- 5 Aralık 2018
- 20
- 14
- 8
- 40
- Konu Sahibi elifeylulll
-
Canım fsh normal seviyedeyken ve tedavi görüyoken ben ekstra bişey yapmanı tavsiye etmem belki ters teper.. ama mutlaka yürüyüş yap ben hiç bir şey kullanmadan bol yürüyerek 23 ten 10 a düşürdüm sen hazır düşmüşken yürü bol bol yumurtaları harekete geçiriyomuş. Benim de son gittiğim doktor ultrasonda yumurta var bence normal yoldan olacak gidi bi rahim filmi çekelim dedi yapışıklık falan çıkmayınca umutsuz konuştu filmden sonra hamile kalmazsan klomen kullan gel yumurta takibi yapalım olmazsa aşılama ister misin dedi ama kaliteli yumurta üretemiyorsam aşılama ne işe yarar onu anlamadım çünkü eşimde bi sorun yok..Bana da öyle diyen doktor oldu canım.. Moralimi o kadar bozdu ki.. Normalde hersey yolunda olsa yüzde 20 şans var sen bu değerlerle direkt tüp yaptır dedi. Ama ben Bi kaç doktor gezdim. Bu doktor çok uçar kaçar bisey değil ama hep güzel konuşuyor. Bu bir yumurta ve bir sperm işi öncelikle ilk tedaviden başlayalım olmazsa o aşamalarda gelince bakarız dedi. Benim kafamı çok rahatlattı.
Geçen aylarda da klomen vermişti. Onu kullanınca benim fsh normal değerlere indi. Amh ölçümü yaptırmıyor şimdi çünkü moral bozmaktan başka bisey değil diye... Şimdi fsh normalken hayıt kullansam dengeyi bozar miyim ki diye düşünüyorum bir de..
Doğru diyorsun canım aslında yürüyüş çok önemli.. Ve benim işim sürekli oturarakCanım fsh normal seviyedeyken ve tedavi görüyoken ben ekstra bişey yapmanı tavsiye etmem belki ters teper.. ama mutlaka yürüyüş yap ben hiç bir şey kullanmadan bol yürüyerek 23 ten 10 a düşürdüm sen hazır düşmüşken yürü bol bol yumurtaları harekete geçiriyomuş. Benim de son gittiğim doktor ultrasonda yumurta var bence normal yoldan olacak gidi bi rahim filmi çekelim dedi yapışıklık falan çıkmayınca umutsuz konuştu filmden sonra hamile kalmazsan klomen kullan gel yumurta takibi yapalım olmazsa aşılama ister misin dedi ama kaliteli yumurta üretemiyorsam aşılama ne işe yarar onu anlamadım çünkü eşimde bi sorun yok..
Aynen canım bende duymamıştımAmin canım hepimizinevet bende okuyorum hergün 2 tatlı kaşığı içen bile var taneyle sayarak içtim 10 tohum falan o bile dokundu heralde midemde bilmediğim bi sorun var diyorum yoksa bende kimseye dokunduğunu duymadım...
İsmin neAyy canım çok sevinirim vallahii
Galiba benim doktorum kanallar açık yumurta da var ve ben 2 yıldır hanile kalamadıysam vücudum kendi kendine hamile kalamıyo diye umutsuzluğa düştü ama fsh ve prolaktin yüzünden de olabilir benim de umudum önümüzdeki ay klomen yumurtaları beslerse belki işe yarar. Aslında bu ay rahim filmi işe yarar diye çok umutlanmıştım ama olur mu ol az mı diye o kadar çok stres yaptım ki mahvettim bu ayı 2-3 gün kaldı adete ve belirtiler de başladı zaten.. inşallah senin güzel haberini alırım umut olur bana da sen ne zaman öğrendin fsh yüksekliğiniDoğru diyorsun canım aslında yürüyüş çok önemli.. Ve benim işim sürekli oturarakçok güzel dusurmussun bu arada tebrik ederim seni.. Rahim filmi temiz çıktıysa bence güzel haber ki.. Tıkanıklık olsa daha sıkıntı olurdu. Ben şöyle düşünüyorum. Yumurta belli Bi mm ye kadar buyuyorsa kalitelidir. Kalitesiz olsa o kadar büyümedi ki sonuçta kendi kendine? Aşılama da da canım başka ilaçlar verip kaliteyi arttiriyorlar sanırım. Ve erkekten de en iyi spermler alıyorlar. Bu da biraz şansı yükseltiyor sanırım. Ama benim doktorum aşılama için de şunu dedi. Her 10 kadından 2 sininiki bile nerdeyse tutmuyor dedi. Çok da yüksek ihtimal olmuyor dedi. O aşamaya gelirsek bunu düşün dedi.
Canim stres o kadar ama o kadar kötü bisey ki.. Ben bunu gözlemledim. Bu ay olan yumurta o kadar stres yaptım ki iki gün sonra yok oldu inanabiliyor musun? O yüzden bu aydan umudum pek yok. Ve stresin ne kadar etkilediğini gördüm artık çok takmamaya çalışıyorum. Zor ama deniyorum en azından.. Bu arada hsgden sonra çok hızlı hamile kalınıyor diyorlar.. Ben de çektirdim ama bakalım belki önümüzdeki aya etkili olur. Moralini de bozma hamilelik belirtileri adetle aynıymış. Belki bebisin vardır onu da üzmeGaliba benim doktorum kanallar açık yumurta da var ve ben 2 yıldır hanile kalamadıysam vücudum kendi kendine hamile kalamıyo diye umutsuzluğa düştü ama fsh ve prolaktin yüzünden de olabilir benim de umudum önümüzdeki ay klomen yumurtaları beslerse belki işe yarar. Aslında bu ay rahim filmi işe yarar diye çok umutlanmıştım ama olur mu ol az mı diye o kadar çok stres yaptım ki mahvettim bu ayı 2-3 gün kaldı adete ve belirtiler de başladı zaten.. inşallah senin güzel haberini alırım umut olur bana da sen ne zaman öğrendin fsh yüksekliğini
Keşke canım.. Ama dediğim olayı yaşadıktan sonra dedim ki demek baya etkisi oluyor. O günden beri aklıma takılıyor tabi ki ama stres yapmıyorum kendime.. Çalışıyorum canım ama o da kötü.. Çünkü herkes sürekli çocuk düşünmüyor musun vs gibi sorular soruyor. İyice sinir oluyorum neden sorarlarsa..Hadi ya... yumurtaya o kadar etkisi olduğunu bilmiyodum... çevremdekiler takma unut falan diyolar tabi hiç bu sıkıntıları yaşamamışlarAllah yaşatmasın da zaten... sen çalışıyosun galiba ben çalışmadığım için düşünmeye de fazladan vaktim oluyo maalesef... ahh keşke olsa
Bu çocuk sorusu zaten bizim gibileri toplumdan soğutmaya yetiyo bende ne zaman dışarı çıksam bi topluma girsem illa bi soran akıl veren oluyo bi gün yeni tanıştığımızeşimin yengesinin kardeşi olan kadın eşimle ikimize istemiyo musunuz yoksa olmuyo mu deme cürretini kendinde bulunca deliye döndüm al dedim güler yüzlü olmanın kötü tarafı.. kimseye sınırı aştıracak kadar iyi davranmayacaksın... eşim de ben de fazla yumuşak yüzlüyüz o yüzden herkes bu konuda rahat rahat konuşup kalp korabiliyo... istemiyorum daha desen o zaman da kaç yaşında yapmaya niyetin var diye soruyolar..Keşke canım.. Ama dediğim olayı yaşadıktan sonra dedim ki demek baya etkisi oluyor. O günden beri aklıma takılıyor tabi ki ama stres yapmıyorum kendime.. Çalışıyorum canım ama o da kötü.. Çünkü herkes sürekli çocuk düşünmüyor musun vs gibi sorular soruyor. İyice sinir oluyorum neden sorarlarsa..
Dediklerinin hepsini birbir yaşıyorum canım. Dediğin gibi yumuşak yüzümüzü bulduğumuzdan oluyor. Benim eşim normalde çok yumuşak yüzlü değil mesela.. Ona kimse soramiyor ama beni gören eş dost hep soruyor. Eşimin anneannesi kışın gelip bizde kalıyor acıyorum evime alıyorum çocukları kabul etmiyor diye o bile kenar köşede beni sıkıştırıp olmuyorsa tedavi ol diye akıl veriyorBu çocuk sorusu zaten bizim gibileri toplumdan soğutmaya yetiyo bende ne zaman dışarı çıksam bi topluma girsem illa bi soran akıl veren oluyo bi gün yeni tanıştığımızeşimin yengesinin kardeşi olan kadın eşimle ikimize istemiyo musunuz yoksa olmuyo mu deme cürretini kendinde bulunca deliye döndüm al dedim güler yüzlü olmanın kötü tarafı.. kimseye sınırı aştıracak kadar iyi davranmayacaksın... eşim de ben de fazla yumuşak yüzlüyüz o yüzden herkes bu konuda rahat rahat konuşup kalp korabiliyo... istemiyorum daha desen o zaman da kaç yaşında yapmaya niyetin var diye soruyolar..
Aslında sormalarının bizi daha çok strese soktuğunu tahmin etmeleri lazım... sende alma anneanneyi dicem ama o zamanda vicdan yapar üzülürsün en iyisi takma kafana dediklerini benim de eşimin babannesi kaldı 1 hafta sokmadığı laf kalmadı bebek konusu değil ama geri kalan her konuda zıplattı beni yaşlılar ne desem dinlemek zorundalar kafasındalar ama sadece saygıdan sustuğumuzu farkedemiyolarDediklerinin hepsini birbir yaşıyorum canım. Dediğin gibi yumuşak yüzümüzü bulduğumuzdan oluyor. Benim eşim normalde çok yumuşak yüzlü değil mesela.. Ona kimse soramiyor ama beni gören eş dost hep soruyor. Eşimin anneannesi kışın gelip bizde kalıyor acıyorum evime alıyorum çocukları kabul etmiyor diye o bile kenar köşede beni sıkıştırıp olmuyorsa tedavi ol diye akıl veriyorher sene alamiycam deyip yine dayanamayıp misafir ediyorum.
Aynen öyle canım. Normalde de çünkü cidden herseye karışıyor. Karismazsa da kendini zor tuttuğundanAslında sormalarının bizi daha çok strese soktuğunu tahmin etmeleri lazım... sende alma anneanneyi dicem ama o zamanda vicdan yapar üzülürsün en iyisi takma kafana dediklerini benim de eşimin babannesi kaldı 1 hafta sokmadığı laf kalmadı bebek konusu değil ama geri kalan her konuda zıplattı beni yaşlılar ne desem dinlemek zorundalar kafasındalar ama sadece saygıdan sustuğumuzu farkedemiyolarçocukları bile tahammül edememiş torunumun karısıyla bari iyi anlaşayım diye düşünmüyo sen bebiş olduğunda da çok çekersin o zaman anneanneden hiç nasihatı bitmez her yaptığını yanlış bulur bizden önceki kuşak bizi hiç beğenmiyo çünkü
Canim özelden yazdım sanaİsmin ne
Tamam canım ben de yazdım aldın mı mesajımıCanim özelden yazdım sana
Çocuk olmamasını bi kusur olarak görüp kendi taraflarında o kusuru kabullenmiyolar Allah kısmet etmeden bi can olmaz diye düşünmüyolar bende çok sinirleniyorum o muameleye benim de kayınvalidem sormuş eşim ben kısırım demiş bana sorunca söyledim benim hormonları ne düşünürse düşünsün umrumda değil...Aynen öyle canım. Normalde de çünkü cidden herseye karışıyor. Karismazsa da kendini zor tuttuğundankusturmemek için beni.. Aslında çok takmayim diyorum ama hadi bebek ne oldu diye soruyor onu geçtim sonrasında da sanki olmamasının tek sebebi benmişim gibi tedavi ol diye baskı yapıyor asıl beni o sinirlendiriyor. Ama yine bisey diyemiyorum
Yani anlamıyorum sanki onlar sormasa biz zamanı gelince çocuk dusunmiycez. Ya da olmadığında tedavi olmayı akıl edemiycez mi sanıyorlar?Çocuk olmamasını bi kusur olarak görüp kendi taraflarında o kusuru kabullenmiyolar Allah kısmet etmeden bi can olmaz diye düşünmüyolar bende çok sinirleniyorum o muameleye benim de kayınvalidem sormuş eşim ben kısırım demiş bana sorunca söyledim benim hormonları ne düşünürse düşünsün umrumda değil...
Maalesef öyle sanıyolar bugün 20 yaşındaki evliler bile her konuda ne yapması gerektiğini biliyolar ama onlar bizim bilemediğimizi zannediyolar... benim kayınvalidem çayı bile altını kapat yanıma getir ocakta kaynamasın diyosa gerisini sen düşün.. çok cahilim hiç bir şey bilmiyorumYani anlamıyorum sanki onlar sormasa biz zamanı gelince çocuk dusunmiycez. Ya da olmadığında tedavi olmayı akıl edemiycez mi sanıyorlar?
Maalesef öyle sanıyolar bugün 20 yaşındaki evliler bile her konuda ne yapması gerektiğini biliyolar ama onlar bizim bilemediğimizi zannediyolar... benim kayınvalidem çayı bile altını kapat yanıma getir ocakta kaynamasın diyosa gerisini sen düşün.. çok cahilim hiç bir şey bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?