• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kekler - Pastalar Yumurta Kabuğunda Kek " CP Yumurta Sponsorluğunda"

Afrika sıcaklarının etkisinin azalmasıyla kendimi mutfağa attım, bakalım ortaya güzel birşey çıkarabilmiş miyim:KK8:
Misafir menülerinin vazgeçilmezi kek, çoğu zaman yalnız başına günü kurtarmamıza yetecek kadar etkili. Özel konuğunuzu özel bir tarifle karşılamak isterseniz, yumurta kabuğunda kek tam aradığınız tarif.

Malzemeler
2 Yumurta
1 Su Bardağı Toz Şeker
Yarım Su Bardağı Süt
Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
2 Su Bardağı Un
2 Yemek Kaşığı Kakao
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu

Hamuru Koymak için; 10-15 adet yumurta kabuğu

Eki Görüntüle 1619627
Öncelikle yumurtalarımızı sivri kısmından, iğne yardımıyla delip hamuru dolduracak genişlikte açıyoruz. Yıkadığımız yumurtaları 15 dakika tuzlu suda bekletiyoruz, iyice duruladıktan sonra açık yerleri alta gelecek şekilde kurumaya bırakıyoruz.
Eki Görüntüle 1619630
Kuruyan yumurtaların içini sıvı yağ yardımı ile yağlayıp, alüminyum folyo dan yaptığımız desteğin üstüne yerleştiriyoruz.

Eki Görüntüle 1619633
Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırptıktan sonra, diğer malzemeleri katıp iyice karıştırıyoruz.
Eki Görüntüle 1619638
Enjektör yardımıyla ya da buzdolabı poşeti ile hamuru yumurtaların yarısına gelecek kadar dolduruyoruz, fazla doldurmamaya özen gösterin, kabarıp taşıyor.
Eki Görüntüle 1619643

170 Derecelik fırında 25 dakika (içi pişene kadar) pişirdiğimiz kekimiz hazır..
Eki Görüntüle 1619644
Eki Görüntüle 1619645
Cp Yumurta Hakkında
Faaliyetlerine 1921 yılında Tayland’da başlayan CP Group, başlangıçta bir tarım-ticaret şirketi iken bugün, başta Çin olmak üzere, gelişmekte olan ülkelere ve Avrupa’ya odaklanan uluslararası bir tarım-sanayi ve teknoloji şirketi haline gelmiştir. Halen, başta tarımsal sanayi olmak üzere, tohum-gübre,sanayi, deniz ürünleri, uluslararası ticaret,pazarlama - dağıtım, petrokimya, telekominikasyon, otomotiv - sanayi ve emlakçılık gibi 9 ayrı iş kolunda faaliyetlerini sürdürmektedir.

Türkiye’yi tarımsal sanayi alanında etüt eden CP grubu, dinamik ekonomisinden dolayı uzmanlık alanı olan yem teknolojisi konusunda ülkemize katkı sağlayacağını düşünerek 1986 yılında İnegöl’de ilk yem fabrikasını kurarak “CP Standart Gıda San. Ve Tic. A.Ş “ olarak Türkiye’ de faaliyetlerine başlamış, 1991 yılında entegre piliç eti üretimini de faaliyetleri arasına katmıştır. CP Standart Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş, uluslararası teknolojisi ve kalitesiyle gerek yem sektörünün, gerekse piliç eti sektörünün gelişmesinde önemli rol oynamaktadır. Dünyanın birçok ülkesinde broiler civciv, kanatlı ve büyükbaş hayvan yemi, piliç eti ve ileri işlenmiş et ürünleri konusunda büyük ölçekli yatırımlarıyla uluslararası bir kuruluş olan CP grup, 100 milyon doları aşan yatırımlarıyla Türkiye’de 28 yıldır istikrarlı bir büyüme ile faaliyetlerini sürdürmektedir.
:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57: pinkommmm buu neeeee yavrumm seviyorum senin bu ilginç buluşlarınıı.. o kadar araştırdım bunu hiç görmedim tariflerdeee. adra adra nın külahlıya rastladım.. ve tamam dedim bunuda yapabilirim baktım adra yapmışş.. canımm ellerine sağlıkk başarılar kuzumm..:KK60::KK60:

:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57: pinkommmm buu neeeee yavrumm seviyorum senin bu ilginç buluşlarınıı.. o kadar araştırdım bunu hiç görmedim tariflerdeee. adra adra nın külahlıya rastladım.. ve tamam dedim bunuda yapabilirim baktım adra yapmışş.. canımm ellerine sağlıkk başarılar kuzumm..:KK60::KK60:
Çok denenmiş tarif olmadığı için çıkmamıştır:rolleyes:
Bana da bi arkadaş gösterdi, işte bu benim tarifim dedim:KK9::KK9:
Teşekkür ederim:KK74:

Çok farklı ve çok güzel bir tarif:kk77: Bunu da hemen denemeliyim:) Ellerine sağlık Pinkom, başarılar dilerim:KK60:

Bu keki yemeyecek çocuk tanımıyorum.
eline sağlık pinko. Çok şık ve güzel görünüyor.
Eminim tadı da öyledir.

ellerine saglık.. yarışma için o kadar kek tarifi araştırdım ama bu tarife hiç rastlayamadım..:KK37: orjinal bir tarif bulmuşsun başarılar dilerim :KK60:

ya yumurtayı bu şekilde açayım dedim dün sırf denemek için yapamadım sanırım biraz daha çalışmam lazım başardığım zaman bu tarifi deneyebilirim bence:KK45: eline sağlık valla çok orjinal tarif:KK60:

ya yumurtayı bu şekilde açayım dedim dün sırf denemek için yapamadım sanırım biraz daha çalışmam lazım başardığım zaman bu tarifi deneyebilirim bence:KK45: eline sağlık valla çok orjinal tarif:KK60:
Teşekkür ederim canım, toplu iğneyle yaparsan daha rahat edebilirsin. Üstten baskı yapman kolay olur, derine sokcam diye uğraşma azıcık bile delsen açması kolay oluyor:KK39: 1 tane yaptıktan sonra elin alışıyor hızlı hızlı yapıyorsun:KK60:

Back