Bende kronik ürtiker (kurdeşen) rahatsızlığı var. Nihayet york testini duydum hemen buldum ve yaptırdım. Maya, İnek sütü, Gluten ve Yumurtaya intoleransım olduğu çıktı. İyice bir içine girip düşününce bu 4 şey her türlü yiyecekte var. Tüm tatlılarda ve bütün hamur işlerinde var. Dahası peynir yogurt tereyağı krema yasak, tüm alkollü içkiler yasak. Ve ben bu yüzden hic uymadım diyetime. En son her akşam kaşıntılarla uyanıp antihistaminikler içiyordum. Nihayet 2 haftadır çok sıkı bir şekilde dikkat eder oldum.
Aslında düşününce çok da zor değil. Serbest olan yiyeceklere bakınca, et balık tavuk serbest, ve tüm meyvelerle tüm sebzeler de serbest. Hatta çerezler ve baharatlar da var. Dolayısıyla çok zor olmuyor artık. Sebze meyve ağırlıklı besleniyorum, sık sık et balık tavuk da tüketmeye çalışıyorum. Sadece kahvaltılar cok zor oluyor, cogu zaman sadece domates salatalık yiyorum, yanına da işte ekmek niyetine 1-2 ceviz içi ya da 8-10 tane badem yiyorum. Ama öğlen ve akşam yemekleri daha kolay, etli sebze yemeğı, ya da sadece tavuk, balık yanında salaya yiyorum. Tatlı olarak bal, pekmez, meyve ya da kuru meyve yiyorum. Canım çok ekmek tarzi birşeyler isterse ya şehriyesiz pilav yiyorum (şehriyede gluten var) ya da patates haşlıyorum.
İnanır mısınız bilmiyorum, bu rejime başlamadan bir gün önce, parmağımın 2. bogumunda sıkışıp kalan yüzüğüm, rejimin 4. günü cuk diye parmağıma geçmeye başladı. İlk 4. günde tartıda tam tamına 4 kilo farketti! Bu elbetteki bildigimiz anlamda kilo verme, yağ yakma falan değil. Bu giden suydu. Ama intoleransım olan bu yiyecekleri tükete tükete ben şişmişim de şişmişim, haberim yokmuş! Ödemim gitti. Şimdi de azar azar vermeye devam edicem inşallah. Ürtiker derseniz, 15 gündür tek bir kırmızılık en ufak bir kaşıntı yok! Çok memnunum. Herkese tavsiye ederim...