- Konu Sahibi selinakarca
-
merhabalar..
bir aşılama bir de tüp bebek denememiz oldu. aşılama başarısız oldu ne yazık ki. tüp bebek denem sürecinde de 17 yumurtam oluştu kullanılan iğneler sayesinde. Ancak yumurta toplama işleminden sonra emriyologumuzun söylediğine göre bu yumurtaların hiçbiri yeterli olgunluğa erişememiş. 1. metafaz aşamasında kalmış. sadece biri gelişir gibi olmuş ama ne yazık ki sonuç alamadık beklemeden. işlem sonlandırıldı. transfer aşamasına bile gelemedik. tedaviye başlama sebebimiz sperm sayısının azlığı (20 milyonun altı) ve hız sorunuydu. ama benim bu tüp bebek sürecinde sperm değerleri normal. hatta yumurtaları beklerken 24 saati geçmesine rağmen canlılıklarını kaybetmemişler. size sorum şu bu durumda bize ne önerirsiniz? tedavi olduğumuz merkezden sorularımıza cevap konusunda çok tatmin kalamadık. merkez değiştirmemizin sürece zararı olur mu? bir de bu sorun (yumurta olgunlaşmaması) bu aya özel midir yaşadığım herhangi bir şye ya da ilaçların uygun olmaması gibi yoksa her denememizde biz bu sorunu yaşayacak mıyız? çok sık görünen bir durum yok sanırım. aradığım cevabı hiçbir yerde bulamadım. iyi çalışmalar şimdiden teşekkürler
sayın hocam teşekkürler cevabınız için... ikinci denemede de olumsuz olarak tekrarlarsa yumurta kaynaklı olduğunu anlayacağız peki o zaman ne yapılır?? tedavi edilebilir birşey midir bu??
merhaba önce böyle bir durumun varlığı gerçek mi ortaya koymak lazım. sonrasında konuşmak gerekir, şimdiden yapılacak birşey yok ve belki de bu sadece tedaviye ya da döneme özgü bir durum. sevgiler.
hocam sağolun cumartesi günü görüşmek için randevu aldık biz. gürkan arıkan ile görüştük telefonda. siz de orda olursanız durumu değerlendirmek için sizi de görmek isteriz.. sağolun tekrar :)
Aynı soruyu ben de soruorum günlerdir ama hiç bi zaman net bi cvp alamadım kimseden.. ben de bahçeci kliniğinde iki kere tüp bebek denemesi yaptırdım ve ikisinde de transfer aşamasına gelemedim.. birinde 19 dierinde 15 yumurta toplandı ama hiç biri döllenmedi.. bu saatten sonra nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum.. çaresizim.. "Teknoloji artık çok gelişti, tüb bebek diye bir şey var" diyerek beni senelerce avutan insanlar meğer öylesine konuşuyormuş.. Tüp bebek bile yokmuş aslında şanssızlar için..
ben de aynı durumdayım... 3 kez denedik. kısa uzun farklı protokoller ile ama olgunlaşmıyorlar. sen araştırıyor musun neler buldun? ben şimdi acıbadem tayfun bağış varmış orda bu durumda olup IVM ile sonuca ulaşan bir arkadaşa ulaştım burda kadınlar kulubünde :)[/QUOTE
IVM denemek istediğimi doktoruma söylediğimde bana IVM'nin çok düşük ihtimalli bi uygulama olduğunu.. Önce uzun protokol de deneyelim dedi ve beni uzun protokole ikna etti açıkçası.. Deniyoruz bu ay.. Ama sen uzun protokolde de döllenmedi deyince açıkçası umudumu yitirdim ben yine.. Demek ki protokolün deişmesi bişiyi deiştirmio.. Bu arada pko musun sen de?
ben de aynı durumdayım... 3 kez denedik. kısa uzun farklı protokoller ile ama olgunlaşmıyorlar. sen araştırıyor musun neler buldun? ben şimdi acıbadem tayfun bağış varmış orda bu durumda olup IVM ile sonuca ulaşan bir arkadaşa ulaştım burda kadınlar kulubünde :)
IVM denemek istediğimi doktoruma söylediğimde bana IVM'nin çok düşük ihtimalli bi uygulama olduğunu söyledi.. Önce uzun protokol de deneyelim dedi ve beni uzun protokole ikna etti açıkçası.. Deniyoruz bu ay.. Ama sen uzun protokolde de döllenmedi deyince açıkçası umudumu yitirdim ben yine.. Demek ki protokolün deişmesi bişiyi deiştirmio.. Bu arada pko musun sen de?
IVM denemek istediğimi doktoruma söylediğimde bana IVM'nin çok düşük ihtimalli bi uygulama olduğunu söyledi.. Önce uzun protokol de deneyelim dedi ve beni uzun protokole ikna etti açıkçası.. Deniyoruz bu ay.. Ama sen uzun protokolde de döllenmedi deyince açıkçası umudumu yitirdim ben yine.. Demek ki protokolün deişmesi bişiyi deiştirmio.. Bu arada pko musun sen de?
merhaba ıvm sınırlı sayıda hasta grubuna yapılabilien klinik tecrube ve hazırlığın iyi yapılması gereken ve dollenme oranları dolayısı ile de gebelik basarı sansı dusuk olan bır uygulamadır. benim klinik pratiğimde sık başvurduğum bir yontem değil maalesef. sevgiler.
belli olmaz arkadaşım sen dene yine. herkesin durumu farklı belki sende işe yarar. umudunu sakın yitirme. bende PKO yok belki senin durumda uzun protokol sonuç verir. doktorunu dinle sen mutlaka. en iyisini o bilir.
ben dinleniyorum. temmuzda tüp bebek denememiz oldu bizim. ilk kez adet gördüm. ara verdik. biosteron ve hayıt suyu kullanıyorum. vücudu dinlendiriyorum şimdilikç kasım-aralık gibi belki IVM deneriz. ben artık uzun ya da kısa denemem. ikisini de denedim çünkü sonuç vermedi. bir-iki tane olgun yumurta oluyor onlar da döllenmiyor.Teşekkür ederim.. Peki sen ne yapıyorsun şimdi? Süreç devam ediyor mu? IVM denedin mi?
ben dinleniyorum. temmuzda tüp bebek denememiz oldu bizim. ilk kez adet gördüm. ara verdik. biosteron ve hayıt suyu kullanıyorum. vücudu dinlendiriyorum şimdilikç kasım-aralık gibi belki IVM deneriz. ben artık uzun ya da kısa denemem. ikisini de denedim çünkü sonuç vermedi. bir-iki tane olgun yumurta oluyor onlar da döllenmiyor.sen doktorunu dinle ve uzun protokol dene. sende sonuç verir. hiç bilemezsin....
sayın hocam "lipiodol flushing" diye bir teknik varmış. rrahim filmi çekerken kullanılan teknik ile aynı ama haşhaş yağı kullanılıyormuş. sizin merkezde uygulayabilir misiniz???
Merhaba. Aynı durumdayız ne yaptiniz?Selin hanım merhabalar... Bu mesajınızın üzerinden yıllar geçmiş ama bir umut belki okursunuz da cevap yazarsınız diye yazmak istedim. İnternette yaşadığım durumu araştırırken tesadüfen karşıma çıktı mesajınız. Siz de benimle aynı durumu yaşamışsınız. Benim de tüp bebek denememde 17 adet yumurta toplandı ancak hiçbiri metafaz 2 ye geçmedi. Embriyologlar bir sebep gösteremediler. 5 yıldır evliyim ve 4 yıldır da çocuk sahibi olmak istiyorum. Korunmamamıza rağmen çocuk sahibi olamayışımızın nedeni yumurtalarımın metafaz 2ye geçmemesi olabilirmiş. Bütün yumurtalarımda aynı sorunun olup olmadığını anlayabilmek için de 2. kez tüp bebek denemem gerekiyor. Ama şu dönemde tüp bebek tedavileri durduruldu corona salgınından dolayı. Öğrenmek istediğim şey siz ne yaptınız? Nasıl bir yol izlediniz? Çocuk sahibi olabildiniz mi? Bu konuyla ilgili hiçbir ilerleme kaydedemiyoruz... Lütfen okursanız beni cevapsız bırakmayın... Şimdiden teşekkür ederim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?