• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Yüksek ateşle seyreden kriptik tonsillit

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

UgurBocegim 29 09 05 09

Hayat paylaştıkça güzeldir
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2008
255
1
318
Bingöl
Merhaba arkadaşlar. 3,5 yaşındaki oğlum kış aylarında yüksek ateş, (39,2) boğaz ağrısı, iştahsızlık, uyurken horlama yakınmaları ile dr.a gidiyor ve herhangi bir tahlil yapılmadan hemen antibiyotik tedavisine başlanıyor. Tedavi tam yapılıyor. 15 gün bir ay içinde yine aynı şikayetler ve dr.macerası. Yani son üç ay içinde bir sürü antibiyotik tedavisi en son tedaviden bir önce alerjik olabileceğinden şüphelenilerek verilen şuruplar 15 gün gibi kendini iyi hissetme ve tekrar aynı şikayetler ve yine dr. Neyse en son tedavimizdeTeşhis Kriptik tonsillit. Çocuğa verilen antibiyotik iğne 5 adet ve 3'ünü vurdurduk.Öksürük şurubu ve ateş düşürücü şurup. Ancak çocuktaki ateş hiç düşmüyor. İlaçla 4-5 saatte bir düşürülen yüksek ateş (Olabildiğince zamanı geç tutmaya çalışıyoruz.Normal yollardan düşürmeye çalışıyoruz.)Bu arada ağzına bir lokma dahi almıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Şu an ilaç verdim ateşi düşmeye başlıyor. Horlama var ve uyuyor.Burnunu açık tutmaya çalışıyorum. Horlama hasta olduğunda nüksediyor. Bulunduğum şehir imkanlar bakımıyla çok yetersiz.En sonki tedavide 3 iğne vurdurduğumuz halde ateşin önüne geçemedik. Bazen yavrumu kaybedeceğim endişesi taşıyorum.Bu nedenle geceleri başında bekliyorum. Bu rahatsızlık hakkında bilgisi olan ya da bu konuda muzdarip olan varsa bilgilendirirse sevinirim.

Arkadaşlar kimse cevap vermemiş ama ben tedavi sonraki çocuğumdaki durumu anlatayım da benzer durum yaşayan arkadaşlar hemen umutsuzluğa kapılmasın. ığnelerin sonuncusunu verdurduğumuz gün yavrumun ateşi çok şükür düştü. Bugün dr.a götürdüm. Boğazları iyileşmiş ilaç bile vermedi dr. Çok korkmuştum ıyileşmeyecek diye Ama bundan sonra çocuğuma verilen her ilacı körükörüne vermeyeceğim. Gerekirse ikinci bir dr.a götüreceğim Çünkü virüslerin neden olduğu, iyi bir bakımla iyileşecek bir rahatsızlığa dahi antibiyotik verilebiliyor. Allah benimle birlikte bütün annelerin evlatlarına sağlık versin. Sağlıcakla kalın

Back