Yorumlarinizi merak ediyorum

Aynı mesajı yazmak üzereydim. Ailesinde olduğunu düşünmüyorum. Öyle olsa kv görüntülü arayıp bebeği görmek ister. Sadece mesajlaşmak çok garip.
Kv okuma yazma vs bilmiyor torununa da pek düşkün değil açıkçası. Bu güne kadar Bi resmini atın dediği olmamistir.

Ben şaşırıyorum gidebilir vs.diyenlere gerçekten.. 15 aylık çocuğum var ve ne kadar zor süreçler olduğunu biliyorum ve aşırı yorucu.. Benim eşim gidemez. Değil 15 gün 1 gece bile gidemez (mecburiyet hastalık iş vs hariç). Giderse de büyük arıza çıkar boşanmaya kadar giderim çok samimi söylüyorum. Ben de ebeveynlere alan yaratılmasından yanayım ama bu bir gezme tozma olur bir arkadaş ziyareti olur bunlara ok. ama gece yatılı kalmalı asla kabul etmem. Bebeğim zaten alerjik bir bebek. En son eşim arkadaşına maç izlemeye takılmaya gittiği akşam uykusunda kustu mesela kusmuğu boğazına falan kaçtı yaşadığım paniği tarif edemem (biz daha önce alerjik durumlar yüzünden ölümlerden döndük). Bu en son kusma olayı diş döneminden dolayıydı ne kadar zor ve enerji gerektiren bir iş olduğunu biliyorum bu dönemin ve eşinizin de bunu bilmesine rağmen gitmesi çok garip. Biz de yoruluyoruz bunalıyoruz, hatta o kadar bunalıyoruz ki bazen stresten gerginlikten,hiçbirşeye yetişememekten ağladığımız bile oluyor ama bebeğimizi 1 gün bile bırakıp bir kafa dinleyeyim diyemiyoruz değil mi? Belki ilerleyen zamanlarda olabilir ama ilk 2 yıl bu malesef bu şekilde. Ebeveyn olmayı tercih eden herkes de (kadın/erkek) bunu bilerek yaşamalı ve hayatını buna göre zor da olsa şekillendirmeli. Ben bu durumda kadın erkek ayrımı olmaması gerektiğini düşünüyorum. Hayat müşterekse sorumluluklar da eşit ve müşterek olmalı. Öyle kafama göre ben bir tatil yapayım dinleneyim diye bişey yok kimse kusura bakmasın.

Arayıp sordunuz mu peki?
Ben olsam görüntülü ararım.
Gerçekten bana çok ilginç geldi. Bir adamın karısını ve çocuğunu bırakıp -birkaç saat değil, 15 gün- kafa dinlemeye gitmesi normal karşılanacak bir olay değil bence. Psikolojik olarak çok mu zor durumda?

Bence de biraz uzun olmuş eşinizin gitmesi . Benim eşim de yılda bir kaç haftalık seminere gider . Antalya’da oluyorsa seminer ailesine de 3-4 günlük uğrar . Toplamda 20 gün kadar evden uzakta kalır . Pek sorun etmem ama ben de hafta sonları kendime zaman ayırırım . Sen gittin deyip sürekli hatırlatırım . Sizin hali hazırda zor zamanınız . 2-3 aya kalmaz biraz yürür , biraz dişlerin çıkma mevzusu biter . Eşinize bırakıp kendinize zaman ayırın. Bebek için de iyi olur . En azından anne bağımlılığı azalır
Normal zamanda size yardım edermiş ,kendinizi bu kadar işin arasında bir de üzmeyin . İntikam soğuk yenir burnundan getirirsiniz ilerde . Şu anda kendinize odaklanın . Kendinize iyi bakın .
hem anneniz varken size destek çıksın . Yardımı olmuyorsa , anne ben kendim bakarım de . Hiç olmadı küçücük bir tencerede yapar yersin . Ayağına alır sallarken dinlenirsin .
Annene nazın geçiyorsa , sorumlulukların ağır geldiğinden vs bahset . Dinlendirsin seni .

ben bu olayda en çok size yardıma gelmiş aileniz varken temizlik ve yemekle extra yorulmanıza şaşırdım. gelenler yabancı değil anneniz, iki yumurta kırarsız, dışarıdan söylersiniz, temelli değil geçici sonuçta. hazır onlar varken bebeğinizi başkasıyla olmaya da alıştırmış olursunuz.
pandemi var çıkın kahve için diyemem ama termosa çay koyup yarım saat yürüyün en olmadı.

Eşiniz muhtemelen ailenizin yanınıza geleceğini bildiği için rahat davrandı. Yani siz ailenizle aynı şehirdesiniz, görüşüyorsunuz ve eşinizin ailesine kalmaya gitmesini yadırgıyorsunuz. Haklı bulamadım sizi. Ailenizle gerekli iletişimi kurun ve kendinizi dinlendirin. Eşiniz de moral motivasyon depolamış olarak dönsün.

Evin sobali olması ve memleketin soğuk olması cidden gitmemeniz icin sorun mu?bu ortamda hic mi cocuk büyümüyor? eşiniz ne zaman işbaşı yapacak?

o dediğiniz olamaz maalesef emen bier bebekse
ve anneler genelde çocuğu bırakıp gitmez
ben olsam bebeğimi de alır inadıma arkadaşlarımla tatile giderim ama
bu adam ona da uyuz olabilir :)

Bana göre bebek anne olmadan yapamaz baba olmadan yapar fark bu tabikki ama ikiside bunalmış belliki boşanın vay nasıl gider demek doğru değil

Ama neden kesinlikle gidemezsiniz?

15 gun cok gibi gorunuyor bana da. Ama adamin sorunlari varmis, cok ustunkoru yazmissiniz ama burnout yasiyor olabilir. Bu durumda 15 gun gidip dinlenmesi herkes icin en iyisidir ki 15 gun bile yetmeyebilir. Bu bir hastaliktir bu arada, keyfi bir sey degil. Tabi ki esinizin durumunu bilmiyoruz da gercekten ihtiyaci varsa bunu yapmasi iyi bir sey demek istiyorum.

onun disinda siz de ama bunu kullanin. Yazdiginiz bazi seyler bana biraz abarti geldi,
10 aylik bebek, 2 yetiskini bu denli eve tikmamali bence. Esiniz gidebiliyot, gidebilmeli de, ama siz de kendiniz takilabilmelisiniz. 2 ayda bir carsiya gidiyorum yazmissiniz, bu hic hic normal degil. Ki aileniz yakinmis. Cocugu ailenize birakip hic esinizle bir aksam yemegine gittiniz mi bu surecte?

sahsen kendimden ornek vereyim. Esim istedigi plani yapabilir. Ama bilir ki dondugunde benzer surede ozgurlugu ben de talep edicem. Esim is gezisine gitse bile, dondugunde bir kac gun cocuklari ona birakirim, kendim takilirim, hem cocuklara hem bana iyi gelir bu durum. Esim yokken de onun sevmedigi ne varsa yaparim, onun sevmedigi yemekler, sevmedigi filmler diziler. Ayni zamanda maddi olarak daha az kasarim. NEticede acil durum gibi yani, nereden yardim alabiliyorsam alirim kisaca. Cok uzulmeyin diye yaziyorum bunlari size. Bu sureyi kendinize keyifli hale getirin. Eminim esiniz olmadan yapmayi sevdiginiz seyler vardir, onlari yapin.

Eşinize sorumluluk fazla gelmiş belli ki, sorumluluğu size atıp kaçmış.

bana çok ters, konu sahibesinin canı yok mu? Konu sahibesi bebekle uğraşmaktan usandım, sıkıldım, ben anama gidiyorum sen de tek başına bak işte deseydi adam kabul edecek miydi? Ayrıca anasına gitmesi de ayrıca bombaBakmayacak olan adamlar baba olmasın kardeşim.

Son düzenleme:
Bana göre bebek anne olmadan yapamaz baba olmadan yapar fark bu tabikki ama ikiside bunalmış belliki boşanın vay nasıl gider demek doğru değil

Yoo, bu algi işte toplumsal bir algi. Bebek baba olmadanda yapamaz. Kizim bebekliğinde babaya daha düşkündü hatta.

Ancak toplum olarak erkeğe herşey icin bahane kilif uydurulduğu için öyle deniliyor.

Ben boşan demedim ki bu arada.

o dediğiniz olamaz maalesef emen bier bebekse
ve anneler genelde çocuğu bırakıp gitmez
ben olsam bebeğimi de alır inadıma arkadaşlarımla tatile giderim ama
bu adam ona da uyuz olabilir :)
Neden gidemesin ki, çocuk emmeyi bıraktıktan sonra. Bebeğini anneye babaya bırakıp eşler nasıl kaçamak tatil yapıyorsa, konu sahibi baba nasıl bebeği anneye bırakıp onbeş gün evden uzaklaşiyorsa kadın da çocuğunu kocasına emanet edip birkac günlüğüne uzaklaşabilir bence

Ayrıca ben anneysem oda baba. Mesela akşamları eşime çok yoruldum bu akşam sen uyuturmusun biraz dinleneyim diyebiliyordum ama anneme diyemiyorum çünkü uyumaz annemde bebeğim.
Yorumlarımızı merak etmişsiniz bende yorumladım
Atarlarınızı ve triplerinizi bana değil eşinize yönlendirin.
Anne ve baba arasındaki farkı 10 aydır anlamış olmalısınız bence, anlayamadıysanız eşiniz açık açık göstermiş size.
Ayrıca ayda yılda bir bırakıp alışverişe çıkabildiğiniz baba çokta ilgili bir baba sayılmaz.
Ailesine gittiği için ben sorun yapmazdım dedim. Ama okadar uzun kalmasını istemezdim evet. 3-4 gün görüp dönsün, yurtdışında değillermiş.
Bende aileme eşimsiz çok giderim tek fark çocuklarımıda alır giderim. Çünkü anneyim ya, bırakmak istemem, yoksa niye bırakıyorsun tek bakamam demez eşim. Ben bıraksam bile ailem kızar çocukları neden getirmedin diye.

Aynı mesajı yazmak üzereydim. Ailesinde olduğunu düşünmüyorum. Öyle olsa kv görüntülü arayıp bebeği görmek ister. Sadece mesajlaşmak çok garip.
Kv okuma yazma vs bilmiyor torununa da pek düşkün değil açıkçası. Bu güne kadar Bi resmini atın dediği olmamistir

Neden çocuğu beş dakika yalnız birakamayacakmissiniz gibi konuşuyorsunuz. Pekala bir saatte olsa annenize ,eşinize tek bırakıp bir yere gidebilirsiniz. Çarşıya bile gitmiyorum demişsiniz. Fazla mı bagimlisiniz acaba ,çocuğu da sanki bu şekilde yetiştirmiş siniz gibi. Siz olmadan uyuyamamasi falan , emmiyormus da

orda yazan arkadaş bu yaz demiş ya ondan dedim
o zaman hala küçük olur
kimi anne bunu yapar bişey diyemem
genelimiz yapmıyoruz
eşime bırakıp gezmeye giderim ben olsam
bunu yapıyordum arada bir :)

Konuyu okumadınız sanırım esim 3 4 gün gitse sorun etmem dedim 15 günden bahsediyorum. Size Trip falan atiyo değilim. Anne baba arasındaki fark annenin dogurmus olması bana göre biz en azından evimizde bunu sağlamaya çalıştık. Eşimin erkek olması istediği gibi bırakıp gideceği anlamına gelmiyor benim için sıkıntı ettiğim durum bu. Bebek sahibi olmadan önce de bunu bu şekilde konustuk ben evde temizlik yemek yapan çocuğumuzun tüm.bakimini üstlenen kocası özgür istediği gibi istediği yere gidip gelen Bi insan olmak istemiyorum. Siz oyleyseniz bu da sizin sorununuz.

Eşinizin 15 gün uzun kalması dışında problem göremedim ben.

Eşinizi en iyi siz tanırsınız , gitme deseniz bile aklına koyduğunu yapan bir yanı var ise elbetteki gidecektir.

Ben sizin yerinizde olsam eşimle giderdim , maksimum 10 gün kalırdım , 10 gün sonunda da evladımın muayenesi var diyerek geri dönerdim eşimle birlikte.

Anne değilim henüz fakat bazen kadınlar çocuklarına karşı aşırı korumacı bir tavır sergiliyorlar , sanki o çocuk babada ya da büyükannede kaldığı zaman başına bir şey gelecekmiş gibi davranıyorlar. Sanki kendilerinden başkası evlatlarına iyi bakamaz gibi bir hallere giriyorlar. Allah bir evlat nasip ederse 1.5 ayda bir aile büyüklerine bırakıp eşimle bir yerlere gitmek , bazen ortamdan uzaklaşıp nefes almak gibi düşüncelerim var .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…