sağolun ya valla içim iyice şişmişti kimseylede paylaşamıyorum içim içimi yiyordu ailemle paylaşamıyorum paylaşssam hemen diyecekleri şu olurdu gel buraya kal burda derlerdi hepiniz çok sağolun kızlar yemin ederimki buraya üye olduğumdan beri çok şey öğrendim dahada öğreneceğim şeyler olduğuna inanıyorum hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim

herşeyden önce ona sorumluluk taşımadığını hissettirmişsin. sorumluluk taşımak zaten zordur.. ne oldu köşeye sıkıştı. köşeye sıkışan ne yapar. tırmalar. nereden peki?
en hassas yerinden..yani sorunun sendne kaynakalndığını söyleyerek..
peki bu gerçekmi evet. ne kadar acı olsada.. senin ihtiyacın eksik ve kusurlu hissettiren bu konumu taşımaktır..
eksik ve kusurlu olmamız BİRİRCK VE TEK VE ÖZEL olmamızın önğne GEÇMEZ...
SEN ÖZELSİN VE ALLAHA ŞÜKÜR HAYATTTA VE SAĞLIKLISIN..

beklentilerini eşin karşılamıyor. bu gerçek... bunu kabullendiğin sürece ilişki gider yoksa bu kısır döngüde hayatı tüketirsin...bir ara aranız iyi olur yapışmacı şekilde canım cicim. sonra bir kötü hemen ayrılalım..
İŞTE İNSANOĞLUNUN EN İLKEL SAVUNMA MEKANİZMASI: bölme mekanizmasıdır..
5 yaşında birleşmesi gerekir sağlıklı insanda.. eğer birleşmemişse hayatı bölerek yaşar. yani ya ak ya kara dır..

beklentin herkes gibi karı koca olarak süreci paylaşmak.. ama bu konuda yanlızsın. önce sen bunu sindir o kötü duyguyu kendi başına sönümle... biliyorum kolay değil..

türk toplumun topu bağımlı kişilik neredeyse.. zaten insiyatif kullanıp çözüm üretmek yerine anne türevi kuvvetli bir kadının sorunlarını çözmesini beklemek bağımlı erkekler iççin en iyisidir..

senin için en iyisini diliyorum. yardım al.. ama psikoterapistten.. unutma ne psikolog vede psikiyatr bu işi içözer..

unutma biz burdayız:))

sevgili rowina, eşinle olan hiçbir şeyi kendi ailenle paylaşma.. çünkü karı koca bir şekilde barışılıyor ama anne baba özellikle de anneler bunları unutmuyorlar ve damatlarına karşı kinleniyorlar.. sonra sen eşinle annen arasını düzeltmeye uğraşıyorsun..
Bu durumu da insan kimseyle paylaşamıyor. iyiki varsınız ve iyi ki bu siteye üye olmuşum. aslında daha önce de ben bu siteye bakıyordum ama üyeliği becerememiştim.
saat 12 olmuş ve ben işyerimdeyim:) hiç çalışmadım. müdürüm oyacak beni

Dost sen yokken sana dostluk edendir.

Nice uzak vardır ki, yakında da yakındır..

Nice yakın vardır ki uzaktanda uzak..

Hz. Ali..

açıkcası ben rowina nın yalnız olduğunu düşünmüyorum. Eşinin yanlış kullandığı bir kelime yüzünden mi eşinin onu yalnız bıraktığını düşünüyorsunuz? ASLA!! ben eminim ki rowinanın eşi onu çok seviyor ve bu söylediği sözden dolayı da çok pişman...
sevgili rowina unutma ki başını yaslaman gereken tek omuz eşininki olmalı...
ama her kadın gibi destek beklemek değil, destek beklediğini hissettirmen lazım. erkekler anlamıyorlar çünkü:) yazık onlara :)

canım benim sana saygım sonsuz biliyorsun ben hep sana daha da ilgiliyim yazdıklarından yorumlarından hep bişey ler öğreniyorum seni şuan benden uzakta olan ablamın yerine koyuyorum çünkü seni ablama benzetiyorum onun gibisin burdaki arkadaşlarımın hepsini seviyorum ama sen farklısın kayınvalidemlerden alıştım ama bunu yapan hayat arkadaşım olunca şaşırdım canımı çok yaktı aynen dediğin gibi ben sadece ortak olmasını istedim sonuçta kendisinden bi parça olucak ben zaten herşeyi kabul ettim sindirmiştim bi anda şüpheye düştüm sevgisinden isteyip istememesi konusunda biz bu yola beraber çıktık ama anlaşılan eşim sıkıldı ve beni yarı yolda bıraktı ....teşekkür ederim efsune şunuda söyleyeyim ben eşimle hiç öyle yapışmalık olmadık farkettim şuan düşünüyorum hiç canımlı cicimli olmadık sadece ne vardı alışkanlık saygı tabi buda kaldımı bilmiyorum....ilk bi sene sonra başka hayat başlıyor....gerçekten şuan düşünüyorum biz hiç canım cicimli olmamışız......

sevgili moonrose,

herşeyden önce hepimiz yanlızız.. bu varoluşsal bir gerçek.. etrafın kalabalık ve herkes seni sevse bile yanlızsın.. bahsettiğim çok farklı bir açı..

bu arada bilinçaltı en çok kendini yada insanın çiğ süt emmişliği, dürtüselliği en sıkıştığı anda ortaya çıkar.

bu demek değildirki ayrılsın yada eşi kötü bir insan.. bölme mekanizmasını onun için yazmıştım. bunu söyler ve unutur diğer tarafa geçer.. bölmek demek kötü kendilikte ağzına geleni saymak iyi kendilikte sorunsuz hayat devam etmektir..

sevgili rowina,

şüpheye düşecek birşey yok. bu onun davranışsal paterni. bugün öyle yarın böyle olacak..şablonunda bölme varsa hep bölecek bugün çocuk sorununda yarın ev alırken, arkadaş ilişkilerini belirlerken..
birde hiç cicim canım olmadık deyince aklıma gelen: şizoid kişilik örüntüsü : çok yakınlaşmaya izin vermez. hep belirli bir mesafede tutar ilişkiyi..ne kopulur ne de tam bir bütünlük olur..

geriye dönük forumları olkursan herkes bu yolda bu iniş ve çıkışları yaşıyor.. dediğim gibi bu zor bir konu altından kalkmak hiç kolay değil. özellikle aile yapısı muhafazakar yetiştirilmiş ailelerde..

anlayış diyorum..sen güçlü ol. senin duruşun onunda etkileyecektir. sakın vaz geçme.. papatyaya bak. kafasına koymuştu.. ve nitekim yaptı..
onun salınımları arasında sen kendi iyiliğine uygun gördüğün adımları at..

sevgiyle kal..

sevgılı rovına dert ettıgın seye bak emınım burdakı butun kızlar srun kımde olursa olsun ıster kadın ıster erkek hıc farketmez kadınlar daha cok caba harcıyor erkekler bu konuda daha duyarsız dıyorum benım esım bıle hıc bırseyle ılgılenmedı hatta transfere bıle yanlız gıttım tamam belkı ızın sorunu vardı ama ondan bır kac hafta once tatıl ıcın uludaga gıtmısdı ve bızım kıbrısa gıdecegımız uc asagı bes yukarı tarıhı bılıyorduk neyse bence sen kendını bebıslerıne odakla bunu hıc duymamıs ol mutlu hısset kendını sıgara kahve ozellık yasaklıyorlar bence bırak cok az zamanda kalmıs ınan bana hepımız boyle seyler yasıyoruz benım esım okadar duygusal okadar canımlı cıcımlı adam bıle ben salı gunu dondukten sonra aksam hadı ne zaman yemek yıyıcez dedı dusun yanı yıne benden beklıyor bırde benım evım alana uzak mesafede yanı okadar yol tep bıde gel masa hazırla vs yanı bosver hepımız malasef yasıyoruz duygusallıga gelınce ılaclardan denıyor hıt bana demısdı mantıklı mantıksız aglama nobetlerı gecırebılırsın dıye arada oluyor tabı ama kendını sıkma bırak kendını baharın guzellıgıne

sevgili ördek transferin hayırlı olsun canım kendine dikkat et keyfini çıkar pozitif ol mutlu ol. inşallah 9ay 10 gün sonra bebişini kucağına alırsın canım:)

sevgili moon hala ilaçların etkileri devam ediyormu? ben hamile kalsam sanki bütün sıkıntılarım bitecek gibi geliyor değişen bişey olmuyormu bu safhada duyguların nasıl rahatlama oldumu kendini nasıl hissediyorsun ben kolayına ağlayan bir insan değilim ağlamamakta kötü sanırım. eğer çok özel değilse bilgi verirmisin malum şuan seni tecrübeli görüyoruz bizim sorularımızıda hoş gör artık:)

tabiki çizmelikedi:) ne zaman istersen sorabilirsin:)
ilaçların etkileri sürüyor çünkü ilaç almaya devam ediyorum. 12. haftaya kadar da devam edeceğim.
hamile kaldığımı öğrendiğimde yarım saat ağladım. sevinçten mi duygu patlaması mı bilmiyorum. kendime engel olamadım.
ama sonrasında da tam anlamıyla açıkcası o havaya giremedim çünkü yapı itibariyle karamsar bir yapım var. ya bişey olursa ya düşük olursa ya dış gebelik olursa ya tiroid sorunum yüzünden bebeğin zekasında bir sorun olursa...... bu endişeleri yaşamaktan pek keyfine varamadım henüz. Gebeliğimi öğreneli daha 1 hafta oldu. beta hcg den dolayı biliyorum ama daha muyene olmadım. 6. haftada kese görülecek. onun için ilk kontrolüme haftaya gideceğim. Ben herkese dua ediyorum sizde bana dualarınızı esirgemeyin lütfen....
inşallah sorunsuz bir gebelik geçiririm. geçiririz:)

canım inş sorunsuz hamılelık gecırırsın inş bızde hamış kalırız ıns bu arada ben yarın test yapsam cıkarmı acaba bır gun fark edermı bu arada bende tık yok yaa ufff

tahmin ettiğim gibi demekki, ilk önce sevinç sonrasında endişe, ama sanırım bu tüm anne adaylarının hissettiği şeyler olabilir. benimde karamsar bir yapım vardır daha doğrusu dengesizliğim var sevinç ve endişeleri aynı anda yaşıyabiliyorum türk toplumunun bir hastalığı bence bu:) tiroid sorununu bence kafana sakın takma ilaçlarını aldığın sürece hiç birşey olmaz iyi bir endokrin uzmanı edin. hiç o hastalığını bilmeden yaşayan doğum yapan insanlar var anadolu da tanısı konmamış binlerce kadın varmış. Allah yolunu aydınlık gönlünü ferah tutsun canım inşallah hayırlısıyla bebeğini kollarına alacaksın hiç bir sorun yaşamadan:)

canım inş sorunsuz hamılelık gecırırsın inş bızde hamış kalırız ıns bu arada ben yarın test yapsam cıkarmı acaba bır gun fark edermı bu arada bende tık yok yaa ufff

seldacım nacizane fikrim bence gününü bekle endişede etme desemde merak ediyorsundur. ama bence gebesin inşallah. rabbim dualarını kabul etsin bebeğini sana versin:)

seldacım nacizane fikrim bence gününü bekle endişede etme desemde merak ediyorsundur. ama bence gebesin inşallah. rabbim dualarını kabul etsin bebeğini sana versin:)

canım çok saol ya bılmıyorum ne kadar pozıtıf olsamda ınsanın aklına olumsuzlukta gelıyor bır tarafdan aklına ınsanın ya uf gun yaklasdıkca yuregım ortadan bolunmus gıbı bırde bugun benım adetıme yakın karnımda hareketlenme olurdu oyle oldu ıcım ıyıce karısdı offff allah yuzumuze gulsun emeklerımızın karsılıgını versın inş ya

canım tam 12. gün yaptır. 11. gün çıkmayabilir çünkü. hayal kırıklığı yaşama... ama bize 12. gün müjdesini ver. olumlu düşünüyorum senin hakkında Kasıklarında ağrı var mı? transfer sonrasında pembe akıntı oldu mu?

endokrinoloji uzmanım doçent dr. yani öğretim üyesi.. iyi bir doktor.
ben senelerdir hipotiroidi hastasıyım. endişem bu yüzden... allah korusun..
ya arkadaşlar karışında kim ne aşamada ben unuttum:)
senin transfer olmuşmuydu?

ohoo canım senelerdir troidsen zaten ilaçlarını alıyorsundur hiçççç endişe etme o konuda. önlemini almışsın zaten.
benim transferim daha olmadı ön tedavideyim ben canım... gıprıs a daha gitmedim yani:))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…