- 14 Ağustos 2020
- 189
- 63
- 48
- 35
- Konu Sahibi evrim Akar
-
3 tane olgun yumurta toplandı opu işleminde benim. e2 ye hiç bakılmadı ultrasonda göre mi karar veriyor dr acabaE2 değerinin sayısına takılma bence benim 2 tane olgun çıktı değerimde yüksekti. E2 tedaviye yanıt verip vermemenle alakalı ama yumueta var mı yok mu folikül toplandıktan sonra belli oluyor.
KASIğımda ağrı yapıyor olacakmışım gibi ama olmuyor. BU ay rahim filmi falan çektirdik normalde 26 da bir olurdu dün olması gerekti olmadı hiçbir belirtide yok olursa tekrar toplatıfam. Bir iki bir ikiembiryo çoğaltmam lazımOpudan sonra 15 gün içinde yalancı adet olunur sonrasında ki adet 40. Güne doğru olması normaldir anormal hormon yüklemesi yapıldığı için.
Benim opudan 2 gün önce bakıldı e2 değerimde bayanyüksskti ama 2 tane yumurta toplandı. E2 ye takılma folikülün büyümesi tedaviye yanıt vermen önemli. 15 folikül var diyelim hepsi doluda çıkmayabiliyor ben de 2 tane vardı mesela o yüzden canını sıkma. Ama opudan önce yediklerinize uykunuza dikkat edin3 tane olgun yumurta toplandı opu işleminde benim. e2 ye hiç bakılmadı ultrasonda göre mi karar veriyor dr acaba
Benim 5 gün önceki E2 değerim 2700 lerdeydi, hatta embriyologlar aradı transfer durumunuz var fakat Dr yapmak istemeyebilir E2 değeriniz yüksek dedi. Hastaneye gittim hem E2 hem de USG oldu. Transfer günü E2 1600lerdeydi. Ama büyümekte olan yumurtalarımın olduğunu söylediler. Ovitrelle yazdılar transferin 5.gunu E2 ye bakacaklar eğer hala yüksekse ovitrelle yaptıracağımArkadaşlar herkese merhaba salı günü yumurtam toplanacak sizlerin e2 değeriniz neydi ve kaç yumurta ile sonuçlandı? Ben 5 gün önceden e2 değerime baktırdım 1449 çıktı… sizce iyi mi? Salı gününe kadar daha da artar mı? Siz neler yaşadınız
Merhaba,Merhaba çarşamba günü opu olacağım e2 2190 çıktı yaş 41 6 yumurta var ne jadarı dolu çıkar bilimiyorum
Arkadaşlar sizlere bir şey söylemek istiyorum bu benim 3. Opum olacak ben daha öncekinde takviye kullanmadım tüp bebek tedavisi gören herkese Q10 kullanmasını tavsiye ediyorum.ilk opumda elimde çok az olgun yumurta kaldığı için havuz yapmak zorunda kaldık.ama sonraki opularımda yumurta sayısı yüksek çıktı ve 5. Güne geldi.
Sizin transferiniz oldu mu acaba? Transfer oncesi e2 ve progestron degeriniz neydi? bende tedavideyim o yuzden sordum..Arkadaşlar herkese merhaba salı günü yumurtam toplanacak sizlerin e2 değeriniz neydi ve kaç yumurta ile sonuçlandı? Ben 5 gün önceden e2 değerime baktırdım 1449 çıktı… sizce iyi mi? Salı gününe kadar daha da artar mı? Siz neler yaşadınız
Merhaba evet oldu ilk denememdi malesef negatif oldu … benim opu gününden 4 gün önce e2 değerim 14000 lerdeydi 5 yumurta çıktı 2 si döllendi sadece biri 5. Güne gitti genetiğe de gönderdik ordan da olumlu geldi sonuç ve transfer edildi ama pozitif sonuç alamadık… olacağı varsa oluyor sanırım sizin de hayırlısı olsun biz şuan ikinciyi deneyeceğiz ama daha opu falan olmadı adetimi bekliyoruz tedavi o zaman başlıcakSizin transferiniz oldu mu acaba? Transfer oncesi e2 ve progestron degeriniz neydi? bende tedavideyim o yuzden sordum..
Nasipte varsa zaten oluyor.. Biz surekli onun faydasi olur mu diye umut edip cabaliyoruz... Hormonlar onemli cunku balans olmadiginda tutmuyor bebek.. O yuzden ben simdi iyimi vs degil mi ister istemez kiyasliyorum iste.. Bu sacma sapan bir surec hormon aliyorum bir ton ben bile neyi neden yaptigimi bazen kestiremiyorum.. Ne diyelim hayirlisi Allah' tan. elbet bizi de gorecek.. Sana tum kalbimle bol sans gonderiyorum. Sansin yaninda olsun.Merhaba evet oldu ilk denememdi malesef negatif oldu … benim opu gününden 4 gün önce e2 değerim 14000 lerdeydi 5 yumurta çıktı 2 si döllendi sadece biri 5. Güne gitti genetiğe de gönderdik ordan da olumlu geldi sonuç ve transfer edildi ama pozitif sonuç alamadık… olacağı varsa oluyor sanırım sizin de hayırlısı olsun biz şuan ikinciyi deneyeceğiz ama daha opu falan olmadı adetimi bekliyoruz tedavi o zaman başlıcak
Aslinda bu olaya soyle bakiyorum. Saglikli gida tuketim saglikli su ve hava solusak hicbirine gerek yok. Ama gidadan alamadigimizi yuklemeye gayret ediyoruz. Vitaminlerde hepsinde ayni gidada oldugu gibi bir suru alavera dalavere var. Icinde silicondan tut bir suru katki maddesi var.. Bunlar bedenimize ait degil seyler degil. Vitamininde icerigi temiz ve oran olarak yeterli miktarda alinmasi gerekiyor. Mesela her B12 vitamin kapsulu ayni oranda B12 icermiyor. Olmasi gereken B12 actief folaat ile beraber olan mesela.Ben de Q10 kullanıyordum hemde 2-3 aydır ama az yumurta çıktı bence ona çok takılma verilen ilaçları o ay kaç yumurtaya etki ettiğiyle alakalı
Slm inşallah çok güzel sonuçlar alırsın sen deAslinda bu olaya soyle bakiyorum. Saglikli gida tuketim saglikli su ve hava solusak hicbirine gerek yok. Ama gidadan alamadigimizi yuklemeye gayret ediyoruz. Vitaminlerde hepsinde ayni gidada oldugu gibi bir suru alavera dalavere var. Icinde silicondan tut bir suru katki maddesi var.. Bunlar bedenimize ait degil seyler degil. Vitamininde icerigi temiz ve oran olarak yeterli miktarda alinmasi gerekiyor. Mesela her B12 vitamin kapsulu ayni oranda B12 icermiyor. Olmasi gereken B12 actief folaat ile beraber olan mesela.
Ben sadece ruhen elimden geleni yaptim artik gerisi Allah' in takdiri demek istiyorum. Cok ticari bir sektor Allah bizi hayirli ve iyi doktorlar ve insanlarla karsilastirsin.
Birde benim yasim 40. 2,5 sene evvel ilk denememi yaptim. Simdi yasimda oldugu icin yaklasik 10 aydir bayagi birseyler tuketip yigip ictim. Tahminimce cok faydasi oldu. Cunku yumurtam 2,5 sene evvele gore sayi bakimindan daha fazla sayildi. 12 den sonra doktor saymayi birakti. Ama bu defa uzun protokol deniyoruz. Burda baskilayici igne digerinden cok daha uzun sure ekleniyor tedaviye. Oda yumurtalari baskiliyor buyumesini. Kisa protokol olsaydi bence daha fazla yumurta cikardi.. Bence dogru destek alinirsa fayda ediyor yani.. Q10 kalp hastaliklari icin ve rahim kalinlasmasi icin etkili. Kullananlardan biliyorum. Ama iyi ve temiz icerik urun almak gerek. Umarim guzel haberlerini yazarsin.. Muhtemelen ayni zaman dilimlerinde bekleyiste olacagiz..
Slm inşallah çok güzel sonuçlar alırsın sen deiki sene önce deneyip neden sonrasında bıraktın? Dr mu değiştirdin? Yada akışa mı bıraktın? Benim 10 yaşında bir oğlum var normal yolla hamile kaldım sağlıklı da çok şükür sonrası 3 sene önce de hamile kaldım ama 7. Haftada gelişimi durdu biz de sonrasında doğal yolla denedik ama bir türlü olmadı tüp bebek ilk denemem de negatif sonuçlandı aslında rahim içi hormon dengesi vs herşey çok iyiydi ama nasip kısmına diyecek birşey yok bizim yeniden yumurta top sürecine girildiği için tabi biraz uzun sürecek dr um histeroskopi de yaparız emin olslım içerinin iyi olduğundan dedi ( rahim filmim var ama yine de yapalım dedi ilk transfer tutmayınca bazen sezeryan sonrası rahimde yamulma vb olabiliyormuş) histeroskopiden sonra da bir müddet dinlendirecek yani hazirana anaca benim taransfer öyle gözüküyor o da herşey yolunda giderse… biz bir de genetiğe yolluyoruz embriyo geçen sefer bir tane yollayabildik bu sefer bakalım kaç embriyo gelişecek … sana pgt önerdi mi doktorun ? Yaş 37 yi geçince öneriyorlar sanırım ama her dr istemiyor … senin ilkinde kaç yumurta olmuştu?
pozitif kalmaya calis, enerjin yumurtalara da tasiniyor oyle dusun. sayi rakamlar demek, onemli olan tutunacak saglikli ve hayirli bir embriyonun sana tutunmasi.. 1 tane saglikli sana tutunan embriyo lazim.. Sayilari dusunup kendini strese sokma. Bol sans..Cumartesi günü ben de toplatıyorum. Bakalım kaç yumurta çıkacak, meraktayım.
Teşekkür ederim çok güzel yazmışsın sen de düşüncelerini kesinlikle her dr görüşü ve önerisi farklı insanın içşne ne siniyorsa ve dr una güveniyorsan süreç bir şekilde ilerliyor hepimize sabır versin Allah ve güç versincanim ben 3 sene evvel yurtdisina geldim. o surecte korona filan vardi. ama burda deniyeyim dedim. denedik ama hayal kiriklig oldu. Duzgun kontrol edilmedi hicbir hormona e2, progestron vs bakilmadi. 1 seneki hormon testi ve yuksek prolaktin ile surece girdim. Toplam 11 yumurta cikti. 6 tanesi embriyo olabilecek boydaydi. 5 tanesi oldu embriyo ama 2 si saglikli dediler. digeri 3 u duzensiz bolunme var diyip gectiler. ilki taze transfer oldu. ben o surecte aile yakinimi agir bir hastalikta ogrendim, transferi ertelemek istedim ama doktor her zaman taze daha iyi basari sansi yuksek olur dedi kabul ettim. Tabii stres vs derken tutmadi. 2 transfer tam fiyasko hic bakmadan birseye gun verip progestronum dusuk olmasina ragmen hicbirsey yapilmadi ve tabii ki adet oldum, hemen transfer sonrasi. zaten yeni bir yer ve duzen, bu surec ve hastalik sureci beni cok etkiledi. koronadan dolayi hasta sinirlandirildi. gecen sene baslayacakken cok hastalandim. Kendimi toparlamami bekledik. O arada TR de doktorlar ile gorustum ama hic icime sinmedi. Bu defa burada birinin onerisi ile baska bir doktor deniyorum. Uzun protokol yapti. ben kisa ve uzun protokol oldugunu bilmedigimden sormadim neden diye.. sonradan ogrendim..Cuma gunu soracagim bu uzun protokol kafama takiliyor bir yandan. Senin gonderine de boyle denk gelip sormak istedim.
Canim bu surecler hassas surecler. Eger seni kiracak birsey yazdiysam kusura bakma. Sordugun icin cevap veriyorum. TR de bana gorustuklerim hep genetik test dedi. Benim genetik test yaptirip down sendromlu bebegi dogan arkadasim var. Sagliksiz bebek aldir diyipte saglikli dogan var. O yuzden kendi okumam, arastirmam ve doktorlara sordum burada. Genetik testi ticari buluyorum. Bu benim fikrim. Ben elbette doktor degilim. Kendi fikrim ve bildigim dogrultusunda ben tercih etmiyorum. Eger nasipte saglikli ise bebegin saglikli, degilse degil diye bakiyorum olaya.
Cogunlukla sagliksiz ise zaten beden onu atiyor, yada saglikli ama bebek kordondan iyi ve yeteri beslenemiyorsa yine atiyor gibi gibi bakiyorum. Bana genetik diyen doktora tedavi olmadim canim ben. Doktor bulmam da haliyle zor oldu.
Bazen okuyorum 35-40 yumurta topluyorlar.. Bunu da benim kendi gorusum doktor degilim ama dogru bulmuyorum. Dolayisiyla elime zaten azicik doktor kaliyor :))
senin bence normal yolla hamile kalmaya calismandan bir engel yok. Sen tabiki kendi bildigini yap, tedavine basla ona birsey diyemem ama belki bu surede hamile kalirsin. Bedenin hamile kalmayi biliyor cunku olmus. ona hatirlatmak ve biraz kendine iyi bakmaya gayret et. Yedigin yemek, ictigin su ve alacagin vitamin, mineral ve destek kismina odaklanmani nacizene bir arkadas olarak oneririm.
Allah evladina saglik versin, kardesi olmamasi icin bir neden yok. Olur hic uzulme... Vakti bugun degilmis..
amin canim. Allah bu sureclere getirdi. Dilerim zorumuzu kolay kilsin Rabbim. Bakabilecek, cocugu ziyan etmeyecek, bu yolda cabalayan tum kadinlarimiza saglikli, uzun omurlu ve hayirli bir evlat versin. Biz dileyelim, dua edelim, cabalayalim. Dilerim Allah bizi isinin ehli, insanlikli ve halden anlayan hayirli ve iyi saglik calisanlari ile denk getirsin. Hassas surecler hepimizin bu surecte guvenmeye ihtiyaci var. Guzel haberlerini duymak icin dort gozle bekliyorum.Teşekkür ederim çok güzel yazmışsın sen de düşüncelerini kesinlikle her dr görüşü ve önerisi farklı insanın içşne ne siniyorsa ve dr una güveniyorsan süreç bir şekilde ilerliyor hepimize sabır versin Allah ve güç versin
Cook teşekkürler canımpozitif kalmaya calis, enerjin yumurtalara da tasiniyor oyle dusun. sayi rakamlar demek, onemli olan tutunacak saglikli ve hayirli bir embriyonun sana tutunmasi.. 1 tane saglikli sana tutunan embriyo lazim.. Sayilari dusunup kendini strese sokma. Bol sans..
Umarim hayirli, saglikli ve uzun omurlu bir evladimiz olur. Bunlar son olur... Sans seninle olsun..Cook teşekkürler canım
Az önce çatlama iğnesini de oldum çok yaktı ya. Allah bu süreçteki herkese yardımcı olsun cidden sabır işi
Bennu catlatma ignesi oncesi yumurtalar ortalam kac mm diy olculeri? bende yarin olacagim ama doktor cuma kontrol ettiginde daha kucuktu. 14.8- 13.8- 14.2 gibi filandi. bunun uzerine 2 doz daha oldum igne. yarin catlatma olacagim bana kucuk gibi geldi. ondan sormak istedim.Cook teşekkürler canım
Az önce çatlama iğnesini de oldum çok yaktı ya. Allah bu süreçteki herkese yardımcı olsun cidden sabır işi
Bennu catlatma ignesi oncesi yumurtalar ortalam kac mm diy olculeri? bende yarin olacagim ama doktor cuma kontrol ettiginde daha kucuktu. 14.8- 13.8- 14.2 gibi filandi. bunun uzerine 2 doz daha oldum igne. yarin catlatma olacagim bana kucuk gibi geldi. ondan sormak istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?