• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yorulmaktan yoruldum...

mahser

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2008
36
0
86
44
Ankara
Hayat nedir? Yaşamın amacı ne? Bir iz bırakma ümidi mi? Ya da bişeyleri başarabilmenin verdiği sevinç mi?

Ben neyi başabildim?

İyi bir öğretmen olamadığımı az önce bir kere daha gördüm.
İyi bir eş olamadığım da en son bi kaç saat önce farkettirilmişti zaten.
İyi bir arkadaş olmadığımı zaten biliyorum ve bunu isteyerek yapıyorum galiba.
İyi bir evlat olmayı isterdim ama beceremedim.
İyi bir abla olamadım ve bunun için gerçekten çok üzgünüm.
İyi bir gelin olmayı da beceremedim sanırım , hiç bi zaman da beceremiycem galiba..
İyi bir dost, iyi bir akraba veya iyi bir komşu da değilim..

Anlayacağınız ben şu dünyada hiç bir şeyi beceremedim galiba.

Hep söylerdim zaten kendi kendime “yaşamayı beceremiyorum” diye.

Ama ölmeyi de beceremiycem diye korktuğum için yaşamaya devam ediyorum sanırım.

Ne acı aslında bu cümle.

Ölemediğim için yaşıyorum..

Siz herşeyden önce bir eğitimcisiniz.Bence çok büyük emeğiniz var hepimizde.
Nasıl böyle düşünebilirsinizki?................................

neden canım böyle düşünüyorsun?benim anladığım kadarıyla bu konularda hep sorun yaşamışsın ve kalıcı bir şekilde çözülemeyince de sorunun kaynağının sen olduğunu düşünüyorsun.sen eminim ki her alanda elinden geleni yapmışsındır.bu kadar emek vermesen böyle üzülmezdin.

canım buna aksilikler peşini bırakmadı desek.kendini bu şekilde hissetme.kendine moral vermeye,olaylara başka yerden bakmaya çalış.üzme kendini.seni mutlu eden ufacık şeyler yap.kendine gel bakiiiiiiiiimmmmmm :))

Senin sinirlerin bozulmuş.. tam tersi beceriklisindir..
Aksilikler hayatımızda hep oluyor.. sanki ben çokmu becerikliyim :oklava:

Lütfen öncelikle kendinize haksızlık etmeyin.
Hepimiz insanız eğrileyle doğrularıyla hayatı yaşıyoruz.
Hiç birimiz her anlamda mükemmel değiliz, olamayız da...
Ancak önce kendimize değer vermeliyiz bence.
Sizinde çok güzel yapabildiğiniz pek çok şey olduğunu düşünüyorum.
Bencil olmadan önce Ben deyip kendinize önem verin.
Bende zaman zaman hayatımı sorgularım.
Rutinin içinde boğulduğumu, amacımın ne olduğunu,
öylesine yaşayıp yaşamadığımı.....
Daha fazla detaya girdiğimde ise üzüldüğümü hissediyorum.
O yüzden polyannacılık olarak düşünmeyin ama hayatımdaki
güzellikleri görmeye çalışıyorum. Kötü şeylerle başlarsam hep kötü olanlar
geliyor aklıma iyice karamsarlaşıyorum çünkü.....
Hiçmi iyi şey yok derim; bak şu da şöyle oldu ne güzel vs vs...
Hayata ve içinize güzelliklerle, umutla yaklaşmayı deneyin.
ınşallah herşey sizin için daha güzel olur.

Son düzenleme:
ben bir eğitimciye bu tarz düşünceleri nedense hiç yakıştıramadım,neden mi?
belki benim gözümde,bir eğitimci,hem kendini eğitmeyi,
hemde dünya kadar insanı eğitmeyi başarmıştır diye...
ondaki olumlu düşünce yapısı olduğundan,
öğrencilerine hep örnek olduğundan,
anlayışlı olduğu için hem iyi bir eş,hemde abla olabileceğine inandığım içindir,
doğru yolu herkese gösterdiği içindir...
daha çok sayabilirim aslında...
bazen yaşadıklarımızdan dolayı,hayattan zevk almıyoruz,belki herşey
üstümüze geliyor,sıkıştığımızı sanıyoruz ama güçlüyüz ki,
onu da yeniyoruz...sizin şuan tahmin ettiğim kadarı ile,
eşinizle ve ailenizle olan problemlerinizden dolayı
psikolojiniz bozuk ve olumsuz düşünüyorsunuz...
bu yazdıklarınızı içinizden gelerek yazmadığınıza inanmak istiyorum...
lütfen bugünü kendinize ayırın,sakin bir parkta
kendinizle sohbet edin,kafanızdaki olumsuz düşüncelerden kurtulun...
siz güçlü bir insansınız,bu sorunlara pes etmeyeceğinizi tahmin ediyorum...
sorunlar da,hatalar da bizler için,
ama hayat herşeye rağmen güzel,nefes almak ,yürümek güzel..
ölüm hepimiz için, belki çok yakın,belki de çok uzak..
onu sadece Allah bilir,çünkü verdiği canı yine Allah alır...
sizden olumlu yorumlar bekliyorum...
sevgiler...

bişeye kızmışsın kendine yükleniyosun..
herkese haksızlık et, kendine etme bence.. insan ne yapsa kendine küsemez ..

hani bi laf varya olmaz olmaz deme olmaz olmazmış..
sen böyle ben şunu olmayı beceremedim bunu olmayı beceremedim dersen daha çook olduğun yerde sayarsın
ayrıca insanın önce kendine bi güveni olur biraz kendini sever yapmadıklarından ziyada yapıp başardıklarını görür kendini telkin eder
yapmadığı eksikliklerinide tamamlama yoluna gider
ben onu beceremedim zaten biliyordum olmayacagını demez
kendine ve etrafındakilere hakszılık etmeyi bırak
önce mutlu olmayı öğren sonra mutlu etmeyi
hayatta yaşamayı sevmek için bi çok neden en basiti elin ayağın sağlam kendi ekmeğini kazanıyordun
senden nice kötü olan bi lokma ekmek için çöp toplayan insanlar var
bu kadar kötü düşünme bi yerlere gelmiş bi şeyler başarmış insansınki bi eğitimci olarak çalışıyorsun
lütfen hayatın güzelliklerini gör ve en önemlisi önce kendini sev kendine değer ver
unutma kendini sevmeyen kendine deger vermeyen kimseye değer vermezzzz

Canım böyle düşünme hemen ümitsizliğe kapılma güçlü ol herşeyin üstesinden gelebilirsin istersen eyer dik dur güçlü ol umudunu yitirme we bu dünyada neden oldugunu unutma Allah yar we yardımcın olsun

Yetemedigin anlar vardir...bir türlü yetemezsin ugrasirsin elinden geleni yaparsin ama yetmez, yetemezsin....böyle anlarda eskiden bazen bende öyle düsünürdüm...hic bir b....yaramiyorsun be derdim kendime...hep sucu kenimde arar yetersiz bulurdum kendimi:delphin:

Ama surda birkac yildan beri kimseye yaranmak kimseye yetmek gibi bir derdim yok....
cünkü anladimki ben agzimla kus tutsamda yaranamam, ne kadar fazla verirsem o kadar cok isteyecekler...bundan sonra
Ben elimden geleni yaparim..begenen begenir begenmeyen begenmez...:kahve:

Mükemmel olamazsin arkadasim..olmayada calisma...hata sende degil sana olan beklentilerde....:teselli:

dibe vurduğunuzu düşündüğünüz anlarda yaşamı sorgulamaya başlarsınız
belkide iyi bir evlat iyi bir dostsunuz
bunun kriterini siz belirleyemezsiniz çevrenizdeki insanlara sormak lazım
ayrıca eşiniz anneniz babanız öğrencileriniz için mi yaşıyorsunuz
siz kendiniz için yaşıyorsunuz illaki herkese beklediği muameleyi gösterecek herkesi memnun edecek haliniz yok ya
ayrıca bu hayat sizin
şunu unutmayın siz yoksanız hayat da yok siz olmazsanız birilerinin eşi öğretmeni evladı olamayacaksınız
işte bu yüzden siz değerlisiniz başka insanların hayatlarına anlam kattığınız için değerlisiniz
bir sinir harbinde ben bir hiçim diyerek kendinizi hırpalamayın
elbette sizi çok seven sizi yanında görmek isteyecek pek çok kişi vardır

Yetemedigin anlar vardir...bir türlü yetemezsin ugrasirsin elinden geleni yaparsin ama yetmez, yetemezsin....böyle anlarda eskiden bazen bende öyle düsünürdüm...hic bir b....yaramiyorsun be derdim kendime...hep sucu kenimde arar yetersiz bulurdum kendimi:delphin:

Ama surda birkac yildan beri kimseye yaranmak kimseye yetmek gibi bir derdim yok....
cünkü anladimki ben agzimla kus tutsamda yaranamam, ne kadar fazla verirsem o kadar cok isteyecekler...bundan sonra
Ben elimden geleni yaparim..begenen begenir begenmeyen begenmez...:kahve:

Mükemmel olamazsin arkadasim..olmayada calisma...hata sende degil sana olan beklentilerde....:teselli:

Gülsüm Sultan'a katılıyorum tüm yazdıklarında. Sizi yetersiz bulan, bunu dile getiren insanlarda sorun olduğunu düşünüyorum. Esas böyle, durmadan karşısındakinin eksik yönlerini bulmaya çalışanlarda eksik sayısının fazla olduğunu ve bunu örtmek için diğerlerinin eksiklerini bulmaya, olanları abartmaya, yoksa da varmış gibi göstermeye çalıştıklarını düşünüyorum edindiğim tecrübeler sonucunda.

Hiç kendinize sordunuz mu? Ben belki iyi abla olamadım ama kardeşim bana ne kadar iyi bir kardeş oldu (bu tanımlama hiç aklıma yatmasa da)? Ben eş olarak görevlerimi tam yerine getiremiyorum ama eşim ne kadar getiriyor? para kazanmanın dışında benim beklentilerimi karşılıyor mu? sahi benim ne gibi beklentilerim var hayattan dediniz mi son zamanlarda??? :teselli:

Son olarak bir meslektaşımın biraz moralinin bozuk olduğunu, yoksa bilgiyi yayan ve bir sürü insan üzerinde iz bırakan bir konumda olduğunu asla unutmaz diye düşünmek istiyorum yerimseniben

Bazen insan herzamankinden fazla yüklenir kendine o duygusal anlardan biri buda geçer.Şu an içinde bulunduğun çaresizlik yarınsana çok daha basit gelecektir. Ve eminim hepsini çözeceksin..

kendinize haksızlık etmeyin...
hiçkimsenin hayatı dört dörtlük değildir...
ölümüde aklınızdan silin lütfen...
hayat her zorluğa ragmen yaşamaya değer bunu unutmayın...

mahşerciim canım yanlış anlaşılmasın ama bu sorunlarını dinde biraz araştırsan eminim cevaplarının hepsini bulacaksın resmen yaşamayı öğreneceksin ne dersin şekerim ne olur kimse yanlış anlamasın

Canım olayları yazışın bile trajik olmuş ... Bu senin düşüncelerini de olumsuz etkiler... Çünkü sözlerimiz düşüncelerimize dönüşüyor zamanla...

Neden şöyle düşünmüyosun ? Bunları sesli olarak söyle kendine olur muyerimseniben

Öğrencilerimle sorun yaşayabilirim evet , kim mesleğinde sorun yaşamadı ki !!!(patronuyla, işçisiyle , ...)

Eşimle de sorun yaşayabilirim , kişiliklerimiz farklı nihayetinde , kim sorun yaşamıyor ki...

Arkadaşlarımla da sorun yaşayabilirim ,bakalım onlar benim için doğru kişiler mi...

Kayınvalidemle de sorun yaşayabilirim , cadı gelinim ben hihoyyyt

Tüm bunlar benim iyi bir öğretmen , iyi bir eş , iyi bir arkadaş , iyi bir abla , iyi bir gelin olmamı engelleyecek unsurlar mı ?

Elbette hayır ! Ben mükemmel bir insan olmak zorunda değilim ki .. Herkes gibi benim de eksiklerim , yanlışlarım , hüzünlerim var ...Herkes gibi benim de iyi yönlerim olduğu kadar kötü yönlerim de

var ...Ama ben her şeye rağmen kendimi de , yaşamayı da seviyorum...

NOT :bak burda onca kişi sana zaman ayırıp yorum yazmış , bu bile senin değerli olduğunu göstermez mi a.s.

Son düzenleme:
Back