Yüksek Lisans Yapmama Eşim İzin Vermiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çünkü YL yapacagim bu bolumde tezli yapamiyorum. Isletme mezunuyum. Ama cocuk gelisimi uzerine yapacagim. Bi taraftan da 4 yillik aciktan cocuk gelisimi okuyacagim insallah. (Bunu bile zor ikna ettim orasi da ayri)
Anladım. Çok istediğiniz bir bölüm olduğunu yazınca, akademi de düşünüyorsunuz sanmıştım "tezsiz"i görene dek. Ama bazı işyerleri tezsiz de kabul ediyorlar diye biliyorum. Tabii sizin maksadınız kendinizi geliştirmek. Hayırlısı olsun öncelikle.
Eşiniz eğitim konusunda baştan önyargılı. Demek ki kız çocuğunuz olsa ve şehirdışında okumaya gitse, eşiniz onu da okutmayacak. Değişik bir kafa. Onu ikna edemiyorsanız, ailenize durumu açmanız gerekiyor. Eğer bu konuda yılgınlık gösterir de eşinizin teklifine (!) boyun eğerseniz, bunun devamı gelecektir.

Cok tesekkur ederim yorumladiginiz icin fakat su an boyle bi imkanim yok. Ankara universitesi de yeni karar alti cocuk gelisimciler sadece cocuk gelisimi uzerine yl alabilirler. Diye yani son girenlerdenim. Memleketime gelirsem isletme uzerine milyonlarca insan gibi bende yapabilriim. Bu zaten cepte. Ben daha sevdigim ve mutlu oldugum bi bolumde okumak istedim hem de aciktan lisansini okuyorken. :)

Ankara ya 2,5 saat mesafede bir şehir yüksek lisans yapacağınız yere mi Ankara ya mı çünkü annemler Ankara da oturuyor ama benim okul ile evlerinin arası 1,5 saat sürüyordu da

aslında tam yüksek lisans yapan biri olarak sunları yazacaktım. Bu dönem covid sebebiyle dersler vs uzaktan zaten halledersiniz. Tezsiz zaten daha rahattır ama akademi düşünüyorsanız tezsiz yapmanın anlamı yok. Ama erkeksiz gitmen caiz değil bir eşle ne desem bilemedim size. okumanıza anne-kayınvalide eş karışmamalı. Zaten uzaktan eğitim diye ikna edebilirsiniz. Ders dönemi en kolay bu sene olacak, ben tezli yaptım, hadftanın 4 günü derse gidiyordum.

Gercekten tebrik ve tesekkur ediyorum. Isin garip yani kayitlar da online. Iki gun sonra okul acilir zorlanirsin dedi. Babam emekli onunla gider gelirim bi soralim onlar tamam gotururuz derse kayit olalim desem de kafasinda egitim bos zaman. Bak ben uni yi 700.lukle kazandim biraktim. Dildi fakat 700 az bi siralama degil. ama burdan bak iste okula karsi bakisimi. Uzme beni bu isleri boşver. Ticarete baslayalim diyor.

Ankara ya 2,5 saat mesafede bir şehir yüksek lisans yapacağınız yere mi Ankara ya mı çünkü annemler Ankara da oturuyor ama benim okul ile evlerinin arası 1,5 saat sürüyordu da
Yok efendim şöyle söyleyim isterse 3 4 saat olsun. Bizim vaktimizden bol biseyimiz yok ki. Esimin isi geregi.
Sorun saat sure bile degil. Sorun egitim zaman kaybıdir...

siz de diyeceksiniz ki başlayayım

olmazsa bırakırım

gün ola devran döne

onu o zaman düşünürüz

baban emekli ise onunla gidersin belki hiç gitmezsin

ne bileyim sınava eşin ile gider hatta kalır Ankara gezersiniz

eşinin okula bakışı yeni değişmedi sen bunu biliyordun

ama sınava nasıl götürdü onu anlatmamışsın o zaman nasılsa kazanamaz mı dedi

özetle başla

hatta şimdi online ya alabildiğin kadar çok ders al belki de hiç açılmadan bitirirsin

Tezsiz yüksek lisans formasyon değil mi? Ben mi yanlış biliyorum?

Benimki ankara üniversitesi. Istersen daha az ders alabiliyorsun. Butcemize gore ya da vaktimize gore ders alinabilir. Sizce de okumak iyi olmaz miydi?
Kesinlikle okumak daha iyi olur diyorum bana sorarsan dediğim gibi cv de yüksek lisans yazması öne atiyo seni

Tezsiz yüksek lisansın akademik anlamda size sağlayacağı katkı çok sınırlı. Çok özel bir bölümde olması gerekiyor ki o şekilde fayda sağlasın, sertifika gibi bir şey.

Öte taraftan eşinizin tutumu ciddi anlamda rahatsız edici, sizin ısrarınız onun size saygısızlığı... İkimizin de nötr bir şekilde art eksiyi konuşabilecek bir yaşta olduğunuzu düşünüyorum.

Esimle evlenmeden once gittim Ankaraya sinava. Kuzenim öğrenci onda kaldım. Annemi de götürdüm gezeriz diye. Dugun mevzusu yoktu. Kardesler dugune gelemez diye ön tarihe alinca okula başlamadan düğün oldu. normalde sene sonunda yazin olacakti gectigimiz yaz. Ama yazinda cok uzun surec olunca hemen kış girmeden yaptik. Sonra pandemi oldu orasi da ayri. Yani esime gore ilk bir yilimi kendim okuyup gelecektim ailemle yolculuk yaparak vs. Okulu aradim devamsizlik sorun olunca dondurdum dugun zamani mumkun degildi gidip gelmem.
2020-2021 sezonunda aktiflestirip okuyayim dedim huzurumuzu kacirdim.

ee borç alıp faizle ödeyecek?
bu nasıl bir ikiyüzlülük? işine gelen caiz gelmeyen değil..
keşke annenizi dinleseymişsiniz.
Yok kredi degil sag olsun akrabalarimiz var. Borc veriyolar. Geri almakta da zorlamiyorlar. Zaten düzenli ödüyoruz. Bi kuzenimizden 80bin civari aldik. Yine istesek yine veriyor. Onlarin durumları biraz iyi. Oyle olunca borc vererek destek oluyor. Gunu gecmeden de ödüyoruz.

Hayır kendimi düşünüyorum böyle bi durumda evet eşimle ortak karar almaya bakardım. Ama eşim işi için şehir dışına seyahate gidebiliyorsa, beni bırakma imkanı varsa. Yüzüme 3-5 çeyrek atıyorsa sana biriktirdim gibi bi saçmalıkla. Sanki ben çocuğum benim geleceğim için bana çeyrek biriktiriyor
Eşsiz bi yere gitmek caiz lafını böyle saçma bişey için kullanıyorsa.
ben giderdim net.Beni düşünmeyeni ben mi düşünecem.
Ama tezsiz yüksek lisans olaylarını bilmiyorum bazı üyeler mantıksız bulmuş o işleri bilmiyorum bunu da belirteyim.

El oğlunun eşeğine binersen köy ortasında kalırsın. Asla böyle bir gırsatı geri çevirme ben eşinde paradan değil de ego meselesinden dolayı göndermek istemediğini düşünüyorum. Çünkü okursan yüksek lisansı ondan daha da yüksek olacaksın bide iş bulursan ooo ezilecek de ezilecek.
Valla bu devirde babaya bile güven olmuyor oku ekmeğini eline al

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…