Yüksek Lisans Yapmama Eşim İzin Vermiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öncelikle tezsiz yüksek lisans kazanılmaz. Herhangi bir sınava girmezsiniz; ders kredi ücretini yatırır öğrenci olursunuz.

Psikoloji gibi bir alanız yada çok spesifik bir durum yoksa işinize yaramaz. Akademik kariye devam edilmediğini de biliyorsunuz.

Eşiniz haksız elbet ancak kendinizi başka şehirde yormanıza / para harcamanıza değecek bir şey değil..

Eşin haklı demiyorum ama tezsiz içinde değmez
Ayni durumdaydım kendim bıraktım tezli yüksek lisansı git gel insan yıpranıyor yetisemiyorsun , çalışıyordum ben işimde de bir getirisi yoktu bana
Akademik kariyer dusunmuyorsan hiç bulaşma bence.Bulunduğun şehirde tezli yapma imkanın varsa onu deneyebilirsin

Lutfen fikir verin yuvamin huzurunu okul yüzünden kaçırıyorum. Ama bu bölümu okumak icin de cok özeniyorum. Sınavını kazaninca cok sevinmistim. Cok zor durumdayım. Asla destek olmuyor. Sizce napmaliyim?
Yuvanın huzurunu sen değil eşin kaçırıyor. Bir kadının tek başına şehir değiştirmesi caiz değil ne demek? Böyle bir ayet varsa sunsun önüne.
Böyle egoist, bencil ve adaletsiz adamın sözünü dinlersen ileride çok pişman olursun.
İsteyenin önünde dağ olsa duramaz, istersen yaparsın.

Bence annemle aram kötü falan deme, direkt ara. Eşinle tartışmanı anlat, yüksek lisans için gerekli parayı iste. Gerekirse borç olarak alacağını söyle. Anne baban arkanda durursa eşin yan çizmeye başlar, biraz çekinir emin ol. Akşam "annemler gerekli parayı verecekler bana" deyip o altınları sen fırlat yüzüne. Bu tarz olaylarda herşeye evet der, sinersen bu evlilikte söz hakkın kalmaz, başka konularda başka baskılarla karşılaşırsın. Biraz dişini geçiremeyeceğini öğrenmesi lazım, deli deliyi görünce sopasını saklarmış unutma.
Ailevi sorunlarımızı ailene anlatmanı sorun ederse de, "bu konu benim geleceğim senden destek görmeyince, ailemden istemem kadar normal bir durum yok, olayları anlayışsızlığınla sen bu hale getirdin" dersin.

Ayrıca iş yeri batar çıkar ama diploman her yere senin peşinden gelir unutma.

Tezsiz yüksek lisansın anlamı yok bana göre de
Siz istiyorsanız yaparsınız
Kusura bakmayın ama adam erkeksiz başka ile gitmen caiz değil diyor kafa yapısı bu evlenırken farkındaydınız herhalde

şu kafadan bu konuda destek beklemek gereksiz
Sanki ilk kez duyuyorsun biliyorsunuz

Madem caiz degil diye düşünüyor o halde kendisi götürür demek ki çünkü ondan gereksiz ve bos seyler istemiyorum onlarin yerine bunu gerceklestirir diye düşündüm. Kendisine de soyledim senden lüks tatil istemiyorum bak farkindasin degil mi diye. Bakariz her hafta gitmek zor olur dedi. simdi online oldu. Yine hayir diyor. Ben de düşündüm ki bu bolumü seviyorum ilerde ihtiyacim olursa kullanirim. Değilse okumayi seviyorum. Madem calismama ihtiyacimiz yok ben de evde bos durup internet ya da kadın gunleri tv prog lari yerine kitap okuyorum , okul okusam da fena olmaz tezsiz dahi okusam 15 kisinin alindigi 100 u gecik kisinin basvurdugu bu sinavi geçmişim diye heveslenmistim.

İyi de hiç mi konuşmadınız?
Şehirlerarası yolculuk yapman caiz değil diyen biriyle nasıl evlendiniz?
Kayınvalidenizin okuturuz veya okutmayız demesinin ne gibi bir bağlayıcılığı ve önemi var?
Bizim buralarda kayinvalidenin söylemleri ile de kiz verilir istedigin kadar anlaş kadinin bir lafina tamam bitti kizim otur evde yas tut denir. Esimi bu yuzden yadirgamadim

Madem caiz degil diye düşünüyor o halde kendisi götürür demek ki

iyi de bunu baştan konuşacaktınız

her yere giderim, okumama gitmeme eşim karışmaz

lakin ben tezsiz yüksek lisans yapacağım 2,5 saat uzaklıkta

sen de beni haftada bir iki gün götür getir desem deli misin der

evet hayat şartları insanlara çok şey yaptırır, iş için somut yatırım olur yine bunun için eşin de götürür ama sen diyorsun ki adama göre okumak gereksiz

zaten kadın kendi başına uzağa da gidemez o zaman nasıl başvurdun ona mı güvendin beni götürür nasılsa diye

yani örnek vermişsin ya ben tatil istemiyorum fuzuli şeyler istemiyorum bunu istiyorum diye adamın tüm yılını ipotek altına alıyorsunuz ama

tatil dediğiniz bir haftadır örneğin gidilir ve biter ama burada haftanın şu şu günleri işi gücü bırak beni götür diyorsunuz

online ise başlayın tabii o bu anlatılanlardan bağımsız

Tezsiz yüksek lisans çok rahat oluyor zaten benim dersler haftasonu oluyordu gitsen de gitmesen de çok önemli değildi sınavları geçmek yeterliydi ama her üniversite öyle değildir tabi ama araştır benim gibi sınavdan sınava gelen arkadaşlarım vardı eğer öyleyse gayet rahat bitirirsin sms ücreti yüksek oluyor işte biraz. Ayrıca cv de yüksek lisans yazması acayip bir artı oluyor tezsiz olsa bile tez hazırlayacaksın bu arada hazırlıklı ol kolay gelsin

Bu konunun Ortaçağ'da yazıldığını düşündüm bir an. Ya da 21. yüzyıla yanlışlıkla ışınlandığımı falan.

Eşinizin tavrı bana hiç hoş gelmedi, başka şehre kiminle gideceğinizi ona mı soracaksınız? Borç almak, şehir değiştirmekten daha iyi bir seçenek değil hem. Ayrıca, neden tezli yüksek lisans yapmak istemediniz? Onu da anlayamadım.

Büyük ihtimalle eşiniz başka bir sorun çıkaracaktı. Olay okul değil. Kendinizi geliştirmek için başkasına ihtiyacınız yok. Hiç kimseden izin falan almanıza da gerek yok.

+1

Hepiniz haklısınız. Hani etrafımda kendi gelinlerimiz icin esleri, patron altinda calisirken dahi izinlerini o yonde kullanip fedakarlik edip okuttular. 1 yilini feda ettiler. Ki mimarlik uzerine formasyon yani su an calismiyorlar bile.

Benim esim zaten her gun calisan biri degil telefonla ve sehir disiyla işi. Bilmem ben de kendi ailem gibi okutmaya deger verilir zannettim. Esimi cok seviyorum hala bi sorunum yok .
Sadecee ticaretle ugras diye baski yapiyor online alisveris magazasi acalim diyor. Bense o yapilirken magaza duzeni oturmasi zaten 1 yil bu surecte yine okunur diye dusunuyorum. O da daha cok kazandiracak bir teklifte bulunuyorum diyor. Diger her konuda hemfikiriz. Hayatimizda sadece bu konuda uzlasamiyoruz.

Çünkü YL yapacagim bu bolumde tezli yapamiyorum. Isletme mezunuyum. Ama cocuk gelisimi uzerine yapacagim. Bi taraftan da 4 yillik aciktan cocuk gelisimi okuyacagim insallah. (Bunu bile zor ikna ettim orasi da ayri)

Benimki ankara üniversitesi. Istersen daha az ders alabiliyorsun. Butcemize gore ya da vaktimize gore ders alinabilir. Sizce de okumak iyi olmaz miydi?

Evet iste tam olarak buu evden de okuyorum kitaplar makaleler ama siz de anlarsiniz ki yeterli degil, bi okulla bir degil. Ben kendimi daha iyi hissediyorum okumakla. Olay bu. Yoksa kendi ailemden destegim var manevi olarak. Maddi olaraksa zaten istesem hemen var. Malum eşim, erkek gururu. Maddi olarak benim ailemden bi sey istetmiyo. Kendisi yetemiyorum diye mi dusunuyor erkek psikolojisi artik. Ama gercekten okul insanin ufkunu genisletiyor.

Hocam buna nasil karar veriyorsunuz. Hic tezsiz yapmadiniz sanirim universilerin bizzatkendi sinavlari oluyor. En az 6 sayfalik. Ve bir de makale yazdiriyorlar. Ankara uni oyle en azindan. Ve cok zor soruyorlar. Eger bi de o bolumun benzeri mezun degilseniz daha zorlanirsiniz. Okumak huzur veriyor ben de okumak istiyorum ama huzurm kacti

bakın okumanız bunu istemeniz normal

ama ailem gelinleri okuttu şunu yaptı bunu yaptı vs vs ölçüleriniz makul değil

yani hayat bu kadar düz değil

eşin diyor ki iş ve para istiyorsan ben bunu sağlayayım

okumak istiyorsan demiyor ki

tanışarak evlendik diyorsun o zaman bunu konuşmadınız mı

bölümünüzü bilmiyorum okumak güzle şeydir vs vs

ben 36 yaşımdan sonra 2. üniversiteme kayıt oldum çok geçerli bir mesleğim olduğu halde

oğlumla kayıt için gittik işte oradaki memur kadın bak ne güzle annen okuyor, ileride çalışır, kendini geliştirir vs dedi muhtemelen o benim ilk okulum olduğunu düşünüyordu oğlum garip garip baktı

ama benim kendi işim düzenim vardı gidip gelmem kimseye bağlı değildi eşim de oku tabii modunda idi

siz kv dem söz vermemiş burada kv ne derse o geçerli dediğiniz bir ortamda ne olur götürse getirse diyorsunuz

bence restinizi hatalı çekiyorsunuz

yani ben okuyacağım, ister götür ister götürme günahı da boynuma diye yola çıkmak yerine bizim ailede gelinler okutuldu gerekirse kocaları izin aldı vs diyorsunuz

bir de online haline neden karşı çıkıyor onu da anlamadım

kayda vs mi götürmek mi istemiyor

yani bu caizden günahtan vs anlamam hayatımı ona göre yönlendirmem ama hiç günahsız kul olmadığına göre bu da sizin günahınız olsun gidin kendiniz yaptırın kaydınızı online okuyun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…