için

Evet ikisi farklı canım rahim ultrason karından çekiliyor hsg alttan çekiliyor tüpler de sorun olup olmadığı ve rahimi incelemek için
Bilmek istediğim hangisinin çekilmesi gerektiği. Bana ultrason dendi ama turkce fazla geniş olmadigi için belki yanlis anlamisimdir HSG diyecekti de diyemedi ultrason mu dedi.

Kizlar bir sorum olacak.
Daha önce hsg çektirdiyseniz ve sıkıntı görünmedi ise ve çektirdiğiniz hsg ' den sonra düşük ameliyat vs olmadı ise ultrason kafi sanırım. Benim düşüğüm var diye hsg çektirdim. İstanbul' da iseniz bir yer tavsiye edebilirim. Nasıl tatlı bir kadındı hiiiiiç canım yanmadı. Ve bir kaç yerden fiyatta almıştım en uygun olanıydı. Reklam değil bende sizdenim En Büyük TÜRKİYE

Bilmek istediğim hangisinin çekilmesi gerektiği. Bana ultrason dendi ama turkce fazla geniş olmadigi için belki yanlis anlamisimdir HSG diyecekti de diyemedi ultrason mu dedi.
O zaman ultrasondur canım tüp bebek tedavi başlayınca isteniyor rapor şeklinde ama hsg de istenmeli bence tüpler de sıkıntı varsa baştan bilinmesi iyi tabiki

Daha önce hsg çektirdiyseniz ve sıkıntı görünmedi ise ve çektirdiğiniz hsg ' den sonra düşük ameliyat vs olmadı ise ultrason kafi sanırım. Benim düşüğüm var diye hsg çektirdim. İstanbul' da iseniz bir yer tavsiye edebilirim. Nasıl tatlı bir kadındı hiiiiiç canım yanmadı. Ve bir kaç yerden fiyatta almıştım en uygun olanıydı. Reklam değil bende sizdenim En Büyük TÜRKİYE
keşke bizden olmayaydin diyesim geldi . Tabi ki seni biliyorum Anadolu yakasi fiyat aldim ben de hem meme hem ultrason 1250 ye indirdim. ultrason ve hsg ayni fiyatmis bu arada.

O zaman ultrasondur canım tüp bebek tedavi başlayınca isteniyor rapor şeklinde ama hsg de istenmeli bence tüpler de sıkıntı varsa baştan bilinmesi iyi tabiki
tüp bebek yapılırken tüpler acik kapali durum görmek icin hsg isteniyor diye biliyorum ama yanlisim da olabilir.

Kendimden örnek veriyim bende tüp bebek için ilk gittiğim doktor hsg dememişti zaten araştırma aşamasındaydım belki derdi bilemiyorum sonrahat ki gittiklerim istedi çektirdim tüpler de genişleme vardı yani rahime sıvı biriktiği için embriyo tutunmaz ameliyat olman gerekiyor denildi ve 2 tüpüm de alındı

Kendimden örnek veriyim bende tüp bebek için ilk gittiğim doktor hsg dememişti zaten araştırma aşamasındaydım belki derdi bilemiyorum sonrahat ki gittiklerim istedi çektirdim tüpler de genişleme vardı yani rahime sıvı biriktiği için embriyo tutunmaz ameliyat olman gerekiyor denildi ve 2 tüpüm de alındı
Ah o tüp bebek merkezleri , keşke o kadar maddi bakmasalar bize. Allah kucagini doldursun inşallah.

keşke bizden olmayaydin diyesim geldi . Tabi ki seni biliyorum Anadolu yakasi fiyat aldim ben de hem meme hem ultrason 1250 ye indirdim. ultrason ve hsg ayni fiyatmis bu arada.
Ben rahım ultrasonu 150 TL çektirdim 300 küsür olanlarda vardı geçen sene hsg 650 cektirmistim

Back