- 3 Nisan 2012
- 1.044
- 176
din öğretmenliği mezunu musun tüm yorumları okuyamadım eğer yazdıysanız. ben de öğretmenlik mezunuyum da sözleşme mülakat durumları nedir? oabt ben de gireceğim. yüksek lisans için puanınız güzel ama bence akademik bir hayat için ingilizce daha iyi olurdu ve çok iyi bir avantaj çünkü tüm dünyadaki genel dil ve bilimsel makaleleri anlamanız için gerekli ayrıca yurtdışı seyahatleri için geçerli. fazladan dil bilmek göz çıkarmaz arapçanızı da ingilizcenizi de geliştirebilirsiniz bence kursa gidin imkanınız varsa, netten çalışın, sözlük alın elinize deneme çözün makale çevirin.. ingilizcenin temelini anlatan videolar ve cdler mevcut :)Zaten agustosta baslayacagim kursa.eylule kadar.bi yanim kpss kas diyo diger yanim akademisyen ol diyo.ogretmenlik iyice cikmaza girdi sozlesme mulakat derken.boyle askida kaldi her sey sanki
Bu arada ingilizce seviyem cok dusuk.arapca sorularina baktim ve yapamiyorum cok ust duzey
ben de akademik kariyer istiyordum fakat maalesef öğretmen olmak istemiyorum oabt geçsin ales, dil ve ygslys kasacağım hangisini başarırsam artık.. :) hayatta başarılı ve mutlu olmak ne zor değil mi..