• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Yorumlarınıza ihtiyacım var.!

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Balkabugu04

Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2017
175
105
18
29
Kızlar iyi akşamlar.. Ben uzun zamandır KK takip ediyorum. Hatta iş yerinde boş vakit buldukça açıp forumlara göz atarım.. ama yeni üye oldum sırf içimi yiyen bir sebeple.. Çok uzatmadan konuya geçiyorum.. 25 gün oldu hala adet olmadım :KK12: ee o zaman test al Dr git diyeceksiniz ama işte cesaret edemiyorum çünkü 2 yıldır ne denesek olmadı. Dr Dr gezmekten bıktım valla.. O kadar çok test yaptım ki bu zamana kadar hep bu kez oldu dediğimde tek çizgiyi gördüm yada artık tamamdır dediğimde kan testi verip sonucunu beklerken adet oldum inanın çok yıprandım artık korkar oldum görmek istemiyorum artık tek çizgiyi :işsiz: hiç bi stres yoktu herşey normaldi 15 gün geçti ve öyle anladım şüphelendim keşke fazla heves etmeden test yapsaydım şimdi korkudan yapamıyorum herkes hamilesin diyor rüyalarında gördüklerini söylüyorlar daha çok üzülüyorum.. Lütfen kızlar cevap verin cesaretlendirin beni.. Uzun oldu kusura bakmayın lütfen.. :olamaz::KK43::KK17:

Bu kadar hiç olmadı 25 gün çok fazla bazen sancı giriyor sol kasığımda kramp gibi hissediyorum bazende adet sancısı gibi herkes zaten öyle oluyor diyorlar

İnsallah hamilesindir canım :) ev usulü gebelik testlerini dene önce istersen :P camasir suyu testi karbonat testi limon testi el ile muayene.... Bir sürü yöntem var ama tabi hic biri kesin sonuc vermez.

Adet gecikmesi dışında herhangi bi belirtin var mı?
Bence cesaretini topla ve bi test yap en azından değilsende ona göre davranırsın
Allah gönlüne göre versin inşallah gebesindir

Belirti sayılır mı bilmiyorum ama günlerce limon yedim hep burnuma limon kokuyordu.. Sonra iki kez uyandığımda kustum ama yatar halde olduğum için yuttum.. Sürekli uykum geliyor iş yerinde özellikle hep uyumak istiyorum.. Sol kasığıma batma şeklinde ağrı giriyor.. Öyle aman aman denecek şekilde değil ama mide bulantısı yaşıyorum.. En çok rahatsız edende sürekli tuvalete çıkmam uyumadan çıkıyorum gece sürekli uyanıyorum sabah resmen patlayacak gibi oluyorum artık uyuyamıyorum mecbur kalkıyorum.. Birde kızlar en son adet tarihim 17 Temmuz :KK43:

Belirti sayılır mı bilmiyorum ama günlerce limon yedim hep burnuma limon kokuyordu.. Sonra iki kez uyandığımda kustum ama yatar halde olduğum için yuttum.. Sürekli uykum geliyor iş yerinde özellikle hep uyumak istiyorum.. Sol kasığıma batma şeklinde ağrı giriyor.. Öyle aman aman denecek şekilde değil ama mide bulantısı yaşıyorum.. En çok rahatsız edende sürekli tuvalete çıkmam uyumadan çıkıyorum gece sürekli uyanıyorum sabah resmen patlayacak gibi oluyorum artık uyuyamıyorum mecbur kalkıyorum.. Birde kızlar en son adet tarihim 17 Temmuz :KK43:
Test yapta tebrik edelim madem :)
Psikolojik değilse belirtilerin gayet yerinde

Hamileyseniz yapılacak testleriniz var. Ihmal etmemeniz gereken vitaminleriniz var.
Bende şöyle sorayım ki aklınız başınıza gelsin, sizce sizin negatif alıp moralinizin bozulması mı daha önemli, yoksa hamileyseniz bebeğinizin sağlığı için yapılması gereken takiplerin yapılması mı.

Hamileyseniz yapılacak testleriniz var. Ihmal etmemeniz gereken vitaminleriniz var.
Bende şöyle sorayım ki aklınız başınıza gelsin, sizce sizin negatif alıp moralinizin bozulması mı daha önemli, yoksa hamileyseniz bebeğinizin sağlığı için yapılması gereken takiplerin yapılması mı.
Bu konuda çok haklısınız :110: o zaman daha çok üzülürüm..

Erteleme canım
Eger pozitifse ona göre davranman gerekecek sağlık yönünden
Çok haklısın canım.. Yarın eczaneden test alıcam sabah iş yerinde yapıcam umarım hayal kırıklığına uğramam.. Birde bi yerde okumuştum gecikme hesaplaması olunan en son tarihten itibaren sayılıyormuş sanırım doğru mu acaba?

Çok haklısın canım.. Yarın eczaneden test alıcam sabah iş yerinde yapıcam umarım hayal kırıklığına uğramam.. Birde bi yerde okumuştum gecikme hesaplaması olunan en son tarihten itibaren sayılıyormuş sanırım doğru mu acaba?
Yarın mı ben olsam eşimi nöbetçi eczaneye gönderir aldırırdım

Benim günü gününe saati saatine olan reglim hamile kalmaya çalışırken ilk kez 18 gün gecikmişti ve malesef hamile değildim. Vücudunuz psikolojik olarak size oyun oynuyor olabilir çok istediğiniz için.

Üstteki arkadaşa katılıyorum, özellikle ilk 3 ay beyin gelişimi için çok önemli. Ceviz yemeli, proteine ağırlık vermeli, folik asite zaten çoktan başlamış olmanız lazım, tsh ve diğer değerler hatta toxoplazma gibi diğer önemli testlerin hamilelik oluşur oluşmaz yapılması lazım.
Belki d vitamininiz az ki bu bile düşük sebebi, test sonucuna göre ilaç ampulle yükseltilir bebeği riske atmamış olursunuz.

İnşallah hayırlı sağlıklı haberler alırsınız.

Back