Yumurta Transferi Süreci: Almanya ve Türkiye’deki Seçenekler

Suel42

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2024
17
13
3
28
Merhaba, 28 yaşındayım ve Almanya’da yaşıyorum.

Kısmet olursa, dondurulmuş yumurtalarımı kullanarak ikinci transferimi yaptıracağım. Eşimle bir karar aldık; eğer bu sefer de başarılı olmazsa, işlemi Türkiye’de yaptırmak istiyoruz. Tabii ki umarım buna gerek kalmaz.

Ancak, eğer Türkiye’de yaptırmamız gerekirse, sürecin orada nasıl işlediğini merak ediyorum. Yurt dışında yaşayıp Türkiye’de bu işlemi yaptıran var mı?

Hayırlı Ramazanlar

Durumunuza gore tedavi sureci değişir.
Önce yumurta toplama sureci başlar. Size bir takim ilaclar verirler gunluk dozlar halinde kullanirsiniz. Yeterli olgunluga geldigi zaman catlatma iğnesi verirler ve toplama gunu belirlenir. Toplama gunu esinizden de sperm örnegu alinir. Sonra yumurtalarin dollenmesi beklenir. Gün gün arayıp haber verirler. Taze transfer mi dondurulmuş mu ona gore işlem yine değişir. Taze ise ayni ayda transferi yaparlar. Dondurulmus olursa rahim dinlendirme yapar. 2 adet sonrasina surece baslayalim denir. Ben dinlendirme yapmadim ilk adetle gitmiştim.
Transfer ayında rahim kalinliginiz takip edilir. Yumurtanin boyutuna bakılır. Yeterince olgunluga gelip rahimde hazirlaninca catlatma ignesiyle yumurtaniz o gün catlatilir ve transfer gunu alirsiniz. Transfer zamani da idrara sıkışık bir şekilde isleme girersiniz.
Yumurta toplama islemi narkozla yapiliyor bu yuzden esiniz refakatci olur. Ayni gun icinde hastaneden çıkarsınız.
Transfer islemi de ayni muayene gibi bir sureç.
Ben yurtdisi ile turkiye arasinda cok fark oldugunu dusunmuyorum sadece gittiginiz doktora bağlı yontemler degiskenlik gosterebilir :)
Insallah orada tutar da buraya gelmek durumunda kalmazsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…