• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yöresel Tarif Yöresel Yemekler

Yöresel Yemekler

Favori tarifim ....

• Ankete Katılan
    149
  • Anket Kapalı .
Evet kesinlikleee baksana görüntüye ye beni yeee diyor yaaa.. Kesin birinciliği ele geçirirdi hatta bu aldığımız oyları da alamazdık biz :9::52:
Beni utandırmayın bak kaçarım:10::9:
Yok valla bu kadar iddaalı konuşuyorum kesin biriciyddin.Göz var nizam var.Lezzeti buradan bile belli oluyor.:56:

Canım sağolun :17:Ama denemenizi isterim çok güzel bir lezzet kayserililer bu işi biliyorlar:56::52:

Canım tavsiye edrim çok güzel oluyor bu kez ince yaptım ekmeklerini daha güzel oldu:56:Ben de tavuk patates var:9:
Canım ben yoğurdu kendim mayalıyorum :34:Bizim buralarda süt bulmak kolay oluyor haftada bir geliyor:31:Afiyet olsun:56:

Tabii çocuk olunca evde yapılıyor yoğurtlar ev yoğurduyla da ne güzel olur ama ayran. :56:

Hayırlısı olsun canım bir daha istediğin gibi yaparsın:56::34:Sen zor bir yemek yaptın üstesindednde geldin önemli olan bu:29:

evet öyle ne zamandır yapmak istiyordum yarışma olmasa daha da gözüm yemezdi. Bende haftasonu vardı tavuk zaten son yememdi tedavi zamanı dr yasaklıyor 4-5 güne tekrar başlayacak tedavim. Ben o gün yedim evde tavuğu bir gün sonra moralim bozuktu işte tartışmadan dolayı çünkü çok hassas bir noktamdan kötü sözler söylendi hiç iyi değildim eşim hadi avm ye gidelim dedi orada da tavuk yedim ve dün de işyeri yemekhanesinde tavuk vardı :9: kotamı doldurdum daha tavuk yok. Bir de kokoreç ve midye dolma yemeye gidicem haftasonu ayıptır demesi çünkü onlarla yasaklı listesinde tedavi boyu ve sonuç çıkana kadar olumlu olursa 9 ay yok :18:

Ispanklı yumurta yap:52::56:
Bu içli köftenin içinde sade ıspanak yok canım kıymada var :1:
Ama sadede yapılır :56:

O daha kötü kıymayı ziyan ettin ciyecek birde :60:
Ay yumurta için ıspanak yıkamakla uğraşamam şekerim :21:

Heyytt çekilin bakalım kenaraa ben geldimm.. Yeter be sabahtan beri dır dır dır. Ben yokum diye iyice gevezeliği ele aldınız siz. Bu ne yaa dünür olmalar, damat bakmalar, oy gelsin diye bdv planları maşallah hiç boş bırakmaya gelmiyor sizi hanginizden başlıyım bilemem ki.

Usha hanım Usha hanım ban yemem hakkımda konuştuklarını görmediğim anlamına gelmez. Demeek ben yaptığım işleri yazdıkça sen tembelleşiyordun haa, demek ben gidince iş yapar oldun haa. Kızım bedenen yorulan beni sana noluyo olsa olsa okurken ağzın yorulur onun da temizlikle alakası yok yani oh nasılsa yok vurun abalıyaa :19:

Nevoşş Usha da sana kızını verecek göz var mı baksana iki görümceli eve kız verir mi o verse de zaten sen kızına yemek yaparsın bak o kız sana bakmaz annesi pamuklara sarmış onu alır oğlunu sana gelir her akşam yemeğe.

Gazeeel oylar coşmuş maşallah gözümüz yokta azcık ucundan bize de geleydi iyi olurdu yaa ne etli ekmekmiş ama yaaa..

Efser yavrucum farkında mısın sürekli başa baş gidiyoruz sen alıyosun ben alıyorum yani bizim kk milleti bulguru filan sevmiyorum anacım anlamış bulunmaktayız. :5:

Aus canım yokluğumda beni korumuşsun teşekkür ederimm oyları mı attırıvereydin iyi olurdu baksana benim sponsor gevezelik yapmaktan hiç reklamımı yapmamış ayıp ama dimi :27:

Durun siz durun acısını çıkarıcam ben o iki günün :47::52::9:

Efsane geri döndü :52::52::52:

Yumurta açısından çeşit olsun dimi.:27:Yumurta bile bıkmıştır aynı kılığa girmekten.:60:

Olurmu hiç patatesli, soğanlı, domatesli.. hep değişik pişiriyorum :21:
Seda hoşgeldin:52:
Gelir gelemez döktürmüşsün:60:
Bana geveze mi diyorsun:63:Hani bak sabahtan bei birşey yazmadım hanımlar almış götürmüşler sayfaları:52:
Usha bana vermiyor ama Vuslat'a veriyor Vuslat'ın kızları bilmiyor galiba ordada görümce var :52:Ben gelinime yemek yaptırmam ben yaparım o yesin:9:Birde ben çok enine genişlemiyorum Usha ondanda kız vermeye bilir bana:60:

3 görümce varmış bilmiyodum vermem ona :19:en son Ausencia geldi ''görümce yok, elti yok,takılan altınları geri almak yok'' dedi :60::60:

He çıkarcam valla. Ama akşama ütülerim var bitsin burada alıcma soluğu işten çıkana kadar buradayım tepenizdeyim.. :9:

Gittin iş geldin yine iş :60::60:

Ben de yöresel bir yemek yapmıştım..Ama sunumunu ve resimleri beğenmediğim için eklemedim:9::9:Katılımda dolunca gerek kalmadı:27:Buraya ekleyeyim:56:
Kayseri yağlaması harika oluyor:56::9:

Eki Görüntüle 884599 Eki Görüntüle 884600 Eki Görüntüle 884601 Eki Görüntüle 884602

Birşey yazmayacağım tansiyonum yükseldi:19:

Tabii çocuk olunca evde yapılıyor yoğurtlar ev yoğurduyla da ne güzel olur ama ayran. :56:

evet öyle ne zamandır yapmak istiyordum yarışma olmasa daha da gözüm yemezdi. Bende haftasonu vardı tavuk zaten son yememdi tedavi zamanı dr yasaklıyor 4-5 güne tekrar başlayacak tedavim. Ben o gün yedim evde tavuğu bir gün sonra moralim bozuktu işte tartışmadan dolayı çünkü çok hassas bir noktamdan kötü sözler söylendi hiç iyi değildim eşim hadi avm ye gidelim dedi orada da tavuk yedim ve dün de işyeri yemekhanesinde tavuk vardı :9: kotamı doldurdum daha tavuk yok. Bir de kokoreç ve midye dolma yemeye gidicem haftasonu ayıptır demesi çünkü onlarla yasaklı listesinde tedavi boyu ve sonuç çıkana kadar olumlu olursa 9 ay yok :18:
Evet canım mecbur kalmadığımız sürece hazır almıyoruz..Yıllardır kendim yapıyorum:34:
Canım hakkınızda hayırlısı olsun dikkat edin:56:
Aklıma taktım bile.:52::52::52:

Adra bu yemeğin yemeside çok eğlenceli rulo yapıp sarmısaklı yoğurda batırıyoruz harika oluyor.Benim kızların en hızlı yedikleri yemek:52:

3 görümce varmış bilmiyodum vermem ona :19:en son Ausencia geldi ''görümce yok, elti yok,takılan altınları geri almak yok'' dedi :60::60:

Sen adayını buldun o zaman:52:Aus çok tatlıdır,iyide kaynandır ama oğluna çok düşkün oğlu ana kuzusu olmasın:52:
Niye tansiyonun yükseldi:60:Sarmısaklı yoğurtla yeniyor tansiyonun düşr:60:

Adra bu yemeğin yemeside çok eğlenceli rulo yapıp sarmısaklı yoğurda batırıyoruz harika oluyor.Benim kızların en hızlı yedikleri yemek:52:

Ayyy bayılacağım.:86:Ben senin kızlardan daha hızlı yerim emin ol.:52:

Sen adayını buldun o zaman:52:Aus çok tatlıdır,iyide kaynandır ama oğluna çok düşkün oğlu ana kuzusu olmasın:52:
Niye tansiyonun yükseldi:60:Sarmısaklı yoğurtla yeniyor tansiyonun düşr:60:

Ay birde dalga geçiyor benle :19: Valla Aus iyi bağlama çekti :ssz: yaşı yaşıma kilosu kiloma yani dünür adayımın :52:ama iç güveysi alıcam ben damadı :60::60:

Ya da balerinayı bekleyeyim diyorum:ssz: biraz yaş farkı olur arada ama zengin olurlar:32::32:

Evet canım mecbur kalmadığımız sürece hazır almıyoruz..Yıllardır kendim yapıyorum:34:

Al geldi işteee. Yine başladı yumurta için ıspanak yıkayamam, içli köfteye kıyma harcayamam ay harcanmaz mı ya içi ne olursa olsun dışı yeter anacımm :56:

Usha hanım usha hanım gördüm yazdıklarınızı benim yüzümden tembellik yapıyormuşsun da anlattıkça iş yapamıyormuşsun da yahuu ben yoruluyorum sana oturduğun yerde noluyoo kızımm.. Bana patladı yineee tabii cevap veremez nasılsa banl dimi ohh gedlim işte başınızaaa :52::9:

Al geldi işteee. Yine başladı yumurta için ıspanak yıkayamam, içli köfteye kıyma harcayamam ay harcanmaz mı ya içi ne olursa olsun dışı yeter anacımm :56:

Usha hanım usha hanım gördüm yazdıklarınızı benim yüzümden tembellik yapıyormuşsun da anlattıkça iş yapamıyormuşsun da yahuu ben yoruluyorum sana oturduğun yerde noluyoo kızımm.. Bana patladı yineee tabii cevap veremez nasılsa banl dimi ohh gedlim işte başınızaaa :52::9:

Yok canım öyle denk geldi burada olsan yüzüne de derdim :60::60:
Ama haksızmıyım öyle bir koşuşturmaca halindesin ki seni gören yorulur be mubarek :52::52::52:

ASyy nevoş yapmaaa açıımm yaaa hayalini kurdum da şimdi offf zaten sarımsaklı yoğurda da hiç hayır diyemem ay şapı şupur yemek vardı şimdi avm de kayseri yemekleri yapan bir yer var oraya mı gitsem bunu yapıyorlardı ama hiç yemedim güzel olmaz ki ama seninki gibi :19:

Benim kızların yemek yemesini görsen bayılırsın 1 saat kalkmıyorlar sofradan:60:Ona şüphem yok:56::52:
:10::10::10::10::10::10::54:

Ayy yerim onları bennn :16:

Ay birde dalga geçiyor benle :19: Valla Aus iyi bağlama çekti :ssz: yaşı yaşıma kilosu kiloma yani dünür adayımın :52:ama iç güveysi alıcam ben damadı :60::60:

Ya da balerinayı bekleyeyim diyorum:ssz: biraz yaş farkı olur arada ama zengin olurlar:32::32:

Valla beni bekleme yoksa senin kızın turşusunu kurarsın benim ne zaman olacağı belli değil valla açıkta kalmasın sonra kızın. :9:

Heyytt çekilin bakalım kenaraa ben geldimm.. Yeter be sabahtan beri dır dır dır. Ben yokum diye iyice gevezeliği ele aldınız siz. Bu ne yaa dünür olmalar, damat bakmalar, oy gelsin diye bdv planları maşallah hiç boş bırakmaya gelmiyor sizi hanginizden başlıyım bilemem ki.

Usha hanım Usha hanım ban yemem hakkımda konuştuklarını görmediğim anlamına gelmez. Demeek ben yaptığım işleri yazdıkça sen tembelleşiyordun haa, demek ben gidince iş yapar oldun haa. Kızım bedenen yorulan beni sana noluyo olsa olsa okurken ağzın yorulur onun da temizlikle alakası yok yani oh nasılsa yok vurun abalıyaa :19:

Nevoşş Usha da sana kızını verecek göz var mı baksana iki görümceli eve kız verir mi o verse de zaten sen kızına yemek yaparsın bak o kız sana bakmaz annesi pamuklara sarmış onu alır oğlunu sana gelir her akşam yemeğe.

Gazeeel oylar coşmuş maşallah gözümüz yokta azcık ucundan bize de geleydi iyi olurdu yaa ne etli ekmekmiş ama yaaa..

Efser yavrucum farkında mısın sürekli başa baş gidiyoruz sen alıyosun ben alıyorum yani bizim kk milleti bulguru filan sevmiyorum anacım anlamış bulunmaktayız. :5:

Aus canım yokluğumda beni korumuşsun teşekkür ederimm oyları mı attırıvereydin iyi olurdu baksana benim sponsor gevezelik yapmaktan hiç reklamımı yapmamış ayıp ama dimi :27:

Durun siz durun acısını çıkarıcam ben o iki günün :47::52::9:

canım hoşgeldin sefa geldin...:16:
kız öyle deme vallahi çok üzüldüm...ben olsam napardım sinirden çatlardım heralde tam yarışma vakti...yarışma olmasa bile kör kurşuna kurban gitmişsin kuzum...kim olsa dayanamazdı....sonuna kadar hak verdim sana...
gerçekten üzüldüm, allahtan çok uzun sürmedi....
neyse geçmiş olsun bakalım...
epey dedikodunu yaptık :9: haliyle cevap hakkın doğdu..şimdi biz susuyoruz sen konuş canım...
banlısın sen hoş tutmak lazım gönlünü :27:
banlanmayı bilirim, başıma geldi de ordan yani...:ssz:
insan birkaç gün koğuş ağası moduna bürünüyor...mapus damından çıkmış gibi..
ayy bak şimdi nevresteni coni smile olsaydı buraya cuk otururdu...:51:

Valla beni bekleme yoksa senin kızın turşusunu kurarsın benim ne zaman olacağı belli değil valla açıkta kalmasın sonra kızın. :9:

Birşey olmaz canım benim kız 2011 li 2014 e yetişirse 3 2015'e kalırsa 4 yaş olur arada :ssz:

Ama ikiz olursa ve biri kız olursa o zaman vazgeçerim baştan söyleyeyim :23:

Yok canım öyle denk geldi burada olsan yüzüne de derdim :60::60:
Ama haksızmıyım öyle bir koşuşturmaca halindesin ki seni gören yorulur be mubarek :52::52::52:

Kızım konuşunca öyle görünüyor ya günlük ev işleri işte asıl sen bu haftasonu anlatacaklarımı gör iş birikti ohooo o zaman ben onlar anlatınca 15 gün yerinden kıpırdayamazsın sen :9: bek bu akşam ütü var mesela :27:

canım hoşgeldin sefa geldin...:16:
kız öyle deme vallahi çok üzüldüm...ben olsam napardım sinirden çatlardım heralde tam yarışma vakti...yarışma olmasa bile kör kurşuna kurban gitmişsin kuzum...kim olsa dayanamazdı....sonuna kadar hak verdim sana...
gerçekten üzüldüm, allahtan çok uzun sürmedi....
neyse geçmiş olsun bakalım...
epey dedikodunu yaptık :9: haliyle cevap hakkın doğdu..şimdi biz susuyoruz sen konuş canım...
banlısın sen hoş tutmak lazım gönlünü :27:
banlanmayı bilirim, başıma geldi de ordan yani...:ssz:
insan birkaç gün koğuş ağası moduna bürünüyor...mapus damından çıkmış gibi..
ayy bak şimdi nevresteni coni smile olsaydı buraya cuk otururdu...:51:

Canımm sağol.. Valla görmüşsün işte ki gerçekten bam telim yoksa hayatta cevap vermezdim vermeyecektim de. Ama ban almayı göze alıp verdim yani. Tabii yarışmada olmadı karşıdan izledim hep yazamamak kötü bir de çeneniz açıldı maşallah inat yapar gibi :16: Bu arada Usha seni ekmiş bakıyorum Ausa geçmiş bir karar veremiyor yahu. Sonunda patlayacak elinde bu beğenmemezlikle :9:

Birşey olmaz canım benim kız 2011 li 2014 e yetişirse 3 2015'e kalırsa 4 yaş olur arada :ssz:

Ama ikiz olursa ve biri kız olursa o zaman vazgeçerim baştan söyleyeyim :23:

Heh illa görümce olursa vermicen yani kızım fena korkmuş senin gözün görümcelerden. Sen bdv ye az gir bence orada herkes elti görümcelerle sorunlu zaten olmasalarda bir sorun buluyorlar aklını karıştırma canım senn her görümce bir olmaz hele benim kızım hiç olmaz annesi gibi cadı olur mu hiççç :9::52:

Kızım konuşunca öyle görünüyor ya günlük ev işleri işte asıl sen bu haftasonu anlatacaklarımı gör iş birikti ohooo o zaman ben onlar anlatınca 15 gün yerinden kıpırdayamazsın sen :9: bek bu akşam ütü var mesela :27:

Canımm sağol.. Valla görmüşsün işte ki gerçekten bam telim yoksa hayatta cevap vermezdim vermeyecektim de. Ama ban almayı göze alıp verdim yani. Tabii yarışmada olmadı karşıdan izledim hep yazamamak kötü bir de çeneniz açıldı maşallah inat yapar gibi :16: Bu arada Usha seni ekmiş bakıyorum Ausa geçmiş bir karar veremiyor yahu. Sonunda patlayacak elinde bu beğenmemezlikle :9:

Sen ilmini bilmiyorsun işin :52:

Önce ütü istemeyen kıyafetler alacaksın:32:

Sonra çamaşırları arada havalandırdınmı hep yıkamana gerek de kalmaz :60:

Kapıları koyu renge boyatacaksın ki kiri belli olmasın 6 ayda silsen yeter :60::60:

Evide daha az süpürmek için yere birşey düşünce halının altına iteceksin hemen :60:

Daha aklıma gelirse yazarım:ssz: ama kıymetimi bil bak kimse vermez bu tüyoları :52::52::52:

Back