Yorgun anneler ne yapmalı?

Brcbrcbrc84

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2018
2.965
3.424
133
1 yaşına girmek üzere olan bir bebeğim var, gece saat başı uyandığından gündüzleri hiç enerjim olmuyor. İyice hareketlendi çok şükür ama ben hem bedenen hem ruhen kendimi yorgun hissediyorum. Bazen yetemiyor muyum hissiyatı bile oluyor Lohusayken depresyona girmedim ama sırf bu yetersizlik hissi yüzünden acaba depresyona mı girdim diyorum bazen..
Vitamin takviyesi işe yarar mı enerji falan.. ya da böyle koşturma içerisinde olan anneler neler yapıyorsunuz?

Ben daha çok 1 yaşındaki bebeğin saat başı uyanmasına takıldım... altı mı kirli, karnı mı aç, geceleri susuyor mu, odası sıcak mı, terliyor mu, vs. vs... Onu rahatsız eden şeyi çözebilirseniz saat başı uyanmaz daha uzun uyur siz de dinlenmiş olursunuz.

1 yasindaki bebek saat basi uyanmamali.
Herseyi tammi,rahat mi,ornegin ben geceleri sicaktan rahat uyuyamiyorum.Esim yorgana sariliyor hala.
Vantilator calistirsam hapsurmaya basliyor.Herkesin yapisi farkli.Once cocugu rahat ettirin ki o da sizde uyuyabilesiniz.
Uykusuzluk insani en cok yoran sey.Bunu yoluna koyduktan sonra kaniniza baktirin,b12 destegi vb iyi gelebilir.

Bu dediğiniz durumların hiç biri yok, yalnız 6. Aydan beri diş çıkarıyor ve sanırım şu anda da iki azı dişi birden çıkıyor. Bir de bazı bebekler güzel uyur bazıları uykuyu sevmez derler ya benimki o misal uykuyu sevmiyor sanırım. Kaçta uyursa uyusun 5:30 6 da ayaktayız.

Oda ısısı va her şey çok iyi hatta sıcaklarda sadece zıbınla yatırıyorum. Uykusu bir düzene girmedi. 3 yaşına kadar uyumadı diyenlere inanmazdım inşallah diş çıkardıktan sonra sağlıklı şekilde uykuları düzene girer. 3 saat kesintisiz uyusa uyudum diyorum. 1 hafta boyunca 4 saat uyuyup emip tekrar uyuduğu zamanlar oldu. Yani gece sadece 2 kere uyandığı. Ama max bu durum 1 hafya sürmüştür. 1 yıl içinde ara ara böyle 1 haftalık zamanları oldu. Sonra hooop tekrar uykusuzluk.

Akşam yatırmadan banyo yaptırın rahatlasın.. İnce pijamalar var pamuklu onlardan giydirin hem sıcaksa terini alır.. Gündüzde biraz yorun çok fazla yatırmayın.. uykusunu aldığı içinde uyumuyor olabilir.. muhakkak tok yatırın bebekler aç olduğundada sürekli kalkar ve suyu ihmal etmeyin

Bazi cocuklar anne sutu alirken boyle oluyor.Yegenimin de hic uykusu yoktu.Kardesim vakti gelip sutten ayrilinca dinlenebildi anca.

Maşallah Rabbim sağlıklarını korusun evlatlarımızın. İlk çocuk uyuyor muydu ikinciye ve üçüncüye cesaret
Şaka yapıyorum ben hiç bir çocuğumda aşırı problem yaşamadım elhamdulillah diğerleri büyük şükür bi tane iki yaşında minnağım varoda problem yaratmıyor hamdolsun MaşAllah diyeyim de

Maşallah Rabbim sağlıklarını korusun evlatlarımızın. İlk çocuk uyuyor muydu ikinciye ve üçüncüye cesaret
Ben de 3 istiyordum sayiyi tamamladim:))
Fakat cooook derin dusunsem birini yapana kadar menapoza girerdim kesin
Uykulari da duzene giriyordu vaktinde cok sukur tabii.

Şimdi şaşıracaksınız belki ama hatta bu konuda konu bile açmıştım, bizimki banyo yapınca daha da uykusuz oluyor, banyo ters işliyor bizimkinde o yüzden artık öğle vakitleri banyo yaptırıyoruz. Bu saydıklarınızın hepsini denedim yok uykuyu sevmiyor. Aç olduğunu da sanmıyorum gece mamasını bile denedim. Zaten doymak için emmiyor dudak tiryakiliği

Saat başı uyaniyorsa açlıktan değildir. Babasıyla sırayla kalkın. Siz de dinlenmiş olursunuz biraz.
Bir ara emzirip babasına veriyordum ama artık mümkün değil beni istiyor. Şu dişler bir çıksa belki biraz güzel uyur yani 3-4 saat kesintisiz olsa yine süper olur.

Sizinki bebeklikte çığır açmış sanırım en üst zirvede minnak MaşAllah ne diyelim Allah kolaylık versin inşAllah

1. Yaşta uyku gerilemesi olurmuş. Bi yerde okumuştum . Nedenini ve ne yapmanız gerektiğini araştırabilirsiniz. Benim bebeğim daha 6 aylık . Ama böyle böyle büyüyecekler ve biz herşeye yetebiliyoruz. kendimizi boş yere üzmeyelim

ben de anlattiginiz kadar uykusuz bi cocuk buyuttum:) emzirme donemi bitene kadar gece uyanmalari bitmedi, hele dis doneminde
tavsiyem ev islerini minimum seviyede tutun, ogle uykusu varsa yarim saat de olsa uyuyun, acik havada daha cok vakit gecirmeye calisin, hem sizin modunuz yukselir hem de bebeginiz yorulmus olur. en onemlisi de bu durumun gecici oldugunu kabullenin, o zaman daha kolay gecer:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…