- 12 Nisan 2018
- 9.937
- 37.179
- Konu Sahibi retro_hippo
Hayırlı Ramazanlar..
3. Kez iftar sofralarında beraberiz
Yüksük çorbası
Sizlere Adana mutfağının meşhur çorbası bir diğer ismi ile de mantı çorbası yaptım.
Malzemeler
1 kase mantı( ben daha önce yapıp buzluğa atmıştım ramazandan önce.. detaylı tarif geçen seneki ramazan sofralarında var. Link ekliyorum )
1 bardak haşlanmış nohut
1 kaşık domates salçası
2 kaşık un
2 kaşık tereyağ
1 limon suyu
Kuru nane
Yapışılı
Öncelikle tereyağ ile unu kavuruyoruz ve salçayı ekliyoruz ve kavuruyoruz. Kaynar su ekliyoruz. Tuz ekliyoruz. Haşlanmış nohutları ekliyoruz. Limon suyunu ekliyoruz. İyice kaynayınca mantıları ekleyip 15 dakika kadar daha pişiriyoruz. Son olarak kuru nane ekliyoruz ve çorbamız hazır.. ben belli olsun diye bol tane ekledim kaseye.. ve sunum..
Sıra geldi çökertme kebabına..
Çökertme kebabı ❤
Bugün sizlere Bodrum'a ait bir kebap olan Çökertme kebabı ile geldim
Malzemeler
Yarım kilo jülyen doğranmış et
100 gr kuyruk yağı
3 patates
1 kase sarımsaklı yoğurt
Sosu için
1 kaşık tereyağ
1 kaşık salça
2 domates
1 diş sarımsak
Yapılışı
Öncelikle etlerimizi tuz ve karabiber ile baharatlıyoruz. Erittiğimiz kuyruk yağının üstüne etlerimizi ekleyip kavuruyoruz.
Patatesleri elimizden geldikçe ince, kibrit çöpü gibi doğrayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
Sıra geldi domates sosa.. tereyağ ile salçayı kavuruyoruz ve küçük doğradığımız domatesleri ekliyoruz. 1 diş sarımsak rendeliyoruz. Domatesler pişince sosumuz hazır
Şimdi sıra geldi birleştirme kısmına..
Servis tabağının en altına patatesleri alıyoruz. Üstüne sarımsaklı yoğurdu döküyoruz. Sonrasında domatesli sosu döküyoruz. En üst kısmına da etlerimizi ekliyoruz ve kebabımız hazır
Şimdi sıra tatlımızda
Çilekli magnolia ❤
Bugün sizlere iftardan sonra rahatlıkla tüketebileceğiniz sütlü ve hafif bir tatlı ile geldim
Malzemeler
Muhallebi kısmı için;
1 lt süt
2 kaşık un
2 kaşık nişasta
1 bardak toz şeker
2 yumurta sarısı
Vanilya
Kutu krema
Yarım paket kakao
Çilek
Öncelikle krema hariç bütün malzemeleri pişiriyoruz ve soğumasını bekliyoruz. Soğuyunca kremayı ekleyip 5-10 dakika çırpıyoruz. Ne kadar çırpsak o kadar güzel oluyor
Kakaolu petibörleri robottan geçiriyoruz. Çileklerin sapını kesip,tepeden ortadan ikiye kesiyoruz. Servis yapacağımız cuplarımızın en altına bir kaşık muhallebiden koyup çileklerimizi diziyoruz. Çileklerin üstüne gelecek kadar muhallebi ekliyoruz. Sonrasında toz haline getirdiğimiz petibörleri ekliyoruz. Tekrar muhallebi ekleyip en üstüne tekrar toz petibör ekliyoruz. En üste bir çilek koyarak süslüyoruz. Ve hazır
Tüm tariflerimiz hazır olduğuna göre sıra geldi soframıza ben soframıza humusta ekledim..
Misafirim olduğunuz için çok teşekkür ederim ❤
3. Kez iftar sofralarında beraberiz
Yüksük çorbası
Sizlere Adana mutfağının meşhur çorbası bir diğer ismi ile de mantı çorbası yaptım.
Malzemeler
1 kase mantı( ben daha önce yapıp buzluğa atmıştım ramazandan önce.. detaylı tarif geçen seneki ramazan sofralarında var. Link ekliyorum )
Yöresel Tarif - Domates Çorbası-Etli Yaprak Sarması-Mantı-Aşure-Torku süt sponsorluğunda
Merhaba kızlar... ben geldim :KK24: Öncelikle çorbamızdan başlayalım... ♤Domates çorbası Malzemeler ●4-5 tane domates ●1 bardak süt ●1 kaşık tereyağ ●1 soğan ●1 kaşık salça ●tuz ●2 kaşık un Öncelikle domatesleri dilimleyip fırın kabına alıyoruz.. üstüne soğanları da doğrayıp 180 derece...
www.kadinlarkulubu.com
1 kaşık domates salçası
2 kaşık un
2 kaşık tereyağ
1 limon suyu
Kuru nane
Yapışılı
Öncelikle tereyağ ile unu kavuruyoruz ve salçayı ekliyoruz ve kavuruyoruz. Kaynar su ekliyoruz. Tuz ekliyoruz. Haşlanmış nohutları ekliyoruz. Limon suyunu ekliyoruz. İyice kaynayınca mantıları ekleyip 15 dakika kadar daha pişiriyoruz. Son olarak kuru nane ekliyoruz ve çorbamız hazır.. ben belli olsun diye bol tane ekledim kaseye.. ve sunum..
Sıra geldi çökertme kebabına..
Çökertme kebabı ❤
Bugün sizlere Bodrum'a ait bir kebap olan Çökertme kebabı ile geldim
Malzemeler
Yarım kilo jülyen doğranmış et
100 gr kuyruk yağı
3 patates
1 kase sarımsaklı yoğurt
Sosu için
1 kaşık tereyağ
1 kaşık salça
2 domates
1 diş sarımsak
Yapılışı
Öncelikle etlerimizi tuz ve karabiber ile baharatlıyoruz. Erittiğimiz kuyruk yağının üstüne etlerimizi ekleyip kavuruyoruz.
Patatesleri elimizden geldikçe ince, kibrit çöpü gibi doğrayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
Sıra geldi domates sosa.. tereyağ ile salçayı kavuruyoruz ve küçük doğradığımız domatesleri ekliyoruz. 1 diş sarımsak rendeliyoruz. Domatesler pişince sosumuz hazır
Şimdi sıra geldi birleştirme kısmına..
Servis tabağının en altına patatesleri alıyoruz. Üstüne sarımsaklı yoğurdu döküyoruz. Sonrasında domatesli sosu döküyoruz. En üst kısmına da etlerimizi ekliyoruz ve kebabımız hazır
Şimdi sıra tatlımızda
Çilekli magnolia ❤
Bugün sizlere iftardan sonra rahatlıkla tüketebileceğiniz sütlü ve hafif bir tatlı ile geldim
Malzemeler
Muhallebi kısmı için;
1 lt süt
2 kaşık un
2 kaşık nişasta
1 bardak toz şeker
2 yumurta sarısı
Vanilya
Kutu krema
Yarım paket kakao
Çilek
Öncelikle krema hariç bütün malzemeleri pişiriyoruz ve soğumasını bekliyoruz. Soğuyunca kremayı ekleyip 5-10 dakika çırpıyoruz. Ne kadar çırpsak o kadar güzel oluyor
Kakaolu petibörleri robottan geçiriyoruz. Çileklerin sapını kesip,tepeden ortadan ikiye kesiyoruz. Servis yapacağımız cuplarımızın en altına bir kaşık muhallebiden koyup çileklerimizi diziyoruz. Çileklerin üstüne gelecek kadar muhallebi ekliyoruz. Sonrasında toz haline getirdiğimiz petibörleri ekliyoruz. Tekrar muhallebi ekleyip en üstüne tekrar toz petibör ekliyoruz. En üste bir çilek koyarak süslüyoruz. Ve hazır
Tüm tariflerimiz hazır olduğuna göre sıra geldi soframıza ben soframıza humusta ekledim..
Misafirim olduğunuz için çok teşekkür ederim ❤
Son düzenleme: