Gibisi fazla, Amerika'da yasiyorum. Bush gibi bir baskani gordu derken? Yolsuzluk yaptigina dair iddialar mi vardi? Yargiya mudahalede mi bulunmustu? Rusvet aldigi iddialari mi vardi? Kendi halkina, kendinden onceki baskanlara, ABD nin kurucusuna hakaret mi ediyordu? Amerikan bayragindan rahatsiz mi oluyordu? Kendini secmemis olan Amerikali halki terorist mi ilan etmisti? Halk icindeki azinliklari mi ayristiran demecler veriyordu? Din uzerinden siyaset mi yapiyordu? Nedir? Haa.. Savas yapti Irak ile diyorsan onu da bagimsiz kongre ve senatoyu sundugu gerekcelerle ikna ederek yapti, kendi kafasina gore degil.. Amerika'da kimse kanunlar ustu degildir. Amerika demokratik bir ulkedir, demokrasisi de cok kesin kanun ve kurallarla guvence altina alinmistir. Kimse istedigi gibi at oynatamaz ABD'de. Birak hirsizligi yolsuzlugu yarginin onunde set olmayi, Amerika en sevilen liderlerinin basinda gelen Clinton'u bir baskana yakismayacak seks skandali iddiasi yuzunden gunlerce yargilamis, hatta suclu bulmustur. Amerika'da baskan halkina karsi sorumludur. Halk icinde ahlaksizlik sayildigi halde siradan birsey olan "esini aldatma" olayindan ben bugune kadar Clinton'dan baska yargilanan bir insan gormedim Amerika'da, o kadar yani... Hirsizlik iddiasi, yolsuzluk iddiasi, dolapla duzenle Amerikan askerini oldurterek savas cikartma iddiasina ne yapar bu ulke bir dusun... Turkiye'deki gibi youtube kapatip ustune bir bardak su icirtmez, emin ol.
Amerika'yi ovuyormusum gibi oldu ama dogrusu da bu. Amerika'yi Turkiye gibi sirke kimse donduremez. Keske ayni seyi kendi memleketim icin de diyebilseydim, ama durum ortada ne yazik ki..
Simdi, neymis isin ic kismi? Aciklayin da herkes bilsin.