yüksek lisans nasıl yapılır ve nasıl çalışılır dersane falan gidiliyor mu?

Nelumbo

Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2013
38
4
34
üniversite 1 . sınıf öğrencisiyim psikolloji okuyorum yüksek lisans yapmayı planlıyorum ama hakkında pek fazla bir bilgim yok tezli tezsiz falan yazıyor ama hiç birşey anlamadım :S yüksek lisans için ne yapmam lazım nasıl çalışılmalı dersane gibi bir yere gidiliyor mu kendin mi çalışıyorsun?bu tez nasıl hazırlanıyor neye göre tesiz olusa nasıl oluyor ? mülakatlarda ne yapıyorsun nasıl oluyor ona nasıl hazırlanılır? sınavları nasıl oluyor? psikoloji okuyan biri nasıl yüksek lisans yapmalı ?

canım lisans eğitimini çok sıkı tut.not ortalamanın yüksek olması avantaj sağlar.yabancı dilinin de iyi olması gerekir.şimdiden bence bunlara özen göster.yüksek lisans için sınavlara, çıkmış ales ve dil sınavlarının sorularını çözerek çalışabilirsin.çok faydalı olur.tezli yüksek lisansta tez danışmanın olur.ders dönemlerinden sonra onunda yardımıyla tezini hazırlamaya başlarsın. ders döneminde tez için biraz hazırlık yapmak iyi olur. mülakatlara ise kendinden emin,kendine güvenin olduğunu göstererek, tabi sorulan sorulara cevap verebilmek için donanımlı bir şekilde gidersen iyi olur.bunun için lisans eğitimine önem ver. başarılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…