- 17 Ağustos 2011
- 22.941
- 144.292
- 798
- Konu Sahibi Amaki hayal
-
Yani dediğim gibi,her ailenin dinamiği farklıBende dogum için gittim bi ay simdi üstüme alındım napim adama izin vermiyorlardi ki bebeye baksın yoksa layığıyla bakar
Aslında karşılıklı olmalı adamın gitmesi normal degilmi suresi evet fazla ama kadinda bunu yapabilir ben esimin izin günlerinde esime bırakır arkadaşlarımla disari çıkardım
Karşılıklı dinlendirilmeli ebeveynler imkan varsa buyukannelere bırakıp basbasa dinlenilmeli
Cok guzel evlilik zaten surekli birlikteyiz herseyi beraber yapiyoruz arasıra bebegi babasına birakip arkadaşlarımla cafeye yada alışverişe cikinca kotu bi anne olmuyorumBu tarz sizin gibi ciftlerde surekli erkek kadini, kadin erkegi dinlendirme modunda da, bnim anlamadigim , eş olark birlikte vakit geçirmek, birlikte izin , birlikte tatil ne zaman oluyor? Bu nasil evlilik
Kesinlikle haklısın ama esim evde bulunamıyordu isi geregi surekli gorevdeydi o sıralar izinde alamıyordu doğuma zor geldiYani dediğim gibi,her ailenin dinamiği farklı
Mesela ben ve ablam doğduğunda annem yanında kimseyi istememis, babam fiziksel yorgunluk gerektiren bir işte calismasina rağmen bakimimiza ortak olmuş . Yıkanması,bezlenmesi, bir yerlere götürülmesi... Böyle böyle,sorumluluk ala ala ilerleyen yillarda da çocuklarıyla arası misafir amca'dan öteye geçmeyen babalardan olmadı.
Aynı sekilde ablam, doğum yaptı. Bir gece bile hastanede eşlik etmedik, bizi eve yolladı, gündüz gelirsiniz diye. Sezaryan olduğu halde evinde de yatılı istemedi kimseyi,kocaisyla beraber baktı ilk günlerde,ortak sorumluluk ala ala...
Ben bunu gördüm,bence bu mantıklı
Ama çekirdek ailem disindaki çevremde çok var, çocuk doğmadan ya kız ailesine yerleşiyor,ya aile büyükleri geliyor. Kadın doğuruyor, kadından çok bebek yaşlılarda. Hele baba, altını değiştirmeye heves etse altını pis göremiyor,kadınlar ordusu çoktan halletmiş. Bebegi de anneanne kaynana yıkıyor, uyutmayi da onlar yapıyor. Resmen babayı disliyorlar.
Hatta bazı seçeneklerde aylarca annede kalındığı için baba çocuğu görmüyor bile.
Sonra da diyorlar 'neden ilgisiz ccouga karşı, neden oyalayamiyor'...
Ben erkeğe bebek bakiminda yüklü bir sorumluluk verilmesinden yanayım. Bebeğe bakan erkek,bebekle iletişim kurmayı öğrenir. O tren bir kaçınca yakalamak çok zordur...
Ama tabii herkesin hayatı kendisine. Ben böyle düşünüyorum, bu şekilde kocamla başbaşa, 'sutun yetiyor mu? Bu bebek ac' diye konuşan kadınlar ordusundan çok uzakta lohusaligimi atlatmak isterim. Ama kimiyse annesi yol göstersin, ona ışık olsun, ilk zamanlarda bu yolda beraber yürüsünler ister . İnsanlar çeşit çeşittir. Biri diğerinden daha doğru demek yanlış olur. Kim kendini nasıl daha rahat hissedecekse o sekilde geçirmeli bu süreçleri...
Bundan sonra siz de daha fazla vakit ayırın kendinize.Tabiki hayır çarşıya bile 2 ayda bir belki bikac saat.
Su anda birakip gitme gibi Bi durum.yok ailem bende bıraktığımda ancak yemek yapabiliyorum ayrıca atak doneminde ve dış ciksriyo sürekli beni istiyo yanında yemek yerken uyurken vsYa bence çok sorun etmeyin aileniz yakınınızdaymış işte yalnız değilsiniz ki sizde arada annenize bırakın keyif yapın imkan varken yok gibi yaşıyorsunuz anlamıyorum
Bence adamın yaptığı bencillik bu benim fikrim kimse yargılamasın ben çocukla ilginicem evde oooo adam ailesine gidecek , oldu Canım kesinlikle kabul edememMerhaba konum hakkındaki fikirlerinizi merak ediyorum çünkü ben artık doğru düşünemiyorum sanırım. 10 aylik kizim var doğduğundan beri eşimle.birlikte baktık ben işten izin aldım seneye başlayacağım. Çoğunlukla ben ilgileniyorum tabiki qma babasi da destek oluyor. Bu ara tam atak döneminde kizim ve dişlerini ard arda çıkarıyor daha geçen hafta iki diş çıkardı şu an iki dışı daha patlamak üzere bu sebeple çok huysuz gece uykuları yemekleri zor olan bir bebek. Eşimle de bu dönemde psikolojik ve maddi acilardan sıkıntılar yaşadık ama birlikte atlatmaya çalıştık. Ben bu süreçte ona hep destek oldum daha güçlü durdum o benim kadar güçlü duramadı. Ama tabiki bende çok yıprandım bunaldım. Hele ki evde kucucuk bebekle bütün gün bazen çıldırma noktasına geldim ama sabrettim.
Bikac haftadır eşim ailesinin yanına gitmek istediğinden çok bunaldigindqn falan bahsediyordu bende bebeğimle tek ilgilenmek zor olacağından istemiyordum bikac ay bekle birlikte gidelim dedim çünkü memleketleri çok soğuk ve annesinin evi sobalı yani bebekle başka odada kalmak imkansız bu sebeple havaların ısınmasını bekle dedim ama bekleyemeyecegini hemen gitmek istediğini yazin da beraber gidebilecegimizi söyledi tartıştık. Ailesini hiç görmüyor değil evlendiğimizde 3 sene wilesiyle karşı apartmanlarda oturduk o zaman bile sürekli görüşmüyordu. Geçen sene ben hamileyken iki kere gitti geldi ve 4 ay önce de annesi buradaydı yani hiç görüşmüyor değiliz şu durumda acil Bi mesele olmadan kış ortasında işi gücü bırakıp gitsin istemedim yolda çok uzun ayrıca. Israr etti ve ne dersem diyeyim çok ihtiyacım var diye gitti. 10 gün demisti giderken ki o bile çok qma şu an 15 gün kalacağını yolun çok uzun olduğunu söylüyor. Bugün 4. Gün gittiğinden beri sadece mesajla nasılsıniz vs soruyor. Ailem yakınımda olduğu için yanıma.geldiler ama gece uykumuz hiç yok gibi gündüz sürekli ilgilenmek gerekiyo. Kendi evimin salonuna gidip beş dk oturamıyorum annemlerde burda olduğu için sürekli yemek temizlik gece gündüz xocuk bakımı.simdiden aşırı bunaldım.
Bazen diyorum ki çok sıkıldı bırak biraz vakit geçirsin ama aynı sıkıntıları bende yaşadım bende çok bunaldım canım sıkıldı diye eşimi bebeğimi bırakıp 15 gün biyere gidebilirmiyim kesinlikle gidemem. Nasıl bu kadar düşüncesiz olur diyorum. Siz olsaniz ne düşünürdunuz ne tepki verirdiniz bu durumda ? Bencil olmam istemiyorum ama genel olarak aşırı sinirliyim ona pek bisey belli etmiyorum ama mesaj atmadan da ben atmıyorum pek umursadığı da yok açıkçası. Bu arada gitmeden önceki gece aşırı hastalandım hala daha iyileşmiş değilim yani hasta olduğumu da biliyordu giderken.
Aynen böyle düşünüyorum bende ve kimseye de bisey denmiyo. Aileme vs bahsettiğimde seni aldatmiyo ne istersen yapiyo idare et diyolar. İyi de ben de aldatmiyorum bende ne isterse yapiyorum kendisi her zaman iki kisi bile bakmak ne kadar zor diyen biri tek başıma ne kadar zorlanacagimi bilerek gitti.Bundan sonra siz de daha fazla vakit ayırın kendinize.
Gece bırakamazsınız muhtemelen ama gündüz alan açın kendinize.
Çok mu yorulur, siz de yoruluyorsunuz.
Bunaldı mi, siz de bunalıyorsunuz.
Olağanüstü yaratılmadık ki biz, toplum tarafından mızmızlama hakkı erkeklere verildi diye bu kadar çok sorumluluğumuz var.
Önemli Bi durum Bi sebep olsa yine bisey demicem gezmeye bile gitse 4 5 gün sonra döneceğim dese yine tm ama 15 gün aşırı sorumsuzluk geliyo bana da.Bence adamın yaptığı bencillik bu benim fikrim kimse yargılamasın ben çocukla ilginicem evde oooo adam ailesine gidecek , oldu Canım kesinlikle kabul edemem
Su anda sessizim zaten kendisi de çok arayıp sormiyor gün içinde bikac mesaj o kadar. Uyudumu sen dinlenebildinmi hastalığın geçti mi falan hiç yok olumsuz bisey duymak istemiyo çünkü biliyorum.Sizi anlayabiliyorum eşiniz biraz bencillik etmiş.
Bu durumda ne hissettiğinizi, nasıl yalnız kaldığınızı ve sizin de bu dönemde en çok ona ihtiyacınız olduğunu daha makul bir dille, daha uygun bir zamanda anlatırsanız daha iyi olur.
Zaten sıkıntılı bir süreçten geçiyormuşsunuz aksi tavır almak, sert söylemlerde bulunmak sizi birbirinize karşı soğutmaktan ve daha da sıkıntıya sokmaktan başka işe yaramaz.
Şimdi sakin kalın, hoş görmeye çalışın.
Geldiği zaman uygun bir ortam oluştuğunda sakince içinizi açarsınız.
Şuan gergin ve bunalımda olduğu için anlattığınızı anlayamaz ama daha sakin bir zaman ve daha yumuşak bir ses tonuyla derdinizi anlatabilirsiniz.
ama düşünün ki bu bir süreç 2 hafta sonra belki her şey normale dönecek biraz sabredin. Eşinizle günlerinizi birbirinize zindan etmeyin haklısın yoruluyorsun ama biraz kulak arkası et bazı şeyleri gözünde büyütme.Su anda birakip gitme gibi Bi durum.yok ailem bende bıraktığımda ancak yemek yapabiliyorum ayrıca atak doneminde ve dış ciksriyo sürekli beni istiyo yanında yemek yerken uyurken vs
Zaten 2 hafta böyle geçmez deneyecegimama düşünün ki bu bir süreç 2 hafta sonra belki her şey normale dönecek biraz sabredin. Eşinizle günlerinizi birbirinize zindan etmeyin haklısın yoruluyorsun ama biraz kulak arkası et bazı şeyleri gözünde büyütme.
Yarın Bi saat bırakmayı deneyecegim normalde hastalık gibi hi durum olmadığı sürece bırakmıyorum.Aileniz yanınızda yani bu kadar büyütmeye bu kadar dramatize etmeye gerek var mı, yalnız da değilsiniz, çocuğunuza bir iki saat de mi bakmak istemiyor anneniz, öğlen uykusu saatine denk getirin bırakın annenize siz de arkadaşlarınızla bir şeyler yapın. Ya da neden hem yemek yapıp hem çocuğa yetişmeye çalışıyorsunuz, anneniz yemek de mi yapamıyor. Sizi bunaltan sadece eşinizin gitmesi olmamalı bence, her türlü yükün altına siz giriyorsunuz farkında mısınız, akışına bırakın bazen bir şeyleri. Eşiniz de kafasını dinlesin siz de aileniz sizdeyken biraz nefes almalık alanlar yaratın kendinize
Hayır dün sadece resmini istedi.Adam gitmiş artık. Kavga etmenin kimseye faydası yok. İleride siz de çocuğu babaya bırakıp tatile çıkar ödeşirsiniz. Aksi yapacağımız her yorum faydasız. Ama onun dışında sizi doğru dürüst arayıp sormamasina takıldım. Ne bileyim çocuğunu da mı özlemiyor, beş dakika görüntülü de aramıyor mu hiç?
İnsan görüntülü arar resim neHayır dün sadece resmini istedi.
Bebeğin doğsun ben seni görücem.Ailesini birakip anasına giden erkek mi? Igrenc. Kadinlar bile gidince yadirgiyorum ben
Etten kemikten insanlarız biz de anneyiz diye bu kadar yük verilmese keşke omuzlarımıza, deneyin inanın neden daha önce yapmadım diyeceksiniz. Nefes alıp başka ortam başka insanlar görünce kafası dağılıyor insanın, siz de eşinizin gitmesini bu kadar kafanıza takmayacaksınız o zaman. İlla arkadaşlarınızla görüşmek değil annenizle gidin mesela bir avm olur bir çarşı pazar olur, hayatın devam ettiğini görünce ben neden stop vermişim diyeceksiniz. Uzmemeye çalışın kendinizi, değişen bir şey olmayacaksa neden üzüldüğümle kalayım ki deyip kendinizi mutlu edecek şeyler yapınYarın Bi saat bırakmayı deneyecegim normalde hastalık gibi hi durum olmadığı sürece bırakmıyorum.
Biz iki aileden de uzakta yasiyoruz. Destek ayri bir sey. Ama esimden ayri kalamam ben. Mesela ankaraya gitmesi gerekiyor 2 ay sonra 8 aylik olcam Annem tutturdu, kisacik gidip gelicek zaten sen gitme o halinle djye , amq manyak olurum ayri kalamam beraber gidicem. 2 bucuk senedir evliyiz. Ilk defa evlenirken annemin evinden ayrildigim halde bir kere bile ben gidim biraz ailemde kalim demek aklimin ucundan bile gecmedi. Allah mecburiyetten ayri dusurmesin ama hic dayanamamBebeğin doğsun ben seni görücem.
Tabi destek olacak bir annen varsa , yoksa zaten bu kafada olman normal.
Ki bence sen biliyorsun ailenin sana destek olmayacağını. Ondan millete de böyle yazma hakkını kendinde buluyorsun. Doğum sonrasına hazır ol diyorum sadece :)
Konu sahibi sende git ailenle kal? Ne var ki bunda yaw. Arada uzaklaşmak iyidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?