Merhaba seninle aynı durumdayım.. hatta 2 yaş da büyüğüm..ilişkim yok,çocuk ihtimalim yok.. bana da yumurta dondurma önerildi? Araştırmaların hakkında bilgi verir msn? Ücretler nedr? Yurtdışı güvenilir bulduğun yer neresi??Merhaba benim sizden daha farklı bir sorunum var ve sorunuma ilişkin başlıklar da var kadınlar kulubunde ancak kendi istediğim cevabı alamadım ve buradaki üyeler bana daha tecrübeli geldiğinden buraya yazmaya karar verdim. Yaşım 33 neredeyse 34 olacağım bekarım, hayatımda kimse yok ve evlilik gibi bir durumda ufukta görünmüyor.
FSH değerim bu yıl normalin üstünde çıktı ve yavaş yavaş normal yollardan hamile kalma ihtimalim azalıyor. Doktorum bana yumurta dondurmamı tavsiye etti ancak bu işlemi Türkiyede yaptırmak istemiyorum ileride evlenememe ihtimalim olsa dahi anne olmak istiyorum. Tası tarağı satar yurtdışına bekar anneliğin göze batmadığı bir yere giderim diye düşünüyorum. Lütfen kınamayın çünkü çaresizlik bazen insana en olmadık şeyleri yaptırabiliyor.
Şimdi sorum şu, şimdiye kadar Kıbrısa gitme planım vardı ama burada Kıbrıs hakkında okuduklarım beni biraz ürküttü açıkçası. Çünkü tüp bebek tedavisi bildiğim kadarıyla yumurtanın dondurulduğu merkezde gerçekleşiyor yumurtayı oradan buraya taşıma ihtimalimiz yok. Ukrayna'ya gitmek çok mu saçma olur sadece yumurta dondurmak için. Yunanistan için de iyi diyorlar ama vize sorunu, işte karantinadır, odur budur korkuyorum. İşlemler için baştan sona yalnız olacağım bu arada, her şeyi tek başıma halledeceğim. Ailemin kadın üyeleri yumurta dondurmama karşı annem evlen çocuğun olmazsa o zaman ağlarsın dedi ben herhangi bir şekilde çocuk istediğimi ima ettiğimde. Evliliğe karşı değilim tabii ki evlenmek isterim çok güzel bir şey bence ama yani olmuyor, belki ilerde olabilir ama çok geç kalmış da olabilirim o zaman. Lütfen bana fikir verebilecek olan var mı?
Çocuk sahibi olamamaktan çok menapoz fikri korkutuyor beni..regl olmamak etkiler mi?? Ne bileyim menapoz sonrası hastalıklar korkutuyor? Ahm yaptırmadım ultrasonda baya tembel dedi temmuzda gitmiştim adet düzensizliği diye bir doğum kontrol verdi 3 ay kullandım şubat mart nisan yine ara açıldı tekrar gittim,tembellik dedi bu kez alttan değil karından baktı ultrasonerken menapoz gireceksin dedi, söktürmek için ilaç verdi tekrar gel dedi ama amh istemedi. Zaten stresli dönemlerimdeydim.annemle yaşıyorm evlenmememe takmış durumda bunu da söyleyemedim üzülür diye zaten yaşlı...tek başıma kaldıramıyorum bu fikri....belki aynı durumda olanlar vardr??? Bana yardımcı olursunz??? Çok teşekkür ederim şimdiden
aminn güzel duaların için çok teşekkür ederim...ne güzel başladım güne...allahım gönlünüzdeki her şeyi hayırlısı ile nasip etsin size de Umarım ben de anne olurum, iyi bir baba ileCanim benim tıp o kadar ilerlediki hic üzülme azcik yumurta ciksa bile dondur cikmazsada üzülme canim rabbim yar veyardimcin olsun. Rabbim insallah anlayisli seni anlayan seninderdini paylasan insanla karsilastirsin seni insallah . Benim kuzenim geldi aklima 41 yasindaydi. o suan 44 yasinda onada sana soylenenlerin aynisini soylemislerdi cok aglardi evlenemeyecegim ve hic anne olamamayacagim diye rabbim 41 yasinda nasip etti evliligi 6 tup bebek denemesinden sonra 44 yasinda anne oldu suan. yasa bakma sen .rabbim nasip ettikten sonra olur. Kurban oldugum rabbim yar ve yardimcinsin olsun herseyin bir caresi var canim sen hic üzülme