yüksek lisans yapanlar bakabilir mi ?

Evet ulaş ve mutlaka çıkardıkları yayınları okuyarak git.
Bazen yoğunluktan cevap vermeyi unuturlar, 2-3 hafta cevap alamazsan bir daha at :))
Özel üniversiteleri de es geçme derim, ben özel bir üniversitede araştırma görevlisiyim ve potansiyeli olan öğrencilere hocalar kendi projelerinden burs sağlayabiliyorlar. O yüzden en önemlisi hoca ile olan ikili ilişkin, o iyi olduğu sürece ne not ortalaman ne de ALES, YDS puanların çok önemli olmaz.

tamam işin peşini bırakmak yok :)) sence hacettepe eczacılık biyokimya alanı mı yoksa herhangi bir özel üniversite mi bende hacettepe mezunu olucam şansım daha yüksek olabilir diye düşünüyorum burda özel üniversitedeki hocalara ulaşmak mümkün olur mu ki

Kendi üniversitende kalmak her zaman daha kolaydır. Akademik kurul kendi hocalarından oluştuğu için seni tanırlar ve çok sıkıştırmazlar. Ben de mezun olduğum üniversitede asistanım şu an.
Bölümün eczacılık mı?

Özel üniversite, devlet üniversitesi hiç fark etmez, her hocaya ulaşmak mümkün tabii ki. Üniversitenin web sitesinden edu.tr uzantılı mail adresine yazarsın. Olmazsa hocanın asistanını bulur, onunla iletişime geçersin. Ben bana gelen öğrencileri bir şekilde hocam ile görüştürmeye çalışıyorum.

Evet bende o yüzden bu konuda biraz şanslıyım diyorum gene kendi okulum, kendi bölümdeki hocalardan 1 2 tane referans gösterebilirsem çok daha iyi olur demi ama dediğin gibi hocayla irtibata geçmem lazım. Asistan hocalardan da bakayım artık ulaşmak için baya bir kişiyle görüşmem gerekiyor galiba kolay değil tabi :)

evet mülakatte ıncık cıncık soracaklar. yüksek lisans yapmıyorum ama seneye başvuracağım için çok araştırdım. geçerli sebepleriniz ve ikna kabiliyetiniz varsa sorun olacağını snamıyorum yine de :)

umarım kabul edilirsin zorlu bir süreç :) o kaldığım dersleri yüksek bir ortalamayla geçtiğimde sorun etmesinler artık :)

çok teşekkürler umarım sen de edilirsin :) evet güzel bi şekilde toplamışsın, açıklanmanı da yapınca sıkıntı çıkarmazlar :)

o dersleri mumkun oldugunca güzel ortalama ile verin, ales ve yds puanınız tutsun hiçbir sorun olmaz, eğer sorarlarsa da sağlık problemlerim vardı deyin ailevi sebepler yerine

o dersleri mumkun oldugunca güzel ortalama ile verin, ales ve yds puanınız tutsun hiçbir sorun olmaz, eğer sorarlarsa da sağlık problemlerim vardı deyin ailevi sebepler yerine
o dersleri iyi bir ortalama ile verdiğimde hiçbir sorun olmaz değil mi aynen ben sağlık sorunları derim teşekkür ederim :)

hocalar transkrıptınıze bakmazlar transkrıptınze başvurunuzu alan memurlar bakar zaten onlarda ılgılenmezler sadece not ortalaması ales yds ıle sıralama yaparlar.

Tam anlamıyla bilmiyorum ama en önemli olan Ales puanınız diye biliyorum. ALES in yüzde 50 si ortalamanızın yüzde 40 ını ve mülakatın yüzde 10 unu geçerli sayıyorlar. Yani Alesten ne kadar yüksek alırsanız o kadar şansınız artar. Mülakatta sa sorarlarsa sağlık problemlerim vardı dersiniz. Sorun olmaz bence.

her üniversitede farklı zaten de yüksek lisans sistemi ve kriterleri sağlık sorunlarından dondurdum desen kimse bir şey demez. herkesin başına gelebilir. bu başarısızlık değil. önemli olan ortalama, yabancı dil puanı ve ales. bunlar iyi olsun yeter. kendi mezun olduğun üniversiteye başvurursan hele hiç sorun olmaz. her üniversite kendi öğrencisine daha ayrıcalıklı yaklaşıyor.

bizim zamanımızda o dersi tekrar aldığınızda transkripteki o dönem notu değişiyordu, yani atıyorum 1. sınıf 2. dönem x dersten ff aldın, 2. sınıfın yaz okulunda o dersi alıp bb ile geçtin, sonraki aldığın transkripte 1. sınıf 2. dönem notun bb olarak çıkıyordu. dolayısıyla açıklama yapmak zorunda kalmıyordun. 1. sınıfta ben de bazı finallere giremedim ve yaz okulunu kaçırdım, 2. sınıfta alttan aldım o dersleri, transkribimde son aldığım not görünüyor.

Merhaba,
Kötü haber, evet problem olur.
Bir devlet üniversitesinde tezli yüksek lisans yapabilmek için 2 yıl mücadele vermiş olan biri olarak yazıyorum.
Birincisi sizin transkriptinizden tutun da özgeçmişinize kadar tüm detayların olduğu bir dosyanız olacak. Bu dosyayı başvuru esnasında ilgili enstitü hazırlıyor.
İkincisi bu konu gündeme geldiğinde sağlık sorunlarım nedeni ile şeklinde bir açıklama yaparsanız sizden bunu ıspatlayıcı bir belge isteyecekler. Ki bildiğim kadarıyla artık aldığınız tedavilerden kullandığınız ilaçlara kadar herşeye sağlık bakanlığının ilgili platformundan ulaşabiliyorlar. (Ben kendi kayıtlarımı görünce şoke olmuştum, acile yaptığım girişlerimi bile gördüm saati saatine)
Üçüncüsü ise tabii ki Ales ve Yds puanlarınız daha önemli ama genelde ilgili fakülteler yazılı sınav yapıyor. Bu sınav da bahsettiğimiz mülakat puanı yerine de geçiyor. Yani şaibeli bir durum varsa zaten bu sınavda elenirsiniz.

Yaklaşık bir yıl önce bu süreçten geçtim, şuanda tez aşamasındayım ve bir devlet üniversitesinde eğitim görüyorum. Başka üniversitelerde durum nedir bilmiyorum ama kendi tecrübeme dayanarak anlatmaya çalıştım.

İnşallah hedefinize ulaşırsınız, başarılar dilerim ..

tebrik ederim sizi :) sıkıntı çıkarırlar mı ki ailevi sorunlar desem tamam sağlık diyemicem ama ailevi dersem çok sorun ederler mi ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…