- 3 Temmuz 2010
- 11.071
- 11.546
- 498
Yuvanın huzurunu sen değil eşin kaçırıyor. Bir kadının tek başına şehir değiştirmesi caiz değil ne demek? Böyle bir ayet varsa sunsun önüne.Lutfen fikir verin yuvamin huzurunu okul yüzünden kaçırıyorum. Ama bu bölümu okumak icin de cok özeniyorum. Sınavını kazaninca cok sevinmistim. Cok zor durumdayım. Asla destek olmuyor. Sizce napmaliyim?
Bizim buralarda kayinvalidenin söylemleri ile de kiz verilir istedigin kadar anlaş kadinin bir lafina tamam bitti kizim otur evde yas tut denir. Esimi bu yuzden yadirgamadimİyi de hiç mi konuşmadınız?
Şehirlerarası yolculuk yapman caiz değil diyen biriyle nasıl evlendiniz?
Kayınvalidenizin okuturuz veya okutmayız demesinin ne gibi bir bağlayıcılığı ve önemi var?
Madem caiz degil diye düşünüyor o halde kendisi götürür demek ki
Bu konunun Ortaçağ'da yazıldığını düşündüm bir an. Ya da 21. yüzyıla yanlışlıkla ışınlandığımı falan.Arkadaşlar acill
bulundugum sehirden farklı bir sehirde olan universitenin tezsiz yüksek lisans sinavini kazandim.
( Eşim işi dolayısıyla Turkiye nin cogu sehrine gidiyor her ay en az 6-8 kere)
Rast gelirse beni derse birakabilir, birakmasa da mesafe 2,5 saat uzaklikta bir şehir.
yani kendim de gidebilirim.
Esim kendisi turkiye nin en iyi universitelerinden birini kazanip 1-2 yil okumuş, ticaret yaparak daha cok para kazanirim diye okulu birakmis. Yani egitime sicak bakmayan birisi.
Ben ise ne olursa olsun okuyabildigin kadar oku, emeklerin illa ki karşılığıni alirsn er gec . Gelecekte esimin sagligina sıhhatine bi sey oldigunda egitimimle daha iyi is daha uygun ve konforlu ise girerek destek olurum kafasindayim.
cok kötü tartistik. Sen para icin gondermiyorsun dedim. O da hayir onun yerine bayanla ilgili dukkan acalim sana diyor.
-Baska sehire erkeksiz gitmen caiz degil diyor. -
Ama sermayemiz yok elden borc aliriz. Kurariz is diyor. Bense borclu yasamayi hic sevmem. Esim de aksine borc alir, oder durur.
Yuksek lisans yapmana razi degilim diyor. Oysa benim ailemde de gelinlere okusun diye her hafta oğlanlar 3 4 saatlik yola götürür oyle arkasında durulur egitim alanin.
arkadaslar inanin ilerisi için sermayemiz maddiyatimiz olsa miras vs olsa ben de bu kadar zorlamam okulu. ama bi de cok istedigim bolum ve Turkiyenin ilk universitelerinden iyi de bi okul. Cok istiyordum icimde kalir.
annem yuksegini yap oyle evlen dedi. Ben de anlasarak evlendigim için yok anne ya konusr cozeriz okunur 2 yil degil mi dedim.
meger kayinvalide dunur geldiginde demis ki okulsa okul ikisi anlasir bi ortak noktaya varir.
yani okuturuz diye konusmamis. Zaten anlasrak vardigim icin annem böyle bi begenmezlik icinde. Bana dedi ki bunlar seni okutmaz gör bak seçtiğin kişiyi. - zaten annemle anlasamam-
annemin hakli cikmasina mi üzüleyim universitenin icimde kalmasina mi. Esimde biriktirdigi bikac ceyrek altini geldi yuzume carpti al bunlari senin icin biriktiriyorum bozdur oku. Demek para için diyomusum dedi. Cekti gitti evden.
Lutfen fikir verin yuvamin huzurunu okul yüzünden kaçırıyorum. Ama bu bölümu okumak icin de cok özeniyorum. Sınavını kazaninca cok sevinmistim. Cok zor durumdayım. Asla destek olmuyor. Sizce napmaliyim?
+1Erkeksiz bir yere gitmeniz caiz degil,ama bir yerden borc alip (büyük ihtimal faiz ile) is kurmak caiz öyle mi? Böyle erkeklerin zekasina hayran kalmamak mümkün mü ey kadinlaaarEgitim icin kimseden "izin" almam. Ilerde kimin ne olacagi belli degil cünkü.
Hepiniz haklısınız. Hani etrafımda kendi gelinlerimiz icin esleri, patron altinda calisirken dahi izinlerini o yonde kullanip fedakarlik edip okuttular. 1 yilini feda ettiler. Ki mimarlik uzerine formasyon yani su an calismiyorlar bile.iyi de bunu baştan konuşacaktınız
her yere giderim, okumama gitmeme eşim karışmaz
lakin ben tezsiz yüksek lisans yapacağım 2,5 saat uzaklıkta
sen de beni haftada bir iki gün götür getir desem deli misin der
evet hayat şartları insanlara çok şey yaptırır, iş için somut yatırım olur yine bunun için eşin de götürür ama sen diyorsun ki adama göre okumak gereksiz
zaten kadın kendi başına uzağa da gidemez o zaman nasıl başvurdun ona mı güvendin beni götürür nasılsa diye
yani örnek vermişsin ya ben tatil istemiyorum fuzuli şeyler istemiyorum bunu istiyorum diye adamın tüm yılını ipotek altına alıyorsunuz ama
tatil dediğiniz bir haftadır örneğin gidilir ve biter ama burada haftanın şu şu günleri işi gücü bırak beni götür diyorsunuz
online ise başlayın tabii o bu anlatılanlardan bağımsız
Çünkü YL yapacagim bu bolumde tezli yapamiyorum. Isletme mezunuyum. Ama cocuk gelisimi uzerine yapacagim. Bi taraftan da 4 yillik aciktan cocuk gelisimi okuyacagim insallah. (Bunu bile zor ikna ettim orasi da ayri)Bu konunun Ortaçağ'da yazıldığını düşündüm bir an. Ya da 21. yüzyıla yanlışlıkla ışınlandığımı falan.
Eşinizin tavrı bana hiç hoş gelmedi, başka şehre kiminle gideceğinizi ona mı soracaksınız? Borç almak, şehir değiştirmekten daha iyi bir seçenek değil hem. Ayrıca, neden tezli yüksek lisans yapmak istemediniz? Onu da anlayamadım.
Benimki ankara üniversitesi. Istersen daha az ders alabiliyorsun. Butcemize gore ya da vaktimize gore ders alinabilir. Sizce de okumak iyi olmaz miydi?Tezsiz yüksek lisans çok rahat oluyor zaten benim dersler haftasonu oluyordu gitsen de gitmesen de çok önemli değildi sınavları geçmek yeterliydi ama her üniversite öyle değildir tabi ama araştır benim gibi sınavdan sınava gelen arkadaşlarım vardı eğer öyleyse gayet rahat bitirirsin sms ücreti yüksek oluyor işte biraz. Ayrıca cv de yüksek lisans yazması acayip bir artı oluyor tezsiz olsa bile tez hazırlayacaksın bu arada hazırlıklı ol kolay gelsin
Evet iste tam olarak buuEsiniz haksiz ama tezsiz yuksek lisans icin de yol gidip gelmeye, emege degermi onu bilemedim.
Tezli yapmama ragmen emegimin karsiligini alamadim mesela. Boyle bakarsak tezsiz yapmak anlamsiz. Ama okumaya ben sadece para, iş olarak bakmiyorum. Yani yeni seyler ogrenmek insanin kendini gerceklestirmesine yardimci oluyor. O sebepten okumayi cok severim. Hatta suan gözüm yese yeni bolum okucam bastan :)
Esiniz anladigim kadariyla okul hayatina farkli bakiyor ve luzumsuz goruyor getirisi acisindan. Sinirlenmesinin nedeni de para icin demeniz. Oyle demeyip duygularinizi ve istediginizi anlatsaydiniz uzlasabilirdiniz sanki.
Hocam buna nasil karar veriyorsunuz. Hic tezsiz yapmadiniz sanirim universilerin bizzatkendi sinavlari oluyor. En az 6 sayfalik. Ve bir de makale yazdiriyorlar. Ankara uni oyle en azindan. Ve cok zor soruyorlar. Eger bi de o bolumun benzeri mezun degilseniz daha zorlanirsiniz. Okumak huzur veriyor ben de okumak istiyorum ama huzurm kactiÖncelikle tezsiz yüksek lisans kazanılmaz. Herhangi bir sınava girmezsiniz; ders kredi ücretini yatırır öğrenci olursunuz.
Psikoloji gibi bir alanız yada çok spesifik bir durum yoksa işinize yaramaz. Akademik kariye devam edilmediğini de biliyorsunuz.
Eşiniz haksız elbet ancak kendinizi başka şehirde yormanıza / para harcamanıza değecek bir şey değil..
Hepiniz haklısınız. Hani etrafımda kendi gelinlerimiz icin esleri, patron altinda calisirken dahi izinlerini o yonde kullanip fedakarlik edip okuttular. 1 yilini feda ettiler. Ki mimarlik uzerine formasyon yani su an calismiyorlar bile.
Benim esim zaten her gun calisan biri degil telefonla ve sehir disiyla işi. Bilmem ben de kendi ailem gibi okutmaya deger verilir zannettim. Esimi cok seviyorum hala bi sorunum yok .
Sadecee ticaretle ugras diye baski yapiyor online alisveris magazasi acalim diyor. Bense o yapilirken magaza duzeni oturmasi zaten 1 yil bu surecte yine okunur diye dusunuyorum. O da daha cok kazandiracak bir teklifte bulunuyorum diyor. Diger her konuda hemfikiriz. Hayatimizda sadece bu konuda uzlasamiyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?