Yüksek Lisans Yapmama Eşim İzin Vermiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

00bbk

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2020
102
23
Arkadaşlar acill
bulundugum sehirden farklı bir sehirde olan universitenin tezsiz yüksek lisans sinavini kazandim.
( Eşim işi dolayısıyla Turkiye nin cogu sehrine gidiyor her ay en az 6-8 kere)
Rast gelirse beni derse birakabilir, birakmasa da mesafe 2,5 saat uzaklikta bir şehir.
yani kendim de gidebilirim.

Esim kendisi turkiye nin en iyi universitelerinden birini kazanip 1-2 yil okumuş, ticaret yaparak daha cok para kazanirim diye okulu birakmis. Yani egitime sicak bakmayan birisi.
Ben ise ne olursa olsun okuyabildigin kadar oku, emeklerin illa ki karşılığıni alirsn er gec . Gelecekte esimin sagligina sıhhatine bi sey oldigunda egitimimle daha iyi is daha uygun ve konforlu ise girerek destek olurum kafasindayim.
cok kötü tartistik. Sen para icin gondermiyorsun dedim. O da hayir onun yerine bayanla ilgili dukkan acalim sana diyor.

-Baska sehire erkeksiz gitmen caiz degil diyor. -

Ama sermayemiz yok elden borc aliriz. Kurariz is diyor. Bense borclu yasamayi hic sevmem. Esim de aksine borc alir, oder durur.
Yuksek lisans yapmana razi degilim diyor. Oysa benim ailemde de gelinlere okusun diye her hafta oğlanlar 3 4 saatlik yola götürür oyle arkasında durulur egitim alanin.

arkadaslar inanin ilerisi için sermayemiz maddiyatimiz olsa miras vs olsa ben de bu kadar zorlamam okulu. ama bi de cok istedigim bolum ve Turkiyenin ilk universitelerinden iyi de bi okul. Cok istiyordum icimde kalir.

annem yuksegini yap oyle evlen dedi. Ben de anlasarak evlendigim için yok anne ya konusr cozeriz okunur 2 yil degil mi dedim.
meger kayinvalide dunur geldiginde demis ki okulsa okul ikisi anlasir bi ortak noktaya varir.

yani okuturuz diye konusmamis. Zaten anlasrak vardigim icin annem böyle bi begenmezlik icinde. Bana dedi ki bunlar seni okutmaz gör bak seçtiğin kişiyi. - zaten annemle anlasamam-
annemin hakli cikmasina mi üzüleyim universitenin icimde kalmasina mi. Esimde biriktirdigi bikac ceyrek altini geldi yuzume carpti al bunlari senin icin biriktiriyorum bozdur oku. Demek para için diyomusum dedi. Cekti gitti evden.
Lutfen fikir verin yuvamin huzurunu okul yüzünden kaçırıyorum. Ama bu bölümu okumak icin de cok özeniyorum. Sınavını kazaninca cok sevinmistim. Cok zor durumdayım. Asla destek olmuyor. Sizce napmaliyim?

tezsiz yüksek lisans gerçekten eğitiminize katkı sunacak mı önce bir bunu netleştirelim

üniversiteyi bölümü bilmiyoruz ama derslerin saatleri önemli

örneğin istanbul dakiler çoğu akşam saatlerinde akşam 9-10 gibi bitiyor

oradan gece eve dönme imkanınız olacak mı

ben yüksek lisans yaparken bizim dersler ilginçti ama 9 da başlardı

onun için de 6 da evden çıkmak gerekir

başvuru öncesi bunları araştırmışsınızdır değil mi

bir de gitmeniz caiz değil dediğine göre eşinizin böyle hassasiyetleri var

bu kişiyle yeni tanışmadığınıza göre böyle düşüneceğini de biliyorsunuzdur

Esimde biriktirdigi bikac ceyrek altini geldi yuzume carpti al bunlari senin icin biriktiriyorum bozdur oku.
En ufak bir olayda senin yüzüne altın çarpan adamla sence mutlu olabilir misin?
Huzurlu yuvanın huzurunu okulla kaçırmıyorsun. Bu olayla eşinin nasıl bir adam olduğunu görüyorsun.
Kendi eğitimin için ondan mı izin alıyorsun? 2. 5 saat uzak değil. İllaki çevre illerden servis falan vardır, zor olsa da idare edersin 2 yıl sonuçta.
Baska sehire erkeksiz gitmen caiz degil diyor.
Dinine bu kadar bağlıysa karısını üzmemesi gerektiğini de bilsin. Şu insanların işine geleni kabul edip işine gelmeyeni kabul etmemesine ayar oluyorum.

Esiniz haksiz ama tezsiz yuksek lisans icin de yol gidip gelmeye, emege degermi onu bilemedim.
Tezli yapmama ragmen emegimin karsiligini alamadim mesela. Boyle bakarsak tezsiz yapmak anlamsiz. Ama okumaya ben sadece para, iş olarak bakmiyorum. Yani yeni seyler ogrenmek insanin kendini gerceklestirmesine yardimci oluyor. O sebepten okumayi cok severim. Hatta suan gözüm yese yeni bolum okucam bastan :)
Esiniz anladigim kadariyla okul hayatina farkli bakiyor ve luzumsuz goruyor getirisi acisindan. Sinirlenmesinin nedeni de para icin demeniz. Oyle demeyip duygularinizi ve istediginizi anlatsaydiniz uzlasabilirdiniz sanki.

Yalnız yüksek lisans dersleri en erken 18.30 gibi başlar 21 22 ye kadar sürer bazen. Benim her gün dersim vardı mesela. Yani öyle 2,5 saat git gel yapamazsınız. Tezsiz yüksek lisansı genelde çalışanlar yapar bu arada bazı sınavlarda stajlarda avantajlı olduğu için. Yükselmeye etki ettiği için. Evde oturacaksanız bence hiç tezsiz yapmaya çalışmayın pek bi şey katmaz size.

Tabi her şeyden bağımsız bunlar içerden bilen biri olarak söylemek istediklerimdi. İstiyorsanız hayalinizse okuyun. Ama eşiniz zihniyetinde biriyle orta nokta bulabileceğinizi sanmıyorum. Ona göre karar verin ve tercihinizi okuldan yana yapın derim.

Arkadaşlar acill
bulundugum sehirden farklı bir sehirde olan universitenin tezsiz yüksek lisans sinavini kazandim.
Rast gelirse beni derse birakabilir, birakmasa da mesafe 2,5 saat uzaklikta bir şehir.

Esim kendisi turkiye nin en iyi universitelerinden birini kazanip 1-2 yil okumuş, ticaret yaparak daha cok para kazanirim diye okulu birakmis. Yani egitime sicak bakmayan birisi.
Ben ise ne olursa olsun okuyabildigin kadar oku, emeklerin illa ki karşılığıni alirsn er gec . Gelecekte esimin sagligina sıhhatine bi sey oldigunda egitimimle daha iyi is daha uygun ve konforlu ise girerek destek olurum kafasindayim.
cok kötü tartistik. Sen para icin gondermiyorsun dedim. O da hayir onun yerine bayanla ilgili dukkan acalim sana diyor.

Ama sermayemiz yok elden borc aliriz. Kurariz is diyor. Bense borclu yasamayi hic sevmem. Esim de aksine borc alir, oder durur.
Yuksek lisans yapmana razi degilim diyor. Oysa benim ailemde de gelinlere okusun diye her hafta oğlanlar 3 4 saatlik yola götürür oyle arkasında durulur egitim alanin.

arkadaslar inanin ilerisi için sermayemiz maddiyatimiz olsa miras vs olsa ben de bu kadar zorlamam okulu. ama bi de cok istedigim bolum ve Turkiyenin ilk universitelerinden iyi de bi okul. Cok istiyordum icimde kalir.

annem yuksegini yap oyle evlen dedi. Ben de anlasarak evlendigim için yok anne ya konusr cozeriz okunur 2 yil degil mi dedim.
meger kayinvalide dunur geldiginde demis ki okulsa okul ikisi anlasir bi ortak noktaya varir.

yani okuturuz diye konusmamis. Zaten anlasrak vardigim icin annem böyle bi begenmezlik icinde. Bana dedi ki bunlar seni okutmaz gör bak seçtiğin kişiyi. - zaten annemle anlasamam-
annemin hakli cikmasina mi üzüleyim universitenin icimde kalmasina mi. Esimde biriktirdigi bikac ceyrek altini geldi yuzume carpti al bunlari senin icin biriktiriyorum bozdur oku. Demek para için diyomusum dedi. Cekti gitti evden.
Lutfen fikir verin yuvamin huzurunu okul yüzünden kaçırıyorum. Ama bu bölümu okumak icin de cok özeniyorum. Sınavını kazaninca cok sevinmistim. Cok zor durumdayım. Asla destek olmuyor. Sizce napmaliyim?
okumak için aileden bile izin alınmaz ki eşe sormak neden? Hayatının garantisi var mı bu adam seni bıraksa(olmaz olmaz deme) nafaka parası mı dileneceksin babanın eline mı bakacaksın yoksa? Eşine de şunu söyle çok caize takılıyorsa dini kendi fikrine alet edip fayda sağlamaya çalışıyorsa 'İlim Çin'de dahi olsa gidip alınız.' -hadis

Arkadaşlar acill

Dükkan açtığınızda illa ki erkek müşteri de gelecek. O zaman ne olacak caizlik durumu?

Bu sözde dindar erkeklerin en alakasız mevzuyu bile caiz olup olmamaya bağlaması sinirimi bozuyor. Ki söylediği yanlış. Kadın 3 günlük mesafeye yalnız gidemez. 2,5 saatlik mesafenin caiz olmadığını neresinden uydurmuş, bir sorar mısınız?

Yüzünüze altın fırlatması rezilliğine hiç girmiyorum bile. Gerekirse ana babamdan para alır okurum, ondan almam.

2.5 saat yolu bir de çocukla nasıl yapacaksınız? Eşiniz de habire sağa sola gidip duruyormuş. Çocuk iyice kopar gibi geldi sizden. Bence sizin için mantıklısı evinizi tamamen o ile taşımak. Eşiniz yapsın mesafe zaten alışıkmış.

Diğer konuda da bence evlenirken bunları konuşmak saçma. Belki o an istemem dersiniz yeniden okumak ama sonra kararınız değişir. Bu çocuk yapmak istiyorum/istemiyorum olayı değil net olmaya gerek yok baştan. Maddi anlamda eşiniz yetecekse oturup karar verirsiniz. Hele de kv filan ne hakla karışabilir anlamadım.

Eşinizin tek gidemezsin, caiz değil vs. demesinden de sizi aldattığını düşündüm. Kendine gelince helal, yürü aslanım ama kadına gelince yok gidemezsin. Oldu paşam.. Bu adamdan kıllanırdım ben olsam ne haltlar yiyor da böyle karşı çıkıyor diye.

Eşinin tavri yanlis, yuzune altin firtlatmak falan ne demek. Kavga cikarirdim bu konudan. Esinin rizasi olmadan baska sehire gitmenin caiz olmamasi meselesine katılıyorum. Inananlar için bu durum kabul edilebilir. Ama eşin baska seylere dikkat etmeyip işine geldigi icin caiz mis degilmis diye konuşuyorsa boş yapmasın hic. En son da tezsiz yuksek lisansin pekte bir onemi bence yok. Akademik bir kariyer düşünemezsin he ama yl yaptim dersin iste o kadar. Tezsiz icinde baska bir sehire gitmeye degmez. Uzaktan egitimle yl yapan yerler var o daha mantikli ha tezsiz ha uzaktan ayni.

Tezsiz y.l bir işte çalışırken mevcut konumdan daha iyi yerlere gelmene yardımcı olur ama onun için bir şirkette veya bir kurumda çalışıyorken daha çok işine yarar. Akademik kariyer için tezli yapman daha doğru olur. Ne olursa olsun bence hiçbir şey içinde kalmamalı ama evlenmeden önce eşinle konuşman gerekirdi. Üstelik ne demek kadın eşi olmadan bir yere gidemez hangi çağda nasıl bir kafa yapısı var çözemedim. Belki eşinde azıcık senin gibi okuma heveslisi olsaydı bu kafada olmazdı, yüzüne altınları atmasına değinmek bile istemiyorum rezil adam

Benim çalıştığım yerde tezsiz (projeli) yüksek lisans bitirseniz de maaşınız artıyor. Ve kesinlikle yüksek lisans çok önemli. Resmen bakış açınız değişiyor.2 üni bitirdim ama yüksek lisanstan sonra sanki onları boşa okumuşum gibi geldi. Destek olmaması kötü. Ama bazen ticaret çok daha iyi olabiliyor :) Okumazsanız sanki içinizde kalacak gibi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X