K
KAYAN
Ziyaretçi
canım sen de ben gibisin ben de 26 yaşındayım 2,5 yıllık evliyim. 1.5 yıldır bebek istiyoruz ama ben bi kez düşük yaptım. aynı sen gibi benim doktorum da bana polikistik over dedi. yani bizim yumurtalıklarımız polikistik görünümde. yani normalde 1 tane folikül yani yumurta adayı oluyo ama bizde 2-3-4 tane labiliyo. bu da şuna sebep oluyo.hepsi birden gelişmeye çalıştığından hepsi küçük kalıolar. ben de ilk ay klomen kullndım günde 2 kez sadece 1 yumurtam oldu o da 15 mm ydi sonra büyümesini beklerken gelişimi geriledi. doktorum bu ay 2 takibim. istersen klımeni dozunu artırıp kullanalım dedi ama çok sabırsızsan iğneye de geçebiliriz dedi. biz de iğneye geçmeyi tercih ettik. adetin 3. gününde başladım iğneye 12.gün bitcek. ama gelişim gayet iyi 8-9 yumurtam oldu.inşallh daha da iyi olur herşey Allah yardım etsin.ama iğnler biraz pahalı. benim gittiğim yerin devletle anlaşması da yok ama çok memnunum. çok rahatım orda.300 e yakı para verdim sadece iğnelere. yani sen aşılamaya geçmek istiyosun ama önce yumurtanın gelişmesi lazım şöyle kaliteli birkaç tane.sonra doğal denettirebilirler. buna rağmen olmazsa eşin de de problem varsa özellikle aşılama önerir doktor.
süpersin bilgilerin çok aydınlatıcı