• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüksek lisans ya da akademisyenlik hakkında

heimish

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2015
2.107
1.304
133
Yüksek lisans ya da akademisyenlik hakkında bir şey sormak istiyorum.
girerken benim o alandaki derslerimin harf notuna bakarlar mı yoksa önemli olan ortalamanın kaç olduğumu ortalamam da çok yüksek değil 2,7 civarında.

Harf notu değil ortalama ve sınav puanı diye biliyorum.. benimki öyle olmuştu

mülakatta bana sormuşlardı. okuduğum bölümden biraz farklı bir alanda yuksek lisans yaptıgım içindir belki.
eğer başvurduğunuz okulun kabul sürecinde mülakat varsa sorarlar.
hatta o alanla ilgili bilgi de sorabilirler.

girerken benim o alandaki derslerimin harf notuna bakarlar mı yoksa önemli olan ortalamanın kaç olduğumu ortalamam da çok yüksek değil 2,7 civarında.
Aslında önemli olan ortada torpil vs yoksa dil puanı. Bölüm ne bilmiyorum ama birçok bölümde böyleydi

Ben de bir şey sormak istiyorum konu sahibi kusuruma bakma lütfen ; yüksek lisans yapınca akademisyen mi oluyoruz öğrencilik mi yapıyoruz ?

Ben de bir şey sormak istiyorum konu sahibi kusuruma bakma lütfen ; yüksek lisans yapınca akademisyen mi oluyoruz öğrencilik mi yapıyoruz ?
Öğrenci oluyorsunuz. Akademisyen olmak için ayrıca yök kadrosu açılması ve sizin ona girneniz gerekir.

Önemli olan not ortalamaniz. 2.7 yok tablosuna göre 100 üzerinden kaça denk geliyorsa onu alirlar.

Not ortalamasına ve dil puanına bakılır.

ortalamaya bakarlar
alesini yüksek tut

Harg değil not ortalaması ales ve dil. Ben başvurduıumda bunlara bakılmıştı gerçi yüksek lisansı tamamlayalı 10 yıl oluyor değişiklikler olmuştur belki

Üniversitelerin kimi yüzlük sistemi kimisi de dörtlük sistemi kullandığı için Yök'ün yüzlük sistem tablosundaki karşılığı geçerlidir. Ales puanınız ve bölümünüzde dil şartı varsa yds ya da dengi bir sınavın puanı gerekiyor.

Iyi bir universiteyse, iyi bir bolumse eee tabi ki genel not ortalamasinin yaninda bolum derslerine de bakilir. Ben master'a basvurdugumda alinacak adaylari tek tek cagiriyorlardi, gittim, bir sinifta 4 hoca oturuyor calismak istedigim alanla ilgili bir seyler sordular mulakati da Ingilizce yaptilar. Standartlari yuksek bir universite ve bolum oldugu icin baktilar. Ama 100kisinin kabul edildigi bir programsa tek tek bakmazlar yani.

Hayır yuksek lisans yaparken de kadroya girip araştırma görevlisi olabilirsiniz

Aynen, yine ben masterdayken :) devlet universitesindeki arkadaslarim hepsi bir sinava girdiler, arastirma gorevlisi kadrosu icin. Valla saglam 200-300 kisi girmistir, sadece 20kisi almislardi.

Öğrrncilik bittikten sonra mı kadroya giriliyor ki peki ? Yani tezi yazıp bitirdikten sonra mı

Ben Türkiye' de yüksek lisans yaparken araştırma görevlisiydim. İlk döneme başladığımda kadro açıldı, önce kadro için başvurdum ALES ve dil puanımla. Daha sonra yazılı sınava girdim ve onun sonucuna göre kadro aldım.

Benim ne yurtiçi master ne de yurtdışı doktora başvurularımda harf notlarımı sormadılar. Bir tane düşük dersim vardı ama not ortalamam hep 3.50 (4.00 üzerinden) civarlarında olduğu için gerek duymamış olabilirler.

Back
X