Yuksek lisans,asistanlik

susuleta

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2012
3.046
5.533
Konum bi muddet tasinmassa sevinirim.Cunku cevremde bu sorulara cevap verebilecek kimse yok.Kafamda bi akademik kariyer hep vardi. okumayi arastirmayi cok seven bi insanim.Yuksek lisans zaten hayalimdi.dil puanim yok.yuksek lisansa basvurdum.20 kisi aliyorlar.sansim var mi sizce?
Bir hayalim de akademisyen olmak.ancak yds den 50 almam gerekiyo.Agustos'ta baslasam Eylul'e yetisir mi alabilir miyim bu puani?
Bu konularda bilgisi olan arkadaslar bana yardimci olursa cok sevinirim.

Son düzenleme:
Ales puanınız ve diploma notunuz yeterli görünüyor, istediğiniz üniversitenin yüksek lisans yönetmeliğine bakın orada belirtilmiş olur istediğiniz bölümde bilim sınavı/mülakat olup olmadığı.
Arapça konusunda bir bilgim yok ne yazık ki ama 50 puan 3 ay çalışmayla rahat alınabilir gibime geliyor, umarım istediğiniz yere girersiniz.

Çalışmadan Arapçadan 50 puan almak maalesef oldukça güç. Onun yerine ingilizceyi denene şansınız varsa daha rahat 50 alırsınız. Yds ye hiç girdiniz mi bilmiyorum ama sisteme de aşina olmanız gerek, anlam bütünlüğünü bozan cümle, gazetelerden alınan arapça metinler vs olacak. Bence vakit kaybetmeden bir kursa yazılın yds arapçayla ilgili. Onlar baya teknik bilgi veriyorlar.

Tesekkur ederim cevabiniz icin.sadece doktora mulakatindan bahsediyor.yds sarti da yok.ama iste 20kisi sadece .

Zaten agustosta baslayacagim kursa.eylule kadar.bi yanim kpss kas diyo diger yanim akademisyen ol diyo.ogretmenlik iyice cikmaza girdi sozlesme mulakat derken.boyle askida kaldi her sey sanki
Bu arada ingilizce seviyem cok dusuk.arapca sorularina baktim ve yapamiyorum cok ust duzey

Her Üniversitesinin Yl alımlar ı farklı oluyor. Önce istediğiniz Üniversitenin yönetmeliğini başvurularını inceleyin eğer daha önce orada Yl yapmış tanıdınız varsa onunla da konuşup bilgi alabilirsiniz. Ama yds den bir ayda 50 üstüne çıkmak neredeyse imkansız diyebilirim tabi alt yapınız yoksa çünkü millet yıllarını veriyor bu iş için. Ağustosa bırakmayın gidin biran önce yds kurslarına yazılım ama yds ye yönelik olan kurslar olsun genel kurslar sınav için bir işe yaramazlar.
20 kişi az değil hatta çok bile diyebilirim. Çoğu üni 5 ile 10 arası alıyor çünkü.

Yds ye yonelik bi kurs.maslesef arspca yds kursu bulmak mucize.bu bile nimet.su an oabt ye bakiyorum.sinav bitince de yds calisacagim.alt yapi olarak dil bilgisini iyi derecede biliyorum.yuksek lisans icin dil sarti yok zaten.asistanlik icin istiyorum ydsyi.olmadi mayis a sarkacak

Arapça'dan girmen şart mı?
Arapçan sıfırsa alamazsın 50, İngilizce'den daha rahat alınır bence 50-60.
Sanırım asistanlık için minimum 60 yds gerekiyor.
Ales puanınız bana düşük geldi araştırma görevlisi kadrosu için.
Ama bu başvuracağınız bölümle de ilgili tabi.

50 yetiyo benim icin.ingilizcem ortaokuldan kalma.o yuzden arapca istiyorum.ilahiyat okudum ama modern kelime pek bilmiyorum.su oabt gecsin ingilizceye de bi bakarim artik.aleste calismadan aldim bu luani.calissam yukselir.maleef tek problem dil

Benim okulum yüksek lisansta dil istemiyor ama doktora hazırlık için 4-5 ayda İngilizce için çalışıp geçen sınıf arkadaşlarım var ders dönemiyle birlikte çalıştılar. Notlariniz iyi duruyor ama bölümümüze gore nasıl acaba? Tedirgin olmayin mulakatda guveniniz tam olsun ben oglumda tezsiz, tezli ders dönemimi bitirdim, şimdi tez yazicam bebek doğmadan.

Yl icin nasil yeterli mi hic bilmiyorum.cevremde yl yapan hatta pek okuyan kimse yok.bugun yaptim basvurumu.insallah olur hayirlisiyla

yüksek lisansı hangi alanda istiyorsunuz?

yüksek lisans ve akademik kariyer isteyen biri için puanlarınızın daha parlak olması gerekli diye düşünüyorum

ales e sözelden giriyorsanız 80 nin hatta 85 in üstüne çıkmaya çalışın
dil puanı da asistanlık için mutlaka lazım ancak 50 alıp geçtim diye düşünmeyin, araştırma görevlisi olmak için gereken mülakatta dil puanınız ne kadAr yüksekse o kadar şansınız artar.

1 ayda 50 yi geçmek temeli olan biri için bi ihtimal olabilir

Yl icin nasil yeterli mi hic bilmiyorum.cevremde yl yapan hatta pek okuyan kimse yok.bugun yaptim basvurumu.insallah olur hayirlisiyla
İnşallah olur büyük bir sehirde iseniz tek bir üniversiteye bağlı kalmayın diğerlerine de başvuru yapın eğer varsa dil puanı istemeden kabuleden Marmara istemiyor diye biliyorum... gerçekten istiyorsanız alesi yükseltip yine başvurun...

Ales yukselir sikinti deil.arapca dil puanlari cok yuksek deil zaten.bakalim artk

Yl icin bi okula daha basvuracagim
Kucuk bi sehirdeyim.iki okul tercih edebilirim malesef.cunku bi yandan kpss bi yandan yds calisacagim.

Yüksek lisans için.
Yüksek lisansta bile böyleyse asistanlıkta daha fenadır.

Tabi üniversiteye göre de değişebilir.
Ben sadece başımdan geçeni söylüyorum.
Mulakat esittir torpil zaten.su an basvurdugum yerde mulakatla ilgili bisey yazmiyo.netten de okulun mulakat istemedigini okudum

Mulakat esittir torpil zaten.su an basvurdugum yerde mulakatla ilgili bisey yazmiyo.netten de okulun mulakat istemedigini okudum

Ben başvurduğumda mülakat olmadığı yazıyordu.
Neyse bilim sınavına girdik.
Sınavın ortasında mülakat da olacak dediler başvuru çok olduğu için.
Bir de bilim sınavını okumuyorlar bile.
Sonuçları açıklarken de toplam puanınızı yazmayıp sadece başarılı/başarısız diye açıklıyorlar, puanınızı bilmediğinizden sıralamada geriye düştüm sanıyorsunuz.
Torpil her şekilde işliyor yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…