York testi yaptıranlar

ok, ben moder i nick sanmıştım öyle yapacağım artık görüşmek lazım bir diyetisyeniyle :)

Arkadaslar, gecen sene gaza geldim ve york test yaptirdim, paranizi cope atmayin sakin. sadece sut ve sut urunlerine hafif intoleransim cikmisti... Oysa ben kivi yedigim zaman beynimin icin kasinmaya basliyor,kulaklarima igne batiyor gibi aci hissediyorum. Kivi ye intoleransim oldugunu bile bilemedi bu YORK TEST. Ben ingiltere de yasiyorum ve york testi bizzat yerinde yaptiridm,inanmayin bu tur seylere,birakin paraniz cebinizde kalsin.

belki kiviye intoleransınız değil de alerjiniz olabilir? ikisi çok farklı şey çünkü.. ben inek sütünü yarım çay bardağı dahi içsem hemen ishale dönüyo, sonucum geldi ve inek sütü baya bi yüksek çıkmış... tabi neyin doğru olup olmadığını bilemeyiz de, ilmi de böyle çöpe atmamak lazım hemen.. acizane düşüncem..

Merhaba, Alerji testlerinde kivi ye alerjim cikmadi ayrica, ben nacizhane sadece uyarmak istedim, Karar sizlerindir.

Merhaba,

Eşim ve ben york testi yaptırdık. Kan almak için eve geldiler. Aslında benim için yaptırmıştık ama eşime daha fazla gıda çıktı. Bana da pancar, kola, çay (siyah ve yeşil çay), koyun süt ve ürünleri, kimyon, hindistan cevizi, marul ve kakao çıktı. Eşime yumurta sarısı, domates her türlü biber (karabiber hariç her türlü biber), ceviz, zeytin yağı, anason ve zeytin çıktı.

Test sonucunda diyetisyen randevusu veriliyor. Bu randevuda email ile size gönderilen raporun neredeyse aynısı size anlatılıyor. Özel bir diyet listesi verilmiyor. Bu konuda tatmin olduğumu söyleyemem. Sadece, raporda sarı sütunda dolmalık biber yazıyordu; ancak bütün biberlerin dahil olduğunu diyetisyen söyledi.

Henüz sonuçları uygulamaya başlamadık o yüzden test hakkında işe yarıyor mu yaramıyor mu diye söylemem haksızlık olur. Ancak genel olarak test ile ilgili şunu hissettik. Sadece kilo vermek için bu testi yaptırmak doğru olmaz. Çünkü testin amacı bağışıklık sistemine zarar veren gıdaları tespit etmek. Yani, gıdaları yeyince vücut bu gıdaları savaşması gereken antijenler olarak algılayıp antikor üretiyor ve antikor seviyesi yükseliyor. Birikmiş sonucu olarak da baş ağrısı, yorgunluk, hazımsızlık, kilo vermede güçlük gibi şikayetler oluyor.

Mesela bana çıkan gıdalarda zaten çok da tüketmediğim hindistan cevizi, koyun süt ve ürünleri, ve kola gibi gıdalar çıktı. Pancar çok yerdim ona üzüldüm. Zaten kilo vermek için çikolata yememek gerekir. Ancak hazımsızlık yaptığını ve beni rahatsız ettiğini düşündüğüm gıdalar (gluten ve maya gibi) testte çıkmadı. Midem hassas olduğu için özellikle denedim. Glutensiz ve mayasız gıdalar yediğimde daha iyi hissediyorum. Ama zaten bu genel bilgiyi biliyordum ama testte çıkmadı. Sağlıklı beslenme konusunda Ayşegül Çoruhlu'nın kitaplarını okumanızı tavsiye ederim. Gıda duyarlılığı hakkında da kısaca bahsediyor.

Tabi, eşimin listesi daha kabarık onun çok dikkat etmesi gerekiyor. Ama o da "şimdi ben ne yiyeceğim diye kara kara düşünüyor" . Yasaklı gıdaları 6 ay yemeyeceğiz. Özetle, eşime çıkanlarda domates ve yumurta sarısı zaten genel olarak tüm hamur işlerinde ve ağır yemeklerde kullanılıyor. Hamur işi ve yemekleri yemese zaten kilo verir. Tabi ki sağlığıyla detaylı ilgilenenler için test iyi bir şey ancak genel algı olarak çok da yaptırmasam da olurmuş dedim. Umarım bu fikrim sonuçları uygulamaya başlayınca değişir. Sonuçları sizlerle paylaşırım.

Bende bu intolerans testinden yaptırdım. Aşırı derecede Gluten/Gliadin duyarlılığı çıktı. 3 gündür katı bir diyet uyguluyorum. İnanılmaz bir rahatlama söz konusu şişkinlik, hazımsızlık ve halsizlik şikayetlerimde. Amacım zayıflamak değildi. Fakat gluten malum her bir ürünün içinde olduğu için zayıflamak da bonusu gibi olacak sanırım.

Fakat halen bu duyarlılığın bende net olarak olup olmadığına emin değilim. Sonuçta buğday, tahıl gibi ürünleri kestiğinizde herkes de bir rahatlama olur diye düşünüyorum. Diğer taraftan çok para verince sanki anti-bilimselmiş gibi oluyor. Kandırılmış gibi hissediyor insan kendini. Ama yinede sonuçta rahatladım mı? Evet.

merhaba lazer lipolizi nerde yaptırdınız? bende izmirde yaşıyorum izmirde mi yapıldı işleminiz

sonunda bende yaptırdım ben kilodan çok 20 yıldır bitmeyen sivilcelerimden kurtulmak için yaptırdım benim maya ve inek sütüne alerjim çıktı halbuki acıktıkça aralarda yoğurt ve peynir yiyordum ikisi bir arada yani!yanar yanar sütlü neskafe ve dondurma yiyemeyeceğime yanarım.Olsun yinede sivilcelerden kurtulmak güzel olacak :)

süt ürünü ve maya yememek çok zor arasıra kaçırıp yiyorum ama yemediğim zaman bende sivilce konusunda işe yarıyor yediğim de hemen 2 gün sonra sivilce çıkıyor gerçekten çok ilginç ama kilo konusunda hazımsızlık ve şişkinlik gibi sorununuz yoksa işe yaramıyor bence yani öyle bir şikayetiniz yoksa kilo vermek için bu testi yaptırmayın derim

tatlım teste gerek yok,gluten duyarlılığı türk toplumunda var zaten,bende test yaptırmadıan çözdüm bu işi,ve bırakır bırakmaz kılo verdim,şikayetlerim bitti,ve bir dahada kılo almadım
süt ve ürünlride dahil

20gündür diyet yapıyorum ve spor salonuna gidiyorum 4kg almışım.kilo olmasa da sağlık konusunda listeye uyanlar memnun sanırım.ben de bugün aradım pinner ı.izmirdeyim.sağlık görevlisi gelip kan alacakmış fiyat nakit 550 kredi kartına 595 dedi.yaptırmaya karar verdim.durumum çok sinirlerimi yıprattı çok üzüldüm bunca emek sonuca bak ya

merhaba bu konuyu bende uzun zamandır araştırmaktayım ... öncelikle araştırma sonuçlarımı söyleyeyim ; york testi dedikleri eski bir firma şuan pinner test olarak devam etmekte ve pinner test sadece renk ve +/- değer vererek sonuç çıkarıyor ve fiyatı 970 tl kampanya kapsamında turkcell platinum yada miles&smiles kart olanlara 650 tl -590 tl gibi bir fiyatı var ,nakit de aynı, değişmiyor ,sarı, kırmızı ve yeşil renk ile derecelendiriyor sonra bir sonuç yolluyor size, yer şişlide ... ayrıca cambridge testi var burası da akmerkezin hemen karşı çaprazında yine aynı sistem gibi sarı ,kırmızı ve yeşil ile sınıflandırıyorlar lakin pinner ile farkı cambridge % de veriyor fiyat 600 tl bir kişi, geçen ay 2 kişilik kampanyası vardı 1000 tl iki kişi olarak tabi nakit fiyatı ... aynı zamanda diyetisyen kontrolünde beslenen biri olarak geçen ay doktoruma sordum kesinlikle tavsiye ederim lakin % veren hangisi ise ona yaptır renk ile analiz sonucu doğru olmaz dedi ... benim şuan ki kilom 66 - boy 160 cm yağ oranım 11 kg fakat işte en büyük sıkıntım kas kas oranım 49 kg ve yürümek bile yasak vücudum inanılmaz kas yapıyor olağan dışı bir metabolizmaya sahibim anlayacağınız :) normalde herkes yağ eritip kas yapmaya çalışırken ben kas eritip incelme peşindeyim... kullanmam zaten ama öyle zayıflama hapları , çayları, mamalar falanda bana göre değil çünkü yağ oranım gayet dozunda, olması gerektiği gibi ve bu tür gıda takviyeleri ve zayıflama ürünlerinin bana hiçbir faydası olmazmış... yani yazıları okuyunca ben de birşeyler yazayım dedim nacizane ,fikir olsun ben pinner mı , cambridge mi çok arada kaldım ve son noktayı beslenme uzmanın koydu % li sonuç veren intolerans testi yaptıracağım ... ayrıca kimi insana maydanoz ve elma bile kilo ,şişlik yapabiliyormuş tıpkı limon gibi ve bu testlerin en güzel yanı bir insan uyurken de kilo alıp verebildiği için metabolizma çalışmaya devam etiğinden , test de çıkan kötü, zararlı gıdaları tüketmeyince uyku düzene giriyormuş ve bazen 4 saat uyusanda gayet dinç kalkıp tüm gün enerji yüklü olabiliyormuşsun ... doktorum seni maddi olarak etkilemiyorsa yaptır , sonuçta bir kere vereceksin ama uygularsan ömür boyu rahat edeceksin dedi ... ayrıca ben alerjik rinitim, sinüzit ve migrenim var aynı zamanda gastrit ve miğde spazm ı sorunları yaşıyorum tabi birde 8 saatten az uyursam amman diyeyim o gün felaket geçiyor ... ama asıl amaç vücuduma yoğun kas yapan besinleri öğrenmek çünkü inanılmaz iri duruyorum ... kas görünümü azaldı fakat geniş olmak hoş değil ... çok uzattım hemen toparlıyorum :) bence durumunuz el veriyorsa doktorumun da dediği gibi % li sonuç veren bir yere yaptırın Türkiye'de in tolerans testi yapan iki yer var (acıbademde yapıyor ama pinner dan alıyormuş onuda sordum ayrıca 1279 tl ye yapıyor pinner dan alıp) biri bahsettiğim pinner ve diğeri de test yaptırmayı düşündüğüm cambridge bu arada içinizde Cambridge testi yaptıran varsa yorum yazabilirmi şimdiden teşekkür ederim :)

Merhaba ben ödem sorunumdan dolayı pinner test yaptırdım ve sonuç bekliyorum.
Yakın zamanda yaptıranların deneyimlerini öğrenmek istiyorum

Testleri yaptıran arkadaşlar, nasılsınız?Durumunuz da değişiklik, iyileşme vs var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…