- 13 Eylül 2014
- 1.320
- 2.521
-
- Konu Sahibi minikbusem
iyi ki de bu konuyu açmışım çok teşekkür ederim hepinize içimi öyle rahatlattınız ki. Aynen bu dediklerini yapıcam herşeyi araştırdım hocaların adlarını falan biliyorum tek yapmam gereken onlara ulaşmam çok teşekkür ederim
tamam işin peşini bırakmak yok :)) sence hacettepe eczacılık biyokimya alanı mı yoksa herhangi bir özel üniversite mi bende hacettepe mezunu olucam şansım daha yüksek olabilir diye düşünüyorum burda özel üniversitedeki hocalara ulaşmak mümkün olur mu kiEvet ulaş ve mutlaka çıkardıkları yayınları okuyarak git.
Bazen yoğunluktan cevap vermeyi unuturlar, 2-3 hafta cevap alamazsan bir daha at :))
Özel üniversiteleri de es geçme derim, ben özel bir üniversitede araştırma görevlisiyim ve potansiyeli olan öğrencilere hocalar kendi projelerinden burs sağlayabiliyorlar. O yüzden en önemlisi hoca ile olan ikili ilişkin, o iyi olduğu sürece ne not ortalaman ne de ALES, YDS puanların çok önemli olmaz.
tamam işin peşini bırakmak yok :)) sence hacettepe eczacılık biyokimya alanı mı yoksa herhangi bir özel üniversite mi bende hacettepe mezunu olucam şansım daha yüksek olabilir diye düşünüyorum burda özel üniversitedeki hocalara ulaşmak mümkün olur mu ki
umarım kabul edilirsin zorlu bir süreç :) o kaldığım dersleri yüksek bir ortalamayla geçtiğimde sorun etmesinler artık :)evet mülakatte ıncık cıncık soracaklar. yüksek lisans yapmıyorum ama seneye başvuracağım için çok araştırdım. geçerli sebepleriniz ve ikna kabiliyetiniz varsa sorun olacağını snamıyorum yine de :)
umarım tek temennim o :) çok teşekkür ederim bu arada :)çok teşekkürler umarım sen de edilirsin :) evet güzel bi şekilde toplamışsın, açıklanmanı da yapınca sıkıntı çıkarmazlar :)
o dersleri iyi bir ortalama ile verdiğimde hiçbir sorun olmaz değil mi aynen ben sağlık sorunları derim teşekkür ederim :)o dersleri mumkun oldugunca güzel ortalama ile verin, ales ve yds puanınız tutsun hiçbir sorun olmaz, eğer sorarlarsa da sağlık problemlerim vardı deyin ailevi sebepler yerine
herkese merhaba ben üniversite 2.sınıfım okuldan hemen sonra yüksek lisans düşünüyorum ama başvuruda transkript istiyorlar ve bir takım belgeler. benim sorunum şu ki 1 sınıf 2.dönem ve 2.sınıf 1.dönem okula gitmedim bir takım sorunlardan dolayı kendi psikolojik rahatsızlığım aileminde haberi yok ve bu transkript te gözükücek f3 f2 f1 ile dolu 2 dönem bu benim için mülakatta çok sorun olur mu açıkcası şimdiden çok korkmaya başladım ortalamam yüksek diyelim 3 üzeri kızlar lütfen birşey söyleyin hocalar nasıl karşılar bunu
herkese merhaba ben üniversite 2.sınıfım okuldan hemen sonra yüksek lisans düşünüyorum ama başvuruda transkript istiyorlar ve bir takım belgeler. benim sorunum şu ki 1 sınıf 2.dönem ve 2.sınıf 1.dönem okula gitmedim bir takım sorunlardan dolayı kendi psikolojik rahatsızlığım aileminde haberi yok ve bu transkript te gözükücek f3 f2 f1 ile dolu 2 dönem bu benim için mülakatta çok sorun olur mu açıkcası şimdiden çok korkmaya başladım ortalamam yüksek diyelim 3 üzeri kızlar lütfen birşey söyleyin hocalar nasıl karşılar bunu
teşekkür ederim piskolojik diyemem evet sağlık ve ailevi sorunlar diyebilcem :)Tabiki psikolojik sorun demiyceksin tatlim.ailevi sorunlarim vardi dersin.olur biter.sikma canini..
tebrik ederim sizi :) sıkıntı çıkarırlar mı ki ailevi sorunlar desem tamam sağlık diyemicem ama ailevi dersem çok sorun ederler mi ki
Merhaba,
Kötü haber, evet problem olur.
Bir devlet üniversitesinde tezli yüksek lisans yapabilmek için 2 yıl mücadele vermiş olan biri olarak yazıyorum.
Birincisi sizin transkriptinizden tutun da özgeçmişinize kadar tüm detayların olduğu bir dosyanız olacak. Bu dosyayı başvuru esnasında ilgili enstitü hazırlıyor.
İkincisi bu konu gündeme geldiğinde sağlık sorunlarım nedeni ile şeklinde bir açıklama yaparsanız sizden bunu ıspatlayıcı bir belge isteyecekler. Ki bildiğim kadarıyla artık aldığınız tedavilerden kullandığınız ilaçlara kadar herşeye sağlık bakanlığının ilgili platformundan ulaşabiliyorlar. (Ben kendi kayıtlarımı görünce şoke olmuştum, acile yaptığım girişlerimi bile gördüm saati saatine)
Üçüncüsü ise tabii ki Ales ve Yds puanlarınız daha önemli ama genelde ilgili fakülteler yazılı sınav yapıyor. Bu sınav da bahsettiğimiz mülakat puanı yerine de geçiyor. Yani şaibeli bir durum varsa zaten bu sınavda elenirsiniz.
Yaklaşık bir yıl önce bu süreçten geçtim, şuanda tez aşamasındayım ve bir devlet üniversitesinde eğitim görüyorum. Başka üniversitelerde durum nedir bilmiyorum ama kendi tecrübeme dayanarak anlatmaya çalıştım.
İnşallah hedefinize ulaşırsınız, başarılar dilerim ..
çok teşekkür ederim umarım dediğiniz gibi olur sonuca baktığında başarılıysam 2 dönemi de görmezler umarımKesinlikle sorun olmaz ortalaman yuksek olduktan tum derslerden basariyla gectikten sonra