Yorumlarinizi merak ediyorum

Yani dediğim gibi,her ailenin dinamiği farklı
Mesela ben ve ablam doğduğunda annem yanında kimseyi istememis, babam fiziksel yorgunluk gerektiren bir işte calismasina rağmen bakimimiza ortak olmuş . Yıkanması,bezlenmesi, bir yerlere götürülmesi... Böyle böyle,sorumluluk ala ala ilerleyen yillarda da çocuklarıyla arası misafir amca'dan öteye geçmeyen babalardan olmadı.
Aynı sekilde ablam, doğum yaptı. Bir gece bile hastanede eşlik etmedik, bizi eve yolladı, gündüz gelirsiniz diye. Sezaryan olduğu halde evinde de yatılı istemedi kimseyi,kocaisyla beraber baktı ilk günlerde,ortak sorumluluk ala ala...
Ben bunu gördüm,bence bu mantıklı
Ama çekirdek ailem disindaki çevremde çok var, çocuk doğmadan ya kız ailesine yerleşiyor,ya aile büyükleri geliyor. Kadın doğuruyor, kadından çok bebek yaşlılarda. Hele baba, altını değiştirmeye heves etse altını pis göremiyor,kadınlar ordusu çoktan halletmiş. Bebegi de anneanne kaynana yıkıyor, uyutmayi da onlar yapıyor. Resmen babayı disliyorlar.
Hatta bazı seçeneklerde aylarca annede kalındığı için baba çocuğu görmüyor bile.
Sonra da diyorlar 'neden ilgisiz ccouga karşı, neden oyalayamiyor'...
Ben erkeğe bebek bakiminda yüklü bir sorumluluk verilmesinden yanayım. Bebeğe bakan erkek,bebekle iletişim kurmayı öğrenir. O tren bir kaçınca yakalamak çok zordur...
Ama tabii herkesin hayatı kendisine. Ben böyle düşünüyorum, bu şekilde kocamla başbaşa, 'sutun yetiyor mu? Bu bebek ac' diye konuşan kadınlar ordusundan çok uzakta lohusaligimi atlatmak isterim. Ama kimiyse annesi yol göstersin, ona ışık olsun, ilk zamanlarda bu yolda beraber yürüsünler ister . İnsanlar çeşit çeşittir. Biri diğerinden daha doğru demek yanlış olur. Kim kendini nasıl daha rahat hissedecekse o sekilde geçirmeli bu süreçleri...

Bu tarz sizin gibi ciftlerde surekli erkek kadini, kadin erkegi dinlendirme modunda da, bnim anlamadigim , eş olark birlikte vakit geçirmek, birlikte izin , birlikte tatil ne zaman oluyor? Bu nasil evlilik
Cok guzel evlilik zaten surekli birlikteyiz herseyi beraber yapiyoruz arasıra bebegi babasına birakip arkadaşlarımla cafeye yada alışverişe cikinca kotu bi anne olmuyorum
Ailelerden uzakta eşimle tek bakıyoruz birbirimize destek oluyoruz

Kesinlikle haklısın ama esim evde bulunamıyordu isi geregi surekli gorevdeydi o sıralar izinde alamıyordu doğuma zor geldi
Evde hastaneden geldigim gibi bebegimi tek yikamistim sezeryanli halimle kimseyi dinlemedim
Esim mamasını yapar,bezini de değişir, banyosu,uykusu herseyiyle ilgilenir yük tek bende değil oyle olmasa bi daha cocuk dogurmazdim zaten

Tabiki hayır çarşıya bile 2 ayda bir belki bikac saat.
Bundan sonra siz de daha fazla vakit ayırın kendinize.
Gece bırakamazsınız muhtemelen ama gündüz alan açın kendinize.
Çok mu yorulur, siz de yoruluyorsunuz.
Bunaldı mi, siz de bunalıyorsunuz.

Olağanüstü yaratılmadık ki biz, toplum tarafından mızmızlama hakkı erkeklere verildi diye bu kadar çok sorumluluğumuz var.

Ya bence çok sorun etmeyin aileniz yakınınızdaymış işte yalnız değilsiniz ki sizde arada annenize bırakın keyif yapın imkan varken yok gibi yaşıyorsunuz anlamıyorum
Su anda birakip gitme gibi Bi durum.yok ailem bende bıraktığımda ancak yemek yapabiliyorum ayrıca atak doneminde ve dış ciksriyo sürekli beni istiyo yanında yemek yerken uyurken vs

Bence adamın yaptığı bencillik bu benim fikrim kimse yargılamasın ben çocukla ilginicem evde oooo adam ailesine gidecek , oldu Canım kesinlikle kabul edemem

Aynen böyle düşünüyorum bende ve kimseye de bisey denmiyo. Aileme vs bahsettiğimde seni aldatmiyo ne istersen yapiyo idare et diyolar. İyi de ben de aldatmiyorum bende ne isterse yapiyorum kendisi her zaman iki kisi bile bakmak ne kadar zor diyen biri tek başıma ne kadar zorlanacagimi bilerek gitti.

Bence adamın yaptığı bencillik bu benim fikrim kimse yargılamasın ben çocukla ilginicem evde oooo adam ailesine gidecek , oldu Canım kesinlikle kabul edemem
Önemli Bi durum Bi sebep olsa yine bisey demicem gezmeye bile gitse 4 5 gün sonra döneceğim dese yine tm ama 15 gün aşırı sorumsuzluk geliyo bana da.

Su anda sessizim zaten kendisi de çok arayıp sormiyor gün içinde bikac mesaj o kadar. Uyudumu sen dinlenebildinmi hastalığın geçti mi falan hiç yok olumsuz bisey duymak istemiyo çünkü biliyorum.

Aileniz yanınızda yani bu kadar büyütmeye bu kadar dramatize etmeye gerek var mı, yalnız da değilsiniz, çocuğunuza bir iki saat de mi bakmak istemiyor anneniz, öğlen uykusu saatine denk getirin bırakın annenize siz de arkadaşlarınızla bir şeyler yapın. Ya da neden hem yemek yapıp hem çocuğa yetişmeye çalışıyorsunuz, anneniz yemek de mi yapamıyor. Sizi bunaltan sadece eşinizin gitmesi olmamalı bence, her türlü yükün altına siz giriyorsunuz farkında mısınız, akışına bırakın bazen bir şeyleri. Eşiniz de kafasını dinlesin siz de aileniz sizdeyken biraz nefes almalık alanlar yaratın kendinize

Su anda birakip gitme gibi Bi durum.yok ailem bende bıraktığımda ancak yemek yapabiliyorum ayrıca atak doneminde ve dış ciksriyo sürekli beni istiyo yanında yemek yerken uyurken vs
ama düşünün ki bu bir süreç 2 hafta sonra belki her şey normale dönecek biraz sabredin. Eşinizle günlerinizi birbirinize zindan etmeyin haklısın yoruluyorsun ama biraz kulak arkası et bazı şeyleri gözünde büyütme.

Zaten 2 hafta böyle geçmez deneyecegim

Yarın Bi saat bırakmayı deneyecegim normalde hastalık gibi hi durum olmadığı sürece bırakmıyorum.

Hayır dün sadece resmini istedi.

Ailesini birakip anasına giden erkek mi? Igrenc. Kadinlar bile gidince yadirgiyorum ben
Bebeğin doğsun ben seni görücem.
Tabi destek olacak bir annen varsa , yoksa zaten bu kafada olman normal.
Ki bence sen biliyorsun ailenin sana destek olmayacağını. Ondan millete de böyle yazma hakkını kendinde buluyorsun. Doğum sonrasına hazır ol diyorum sadece :)

Konu sahibi sende git ailenle kal? Ne var ki bunda yaw. Arada uzaklaşmak iyidir.

Yarın Bi saat bırakmayı deneyecegim normalde hastalık gibi hi durum olmadığı sürece bırakmıyorum.
Etten kemikten insanlarız biz de anneyiz diye bu kadar yük verilmese keşke omuzlarımıza, deneyin inanın neden daha önce yapmadım diyeceksiniz. Nefes alıp başka ortam başka insanlar görünce kafası dağılıyor insanın, siz de eşinizin gitmesini bu kadar kafanıza takmayacaksınız o zaman. İlla arkadaşlarınızla görüşmek değil annenizle gidin mesela bir avm olur bir çarşı pazar olur, hayatın devam ettiğini görünce ben neden stop vermişim diyeceksiniz. Uzmemeye çalışın kendinizi, değişen bir şey olmayacaksa neden üzüldüğümle kalayım ki deyip kendinizi mutlu edecek şeyler yapın

Biz iki aileden de uzakta yasiyoruz. Destek ayri bir sey. Ama esimden ayri kalamam ben. Mesela ankaraya gitmesi gerekiyor 2 ay sonra 8 aylik olcam Annem tutturdu, kisacik gidip gelicek zaten sen gitme o halinle djye , amq manyak olurum ayri kalamam beraber gidicem. 2 bucuk senedir evliyiz. Ilk defa evlenirken annemin evinden ayrildigim halde bir kere bile ben gidim biraz ailemde kalim demek aklimin ucundan bile gecmedi. Allah mecburiyetten ayri dusurmesin ama hic dayanamam

Bu şartlarda denklik arıyorum ben. Siz bebeğinizi bırakıp 15 gün bir yere gidebilir misiniz? Cevabınız hayırsa eşiniz de gidemez. Bunun emmeyle de alakası yok, mama içen bebeğini de bırakıp gitmiyor hiçbir anne. O yüzden eşiniz zerre haklı değil, koca adam yaza kadar beklese kurdeşen dökmezdi hasretten.

15 gün çok uzun bir süre. Benim ailem de başka şehirde, çocukların yanımda olması kaydıyla en fazla bir hafta giderim, böyle uzun ayrılıklar bana tuhaf geliyor evlilik dinamiği açısından. Hasretinden ölmek değil tabi anlatmak istediğim şey, aile dediğin birbirinden çok uzaklaşmamalı bana göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…