- 13 Ekim 2016
- 3.404
- 6.085
Kesinlikle katılıyorum size impryl içeriğine gore gereksiz pahalı bir ilaç onun yerine üreme saglıgı için gerekli olan olmazsa olmazlardan Quenzim Q10, inositol, selenyum gibi en onemli bileşenleri içinde bulunduran Maxijuno yu öneririm. Erkekler içinde Maxigo. Ben bu vitaminler hakkında makaleler okudum. O yuzden bu üçü mutlaka olmalı ilac içinde tabi ek olarak c, e, b12 bunlarda onemli ama zaten cogunda var bunlar. Ayrıca yine omega 3 mutlaka almalısınız. Haftada iki kere balık tuketin veya haftada 2-3 kere balık yağı hapı alın. (ifos onaylı ocean plus) omeganın yumurta saglıgı uzerinde ciddi olumlu etkileri var, fazlası zarar değil hergün de kullanılabilir ama malum ilaclar pahalı bence 2-3 defa haftalık olarak yeterli. Günlük cevizde tüketirseniz omega alımınız yeterli olur bence.
Tüp bebek tedavisinden once en az üç ay multivitamin kullanımı saglıklı beslenme onemli. Erkekte veya kadında sorun olsun veya olmasın. Görünürde belki spermlerde sorun yok ama içerigi yani dnasında sorun varsa dollenme azlığı oluyor. Yine yumurta içinde aynı sey gecerli. Kadının amh ı yeterli sayıdadır cok yumurta toplanmıstır ama hücre kalitesi yasına göre düşük oldugu için kalitesiz döllenme olabilir yada hiç dollenme olmayabilir.
Ayrıca hazırlık sürecinde egzersiz yapmakta yumurta saglıgı için cok onemli. Rahime yumurtalıklara ne kadar fazla kan akısı olursa o kadar kalite yukseliyor. Günler yürüyüş olabilir veya evde yarım saatlik egzersiz spor yapılabilir. Özellikle bacak kalça egzersizleri.
Çok güzel açıklamışsınız size katılıyorum. Maxijino'dan yukarıda ben de bahsettim, dikkatimi çekmişti. Egzersiz için de şunu ekleyebilirim, fizik tedavide doktora yapan bir arkadaşımın doktora tezine katılmıştım. Orada pelvik kasları çalıştıran egzersizler denettiler. Egzersiz öncesinde ve sonrasında yumurtalıklar, rahim ve hormonlar değerlendirildi. Bu arada kilo problemim yok ve egzersiz ile kilo da vermedim. 8 hafta egzersizden sonra 8 olan amh değerim 6'ya düştü. Bu sonuç yumurtalıklardaki kistik yapı azaldı olarak yorumlandı. Yani küçük küçük yumurtalar daha olgun daha büyük yumurtalara dönüştü. Buna ek olarak ultrasonda rahimde endometrium kanlanmasında artış görüldü, bu da oksijeni arttı demek, daha sağlıklı bir doku demek. Hormonlarım ise normaldi zaten normal olarak kaldı. Çalışmaya katılan diğer kadınların değerlerini çok merak ediyorum bunun için tezin yayınlanmasını bekliyorum şuan. Çok beğendiğim bir çalışma oldu ve egzersizin faydasını bizzat kendimde görmüş oldum.