Yuksek lisans,asistanlik

din öğretmenliği mezunu musun tüm yorumları okuyamadım eğer yazdıysanız. ben de öğretmenlik mezunuyum da sözleşme mülakat durumları nedir? oabt ben de gireceğim. yüksek lisans için puanınız güzel ama bence akademik bir hayat için ingilizce daha iyi olurdu ve çok iyi bir avantaj çünkü tüm dünyadaki genel dil ve bilimsel makaleleri anlamanız için gerekli ayrıca yurtdışı seyahatleri için geçerli. fazladan dil bilmek göz çıkarmaz arapçanızı da ingilizcenizi de geliştirebilirsiniz bence kursa gidin imkanınız varsa, netten çalışın, sözlük alın elinize deneme çözün makale çevirin.. ingilizcenin temelini anlatan videolar ve cdler mevcut :)
ben de akademik kariyer istiyordum fakat maalesef öğretmen olmak istemiyorum oabt geçsin ales, dil ve ygslys kasacağım hangisini başarırsam artık.. :) hayatta başarılı ve mutlu olmak ne zor değil mi..

kutluyorum sizi ya benden 8 yaş büyüksünüz ben bile hedeflerime ulaşana kadar yaşım ilerlicek diye üzülüyorum siz tüm sınavlara girmişsiniz :) ben de hepsine girip hangisi olursa onda ilerlemeyi düşünüyorum on parça oldum . size mesleğinizde yükselmenizi tavsiye ederim eğer memnunsanız. yüksek lisans olabilir. bir de haklısınız ya torpil işi canımı sıkıyor açıkçası başka ülkeye gitmek istiyrum ama onlar acaba ne istiyor? sizce daha mı zordur en azından torpil yapacaklarını sanmam sonuçta adamlar bilimde ilerlemiş kötü adamı almazlar herhalde

Teşekkür ederim :) şuan bütün sınavlarımdan 80+ aldım karar aşamasındayım. Yurtdışı imkanınız varsa ertelemeyin, Yabancı hocalar ogrenciler çok yardımcı oluyorlarmış.

Teşekkür ederim :) şuan bütün sınavlarımdan 80+ aldım karar aşamasındayım. Yurtdışı imkanınız varsa ertelemeyin, Yabancı hocalar ogrenciler çok yardımcı oluyorlarmış.
ygs lys evresi uzun olabilir 4 yıl daha okumak falan ama neden olmasın yaş sınırı yoksa çok guzel olur . ya aslında istiyorum ama imkanım yani ingilizcem süper değil ve maddi olarak öyle zengin falan değiliz lisans notum da 2.7 gibi bir şey , burs için en az 3 isteniyor öyle işte maalesef sırf paran yok diye sırf iki üç gıcık öğretmen düşük verdi diye geleceğin gidiveriyor bir de ben maalesef öğretmen olmak istemiyorum başka bölümler de kabul etmiyor yüksek lisans için o yüzden ygs lys yapabilirsem belki baştan istediğim bölümü ingilizce okurum yurtdışına çıkarım. sizce çok mu geç olur yoksa bu diploma ile çaresine mi bakayım

Goodbyemylover bence nefes alıyorsan hiçbir şey için geç kalmış sayılmazsın
Birçok kursa gittim 47 tane sertifikam var, 3 dil öğrendim dernekler kurdum yardım geceleri düzenledim ,kendi işimi kurdum daha birsürü şeyler yaptım.
Bu ülkede kendin olmak istediğin gibi yaşamak zor. Kalıplar var; doktor müh ya da öğretmen gibi belli başlı meslekler den birine sahipsen başarılısın yoksa değil!
Ben mutlu olmayı kendimi gerçekleştirmeyi hedef seçtim ama toplum yapısı girdap gibi çekiyor ayaklarından. Kime ne yaşından başından kime ne kazanıp kaybettiklerinden! Sen kendi içine dön ve ne istediğini bul. Kimse senin aç kaldığın günleri bilmez, kimse senin uykusuz geçirdiğin ağladığın geceleri bilmez yaralarını feda ettiklerini vaz geçmek zorunda kaldıklarını bilmez AMA SENİN YAŞINI BAŞINI BİLİR BAŞARAMADIĞIN BÜTÜN HERŞEYİ BİLİR, gerekirse gir markette mağazada çalış para biriktir gerekirse burs bul istiyorsan bölüm değiştir yaşını bırak MUTLU OLACAĞIN YAŞAMI BUL. BELKİ BU 35-40 .yaşına kadar sürecek ama vaz geçme 80 yaşına kadar yasayacaksan 40 yılı mutlu olur

gerçekten tebrik ediyorum o kadar sertifika dil ne güzel yaa hiç boş geçmemiş!! aynen haklısınızz hep kalıplaşmış meslekler. ben bilimsiz yapamam en büyük hayalim bilim insanı olup yurtdışında bir şirkette iş bulup çalışmak.

ailem diyor boşver yine mi okuyacaksın öğretmen ol git atanınca zaten yaşar gidersin parası da iyi vesaire.. ama ben sevmiyorum işte.. sanırım haklısınız çok çalışmak lazım, olacağının garantisi de yok ama yapmasam pişman olurum yapsaydım belki olurdu diye.. yazınızı okudum motive oldum açıkçası. ben de diyorum ya ne olacak 4 yıl daha gitmiş çok mu tüm ömrü satın alacaksın o 4 yılda. bazen de işte yaşıtlarıma bakıp imreniyorum işi gücü var ben ise net başında ne yapsam diyorum.

seni sevmeyenlere en büyük ceza, başarılı olmak bence zaten. ailem inanmıyor arkadaşlarım inanmıyor valla neyse ben çalışacağım yine de şurda 7 8 ay kalmış 2017 sınavlarına ( sizdeki hırs bende olsa zaten :)) bir de bilgisizlik var tabi çevrede kimse bilmiyor ingilizce de süper değil sitelerden anlamıyorum bu burs olsun imkanlar fırsatlar olsun

Bir arkadaşım oturup İngilizce çalıştı evinde yabancı diziler felan iyice kendini geliştirdi..hedef koymustu kendisine sonuç; Dubai'de iş buldu ve çalışıyor hem de bayağı yüksek bir ücrete kulağını tıkamayı bileceksin ve ne istediğini bileceksin. Sonra kimse seni durduramaz, ben matematik aşığıyım ve turizm mezunuyum. Evet yüzlerce insan benden özel ders aldı matematik ve istatistiksel analiz 163 kişi birebir ders aldı, +dersaneden teklif aldım ,kaçırır mıyım yani benim tek sıkıntım birçok yönüm var ve a,b,c,d,g,.... alfabeyi iki tur dönecek planlarım var tek plan üzerinde odaklanamıyorum

yıllardır ingilizce müzik ve dizi izlerim böyle bir imkan bulamadım maalesef toefl mi ne bi sınav varmış şahsen benim konuşmam, dinlemem falan öyle süper değil :/ maşallah :) matematik zordur. ayrıca en iyisini siz yapıyorsunuz çok yönlüsünüz ben de bir çok sey üzerinde bilgi sahibi olmak isterdim sevdiğim her şeyde uzman olmak isterdim ama ne ömür yeter ne de vakit.. o bakımdan sıkıntı oluyor işte gönlünden geçen birkaç planı uygulayıp uzman olmak en iyisi.
öğretmenlik bana çok çok uzak bir şey ki ben zaten çok çekingen içe kapanık biriyim. altı üstü bana bi laboratuvar versinler ben kendi halimde araştırmamı yapıp makalemi yazayım :) yurtdışında şöyle bilimin geliştiği yaşama refahı yüksek din ve siyaset kavgalarının az olduğu bir yerde mutlu mesut yaşayıp hobilerimle ve işimle ilgilenmek istiyorum.. ama o kadarr uzak geliyor ki :) tanıdığım falan da yok. gitmek için gerekli prosedürler ve belgeler nedir nasıl toplanır ne biliyorum ne de ailem biliyor :) ah ah.. tek yok baştan başlamak gibi geliyor. başarılı bir öğrenci olursam profesörlerim yardımcı olur gibi geliyor.

Canım yurtdışı burslu yüksek lisans doktora imkanı sağlayan programlar var bence bi ufak araştırma yap

Yeterince araştırma yapmamışsın insan birşeyi çok istiyorsa yolunu bulur ama emek harcayarak dedim ya ben matematik öğretmenliği yaptım turizmci olarak. Senin için ufak bir arastirma yaptım ,2 not ortalaması başvuru yapabilir ama 2.5 ortalama tercih sebebidir. Toefl a girmeli yazıyor. İngiltere Almanya ve Avusturya da yapmak daha avantajlı. Ama önemli olan bir yere kapak atmak. Çünkü Türkiye de yurtdışında nefes alıp gelmiş olmak bile önemseniyor. Burs imkanı hem yabancı burs imkanı var hem devlet desteği Tev mesela. Bilim insanı olmak için -mış lı konuşmayı atıp araştırma yapmalısın hadi kolay gelsin

ya ben 2 not ortalamalı okulları bulamadım yani burslu olarak düşünüyorum burssuz olarak gidersem hem okula hem kurslara hem kalma yeme içme bir çok şeye tonlarca para vermek zorunda kalacağım :/ almanya duydum ama sadece okuduğun bölümden yüksek yapabiliyormuşsun tev de 3 ortalama yazıyordu ama bir daha mı baksam yanlış mı okumuşum of napıcam bilmiyorummm bir de şunu merak ediyorum şimdi ben başka daldan yüksek yapıcam ya beni nasıl pat diye alacaklar ingilizcem yok o bölüme dair bilgilerim çok az. yurtiçinde bile yok yani resmen. bir de lisans sınavına sokuyorlarmış mesela diyelim kimya istiyorum kimya lisans sınavı ben yapamam ki nasıl yapayım benim bölümde temel olarak gördük .

TeV in burs şartı öyle olmuş demek ki, evet lisans sınavı yapıyorlar çünkü başka bölüm istiyorsan demek ki o bölüme ilgisi var diye düşünüyorlar ,bilgi sahibi olduğu varsayıyorlar. Türkiye'de y.l başka bölümden yaptıgın zaman doktora yapamıyorsun ya da sıkıntı çıkartıyorlar. İngilizceni geliştir o süreçte Türkiye de y.l yap. Dokoranı yurtdışında yap. Bir yandan da para kazanmanın yolunu bul. İş küçümsemeden bul bişey birikim yap. Yurtdışında da iş bulabilirsin okurken

Uzaktan eğitim yl ve doktora var İngilizce istemiyor

ama işte yl yapamıyorum çünkü lisans bilgim zayıf sınavı geçeceğimi sanmıyorum ve eğitim dili ingilizce yani ingilizceyi ondan önce öğrenmem lazım yurtdışında lisans sınavı olmuyormuş burda neden oluyor ki olmayan üniler var mıdır? bilgi de paylaşmıyorlar, mail atıyorum cevap gelmiyor.. ne yapacağımı şaşırdım ya. bir daha okusam diyorum e bu elimdeki diploma çöpe mi gidecek? ayrıca parttime işten kazandığım para ile idame edebilir miyim?

bu diploma ile türkçe yl yapmayı düşündüm mesela felsefe üzerine ama yl için para ödüyormuşuz sanırım. ayrıca felsefeyi aöften bile okuyabilirim tabi o hobi olsun diye ama bu öğretmenlik diplomam sanırım bilim insanı olma yolunda yl de bana yardımcı olmayacakk gibi ne öneriyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…