- 16 Haziran 2015
- 151
- 107
-
- Konu Sahibi minikbusem
artık öyle olmuyor ki keşke öyle olsaydı tek ümidim f olan dersleri yüksek ortalamayla verirsem çok sorun yapmazlar diye düşünüyorumbizim zamanımızda o dersi tekrar aldığınızda transkripteki o dönem notu değişiyordu, yani atıyorum 1. sınıf 2. dönem x dersten ff aldın, 2. sınıfın yaz okulunda o dersi alıp bb ile geçtin, sonraki aldığın transkripte 1. sınıf 2. dönem notun bb olarak çıkıyordu. dolayısıyla açıklama yapmak zorunda kalmıyordun. 1. sınıfta ben de bazı finallere giremedim ve yaz okulunu kaçırdım, 2. sınıfta alttan aldım o dersleri, transkribimde son aldığım not görünüyor.
evet ales %50 etkiliyo en önemlisi o gerçekten ama elemek için onu bahane göstermeleri çok üzer beni iyi bir ortalamayla bitirdiğim halde o 2 dönem için üzerime gelirlerse diye korkuyorum çok teşekkür ederimTam anlamıyla bilmiyorum ama en önemli olan Ales puanınız diye biliyorum. ALES in yüzde 50 si ortalamanızın yüzde 40 ını ve mülakatın yüzde 10 unu geçerli sayıyorlar. Yani Alesten ne kadar yüksek alırsanız o kadar şansınız artar. Mülakatta sa sorarlarsa sağlık problemlerim vardı dersiniz. Sorun olmaz bence.
gerçekten mi ilgilenmezler mi peki not ortalamasına bakmak için onu görmücekler mihocalar transkrıptınıze bakmazlar transkrıptınze başvurunuzu alan memurlar bakar zaten onlarda ılgılenmezler sadece not ortalaması ales yds ıle sıralama yaparlar.
:))) ben öyp istemiyorum :) umarımm başarırsın zor bir süreç gerçekten stres hiç bitmiyorBahsettiginiz ne mulakati oyp ile yerleştirdiğinizde mulakata falan girmiyorsunuzdiye biliyorum
Ben de seninle ayni durumdayim yüksek lisans istiyorum akademik kariyer istiyorum gel sarilip aglasalim
Sende Umarim canim...:))) ben öyp istemiyorum :) umarımm başarırsın zor bir süreç gerçekten stres hiç bitmiyor
evet torpil diyolar ama ben seneye hocalarla aramı iyi tutmaya çalışcam başka alandan yapıcam o yüzden daha çok tedirginim aslında referans göstermek gerekiyor fln mülakatta %20 etkiliyor az değil kiSende Umarim canim...
Yeni mulakatli sistem mi istiyorsun?
Bize hocalarimiz cok torpil doner diyorlar
tebrik ederim sizi :) sıkıntı çıkarırlar mı ki ailevi sorunlar desem tamam sağlık diyemicem ama ailevi dersem çok sorun ederler mi ki
o dersleri iyi bir ortalama ile verdiğimde hiçbir sorun olmaz değil mi aynen ben sağlık sorunları derim teşekkür ederim :)
evet doğru söylüyorsunuz benim şimdi iyi ortalama yapmam lazım ales yds puanlarım iyi olmalı teşekkürler :)problem yaşayacağını sanmıyorum merak etme, sormayabilirler bile..
başvuru için gerekli ortalaman, ales yds puanın olduktan sonra en fazla sorarlar bunu, çünkü genelde cins sorular soran bir olur kurulda:))) bu sebepten sorun yaşamazsın, mülakatta daha çok senin istekliliğin, kendini ifade edişin önemli olacak.
bunları çok düşünme lisansına odaklan şimdilik..
ezber hiç bana göre değil ki zaten umarım dediğiniz gibi olur ama artık anladım ki iyi bir ortalama ve ales yds puanıyla o 2 dönem hiç sorun olmaz teşekkürler :)transkriptine bakılacagını sanmıyorum not ortalamana dil puanına ve mülakat sırasında sordukları sorulara verdiğin cevaplar ve biraz da duruşun daha etkili olacaktır. Bir de bölümün kalabalık mı bilmiyorum ama derslerde aktif olmaya çalış kendi okulunda düşünüyorsan eğer. Hepsinden önemlisi mesleğini öğrenmek için çalış not ezberlemenin okul sonrası yasamında sana hiçbir faydası olmaz
umarım canım :) Evet hocalarla da iletiime geçmeyi düşünüyorum seneye çok teşekkür ederim :)Teşekkür ederim, inşallah ben de seni tebrik ederim :)
Diğer durumla ilgili ne yazıkki fikrim yok canım, benim de devam konusunda bi ispatım istendiği için biliyorum onu da.
Ama diğer konuda yanlış yönlendirmek istemem.
Aslında düşündüğün enstitü ve fakültede olup da yeni girmiş arkadaşları bulup konuşabilirsin.
Onlar direkt yaşadıkları için süreci daha net anlatabilirler sana.
Başarılar
gerçekten mi ilgilenmezler mi peki not ortalamasına bakmak için onu görmücekler mi
çok teşekkür ederimmhayr daha sonra derslerı verdınız gectınız ya en son aldığınız not gözükür orda
bende ondan korkuyorum işte laf olsun diye sırf onu bahane ederse diye ama hocayla irtibata geçmem lazım çok teşekkür ederimHayır hocalar genel olarak ortalama yds ve alese bakarlar. Kı ozamana kadar 4. Sınıfta zaten bı hocayla baglantı kurarsınız o da isterse ve sartlar olgunlasmıssa baslarsınız. Ha hoca manyaktır o ayrı mesele. Laf olsun diye problem cıkarabilir
gerçekten mi o zaman çokta korkmama gerek yokmuş rahatladım iyi ki yazmışım. çok teşekkür ederimdiğer derslerinde çok çok iyi olursan mülakatta da detaylı görünür sorarlarsa " o dönem şöyle sıkıntım oldu ama ben çalışkan disiplinli briyim son iki yılı gayet iyi notla tamamladım eğitimim boyunca sadce o dönem de sıkıntı oldu " derseniz samimiyetinize inanırlar çok zorlamazlar inan benim bir çok okul uzatan arkadaşım yüksek lisans yaptı
gerçekten mi o zaman çokta korkmama gerek yokmuş rahatladım iyi ki yazmışım. çok teşekkür ederim